Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Metinek (Lajtowy Serwer) ~wejdź może warto!

Gość Sielu

758 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zagrasz na Serwerze?

• Tak
      692
    • Nie (Dlaczego)
      66
  2. 2. Beta serwera rozpocznie się w ten Piątek! O której godzinie ma wystartować?

• od 17:30
      283
    • od 18:30
      62
    • od 20:00
      129

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ta nazwa jest super! Pokazuje, że prostota może kryć w sobie coś wyjątkowego :)

Kreatywna nazwa zawsze najważniejsza :)

Poza tym co to za różnica czy to będzie się nazywac Metinek czy Gówno IV jak i tak serwer jest zajebistY:)

Polecam - Magda Gesller 

Bedzie pompunia <3

RETRIBUTION WBIJA NA PEŁNEJ KURWIE WIEC JAK KTOS COS CHCE GILDIE TO PW ^^

Opublikowano

Spoko :). Jest sporo osób to nie będzie wszystko na twojej głowie będziesz się mógł zająć tym co ważne czyli stroną techniczną :].

BTW@ Ktoś z Youtuberów: Kaspa, ZabQ, DIIIM2, Sh4ke  itd będą reklamować? 
Prowadzisz z kimś z ww osób czy innymi osobami z yt rozmowy ?

Reklama w sygnie.

Opublikowano

Spoko :). Jest sporo osób to nie będzie wszystko na twojej głowie będziesz się mógł zająć tym co ważne czyli stroną techniczną :].

Aktualnie nie mam takiej informacji kto będzie nagrywał. Możliwe (jak się uda) to będzie DUŻA reklama! Załatwiam ją właśnie.

Nie aktualnie nie prowadzę co do samego nagrywania, jedynie załatwiam to co wyżej. 

Opublikowano

Oby ci się udało bo serwer zasługuję na rozgłos. :)

Chociaż serwer sam w sobie to mała część sukcesu bo to ty angażujesz się i odpowiadasz na każde pytania tutaj na forum oraz ty tworzyłeś pliki więc :P.

Oby się udało.

3mam kciuki powodzenia. :]

Reklama w sygnie.

Opublikowano

Chociaż serwer sam w sobie to mała część sukcesu bo to ty angażujesz się i odpowiadasz na każde pytania tutaj na forum oraz ty tworzyłeś pliki więc :P.

Oby się udało.

Taki gen, kiedyś byłem na jakimś tam forum (nie powiem jakim żeby nie było) to zdaje mi się że pomagałem więcej niż administracja tamtego serwera.

Dziękuje miło mi i pozdrawiam.

Co do pytań, jeżeli takowe macie to śmiało PW. Odpowiem każdemu, osoby które się o coś pytały mogą to potwierdzić że odpisałem tak szybko jak się dało :)

Opublikowano

Oby się udało.

Narazie nie chwalmy dnia przed zachodem słońca :P

Zobaczymy jak bedzie po starcie :)

"Nie prowadzę po pijaku bo wole wysoki lot"

Opublikowano

Narazie nie oceniajmy dnia przed zachodem słońca :P

Zobaczymy jak bedzie po starcie :)

Dokładnie tak, sam jestem tego zdania. Presja jest ogromna, musimy sobie z nią poradzić :)

Zrobimy wszystko co w naszej mocy żeby nie było problemów! A jeżeli będą to żeby je jak najszybciej naprawiać!!!

@jak już napisałem wcześniej, jestem realista i wiem jak wygląda Informatyka. 

Opublikowano

Wreszcie ktoś nazwał serwer moim określeniem Metina XDD

True sponsor - nie powinno być problemów ze startem. 

Mam nadzieję, że team jest dobrany, bo różnie to bywało na serwerach z True. :D

Jako iż nie ma nic ciekawego na 'rynku' chętnie się pojawię.

tumblr_o19rjjpQB21udwsc5o3_540.gif

.icon_eq.gif

Opublikowano

Wreszcie ktoś nazwał serwer moim określeniem Metina XDD

True sponsor - nie powinno być problemów ze startem. 

Mam nadzieję, że team jest dobrany, bo różnie to bywało na serwerach z True. :D

Jako iż nie ma nic ciekawego na 'rynku' chętnie się pojawię.

Wypowiem się co do teamu.

Są to osoby które znam, mieszkają maksymalnie 15 km dalej niż ja. 

Co do [TGM] jest to miły i spokojny chłopak. Poradzi sobie na 100% + chce pomagać np wrzuci klienta na 10 hostingów z racji takiej że ma dobre łącze. 

@up: jutro wszystko się pojawi kiedy będzie co i jak.

Opublikowano

Kaspa-Nie

ZabQ-Tak

DIIM2-Czekam na odpowiedź emailową bo współpracuje z nim na jednym z serwerów które sponsoruje

Sh4ke-Tak

I kilku innych :)

Opublikowano

Ważna informacja dotycząca startu Bety:

Beta serwera rozpocznie się w tym tygodniu w Piątek!

Głosujcie w ankiecie o której godzinie chcecie aby beta wystartowała!

Opublikowano

A start za tydzień?? :D

To zależy od przebiegu bety, im szybciej się wszystko wykryje i naprawi tym lepiej :)

Lecz właśnie tak obstawiam, trzeba wszystko dobrze sprawdzić i poprawić tak aby wam pasowało.

@Dodam że będzie zlot na prywatnym ts, ok 15 osób nie więcej żeby nie było zakłóceń.

Osoby te otrzymają nagrodę na start za pomoc :) Na ts będę ja + [GA]. Osoby jakich będziemy szukać to takie które będą miały dużo czasu i sporo umiejętności żeby nam pomóc szybko i sprawnie wykryć poważniejsze bugi.

Opublikowano

I to jest dobry pomysł i  w sumie mógłbyś te 15 osób podzielić na 2 grupy jedni Wysokie lvl drudzy od 1 i sprawdzają wszystko po kolei tj:

- Handlarzy czy nie ma czasem jakiś bugów z kupnem taniej a sprzedażą drożej

-Biolog 

-IS

-Drop z Metinów itd itd. :)

- DUngeony

Bardzo by to mogło fajnie funkcjonować 

Reklama w sygnie.

Opublikowano

I to jest dobry pomysł i  w sumie mógłbyś te 15 osób podzielić na 2 grupy jedni Wysokie lvl drudzy od 1 i sprawdzają wszystko po kolei tj:

- Handlarzy czy nie ma czasem jakiś bugów z kupnem taniej a sprzedażą drożej

-Biolog 

-IS

-Drop z Metinów itd itd. :)

- DUngeony

Bardzo by to mogło fajnie funkcjonować 

Możliwe że tak będzie, co do szybkich poziomów to zwiększe 3x expa pod koniec bety.

Zwiększę wam dmg każdej postaci o 5x i regeneracje pż 100%.

Co do sprzedawania drożej przedmiotów jest to nie możliwe z racji takiej iż żadnego przedmiotu nie da sie sprzedać u npc a każdy przedmiot jest warty 0.

Dungeony,drop,is jak najbardziej, is prawdopodobnie będzie za darmo do testów ;) Wszystko chcemy przetestować co się da!

@Pytanie.

Chcecie potwory z normalnymi efektami czy wolicie np zwykłe (stare) modele potworów? 

Już tłumaczę dlaczego.

Nowe potwory wykorzystują więcej zasobów systemu, przy dużej ilość mogą być lagi na niektórych mapach. Jak ja testuje to ich nie mam bo mam dosyć dobry sprzęt.

Dlatego pytanie czy nie lepiej postawić na jakieś zwykłe potwory niż potem ktoś ma mieć problemy z lagami.

Pytanie odnosi się głównie do dungeonów i mapy 160lv, bo tylko tam zauważyłem dość spory spadek wydajności.

Dodaje ss na potwierdzenie:

Beztytuup_enasewn.png

Opublikowano

Lepiej stary, gdyż nie każdy ma dobry komputer. Ja np na pc'ie nie będę miał problemów, ale na laptopie w pracy może być różnie, także może żeby każdemu grało się wygodniej może być stary efekt, a dla tych, którzy chcą inny ew. patch na te efekty.

Opublikowano

Trzeba było dać prezentacje dzisiaj albo coś, bo to bez sensu było, tylu graczy się napaliło a tu start w piątek ;)

Nie przesadzaj :P

To jeszcze bardziej się napalą, rozumiem ale będzie większy rozgłos i może więcej osób będzie chciało zagrać co w rezultacie (mamy taką nadzieje) przekonają się że warto grac na naszym serwerze!

@ Lista z rekrutacją Testerów 15 osób pojawi się w ten czwartek. Wszystko będzie podane.

Silny beran czeka na testerów   <3

Beztytuup_enaapqa.png

Opublikowano

Możliwe że tak będzie, co do szybkich poziomów to zwiększe 3x expa pod koniec bety.

Zwiększę wam dmg każdej postaci o 5x i regeneracje pż 100%.

Co do sprzedawania drożej przedmiotów jest to nie możliwe z racji takiej iż żadnego przedmiotu nie da sie sprzedać u npc a każdy przedmiot jest warty 0.

Dungeony,drop,is jak najbardziej, is prawdopodobnie będzie za darmo do testów ;) Wszystko chcemy przetestować co się da!

@Pytanie.

Chcecie potwory z normalnymi efektami czy wolicie np zwykłe (stare) modele potworów? 

Już tłumaczę dlaczego.

Nowe potwory wykorzystują więcej zasobów systemu, przy dużej ilość mogą być lagi na niektórych mapach. Jak ja testuje to ich nie mam bo mam dosyć dobry sprzęt.

Dlatego pytanie czy nie lepiej postawić na jakieś zwykłe potwory niż potem ktoś ma mieć problemy z lagami.

Pytanie odnosi się głównie do dungeonów i mapy 160lv, bo tylko tam zauważyłem dość spory spadek wydajności.

Dodaje ss na potwierdzenie:

Beztytuup_enasewn.png

Możesz zrobić(jak się da) 2 clienty - 1 z normalnymi a 2 z tymi nowymi efektami.

Nwm czy padło to potanie, ale czy łuczniki av1/2 + nowe mapy podbiegają pod konia lub jest możliwość zmienienia wszystkich łuczników na moby atakujące w zwarciu(te "mieczniki")?

100  [+]

300  [+]

500  [+]

700  [+]

900  [+]

1100[+]

1300[+]

1500[+]

1600[+]

1700[+]

1800[+]

Opublikowano

Możesz zrobić(jak się da) 2 clienty - 1 z normalnymi a 2 z tymi nowymi efektami.

Nwm czy padło to potanie, ale czy łuczniki av1/2 + nowe mapy podbiegają pod konia lub jest możliwość zmienienia wszystkich łuczników na moby atakujące w zwarciu(te "mieczniki")?

Nie podbiegają, właśnie myślałem nad tym :)

Tylko nie pasuje gdy łucznik z inną animacją podbiega ale mogę to zmienić żeby tak było na każdej mapie. 

Opublikowano

Taka moja propozycja aby bony max wchodziły skoro to jest "lajtowy serwer". Nieraz i z maxymalnymi wartościami trudno do niektórych itemów wbić a  tak będzie jeszcze trucniej :P

Zbieram +

packiecopy.png

Opublikowano

Taka moja propozycja aby bony max wchodziły skoro to jest "lajtowy serwer". Nieraz i z maxymalnymi wartościami trudno do niektórych itemów wbić a  tak będzie jeszcze trucniej :P

Spokojnie ;) Ja myślę za siebie za gracza i nie wiem jeszcze za kogo :P

Każdy bonus w każdym przedmiocie ma taki sam % na wejście ;)

Nie jest tak że np 10% szansa na wejście: blok ciosów

Jest tak że każdy bonus ma po 50% na wejście więc jest równo. 

I spokojnie z tym Lajtowym, tak wiadomo że nie będzie trudno ale nie przesadzajmy.. Chyba nikt nie chce aby serwer się skończył w 3 dni od startu bo każdy wszystko  już będzie miał i poziom 200.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...