Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

OtherDrops czy klasyczne wydobywanie?

domin07

OtherDrops czy klasyczne wydobywanie?  

559 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co lubisz bardziej na serwerach?

• Klasyczne wydobywanie surowców
      283
    • OtherDrops
      276

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hmm ja bym dał na other drop ale można troszkę utrudnić rozgrywkę tym że jest brak dropu ze stone ale za to  np: z rudy węgla będzie % na drop węgla tak samo z żelazem, diaxem itp..

nie bedzie tak łatwo zrobić diax eq itp ;)

• Odpowiedzi 355
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja wybrałem Other Drops hmm może dlatego że grałem hardkorach :D . Dla mnie ten plugin jest bardzo fajny , praktyczny . Zawsze lubiałem szukać po jaskiniach diaxów itp ale no ile można w kółko robić to samo :v . Może i troche psuje klimat gry ale nie oszukujmy się gracze chcą teraz czegoś więcej niż zwykłego kopania , musi być jakieś urozmaicenie gry np te Stoniarki itp .

Pozdro :)

c848.jpg

[10]-Postów    [80]-Postów     [640]-Postów
[20]-Postów    [160]-Postów   [1280]-Postów
[40]-Postów    [320]-Postów   [2560]-Postów

Opublikowano

Osobiście wolę wydobywanie jakichkolwiek  surowców z rud - jest przy tym więcej zabawy [oo, znalazłem diamenty , czy coś takiego ^^]

Lecz minusem są - dzieci które zazwyczaj lecą na łatwizne i psują innym gre a chodzi tu mianowicie o cheaterów .. Wpadnie ktoś z Xrayem na 10 minut i full eq diamentowe , dlatego preferuje otherDrop :)

1391501805-U179206.gif

1 kliknięcie to spalenie 1.42 kalorii, ale klikając Lubię to magicznym sposobem nie spalasz nicspróbuj na moim poście !

Opublikowano

Mówię to już nie pierwszy raz. Jeśli będzie klasyczne wydobywanie będzie także "Orebfuscator" który zrobi z X-ray'a i przeźroczystych tekstur bezużyteczne dodatki... A w temacie chodzi głównie o to, co wam sprawia większą przyjemność w grze a nie co jest lepsze na "cziterów"  <_< .

Opublikowano

Wolę other drop, bo można szybciej wybdobyć itemki, za to przy normalnym wydobywaniu jest sporo zabawy(chodzenie po kejwach itd. x d). Na singlu i prywatnym serwerze, na którym mogę grać ze znajomymi wybrałbym klasyczne wydobywanie.

Opublikowano

na pewno wiele osób woli klasykę ponieważ jest przygoda i można różne  fajne rzeczy odkryć a w other drop jest tak że ustaniesz sobie i na poziomie y=120 można znależć diax

lecz na servie lepszy jest other drop ponieważ dzieci z xrey'ami nie będą mogły cheatować :)

Opublikowano

na pewno wiele osób woli klasykę ponieważ jest przygoda i można różne  fajne rzeczy odkryć a w other drop jest tak że ustaniesz sobie i na poziomie y=120 można znależć diax

lecz na servie lepszy jest other drop ponieważ dzieci z xrey'ami nie będą mogły cheatować :)

Czytaj wcześniejsze posty -.-

Mówię to już nie pierwszy raz. Jeśli będzie klasyczne wydobywanie będzie także "Orebfuscator" który zrobi z X-ray'a i przeźroczystych tekstur bezużyteczne dodatki... A w temacie chodzi głównie o to, co wam sprawia większą przyjemność w grze a nie co jest lepsze na "cziterów"  <_< .

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

@Refresh

553691399832676782637.png

433501399832486782637.gif

Nie wiem już jak to mam wam przekazać. Każdy kto przyjdzie to tylko spami że, OtherDrop jest lepszy na "cziterów" i nie skupia się na temacie... Dlatego teraz piszę wielkimi błyszczącymi literami o co tak naprawdę chodzi w tym temacie. Mam nadzieję że, to poskutkuje. 

Opublikowano

Ja wolę Otherdropa, ponieważ to ochrania serwer przed x-rayem + Nie trzeba łazić Bóg wie gdzie przez godzinę, żeby znaleźć 1 diaxa

0,50,100,200,300,500,600,750,900,1000,1200,1500,2000

NPPr

Ponieważ na post trzeba sobie zasłużyć

Opublikowano

Nie ma to jak budowanie kopalni, liczenie gdzie dokładnie wykopać następny tunel żeby objąć jak największy obszar, wkopać się... a tu lawa :P Albo gubienie się w kopalniach i wykopywanie na powierzchnię tuż koło swojego domku <3 Zdecydowanie wolę normalny system, przecież ile można gapić się w ekran kopiąc ciągle to samo? Już lepiej postawić bota i pójść zaparzyć herbatę, wtedy będzie więcej wrażeń :v

Opublikowano

Wolę klasyczne wydobywanie ponieważ jeżeli ktoś znajdzie diamenty jest niesamowita uciecha natomiast drop z stone'a też jest dobry lecz nie cieszy tak mocno jak klasyczny no i łatwo jest zrobić bota wystarczy trzymać klawisz "w" i i zbindować klawisz spacji i sam kopie.

Jestem za klasycznym dropem.

4469015047.png

Opublikowano

Przez OtherDrop Minecraft odchodzi od realistyki. Bo co to jest, że kopiesz się w dół kilofem i surki ci wpadają. A w rzeczywistości nie ma OtherDrop'a, bo tak nie trza by było eksploatować Afrykę i Ameryki i dobierać się do Bieguna Południowego (w dwuch pierwszych nie zawitałaby bieda i choroby), i wtedy taka Białoruś była by bardzo bogata. Tu się liczy kasa. Wgrywają po to aby było mniej "x-ray-dzieci", żeby lepiej kopać trzeba mieć VIP'a albo i lepiej. Teraz za 7 dni VIP, biorą po nawet 9 zł + VAT. MONEY MONEY I JESZCZE RAZ MONEY! Powstają miliony serwerów, które poźniej upadają.

Wolę klasyczne wydobywanie ponieważ jeżeli ktoś znajdzie diamenty jest niesamowita uciecha natomiast drop z stone'a też jest dobry lecz nie cieszy tak mocno jak klasyczny no i łatwo jest zrobić bota wystarczy trzymać klawisz "w" i i zbindować klawisz spacji i sam kopie.

Jestem za klasycznym dropem.

Też jestem takiego zdania, bo na kilku kratkach pod ziemią dropi ci się diax i to jest niby wporzo.

Jakoś tu pusto...

Opublikowano

@UP: Zacne wywody o tej Afryce, jednakże aż tak zagłębiać się nie musimy (każdy wie że, OtherDrop jest utopijny)  :). Masz "Lubie to" za poruszenie kwestii pieniędzy.

Opublikowano

Ja polecam klasyczne. Other Drops nic nie daje bo i to da się bugować :)

Nie spotkałem ani 1 serwera na którym nie udało mi się zbugować tego pluginu :D

No i ten klimacik chodzenia po jaskiniach :D

P.S. Orefubuscator także da się ominąć. Try again :)

OYViJFL.png

Opublikowano

@UP: Orefucuscator jako wtyczka zewnętrzna jest prawie idealna na "xrejowców". Nie działają przeźroczyste tekstury ani sam X-ray. Nie wiem jak ma się sprawa z wyszukiwaniem skrzyń i graczy, prawdopodobnie to już da się oszukać (niestety), jednak trzeba posiadać bardziej zaawansowane cheaty. Anty x-ray w silniku Spigot posiada jedną dużą wadę, mianowicie działają na nim przeźroczyste tekstury i to jest pewnie ten błąd o który ci chodzi.

Opublikowano

Moim zdaniem klasyczne wydobywanie jest lepsze lecz otherdrops jest praktyczniejsze ponieważ  nie pozwala latać z x-rayem oraz surowce kiedyś się skończą szczególnie na duzym serwerze z duzą iloscią graczy :) ale i tak jestem za naturalnymi źródłami. :)

ZWV6YlN.jpg?1

Opublikowano

Wybrałem OtherDrop, ponieważ może zastąpić różne cheaty np. x-ray=przez niego mozemy widzieć surowce pod ziemią.
Podoba mi się też klasyczne dropanie surowców lecz wole drop ze stone :P

Opublikowano

Ja wolę klasyczne wydobywanie, ponieważ więcej czasu poświęca się na eksplorację i tym samym ma się większą frajdę z kopania.

f

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...