Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

OtherDrops czy klasyczne wydobywanie?

domin07

OtherDrops czy klasyczne wydobywanie?  

559 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co lubisz bardziej na serwerach?

• Klasyczne wydobywanie surowców
      283
    • OtherDrops
      276

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A wiec sie wypowiem tez troche.

Moje zdanie?

OtherDrops                                 XRAY nic nie da FastBreak widac w konsoli jak szybko ktos kopie wiec BANIK i czesc.

Klasyczne wydobywanie              XRAY i lecimy w konsoli nie zobacza nic.

A wiec kazdy ma swoje gusty.

Wedlug mnie szwejdanie sie po kopalniach w ktorych juz ktos byl i wykopal dany surowiec to strata czasu.

Dlatego wole nasze Stoniarki z Hardcora <3 ;D

(AFK 30 min i masz te diaxy na seta glupi i latwy sposob a czasu duzo tak nie zabiera.)

To na tyle dziekuje ;)

• Odpowiedzi 355
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mnie bardziej odpowiada opcja OtherDrop. Jest znacznie łatwiej i przyjemniej, ponieważ chodzisz sobie i kopiesz i nie martwisz się czy gracz z x-rayem nie będzie miał więcej itemków i przez to cię pokona. Jeśli dobrze ustawiony jest drop z tego kamienia o wiele lepiej się gra niż na klasycznym dropie.

5EN24PV.jpg

Opublikowano

Ja wolę klasyczny drop głównie z powodu możliwości łatwego oszukania OtherDrops tak jak napisał @Liukaner, i praktycznie nie ma możliwości aby to uniemożliwić.. Jeśli klasyczny drop jest dobrze zrobiony, zabezpieczony przed cziterami i są dobrze zaimplentowane z odpowiednimi cenami sklepy to jest to lepsza opcja. Na pewno musi być też możliwość dla graczy aby sprzedawać swoje surowce, tzw. giełda.

Przepraszam, jesli w moich postach nie bedzie polskich znakow - mieszkam w Niemczech.

Opublikowano

Zdecydowanie klasyczny, ponieważ chodzenie po jaskiniach, patrzenie pod lawe i inne fajne rzeczy mają wtedy sens! Ale dobrze jest jeżeli jest taki (chyba plugin), że rudy są widzialne dopiero kiedy są odsłonięte. To w dużej części blokuje działanie x-ray :D

Chyba padnę... jakieś 20% z tych co głosują na OtherDrops głosują z powodu cheaterów! Ludzie! Wbijcie na eu.mineplex.com i wejdźcie na The Bridges. Dlaczego? Tam x-ray nic Ci nieda a jakoś surowce wypadają z rud... ale jak to? Może tak, że jest tam plugin, który ukazuje rudę dopiero kiedy zostanie ona odsłonięta!

Zostaw "Lubię to"!

Ilość postów:   10   50   200   1000  5000

Ilość polubień:   2   10   50   200   1000

Ilość godzin na forum:   1   5   20   100   500

Opublikowano

Dla mnie other jest super np. na mapę surowcową serwera RolePlay ;)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

OtherDrop w 100%. Czemu? Klasyczne kopanie jest trochę dziwne,na jakiś mniejszych serwerach jeszcze ujdzie lecz na tych większych to słabe ponieważ bardzo trudno znaleźć jakieś rudy. Na OtherDropie tak nie jest, po prostu nie musisz szukać przez kilka minut jakiś *cavewów* i tak kopać tylko kopiesz w wybranym miejscu i ci wszystko dropi. ;)

@Edit

Na niektórych serwerach z klasycznym kopaniem nie ma Anty Cheata. 

.

61vo.png

By Me.

Opublikowano

Wybrałem OtherDrops, ponieważ zapobiega ten plugin zapobiega cziterom tzw. Xrayowcom. 

Osobiście jak sani gramy z kolegami i ufamy sobie i lubimy pograć bez OtherDropsa, to sobie gramy.

Ogolnie bym zaznaczy to i to, ale niestety nie da sie.

Czyli moja odp: Na MultiPlayer OtherDrops, A na granie z kolegami na swoim serwerze lub nie wiem z rodzenstwem na lanie, bez OtherDropsa...

Opublikowano

@UP: Otherdrops tylko pozornie zapobiega "cziterom". Myślisz że, jak wejdę na serwer z otherdropsem nie będę używał x-ray'a do szukania graczy, skrzynek, domków pod ziemią? W "dzisiejszych czasach" x-ray służy wyłącznie do tych celów ponieważ, serwery z klasycznym wydobywaniem prawie całkowicie wymarły...

Opublikowano

Jak najbardziej klasyk teraz na serwerach zrobili tak ze kopiesz byle co (stone) i dropi ci diaks bez sensu gra szybko się nudzi brak wyznania. Z tego co wiem OhersDrops jest zbugowany bo jak się wysadzi kolo rudy tnt to ona wypada ale pewności nie mam ;) 

Pomogłem ? Daj lajka ! :) ­ 

­

Opublikowano

OtherDrop ;) 

Zapobiega x'rayowcom

Wybrałem OtherDrops, ponieważ zapobiega ten plugin zapobiega cziterom tzw. Xrayowcom. 

Osobiście jak sani gramy z kolegami i ufamy sobie i lubimy pograć bez OtherDropsa, to sobie gramy.

Ogolnie bym zaznaczy to i to, ale niestety nie da sie.

Czyli moja odp: Na MultiPlayer OtherDrops, A na granie z kolegami na swoim serwerze lub nie wiem z rodzenstwem na lanie, bez OtherDropsa...

LUDZIE TU NIE CHODZI O TO CZY ZAPOBIEGA CHETEROM! CHODZI O TO KTÓRE JEST DLA WAS PRZYJEMNIEJSZE!

Zostaw "Lubię to"!

Ilość postów:   10   50   200   1000  5000

Ilość polubień:   2   10   50   200   1000

Ilość godzin na forum:   1   5   20   100   500

Opublikowano

Oczywiscie klasyczne wydobywanie :) Satysfakcja z tego ze za ktoryms z klockoe stona ktory rozwalimy usmiechnie sie do nas ruda diamentu jest nieporownywalnie wieksza niz "o kolejny diax ze stona odloze do moich 7373947 stackow"

Opublikowano

Zwykłe wydobycie-  jest spoko jest przygoda ale też są xrey'e

OtherDrop - wydobycie jest nudne i nie ciekawe ale zapobiega cheaterom

Więc moim skromnym zdanie wybór zależy tylko od nas i od tego co chcemy mieć na serwerze ;D 

Opublikowano

@UP: Chyba zaraz zwariuje! Czy nie umiecie tego pojąć!? W temacie chodzi tylko o to, który tryb bardziej wam się bardziej podoba, a nie który jest lepszy na jakiś j*b**** "cziterów", bo oba tryby mają duże wady z zapobieganiu takim zjawiskom. Tak więc proszę się skupić na temacie bo robi się już z tego spam! Dziękuję.

(Moja odpowiedź nie miała na celu urażenia kogokolwiek.)

Opublikowano

Mi najbardziej pasuje klasyczne, wtedy próbuje chodzić po jaskiniach i jest jakaś zabawa, ale wtedy przyjdą dzieciaki z xray.

Cóż, zawsze pozostaje Orebfuscator :P

Member | Mentor Minecraft

nothing else.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...