Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

OtherDrops czy klasyczne wydobywanie?

domin07

OtherDrops czy klasyczne wydobywanie?  

559 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co lubisz bardziej na serwerach?

• Klasyczne wydobywanie surowców
      283
    • OtherDrops
      276

Rekomendowane odpowiedzi

Bywalec
Opublikowano

Gdy minerały wypadają ze stone'a zabawa jest ciekawsza, tak trzeba daleko odchodzić, by znaleźć cokolwiek, jeżeli nie macie ogromnego serwera, stworzenie dużej mapy będzie dosyć ciężkie, a gracze będą narzekać, że materiałów brakuje. Moim zdaniem zrobienie OtherDrops i do tego jest plugin który robi nam z end stone'a stowniarke to świetny pomysł.

5jJNSGS.png

• Odpowiedzi 355
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Teraz otherdrop + stoniarki automatyczne takie jak na skafie czy mchc to poezja, nie trzeba robic syfu w kopalniach. Ale gra na klasycznych może byc rowniez ciekawa więc głos na klasyczne.

"Sprzęt nie czyni gracza dobrym, ale pomaga dobremu być jeszcze lepszym" ~ Ja

Opublikowano

Więc wytłumaczę to w ten sposób. Istnieje Texture Pack, który pokazuje prześwitający stone oraz także jest mod na prześwitanie inaczej zwany x-ray i dlatego lepiej zrobić drop ze stone. A tak na marginesie to OtherDrops dropi od Stone i dzięki temu nie brakuję minerałów na serwerze :).

@Edit

A jeśli chodzi o to czy ma to zachować klimat to klasyczne kopanie jest najlepsze :).

lechus1412.jpg

Luffy D.Monkey 400mln Beri

Pomogłem?. Daj like :)

Opublikowano

Moim zdaniem zarowno other jak i klasyk sa dobre. W tym pierwszym mozna szybko wykopac potrzebne surowce jesli np budujesz dom z zelaza ( nie preferuje no ale to tylko przyklad ) a w klasyku jest typowy fun. Jesli chodzi o mne to gralam i na jednym i na drugim i szczerze mowiac oba sa dobre, chociaz mi bardziej klasyk pasuje, bo uwielbiam ten moment kiedy ide np ze znajomymi do kopalni i zdobycie kazdego diaxa to satysfakcja i zadowolenie. No to tyle taka tam moja skromna opinia. I teraz pytanie nie zwiazane z ankieta: opowiadasz o swoim serwerze i sprawia wrazenie bardzo sympatycznego ;) podalbys moze ip?

Opublikowano

Według mnie klasyczne wydobywanie surowców jest przyjemniejsze... Te emocje gdy się znajdzie diamenty :D A ten OtherDrops według mnie jest śmieszny, dużo ludzi blokuje sobie MC tak żeby samo mu kopało, a tak to chodzisz i sam szukasz po jaskiniach :3

@edit: Tylko właśnie jedynym minusem klasycznego wydobywania jest to, że pluginy które blokują x-ray, są bardzo wymagające.

Opublikowano

Wolę aby każda ruda wypadała z Stone. Lubię jak kopę w stone i mi leci złoto/żelazo/diax/redstone/lapis/szmarki.

Nie trzeba się wtedy martwić o X-Ray i jest fajna zabawa.

zawsze może przylecieć dziecko z automine :)

//edit A co do dzieci z x-ray'em to można wgrać orebusfor (czy jakoś tak nie pamiętam dokładnej nazwy) lecz aby płynnie działał potrzebna jest solidna maszyna, Minusem zwykłych rud jest to że jeżeli jest ograniczona mapa a gra spora ilość ludzi to może być trudniej zacząć dla nowych graczy.

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Szczerze wolę ,,Wydobywanie ze Stone''. Raz że służy on jako Anty X-Ray. Dwa, że w połączeniu ze Stone'iarkami można sobie miło pokopać. A po trzecie nie trzeba chodzić po jaskiniach, wystarczy wykopać dziurę 50x50 kratek i już się ma ponad 64 Diamenty!

▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫  

61704704900089450495.png

▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪═▫▪

Opublikowano

Szczerze wolę ,,Wydobywanie ze Stone''. Raz że służy on jako Anty X-Ray. Dwa, że w połączeniu ze Stone'iarkami można sobie miło pokopać. A po trzecie nie trzeba chodzić po jaskiniach, wystarczy wykopać dziurę 50x50 kratek i już się ma ponad 64 Diamenty!

Właśnie tu chodzi o przyjemnie granie, zwiedzanie jakiś, zabijanie/dedanie(?) przez mobów, itd.

A tu właśnie sobie kopiesz dziurę oświetloną na każdym klocku i 0 ryzyka?

Fajne? Nie....

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

UWAGA MOJA OPINIA MOŻE KOGOŚ OBRAZIĆ !

CZYTASZ NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ.

OtherDrop-Dla dzieci które nie potrafią kopać w kopalniach bo umrą przez lave,zombie id.

Klasycne kopanie to cały minecraft bo KIEDYŚ się tak grało a nie jak teraz 99 na 100 serwerów na OtherDrop bo dzieci nie potrafią teraz grać bez takiego ''wspomagacza''

To jest tylko moja opinia.

TAK jestem takiego samego zdania! Kiedyś minecraft miał ten urok schodzenia z kumplem do cave i szukania żelaza , diaxów i narzekania ze sam węgiel , strach przed Potworkami i lavą a teraz? Schodzisz 4-5 kratek pod dirtem i kopiesz dziury i to jest gra? -tu już każdy sobie może odpowiedzieć :(.

Oczywiscię że KLASYCZNY

Katastrofa samolotu na ruskim lotnisku,
Plany masonerii, lądowanie na księżycu,
Świńska grypa, ufo na czeskim pograniczu,
Sekretna technologia, która niszczy ludzki gen.

Opublikowano

Other drop.

Dzięki temu nie będziesz musiał użerać się z x rayem.

Ludzie nie będą narzekali na brak surowców na mapie.

Małe korytarzyki zamienią się w wielkie wykopaliska.

Gracze zaczną budować stoniarki.

Więcej sprawiedliwości.

Regulaminowa Sygnatura

Opublikowano

Osobiście wole klasyczne wydobywanie, więcej satysfakcji i frajdy, ryzyko że będzie jakiś potworek lub lawa  :D  i ten klimat  :) 
Other Drop jest  bezpieczny, zero ryzyka i przyjemności, gapisz się w ściane i kopiesz tunel... 

Opublikowano

Moim zdaniem klasyczne wydobywanie jest lepsze, ponieważ jest realniejsze, jest więcej zabawy gdy chodzi się po jaskiniach, jest radość gdy znajdziemy diaxy, a nie OtherDrops w którym musimy tylko kopać stone.

Ostatecznie mówiąc... klasyczne wydobywanie będzie zawsze lepsze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...