Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Metinek (Lajtowy Serwer) ~wejdź może warto!

Gość Sielu

758 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zagrasz na Serwerze?

• Tak
      692
    • Nie (Dlaczego)
      66
  2. 2. Beta serwera rozpocznie się w ten Piątek! O której godzinie ma wystartować?

• od 17:30
      283
    • od 18:30
      62
    • od 20:00
      129

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

#LECIMYTUTAJ

#STANOUMI

#WEEZYLICZHAJSNAISA

#WKONCUDOBRYEASY

#WBIJE

Duża szansa na drop broni 75 ze skrzynek?

"Nie prowadzę po pijaku bo wole wysoki lot"

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

#LECIMYTUTAJ

#STANOUMI

#WEEZYLICZHAJSNAISA

#WKONCUDOBRYEASY

#WBIJE

inest pipeczko wbij na gg ;)

Duża jest szansa :P

Moze warto znaleźc kilku Yt jeszczze

Opublikowano

#LECIMYTUTAJ

#STANOUMI

#WEEZYLICZHAJSNAISA

#WKONCUDOBRYEASY

#WBIJE

Szansa jest duża ;) Dodając że na danym lv jest 100% szansy na drop szkaty.

@ Dodani zostali [GA][GM][TGM] pozdrawiam. 

Opublikowano

Szansa jest duża ;) Dodając że na danym lv jest 100% szansy na drop szkaty.

@ Dodani zostali [GA][GM][TGM] pozdrawiam. 

Czy tym osobom możesz zaufać, znasz ich z reala, nie będzie lipy z rozdawaniem eq, prywatnymi eventami itp... ?

Opublikowano

Czy tym osobom możesz zaufać, znasz ich z reala, nie będzie lipy z rozdawaniem eq, prywatnymi eventami itp... ?

Tak jak pisałem. Osoby te znam prywatnie, jedyną osobą której do końca nie znam (z prywatnego zycia)jest [TGM] z którym się dogadałem. Ale słyszałem opinie i chłopak jest spoko.

Nie takiego czegoś jak eq nie spotkacie na tym serwerze. [GA][GM][TMG] nikt dosłownie nikt poza mną nie może użyć innych komend niż:

inv-krycie się

dc/wywalanie gracza 

go/warp - teleportacja

transfer-teleport gracza do gm

omd- omdlenie

Dodatkowo mają 200 szybkości poruszania się i marmur ogra który szybko się porusza.

Opublikowano

weźcie dajcie ankietę czy chcemy kostiumy :)

Dodam potem lub przy becie.

Co do kostiumów wprowadzenie ich by trwało kilka sekund bo są one już dodane. Ale tu się zastanowię.

Beztytuup_enaeesh.png

Opublikowano

a te male kulko na duzej mapie to jest miejsce do handlu ?

Nie, tam lądujemy gdy po śmierci wybierzemy: Rozpocznij w mieście. Po wybraniu tam nas teleportuje. (Dodam że tam jest sfera ochronna.)

Opublikowano

Tak jak pisałem. Osoby te znam prywatnie, jedyną osobą której do końca nie znam (z prywatnego zycia)jest [TGM] z którym się dogadałem. Ale słyszałem opinie i chłopak jest spoko.

Nie takiego czegoś jak eq nie spotkacie na tym serwerze. [GA][GM][TMG] nikt dosłownie nikt poza mną nie może użyć innych komend niż:

inv-krycie się

dc/wywalanie gracza 

go/warp - teleportacja

transfer-teleport gracza do gm

omd- omdlenie

Dodatkowo mają 200 szybkości poruszania się i marmur ogra który szybko się porusza.

No i zajebiście :) Teraz nasuwa się pytanie, czy event zuo jest robiony poprzez tak jakby "questa", że klikasz sobie i to się zrzuca, czy będzie przywoływanie poprzez komendy. Osobiście preferuje tą pierwszą opcje i oczywiście zrobić wszystko optymalnie, gdyż nikt nie lubi lagów, a też nie każdy ma komputer z NASA . :D A co do eventów, to myślę, że ów przewidujecie, gdyż jest to serwer easy, a na takich serwerach, taki event to podstawa dobrej zabawy.

Co do tych nowych map jest to bardzo fajne rozwiązanie, bo będzie ciekawiej znaleźć nowe miejsca do wystawienia sklepiku, szukania npc'tów i tak dalej. Naprawdę duży + za to dla Ciebie !

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Nie, tam lądujemy gdy po śmierci wybierzemy: Rozpocznij w mieście. Po wybraniu tam nas teleportuje. (Dodam że tam jest sfera ochronna.)

szkoda ze w każdym królestwie bd można robić sklepy bo tak się poleci w 1 miejsce i jest tam all

Opublikowano

No i zajebiście :) Teraz nasuwa się pytanie, czy event zuo jest robiony poprzez tak jakby "questa", że klikasz sobie i to się zrzuca, czy będzie przywoływanie poprzez komendy. Osobiście preferuje tą pierwszą opcje i oczywiście zrobić wszystko optymalnie, gdyż nikt nie lubi lagów, a też nie każdy ma komputer z NASA . :D A co do eventów, to myślę, że ów przewidujecie, gdyż jest to serwer easy, a na takich serwerach, taki event to podstawa dobrej zabawy.

Co do tych nowych map jest to bardzo fajne rozwiązanie, bo będzie ciekawiej znaleźć nowe miejsca do wystawienia sklepiku, szukania npc'tów i tak dalej. Naprawdę duży + za to dla Ciebie !

Pozdrawiam :)

Jest robiony przez questa :) Dodatkowo mam logi jaki gm o której i gdzie zrobił event lub coś włączył.

Tak eventy jak najbardziej. 

@Jeżeli chodzi o zuo etc etc ma mapie eventowej to nie napisałem ważnej rzeczy.

Są 3 takie same mapy eventowe. Każde królestwo ma swoją mape i może się tylko na nią przenieść. 

Bedzie też przedział lv`owy, np:

ch1-do 80lv

ch2-od 80lv do 120lv

ch3 od 120lv do 160lv

ch4 od 160lv do 200lv

ch5 od 180lv do 200lv

Żeby to wszystko miało Sens  <3

@UP:

Jeżeli będzie taka potrzeba, to się doda kolejną mape handlowa i tyle.

Wole jednak sens taki jak był kiedyś, chcesz coś kupić to idziesz do innego królestwa zobaczyć. 

Opublikowano

O kilku dni tak sobie czytam i... pierwszy raz widzę tak zaangażowanego Twórcę serwera (mam nadzieję, że to nie na krótką metę) :) Projekt jeszcze nie ruszył a ja już wiem o nim prawie wszystko :) Trzymam kciuki za dobry start i do zobaczenia w grze :)

2chao03.jpg

Opublikowano

Kiedy start?, bo chyba nie doczytałem.

Data startu bety będzie jutro podana tak aby każdy wiedział :)

O kilku dni tak sobie czytam i... pierwszy raz widzę tak zaangażowanego Twórcę serwera (mam nadzieję, że to nie na krótką metę) :) Projekt jeszcze nie ruszył a ja już wiem o nim prawie wszystko :) Trzymam kciuki za dobry start i do zobaczenia w grze :)

Na pewno będzie tak jak jest teraz! Dziękuje i pozdrawiam. 

Opublikowano

Dokładnie tak jak UP :)

Bardzo angażuje się w pracę, robi tak aby serwer był dopracowany i żeby każdy z nas był zadowolony :). Polecam serwer i jak wystartuje zapraszam gorąco.

ddz8gi.png

Opublikowano

Data startu bety będzie jutro podana tak aby każdy wiedział :)

Na pewno będzie tak jak jest teraz! Dziękuje i pozdrawiam. 

Chodzilo mi o start oficjalny.Skad wydropie bronie 75?

Opublikowano

Chodzilo mi o start oficjalny.Skad wydropie bronie 75?

Co do startu to po dzień po becie pojawi się informacja :) (jeżeli wszystko będzie ok)

Dokładnie tak jak UP :)

Bardzo angażuje się w pracę, robi tak aby serwer był dopracowany i żeby każdy z nas był zadowolony :). Polecam serwer i jak wystartuje zapraszam gorąco.

Tak właśnie tak! Chce aby wam wszystkim pasowało, staram się ile mogę i dalej będę to robił.

Tylko nie lubię jednego, mianowicie gdy mam już coś zaplanowane, co mniej więcej będzie a ktoś chce to zmienić. Owszem, jak dla graczy to dla graczy, ale to jest podstawa która jest zaplanowana i powinna zostać.

Preferuję drobne poprawki tego co już jest niż to co wypisałem (czego ma nie być i do czego chce wrócić) niż łamać te zasady.

Opublikowano

Ja wam polecam zrobic gdzies na srodku bezpieczna strefe, gdzie wszystkie 3 krolestwa stawiałyby sobie sklepiki ;)

Opublikowano

Ja wam polecam zrobic gdzies na srodku bezpieczna strefe, gdzie wszystkie 3 krolestwa stawiałyby sobie sklepiki ;)

Jak wspomniałem, będzie to brane pod uwagę :) Sprawdziłem teraz i mam 1 mapę która by pasowała do takiego czegoś.

Lecz to zależy od ilości graczy, bo m1 są bardzo duże! 

Opublikowano

Co do startu to po dzień po becie pojawi się informacja :) (jeżeli wszystko będzie ok)

Tak właśnie tak! Chce aby wam wszystkim pasowało, staram się ile mogę i dalej będę to robił.

Tylko nie lubię jednego, mianowicie gdy mam już coś zaplanowane, co mniej więcej będzie a ktoś chce to zmienić. Owszem, jak dla graczy to dla graczy, ale to jest podstawa która jest zaplanowana i powinna zostać.

Preferuję drobne poprawki tego co już jest niż to co wypisałem (czego ma nie być i do czego chce wrócić) niż łamać te zasady.

Słuchaj, jest to serwer twój, twojego autorstwa, włożyłeś w to mnóstwo pracy i wysiłku, więc nie pozwól, by banda ludzi zniszczyła to, poprzez namawianie Cię na wprowadzanie poprawek, które poprawią, tylko i wyłącznie tym ludziom, którzy chcą tych poprawek, a więc nie pozwól na to. Jest to twój projekt, dla graczy, jednakże nie pozwól, by stał się on serwerem "graczy", gdyż żaden serwer jeszcze na tym dobrze nie wyszedł. Chcesz serwera jaki zrobił autor - graj. Nie chcesz takiego - Nie graj.

Wyraziłem tylko swoje zdanie i swoją opinie.

Pozdrawiam i życzę powodzenia, bo serwer zapowiada się MEGA ! (Nie zepsujcie tego).

Opublikowano

Powiem tak... SZACUNEK, Jeśli włożysz w zajmowanie się serwerem tyle zapału co w jego tworzenie, To DRŻYJ ŚWIECIE PRYWATNYCH SERWERÓW...

Podziwiam takich ludzi i życzę i powodzenia, już rozpatrujemy przyjście na serwer :)

Gratulację, choć nad nazwą mogłeś popracować :) Czegoś takiego nie można nazwać "Metinek" xD

Dałeś świetne nawiązanie do Polski, bardzo mi się to spodobało. PolMt2 ??

Tylko tak dalej :) życzę 2k graczy conajmniej. I JESZCZE RAZ SZCZERZE POWODZENIA :)

RÓŻNICĄ W PRACY Z JASNO WYZNACZONYM CELEM I BEZ NIEGO JEST REZULTAT

Opublikowano

Słuchaj, jest to serwer twój, twojego autorstwa, włożyłeś w to mnóstwo pracy i wysiłku, więc nie pozwól, by banda ludzi zniszczyła to, poprzez namawianie Cię na wprowadzanie poprawek, które poprawią, tylko i wyłącznie tym ludziom, którzy chcą tych poprawek, a więc nie pozwól na to. Jest to twój projekt, dla graczy, jednakże nie pozwól, by stał się on serwerem "graczy", gdyż żaden serwer jeszcze na tym dobrze nie wyszedł. Chcesz serwera jaki zrobił autor - graj. Nie chcesz takiego - Nie graj.

Wyraziłem tylko swoje zdanie i swoją opinie.

Pozdrawiam i życzę powodzenia, bo serwer zapowiada się MEGA ! (Nie zepsujcie tego).

nie pozwól , nie pozwól , nie pozwól ! CHŁOPAKU  nie pozwól !

Opublikowano

Jak wspomniałem, będzie to brane pod uwagę :) Sprawdziłem teraz i mam 1 mapę która by pasowała do takiego czegoś.

Lecz to zależy od ilości graczy, bo m1 są bardzo duże! 

Wlasnie to nie dobrze ze m1 sa duze :P

Ale nie rób specjalnej mapy dla sklepow tylko gdzies na tej jednej mapie bo wtedy m1 byly by za bardzo opustoszale ;]

Opublikowano

Wlasnie to nie dobrze ze m1 sa duze :P

Ale nie rób specjalnej mapy dla sklepow tylko gdzies na tej jednej mapie bo wtedy m1 byly by za bardzo opustoszale ;]

To będzie analizowane po becie lub w jej trakcie :)

Pierw trzeba sprawdzić, lecz myślę że skok do 2 królestwa zajmie 2 sekundy :P więc nie wiem czy warto. 

Ale jeżeli będzie trzeba to się zrobi.

Powiem tak... SZACUNEK, Jeśli włożysz w zajmowanie się serwerem tyle zapału co w jego tworzenie, To DRŻYJ ŚWIECIE PRYWATNYCH SERWERÓW...

Podziwiam takich ludzi i życzę i powodzenia, już rozpatrujemy przyjście na serwer :)

Gratulację, choć nad nazwą mogłeś popracować :) Czegoś takiego nie można nazwać "Metinek" xD

Dałeś świetne nawiązanie do Polski, bardzo mi się to spodobało. PolMt2 ??

Tylko tak dalej :) życzę 2k graczy conajmniej. I JESZCZE RAZ SZCZERZE POWODZENIA :)

Dziękuje za te miłe słowa, co do nazwy to chciałem taką ponieważ kojarzy się z metinem! Takie leciutkie zdrobnienie :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...