Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

OtherDrops czy klasyczne wydobywanie?

domin07

OtherDrops czy klasyczne wydobywanie?  

559 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co lubisz bardziej na serwerach?

• Klasyczne wydobywanie surowców
      283
    • OtherDrops
      276

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moim zdaniem wypad z rud jest lepszy. Dlaczego? Ponieważ wtedy rozgrywka jest cięższa, i to będzie zależeć od ciebie, czy dobrą jaskinię wybrałeś. Gracze wtedy będą troszeczkę równi, a nie na start kox z 5/2 i prot 4.

,

• Odpowiedzi 355
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Preferuję normalne wypadanie rud, OtherDrops pozwala na szybkie zdobycie surowców, przy normalnym wypadaniu trzeba się czasem sporo namęczyć, by znaleźć wyczekiwany diament. Nie cierpię x-rayowców.

Opublikowano

OtherDrops to najgorsze co mogło zostać wprowadzone do serwerów Minecrafta.

Dlaczego nie wymyślili lepszych zabezpieczeń przeciwko X-rayowi, tylko zrobili coś takiego?

Gdzie podziała się radość ze znalezienia rudy diamentu?

Kopanie w stone to po prostu czysty idiotyzm, niesamowita monotonność.

Opublikowano

Wg mnie zdecydowanie lepsze jest wydobywanie rud co oczywiście pasuje do serwerów typu FreeBuild bo przecież jest wtedy jakaś zabawa, no ale konieczne jest dobre zabezpieczenie X-Ray bo bez tego będzie kiepsko..

17900102327122306253.jpg

Opublikowano

Zależy to od typu serwera na jakim się gra. Na skyblockach nikt nie zrobi klasycznego wydobywania, bo nie ma z czego wydobywać, jedynie mogą wylatywać minerały z cobla/stona dzięki other drops. Na survivalach/freebuildach według mnie też powinien być other drops, bo jest sporo graczy z xrayem i podobnymi modyfikacjami.

Opublikowano

To czy ktoś woli otherdrop lub klasyczne wydobywanie zależy od przyzwyczajenia i gustu. Osobiście też po częsci wole otherdrop, lecz mam założony mały serwer, tylko by grać ze znajomym. Serwer ten nie posiada ani jednego pluginu i świetnie się bawimy. Aczkolwiek wole otherdrop, ponieważ surowce się nie kończą, tak jak to jest z wypadaniem z rud i można skonfigurować by zachować tradycyjny ich rozkład, a drop można dowolnie konfigurować. Z drugiej strony wypadanie z rud jest o wiele zabawniejsze, ponieważ nie zdobędzie się diamentowej zbroi i miecza w 30 minut, jak to jest na większości serwerach gdzie drop ze stone wynosi ~0,7%  ;) Jedyny minus othedropsa jest taki, że można postawić bota, który sam kopie.

Mój głos zostaje oddany na otherdrop  :)

Opublikowano

ofc klasyczne wydobywanie surowców, dzieciaczki lubią gównodropa oczywiście na tych serwerach hardcore bo tak byłoby za trudno, pomińmy x-raya bo można wziąć parunastu moderatorów do ogarniecia + jakiś dobry anty-xray. 

starzy wyjadacze będą za klasycznym i tyle. 

PMK3yt4.png

Opublikowano

ofc klasyczne wydobywanie surowców, dzieciaczki lubią gównodropa oczywiście na tych serwerach hardcore bo tak byłoby za trudno, pomińmy x-raya bo można wziąć parunastu moderatorów do ogarniecia + jakiś dobry anty-xray. 

starzy wyjadacze będą za klasycznym i tyle. 

Anty x-ray mocno laguje serwer, a moderatorzy nie są w stanie sprawdzić czy ktoś ma na pewno x-raya, czy po prostu kopie jak mu się podoba.

Opublikowano

Klasyczne wydobywanie. Jak trzeba surowców to drogą uczciwą najszybciej można zapuścić się na dno kanionu i kopać to co wystaje. Jak komuś nie przeszkadza xray to dzięki temu bardzo szybko i sprawnie można zdobyć taką rudę jaką akurat potrzeba.

War... War never changes...

Opublikowano

Classic, dlaczego?

Jestem oldschoolowcem i wolałem jak coś było na wierzchu (kaniony), lub schowane pod stertą stone. ;) Bez żadnych wspomagaczy, zero x-ray'a (uwierzycie? Nigdy z x-raya nie korzystałem, nawet z txt.), stare kopanie kamiennymi kilofami w poszukiwania diaxów, a późniejsze wykopanie ich ironowym kilofem. ;)

Do tego kopiąc rudy można natrafić się na creepery, szkielety i różne moby (jaskinie), a tak to tylko kopanie tunelów 2x2, a nawet nie, wystarczy 2x1 i przed siebie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja jednak wole klasyk, jest mniej rud niż masa dropu ze stone. A co do rodzaju wydobywania to na nic Wam to nie pomoże. Klasyk = xray natomiast stone = nodus + automatyczna stoniarka z lawy i wody + automatyczne kopanie. Oba są jak oszustwa. Mimo to głosuje na surv.

Kliknij tutaj aby otworzyć mój GitHub.

Prawie cały czas jestem na Discord𝗣𝗮𝗳𝗳𝗰𝗶𝗼#6330

Opublikowano

Zwykły jest lepszy moim zdaniem. Ja na OtherDrops miałem kilof Efficiency 5 Unbreaking 3 + Timer 1.3 na Nodusie (wyższy timer był wykrywany) i diaxy leciały jak dzikie - jako cheater z doświadczenia wiem że na OtherDrops szybciej zdobywałem DiaxEq niż na normalnym, a na normalnym często był Obfuscator co utrudniało nieuczciwe kopanie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dla mnie również plugin OtherDrop jest lepszym trybem od trybu klasycznego wydobywania surowców. Dlaczego? Klasyczne wydobywanie surowców zajmuje o wiele więcej czasu, niż użycie pluginu OtherDrop.

Opublikowano

Klasyczne wydobywanie najlepsze , tylko bez dzieci z huzuni i x-Ray :c

Wystarczy porządna administracja, stabilny serwer i dobrze skonfigurowany AntiXray (dzieci nie potrafią sobie go skonfigurować, więc wolą iść na łatwiznę i instalują ODrops.).

Dla, mnie również - Plugin OtherDrop jest lepszym trybem od trybu klasycznego wydobywania surowców :) Dlaczego? klasyczne wydobywanie surowców zajmuje o wiele więcej czasu niż, użycie pluginu OtherDrop ;) 

To prawda, ale normalne wykopywanie jest ciekawsze i daje więcej satysfakcji (o ile grasz na porządnym serwerze, bo na tych niszowych i tak wiele to nie zmienia).

Opublikowano

Tylko naturalny drop...

@domin07

Ale w temacie bardzo razi mnie: "OtherDrops" To nie jest plugin od dropu z kamienia, ma masę pięknych zastosowań na eventy, do serverów RP, taki mini-skript, wyspecjalizowany w dropie.

A serwery z dropem z kamienia, to sa dopiero raje dla x-ray, włączasz x-ray i kopiesz szukając skrzynek, graczy, dungeonów, i nikt cię nie złapie bo idiotyczna administracja siedzi i się leni myśląc że jak mają drop z kamienia to są bezpieczni.

A drop naturalny? załączasz ukrywanie rud + delikatnie pilnujesz graczy ;)

No i nie widzę nic ciekawego w staniu i kopaniu stona przez kilka godzin.

A drop naturalny? chodzisz po jaskiniach, za każdym razem jakieś nowe tereny, nowe przygody, i masz co robić, a nie tytko bezmyślnie kopiesz, takie zabijanie czasu dla idiotów.

To już oznaka prawdziwego uzależnienia, jak możesz gapić się w ekran jak twoja postać macha kilofem przez 5h i nic więcej się nie dzieje.

1438614356923701010629.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...