Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

OtherDrops czy klasyczne wydobywanie?

domin07

OtherDrops czy klasyczne wydobywanie?  

559 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co lubisz bardziej na serwerach?

• Klasyczne wydobywanie surowców
      283
    • OtherDrops
      276

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otherdrop został wymysliny wyłącznie na x-raow ponieważ server gdzie gra ciagle duzo graczy trudno lapac ludzi ktorzy ciskaja na x-ray a tak jest drop z stona i zaden x-raej nie pomoze :)

• Odpowiedzi 355
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie do końca został wymyślony tylko dlatego żeby walczyć z cheaterami. Jak pisałem wcześniej plugin posiada bardzo duże możliwości edycji ustawień a większość nie wykorzystuje jego potencjału nawet w 1 % ustawiając tylko drop podstawowych rud z kamienia. Czy ktoś z was próbował ustawić coś takiego że po zabiciu ze strzały moba z odległości większej niż np. 24 bloki otrzymujemy szansę że wypadnie z niego coś więcej niż tylko zwykły drop. Można do tego dodać permisje i mamy bonus dla graczy z rangą VIP. Przykłady można by mnożyć cały dzień a i tak brakło by czasu na wszystkie pomysły.

Opublikowano

Pluginy takie jak anty xray, obscurratory czy inne tego typu dziadostwa bardzo dużo używają pamięci ram. Więc każdy server który chce się zabespieczyć a lognicznie myśli używa wypadanie ze stowna ponieważ jest to wygodniejsze dla jakości servera. Jestem za wypadaniem.

Pomogłem? Like?

Opublikowano

Moim zdaniem OtherDrops nie został wymyślony tylko i wyłącznie przeciwko cziterom. Bardziej żeby gracz który zaczął gre na serwerze miał taki sam dostęp do surowców niż ten grający kilka miesięcy który przekopał połowe mapy i wyczerpał wszelkie zasoby. Po prostu ciężej by było szukać diamentów bo były by już wykopane. Popieram również to co napisał cycuszek98. Dlatego głosuję na OtherDrop.

graphic.png

Opublikowano

Dla mnie jest najlepsze rudy dlatego bo jest w tym zabawa, a nie kopiesz i kopiesz stone i pokaże ci "Znalazłeś diament!" ale mi fajna zabawa. Kopiesz i kopiesz...

b_560_95_1.png

Opublikowano

Mi pasuje OtherDrops.Nie na widzę przesiadywac wielu godzin w kopalni szukając diamentow i innych minerałów.Chce explorowac ten wielki kwadratowy świat walcząc z różnego rodzaju potworami, które tylko czyhają na mnie aby mnie ZABIC :D

Opublikowano

Minecraft został stworzony bez OtherDrops co nie? Więc prawdziwy oryginalny minecraft zawiera zwykłe wydobywanie surowców, emocje związane ze znalezieniem diaxa, stracenie go w lavie itd. To jest to. Wolę zwykłe wydobywanie, aby zachować tą "magię" minecrafta.

Opublikowano

Moim zdaniem OtherDrops nie został wymyślony tylko i wyłącznie przeciwko cziterom. Bardziej żeby gracz który zaczął gre na serwerze miał taki sam dostęp do surowców niż ten grający kilka miesięcy który przekopał połowe mapy i wyczerpał wszelkie zasoby. Po prostu ciężej by było szukać diamentów bo były by już wykopane. Popieram również to co napisał cycuszek98. Dlatego głosuję na OtherDrop.

Twój argument jest kaleką. OD TEGO JEST ADMINISTRACJA BY ZMIENIĆ LUB ZAPEŁNIĆ SUROWCAMI MAPĘ. W tej kwestii twórcy OD postanowili wyjść z ręką dla dzieci, które tego nie potrafią i dla leniwców, którym się nie chce. Dla mnie jak i dla wielu innych ludzi celowe uproszczanie gry jest zbrodnią... Pamiętam serwery hard survival, gdzie 2-3 osoby miały "Prot 4 i 5/2/2" na cały serwer. Zdobycie "Prot 2" nie było, aż tak trudne, ale i tak nikt w nim nie chodził na co dzień by go sobie nie niszczyć. Reasumując im trudniej tym lepiej, o ile gra jest dla wszystkich równa (nie ma itemków dla Vipów).

P.S. A tak à propos to mam mieszane uczucia co do nowego EULA. Z częścią rzeczy się nie zgadzam, ale ogólnie nowa licencja powinna wyjść na przeciw P2W...

Opublikowano

Nie 'wypaliło' Tylko zabezpieczenie serwera przed matołami z xray jest nie opłacalne dla setki serwerów lecących na kasę... Często dzieciaki 8-12lat uwielbiają łatwiznę, że najchętniej by grały z gamemode.

Ogólnie to się dziwię, że na takich i tym podobnych grają, cóż marketing dziadowskiej budowli wraz  z yt i big epenisem robią swoje i gra tam zazwyczaj 500+ a na serwerze dwie koślawe budowle otherdrop i  pełna podjara typu ohh gram u 'skkf' a serwer to syf i szambo jakich mało. Cóż wystarczy włożyć 1,5k na youtubera lub dwóchi wyciagasz 2k miesiecznie z takiego szmelcu ;) inne rodzaje kasiarzy to hostingi hehe nawet nie wiecie że hosting sprzedający wam sloty ma np. 3 minelisty 10 profili fb 2 yt 10 różnych adresów prowadzących do jednego serwera i ciśnie na was hajs i wyciska z was jak cytrynke a równe gówno na tych serwerach jest, że nawet muchy padają w locie.

To bardzo fajny dodatek do innych spraw niż wydobycie rud. Na dobrych serwerach otherdropa nie znajdziesz do kopania rud.

Jestem wesoły Tomek

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

OtherDrops, a tak to trzeba antyxray. Pozatym więcej ludzi przyzwyczaiło się do kopania z stone,

Opublikowano

Klasyczne wydobywanie nie odzwierciedla starszych wersji Minecrafta, a OtherDrop psuje rozgrywkę (według mnie). ;)

Opublikowano

Oczywiście , że klasyczne. Co to jest za przyjemność grania na jakiś dropach? Wgrasz anty x-ray i po sprawie. Cała przyjemność w minecrafcie to to , że chodzisz i kopiesz. Idzie zrobić z lawy i wody generator stone i tylko kladziesz coś na myszce i cała przyjemność z gry znika.

Opublikowano

Moim zdaniem otherdrops lepszy ponieważ można ustawić jaki się chce % na drop danego surowca.  

Ustawienie % szansy na występowanie danego surowca przy normalnym "dropie" też jest możliwe. A najlepiej by było od razu stworzyć porządny generator terenu z między innymi taką funkcją, ale komu by się chciało go stworzyć i przede wszystkim aktualizować...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...