Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

OtherDrops czy klasyczne wydobywanie?

domin07

OtherDrops czy klasyczne wydobywanie?  

559 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co lubisz bardziej na serwerach?

• Klasyczne wydobywanie surowców
      283
    • OtherDrops
      276

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To zależy. Wg. mnie surowce z kamienia to dobry pomysł na serwer z walkami gildii. Nie wiem dlaczego, po prostu mi tak bardziej pasuje. Lecz jeżeli mowa o serwerze survival, lub jakimkolwiek innym rodzaju to zdecydowanie normalne wydobywanie rud.

ps. Surowce z kamienia to najlepsze rozwiązanie zabezpieczające przed oszukiwaniem używając x-ray, za to ma dodatkowy plus

No witam.

• 4 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 355
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wszystko zależy od tego na jakim serwerze przyszło by mi grać.. Dodatkową zmienną jest ustawienie pluginu. Zawsze jak wchodzę na serwer to dowiaduje się jaki jest drop i od tego właśnie zależy cy na nim bd grał. Jeżeli chodzi o klasyczne to musi być tak że co 3-4 dni administracja serwera wgrywa nową, kompletnie inną mapę surowcową. Jeśli natomiast chodzi o OtherDrops, to nie może być tak że drop diaxa ma np.5% węgla 20% itp. Tylko że na serwie z OtherDrops musi być bardzo dobrze skonfigurowana ekonomia. Podam taki mały przykład z serwera na którym grałem z 3 miechy temu:

Znajomek "Lamer" stał z diax kilofem z ful enchantem na kopanie, a ja latałem sobie po swoich farmach, handlowałem itd. bawiłem na serwerze i wiecie co ? po chyba 3 godzinach miałem o półstacka więcej diax niż on. Wszystko zależy od konfiguracji serwera i jego typu. 

Zaznaczyłem "klasyczne" ponieważ poznałem minecrafta na wersji chyba 1.10 i tak mi zostało. Może część pamięta jak się grało na singlu ?:D Zejście w dół na poziom 8 i kopanie tuneli w 4 strony świata. 

"Ridens Moriar"

Opublikowano

OtherDrops fajne jest bo mozna stac i kopac lecz wole klasyczny. Rozumiem jak SkyBlock ma OtherDrops lecz kazdy inny serwer gdzie mapa jest normalna tylko sie osmiesza.

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Klasyczne wydobywanie, jaskinie są teraz bezużyteczne.

Opublikowano

Ja jestem za klasycznym wydobywaniem minerałów z rud. Dlaczego? W singleplayer można tylko wydobywać minerały z rud, a na większości serwerów jest ten OtherDrops. Po co używać ten plugin, skoro można się obejść bez tego i mieć więcej wolnej pamięci serwera oraz mniej pluginów do skonfigurowania? Poza tym, wydobywanie minerałów z rud daje większą satysfakcję. Przez to wciągnąłem się do grania na serwerze FB+SV, który był postawiony na freeservers przez mati_haku, kończąc grę na nim (upadek) jako Technik, który jeszcze niewiele wiedział (nawet nie ogarniałem pexa ;-;).

Jestem więc całkowicie za wydobywaniem minerałów z rud. ;-)

Opublikowano

@Nipoterek cytuj ^^

@AntyBlezur ale przecież mając realnych graczy takiej sytuacji brak...­ A o rzeczy trudniej ;)

PS. grał ktoś na 1.4 jeszcze? Zna ktoś tamte czasy :)?

@Nipoterek a czy ktoś mówił o dużym serwerze? Zapraszam na pw!

aw

Opublikowano

No dobrze mowisz ale jezeli robisz server typu 500+ slotow to sadzisz ze ogarniesz tyle ludu? dzieci sa wszedzie kazdy zaraz bedzie chcial sie wybic to xray pojdzie w ruch :)

Opublikowano

czytając wypowiedzi kilku osób tutaj nie wiedziałem czy zrobić facepalm cegłą czy głową w ścianę ...

Pisane było żeby nie brać pod uwagę cziterów i lagów

Klasyczne wydobywanie rud jest lepsze, po pierwsze zabawa jest niezapomniana, można zwiedzić świat gry i nie nudzić się w wykopanym kwadracie z ziemi.

Po drugie po znalezieniu rudy diamentu aż sama morda się cieszy, można także znaleźć spawnery z mobami w których są dodatkowe itemy jak siodło czy zbroję dla koni, teraz tego nie ma i każdy się dziwi skąd można mieć siodło bo craftingu nie ma dla niego, dzieciaki nie wiedzą gdzie szukać przedmiotów których crafting jest wyłączony.

Przy klasycznym dropie można się pobawić znaleźć coś nowego, ciekawe miejsca i sporo innych rzeczy

Przy dzisiejszym otherdrop jest to nudne wchodzę pod ziemię włączam nukera na prędkość 1 i wchodzę na yt pooglądać filmy, wracam za 20minut zbieram setki diamentów tysiące żelaza i złota i miliony jabłek i innego gówna

Wracając uważam aby nie wpaść w inne dziury które są wykopywane 100klocków w dół i tyle nic ciekawego, nic specjalnego żadnej zabawy nie ma

TEMAT

Opublikowano

Ja wolę wydobywanie przedmiotów z kamienia. Przyzwyczaiłem się do tego i teraz bardziej wolę to.

Opublikowano

Oczywiście że wolę klasyczne kopanie, przecież to jest pierwotna esencja Minecrafta. Ach, przypomina mi się to uczucie w środku, gdy znalazło się pierwszy diament <3

P3Mo0F4.gif

Opublikowano

Na serwerach trudno o diaxy z klasycznego kopania. 0.20%, wątpie aby komuś udało się zrobić set, a nawet jeśli to by oszczędzał ( serwer bez klepy :/ )

banner.jpg

Opublikowano

­

UWAGA MOJA OPINIA MOŻE KOGOŚ OBRAZIĆ !
CZYTASZ NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ.

OtherDrop-Dla dzieci które nie potrafią kopać w kopalniach bo umrą przez lave,zombie itd.
Klasyczne kopanie to cały minecraft bo KIEDYŚ się tak grało a nie jak teraz 99 na 100 serwerów posiada OtherDrop bo dzieci nie potrafią teraz grać bez takiego ''wspomagacza''

To jest tylko moja opinia.

Zgadzam się z tym, teraz ciężko znaleźć serwa bez dropa, a jeśli jest to  pusty. Jak to satysfakcja? Zdobyłem diax ze stona. I co? Jeżeli ktoś lubi Pvp to tylko dla niego, a dla mnie prawie, że cały minecraft to kopanie diax i innych rud!!!!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...