Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

OtherDrops czy klasyczne wydobywanie?

domin07

OtherDrops czy klasyczne wydobywanie?  

559 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co lubisz bardziej na serwerach?

• Klasyczne wydobywanie surowców
      283
    • OtherDrops
      276

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli serwer jest dobrze zabezpieczony, to klasyczne wydobywanie, a jeśli serwer nie ma Anty... to polecam wgrać ten OtherDrop lub stworzyć własny! :)

Klasyczne wydobywanie według mnie jest bardziej "pocieszające"? No niech będzie! Jednak to też zależy od trybu serwera!

1367996595-U582588.png

• Odpowiedzi 355
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja wole klasyczny ponieważ grało się w tamtych czasach ( Minecraft Beta ) i się chodziło po żelazo, złoto, diamenty itp.

@OFFTOPIC

Jak można, podaj IP serwa na pw :P

Opublikowano

Jesli masz anty xray to moze byc i bez otherdrop. Chociaz szczerze wole drop ze stone.

Opublikowano

Ja bym dal drop z kamienia poniewasz zmniejszy sie liczba xrayowcow i cheaterow !

Kolejny raz powtarzam...

Chciałem tylko dodać że, plugin OtherDrops w małym stopniu blokuje x-ray'a (ponieważ blokuje tylko dostęp do prawdziwych rud). Niby dlaczego, na np. serwerze skkf'a jest tyle banów za x-ray'a? Bo gracze używają go do wyszukiwania skrzynek, graczy pod ziemią itp. Z tego powodu, nie chce słyszeć już postów typu: "jest fajny bo nie działa wtedy x-ray". 

Opublikowano

Wole szukać rud bo wtedy jest jakiś fan twórcy gry właśnie po to ją zrobili a nie żeby jakis drop z kamieni był, bo wg mnie drop z kamienia jest nuuuuuudny

Tyle ze teraz 80% serwerow ma ten zjebny plugin na drop z kamienia -,-

1_5565b449c02ad.png

Grafika wykonana przez StitchART

Opublikowano

Jestem zdecydowanie za OtherDrop, osobiście uważam go za wygodniejszy dla graczy i ograniczający przypadki cheatowania. Można skonfigurować go tak aby zachować "tradycyjny rozkład rud" a jednoczeście zawsze jest ten element przyjemnej niespodzianki kiedy kopię i znajduję diament :)

Opublikowano

Czas napisać jak to naprawdę jest, rzecz jasna w moim osobistym przekonaniu. OtherDrops jest pluginem, który całkowicie niszczy założenia twórców gry, a tym samym zabiera całą zabawę z rozgrywki... Pseudo Gracze MineCrafta sądzący, że ten plugin jest lepszy od klasycznego sposobu wydobywania surowców są w błędzie. Bronienie się tym, że plugin blokuje graczy z X-Ray jest równie żałosne jak przekonanie w tym, że będzie mniej oszustów. Od tego jest Administrator serwera żeby go osobiście pilnować i musi pogodzić się z faktem, że zawsze znajdzie się jakiś nOOb z X-Ray itp. Po prostu jest to wielkie ułatwienie dla osób którym nie chce się szukać i idą na łatwiznę kopiąc jak jakieś barany (bez obrazy dla Graczy jak i samych baranów). Chyba co niektórzy zaczynają zapominać o tych starych, jakże niesamowitych klimatach gdy po długim szukaniu znalazło się diamenty. Dla mnie nic nie zastąpi klasycznego sposobu wydobywania i to tyle dla mnie w tym temacie. Jeszcze raz zaznaczam, że nie miałem na celu urazić żadnej osoby tylko udzielić swojej opinii na ten temat. Po to chyba jest ten wątek? Pozdrawiam :)

tlompc.png

Opublikowano

Czas napisać jak to naprawdę jest, rzecz jasna w moim osobistym przekonaniu. OtherDrops jest pluginem, który całkowicie niszczy założenia twórców gry, a tym samym zabiera całą zabawę z rozgrywki... Pseudo Gracze MineCrafta sądzący, że ten plugin jest lepszy od klasycznego sposobu wydobywania surowców są w błędzie. Bronienie się tym, że plugin blokuje graczy z X-Ray jest równie żałosne jak przekonanie w tym, że będzie mniej oszustów. Od tego jest Administrator serwera żeby go osobiście pilnować i musi pogodzić się z faktem, że zawsze znajdzie się jakiś nOOb z X-Ray itp. Po prostu jest to wielkie ułatwienie dla osób którym nie chce się szukać i idą na łatwiznę kopiąc jak jakieś barany (bez obrazy dla Graczy jak i samych baranów). Chyba co niektórzy zaczynają zapominać o tych starych, jakże niesamowitych klimatach gdy po długim szukaniu znalazło się diamenty. Dla mnie nic nie zastąpi klasycznego sposobu wydobywania i to tyle dla mnie w tym temacie. Jeszcze raz zaznaczam, że nie miałem na celu urazić żadnej osoby tylko udzielić swojej opinii na ten temat. Po to chyba jest ten wątek? Pozdrawiam :)

Bardzo treściwa odpowiedź. Zachęcam innych użytkowników do zakładania właśnie takich postów, z rozwiniętym uzasadnieniem, dlaczego wybrałem to a nie coś innego ;) .

Opublikowano

Wszystko ma swoje + i - np
OtherDrop

+Xrey nie działa

-Można afczyc przy stoniarce na nodusie

Klasyczne

+Klimatyczne dobre zbieranie

+nie można afczyc

-brak surowców na mapie bo sa wykopane przez xrey

Osobisicie wole OtherDrop ;)

Opublikowano

Jak dla mnie OtherDrop i najlepiej exp ze stone. Stare wydobywanie to preżytek

Przeżytek ? Dla mnie sprawa jest jasna kiedyś jak się grało w MineCraft to każdy miał radoche z wydobywania surowców jakiegoś żelaza a diax to był banan na twarzy teraz to tylko nic nie robisz tylko kopiesz stone robisz tak zwane stoniarki więc jest trochę + jak i - każdy ma swoją wypowiedz ale dla mnie lepsze jest normalne chociaż grało się dużo na skafie i jest przyzwyczajenie do kopania stone.

Moje + klasycznego

- Spędzony czas powiecmy z kolegami kopanie sobie szukanie parę h diaxa

- Ta radość gdy znajdzie się złoto lub inne surowce

- Czasami można się przywitać z lawą :)

Teraz - normalnego kopania surowców

- Sporo czasu

- Dużo cheaterów (X-ray)

- Nie każdy lubi szukać

Teraz OtherDrops

+

- Anty x-ray

- Można przyafczyć (typu kopać idziesz jeść kopać przy stoniarce)

- Szybsze dropienie diaxów itp..

Teraz -

- Nie wiem ;0

Ex Lider Counter-Strike

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...