Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

OtherDrops czy klasyczne wydobywanie?

domin07

OtherDrops czy klasyczne wydobywanie?  

559 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co lubisz bardziej na serwerach?

• Klasyczne wydobywanie surowców
      283
    • OtherDrops
      276

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Klasyczne wydobywanie według mnie jest najlepsze, czujesz wtedy klimat. Pewnie każdy z was pamięta jakiego miał " banana " na twarzy gdy pierwszy raz znalał Diamenty.

Wiem że są także minusy wydobywania klasycznego, prosta sprawa wystarczy jeden mod i już wiem gdzie są wszystkie  surowce, jednak zawsze można wgrac plugin który będzie to blokował.

Mi najlepiej się kopie wtedy kiedy jest " Klasyczne Wydobywanie ", zawsze chciaż trochę poprawi mi humor gdy znajdę w jaskini Diamenty lub złoto.

Pozdrawiam ! 

Klasyczne wydobywanie według mnie jest najlepsze, czujesz wtedy klimat. Pewnie każdy z was pamięta jakiego miał " banana " na twarzy gdy pierwszy raz znalał Diamenty.

Wiem że są także minusy wydobywania klasycznego, prosta sprawa wystarczy jeden mod i już wiem gdzie są wszystkie  surowce, jednak zawsze można wgrac plugin który będzie to blokował.

Mi najlepiej się kopie wtedy kiedy jest " Klasyczne Wydobywanie ", zawsze chciaż trochę poprawi mi humor gdy znajdę w jaskini Diamenty lub złoto.

Pozdrawiam ! 

music-is-life-1080p-hd-wallpaper1-800x20

• Odpowiedzi 355
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie jestem jakiś mega ogarnięty jeśli chodzi o tą grę, ale się wypowiem:

Według mnie nie powinniśmy utrudniać gry zwykłym graczom, tylko losowo śledzić podejrzanych graczy, jeśli kopią się prosto na jakiś surowiec (notorycznie), wtedy powinniśmy nadać takiemu użytkownikowi bana, istnieje również możliwość zainstalowania modyfikacji(pluginu) który będzie informował administracje o tym iż jakiś gracz wydobył ustalony surowiec, np. diament...

Pozdrawiam!

Pomogłem? Kliknij Lubię To!

Opublikowano

Jeśli chodzi o survival single player - oczywiście że klasyczne
Jeśli multiplayer - drop ze stone'a
Czemu?
- Brak problemu ze znalezieniem surowca w przypadku późnego dołączenia na serwer
- Anty-XRay
- Wygoda

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

Zdecydowanie najlepszym rozwiązaniem są Klasyczne Rudy, ponieważ nie jest to żadną przyjemnością gry, gdy stoisz w miejscu kopiesz kamień ze stoniarki ... bez sensu. Między innymi to przez to coraz rzadziej gram w Minecraft. Reasumując: zdecydowanie Klasyczne Rudy, w odpowiedni sposób zabezpieczone ;)

------------------------------------------------------------

~`Chcesz zamówić u mnie stronę? Chcesz zapoznać się z moimi pracami? A może kojarzysz mnie z jakichś innych projektów i jesteś zainteresowany moimi usługami? Jeżeli tak to zapraszam Cię do mojego portfolio: www.theneuronsky.pl, a jeżeli nie to też Cię tam zapraszam  :)

------------------------------------------------------------

Opublikowano

Nie jestem jakiś mega ogarnięty jeśli chodzi o tą grę, ale się wypowiem:

Według mnie nie powinniśmy utrudniać gry zwykłym graczom, tylko losowo śledzić podejrzanych graczy, jeśli kopią się prosto na jakiś surowiec (notorycznie), wtedy powinniśmy nadać takiemu użytkownikowi bana, istnieje również możliwość zainstalowania modyfikacji(pluginu) który będzie informował administracje o tym iż jakiś gracz wydobył ustalony surowiec, np. diament...

Pozdrawiam!

Coś chętnie Tobie powiem, w taki sposób jak mówisz nic admin nie osiągnie. Ja na pewnym serwerze bez żadnego xray kopałem sobie gdzieś +/- 12 klocków na poziomie Y różnymi tunelami gdyż mam taką technikę co do plądrowania jaskiń, a to adminowi się nie spodobało, bo uznał że kopie tunele z użyciem xray i dostałem w prezencie bana. Słowo "pewność" nie oznacza że "on na pewno ma tego xray i trzeba mu dać bana". I co zrobić? Nic. Dlatego gram tylko w małych serwerach gdzie jest mniej niż 10 slotów. Najlepiej jak to serwer na tyle znany że wiadomo z kim się gra.

@Top: jestem za wydobyciem z rud

Kliknij tutaj aby otworzyć mój GitHub.

Prawie cały czas jestem na Discord𝗣𝗮𝗳𝗳𝗰𝗶𝗼#6330

Opublikowano

Zawsze byłem za czystym survival i takiego zastosuje na swoim serwerze, gdyż wiem, ile jest zwolenników tego trybu, a nie jakieś sztucznego OD... :)

KURmP9u.png

SERWER FREEBUILD

WEJDŹ, ZAGRAJ, ZOSTAŃ NA DŁUŻEJ!

Opublikowano

Wg. mnie ani te, ani te drugie nie jest godne nazywania się dobrym sposobem wydobycia. Mi szczerze mówiąc oba się nie podobają, ale otherdrops jest i tak gorszy od klasycznego wydobywania. Klasyczne wydobywania zachęca gracza do szperania po mapie w poszukiwaniach surowców, przez co może natknąć się na wiele ciekawych aspektów gry. Z drugiej strony są ludzie, którzy stawiają nade wszystko profit, przez co takie wydobywanie może stać się nudne. Przestają oni szperać po jaskiniach, a zamiast tego kopią dziwne, nużące tunele / xrayują. Co do otherdrops - dobra alternatywa dla osób, które nie lubią takich rzeczy jak : eksploracja świata / walka z mobami / zabawa i skupiają się tylko na proficie. Jestem osobą, która nad ilość diamentów przekłada ilość zabawy, która przychodzi z szukaniem ich. Dlatego też głosuję na klasyczne wydobywanie.

yotsuba.jpg

Opublikowano

@UP: Ten błąd został naprawiony w wersji 1.7.2, teraz już przeźroczyste tekstury nie działają ;)

@Square Design widać że czytasz posty wyżej :). Po zabawie jest wtedy, kiedy serwer nie jest zaopatrzony w anty x-ray'a, a takiej sposobności nie bierzemy pod uwagę.

Opublikowano

Oczywiście że klasyczny. Jest wtedy frajda z szukania rud niż z kopania kamienia, z którego coś dropnie. Ale jest jeden minus klasycznego: przyjdzie taki jeden z modyfikacją jaką jest x-ray i po zabawie. Jeżeli są zabezpieczenia to użyje txt pack z x-ray i też po zabawie.

Opublikowano

Moim zdaniem jest to zależne od typu serwera.

Jeżeli mowa o serwerze, gdzie liczy się to, jak szybko zdobędziemy surowce (np. survival + gildie), to lepiej posłużyć się OtherDropem.

Przy serwerach typu freebuild gdzie nie ma znaczenia jak szybko zdobędziemy surowce, przyjemniej kopać naturalne rudy występujące na odpowiednich wysokościach.

Opublikowano

Zdecydowanie klasyczne wydobywanie. Kiedy mamy OtherDrop wygląda to mniej-więcej tak, że jaskinie są nietknięte, a jedynie obszar ok. 5 kratek w górę jest "wykoszony" doszczętnie.

Gdzie tu zabawa? Kopiesz się na sam dół i kopiesz, kopiesz, kopiesz tylko tego stone'a. Kiedy mamy klasyczne wydobywanie jest o wiele ciekawiej. Chodzimy po jaskiniach, szukamy rud, raz natrafimy na interesującą nas rudę, a innym razem już nie. Dodatkowo - jeżeli się odpowiednio nie przygotujemy, natrafimy na jakiś spawner i po nas :)

Opublikowano

@UP: Brawo, właśnie poruszyłeś ważną kwestię. Ludzie często właśnie wybierają OtherDrops tylko dla tego że ich zniewolił. Za dużo serwerów ma ten plugin i co poniektórzy gracze nie widzą "życia" bez niego.     

Opublikowano

Otherdrop żeby nie było cziterow (chociaż i tak będą ale mniej)

Własnie wątpię. Na OtherDrops wystarczy zwykły mały błąd, aby mieć pełno itemów w inventory (jeszcze możliwość wyłączenia dropu cobbla...).

Na xray są dobre anty-cheaty, więc uważam, że drop z rud jest lepszy.

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

Według mnie to i to dobre ale wiadomo, że są gusty i guściki :)

Z Otherdrop jest mniej zabawy bo kopiemy tylko tego kamienia i tak w kółko zero eksploracji, a klasyczne wydobywanie to eksploracje żeby zdobyć interesujący nas surowiec 

ale jak pisałem jedni wolą to drudzy wolą tamto :)

Opublikowano

Zostaje przy klasyku, właśnie tak została stworzona gra. Mówię na to Klasyka. Głównie chodzi o to iż Twórca gry tak to sobie wyobraźił i tak też przelał w kod.

Kopanie klasyczne zabiera czas ale daję zabawę jeśli nie szanujesz przykazania - Nie kop pod ani nad sobą :)). Daję social jeśli grasz z innymi a teraz tylko tak się już gra. Mentalność. A na koniec dodam Przygoda to druga nazwa gry i o to tu chodzi. Wszystko co stworzone przez fanów to gratisy a dedykacje przez dodatki od twórcy są po to by gra nie było monolna i jest po to by trzymać gracza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...