Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

OtherDrops czy klasyczne wydobywanie?

domin07

OtherDrops czy klasyczne wydobywanie?  

559 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co lubisz bardziej na serwerach?

• Klasyczne wydobywanie surowców
      283
    • OtherDrops
      276

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 355
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wolę tradycyjne wydobywanie rud, ale otherdrops można fajnie konfigurować i ustawiać, że wypadnie kilka rzeczy, oraz dodawanie niestandardowych itemków, a co najważniejsze ochrona przed xrayem, każdy ma równe szanse, chociaż ciężko dopasować optymalne ustawienia dropu, bo jeden będzie kopał pół godziny i nic, a drugiemu od razu wyleci.

Opublikowano

OtherDrop to tylko udręka dla innych graczy. Bo nim się obejrzysz to będzie cała mapa wykopana, nowi gracze nie będą mieli miejsca, aby zdobyć surowce. Bo cała mapa będzie już rozkopana. I to jeszcze nie koniec, pomyśl jaka to udręka dla Ciebie, bo co kilka godzin potrzebny będzie reset mapy. No chyba, że dorzucisz do serwera plugin resetujący mapę.

Zdecydowanie jestem za klasycznym dropem.

Opublikowano

Jestem za OtherDrops'em.

Jeżeli dobrze go skonfigurujesz to będzie naprawdę fajny.

Opublikowano

Zagłosowałem na klasyczne bo dziś grałem na mchc gdzie jest drop z bruku i powiem tak więcej bym miał rud przy klasycznym niż przy dropie bo chyba na 1 zelazo znalazłem 5 zelaza zwykłego i podobnie z węglem a z diaxami to już nie :p.

Opublikowano

Przez OtherDrops gra traci "to coś" - zanikają wypady do jaskiń z kolegami, bo gracze kopią przy powierzchni.

Zdecydowanie wolę klasyczne wydobywanie i rudy.

1360865668-U643884.png

Sygna by @Syndicate

Pomogłem? Daj Like!

Opublikowano

Lepsze ze stona ale jeżeli jest to ustawione że na danym poziome wypada dana ruda bo tak jak tego niema to neima sensu każdy kopie 2 klocki pod dirtem i cieszy sie że mu dropiom surowce bez żadnej pracy :)

Opublikowano

OtherDrops, dlaczego? Blokuje x-raya :)

Chciałem tylko dodać że, plugin OtherDrops w małym stopniu blokuje x-ray'a (ponieważ blokuje tylko dostęp do prawdziwych rud). Niby dlaczego, na np. serwerze skkf'a jest tyle banów za x-ray'a? Bo gracze używają go do wyszukiwania skrzynek, graczy pod ziemią itp. Z tego powodu, nie chce słyszeć już postów typu: "jest fajny bo nie działa wtedy x-ray". 

Opublikowano

Lepszy klasyk,a w 1.8 i tak mają wprowadzić zabezpieczenie przed texturami x-rayowymi w taki sposób, że bloki, które nie są normalnie przezroczyste nigdy nie będą przezroczyste

Opublikowano

Jak dla mnie, zdecydowanie other drop.

Pomijając te antyxray', ochronę itp. większość graczy jest przyzwyczajonych do other dropa.

Zdecydowanie other drop !

­

logo.png

Nykeria.pl / 07.04.2016 / Metin2

Opublikowano

UWAGA MOJA OPINIA MOŻE KOGOŚ OBRAZIĆ !

CZYTASZ NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ.

OtherDrop-Dla dzieci które nie potrafią kopać w kopalniach bo umrą przez lave,zombie itd.

Klasyczne kopanie to cały minecraft bo KIEDYŚ się tak grało a nie jak teraz 99 na 100 serwerów posiada OtherDrop bo dzieci nie potrafią teraz grać bez takiego ''wspomagacza''

To jest tylko moja opinia.

Opublikowano

Hmm moim zdaniem lepszy jest klasyczne wydobywanie surowców ^^  ( Rudy będą odnawiane ? )

Klasyczny !!!!

Opublikowano

@UP: Słaby argument  ;). "Cziterzy" i tak wtedy używają x-raya... Nawet częściej niż w klasycznym wydobywaniu. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...