Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

OtherDrops czy klasyczne wydobywanie?

domin07

OtherDrops czy klasyczne wydobywanie?  

559 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co lubisz bardziej na serwerach?

• Klasyczne wydobywanie surowców
      283
    • OtherDrops
      276

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 355
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Według mnie otherdrops już się przejadło. Przez ten plugin nie ma 'starego' minecraft'a. Osobiście wolałbym klasyczne wydobywanie. Sprawia to wiele, wiele więcej frajdy. :)

Opublikowano

Klasyczne wydobywanie z zabezpieczeniem przed X-Rayem.

OtherDrops nie jest tym, co odzwierciedla czysty Minecraft. ;)

Opublikowano

Powiem tak, wszystko ma swoje plusy i minusy!

OtherDrops: Gracze na X-Ray nie widzą w ten sposób rud i gra staje się bardziej fair

Standardowe rudy: Mimo, że gracze widzą je na X-Ray to myślę, że takie rudy to klasyka Minecrafta, nie fajnie by było gdyby one znikły

Aktualnie pracuje nad dosyć zaawansowanym systemem Anty Xray który spowoduje, że rudy nie będą widoczne na X-Ray'u (Przynajmniej większość) w pewien prosty sposób, plugin ma już swoje efekty i faktycznie działa!

Nigdy nie lubiłem tych materiałów z OtherDrops, ale tylko to dawało mi wcześniej pewność że będzie mniej cheaterów!

Bez_nazwy_1.png

Opublikowano

Moim skromnym zdaniem klasyczne wydobywanie surowców jest najlepsze gdyż bardzo lubię chodzić po jaskiniach i szukać diamentów , dla mnie to jest frajda a serwery z otherdrop's bardzo mnie nudzą.

Silentiumpc gladius m20 | Silentiumpc vero L1 500w | Msi b150 pro/vdh | i5 6500 | Sandisk ssd plus 240GB | Silientiumpc Fortis 3 | 8GB DDR4 | Gtx 660 OC 2GB |

Opublikowano

Według mnie lepszy jest tryb "OtherDrops", ponieważ jeśli jest serwer 1500-3000 slotów to wtedy gracze mogą sobie zrobić stoniarki i kopać surowce, a tak trzeba rozkopywać wszystko i szukać np. "diaxów" + x-ray'e ;(

Opublikowano

Ja wole otherdrop o ile admini nie przesadzili z szansą na drop (czyli %) bo jak np jest 25% na obsydian biblioteczki koxy itd. to jest bardzo łatwo.Na serwerach survival+frakcje to dobry plugin

Opublikowano

Sprawa wygląda tak.

Na serwerze jest 10 osób = Czysty drop rud bo takto można się pobawić i mieć frajdę z gry.

Na serwerze jest powyżej 10-20 osób [ non stop online ] = Czysty drop pozbawia jakiejkolwiek frajdy.

Nie mając zainstalowanego xray nie masz 100% pewności, że w Twojej okolicy nie wykopał już ktoś diamentów na ponad 2000kratek.

I kop jak idiota, nie znajdziesz nic. Przykładowe serwery po 100-200 graczy. 1 gracz na 200 kratek to masz już 20.000x20.000 wykopanych diamentów. Teraz weź [ bez wglądu pod Siebie ] szukaj diamentów. Nieee to odpada ;p

| Nie mam sygnatury bo mi ukradli |

Opublikowano

Other drops nadaje się raczej na większe serwery. A klasyk na mniejsze. Zależy to tez od trybu.

Opublikowano

Ja wole other drops,

1. Jest to dobre zabezpieczenie przed X-rayem

2. Każdy gracz może mieć równe szanse(chyba że są servery gdzie vip ma wieksze szanse, ale to i tak wiele nie zmienia)

3. nigdy sie nie skończą, oraz można je kopać do woli

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Na serwer to tylko OtherDrops ponieważ surowce się nigdy nie skończą ( chodzi głównie o większe serwery ) lecz jeśli chcesz pograć tylko z znajomymi to najlepiej jest wydobywać z klasycznych rud :D

Opublikowano

Jeśli ma się zabezpieczenia przed X-rayem, to wolałbym kopanie rud (standardowe, chodzenie po jaskiniach).

Choć z drugiej strony na serwerach typu hardcore wole drop ze stone.

59495175307068268899.jpg

Opublikowano

Otherdrop jest moim zdaniem teraz bardziej korzystny od klasycznego kopania. Dlaczego? Obecnie w MC panują takie czasy że na serwerach grasuje banda 10 latków na wszystkich możliwych cheatach i nie sposób na dużych serwerach zapanować nad nimi żeby nie rozkopali całej mapy w poszukiwaniu surki. Od ostatnich kilku miesięcy panuj tendencja wzrostowa chamstwa i wcześniej wymienionego oszukiwania tych młodocianych ułomów więc nie polecam budowy serwerów w oparciu o coś innego poza klasycznym pozyskiwaniem rud.

Dodatkowo przy pomocy otherdropa można także spawnić moby, generować losowe itemy i setki lub nawet tysiące innych kombinacji różnych opcji co zwiększa znacząco możliwości serwera. Tak naprawdę większość osób nawet nie potrafi dobrze konfigurować tego pluginu lub korzysta z jakiś oklepanych i badziewiastych "skriptów" zamiast usiąść i zrobić swój unikalny konfig a nie kopie dropów z serwerów hardcore. Jak ktoś chce mogę za jakiś czas przygotować jakiś dokładniejszy poradnik do tego pluginu. Nie wiem kiedy bym miał czas go zrobić ponieważ nie chcę tam wypisywać takich podstawowych głupot jak na innych forach "jak ustawić drop z stone podobny do hardcore" tylko bardziej zaawansowaną i rozbudowaną konfiguracje a to niestety wymaga sporo czasu. To tyle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...