Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

OtherDrops czy klasyczne wydobywanie?

domin07

OtherDrops czy klasyczne wydobywanie?  

559 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co lubisz bardziej na serwerach?

• Klasyczne wydobywanie surowców
      283
    • OtherDrops
      276

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oczywiście OtherDrop, ponieważ jak jest na serwie to instaluję hack clienta, robie stoniarke i odpalam automine/nuker i speedmine+autotools ---> wychodzę na 5min --> wracam i eq pelne diaxu, zlota i zelaza. Polecam!

/\

To nie jest na poważnie.

Dla mnie zwykłe kopanie to cały minecraft. Jak wyszedł otherdrops, to zaczałem szukać czegoś, co pozwoli mi na "zdobywanie" diaxu itd. bez wysiłku. Zbyt nużący był i nadal jest "otherdrop".

• Odpowiedzi 355
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dlaczego OtherDrop ?
Przy serwerach tupu FreeBuild oraz takich które nie mają utrudniać gry graczowi jest to idealne rozwiązanie. Jeżeli ktoś będzie miał szczęście to przy 1 wykopaniu znajdzie coś cennego. Jest to również jakieś zabezbieczenie przed x-rayem

Dlaczego klasyczny drop ?

Pasuje on do survivali, do serwerów które są trudne, a gracz musi się starać. Przy klasycznym dropie trzeba poszukiwać jaskiń,klifów, skrzynek, i wiedzieź gdzie kopać :)

Według mnie ?

Preferuje klasyczny drop, to zwiedzanie i poszukiwanie, a nie takie " farmienie " :)

gornik96.jpg
Opublikowano

Hmmm, jeżeli chodzi o zwykły drop jest ok. Dzieciaki z x-ray banuj.

Ja mam swój serwer i postawiłem na Drop z kamienia, bo np. grałem i szedłem za jedną dziewczyną, pytając dlaczego nie zbiera rud, a ona na to że ich nie widzi. Dlaczego? Miała lagi i jak się chwilę zatrzymała to było ok. 

Opublikowano

Każdy wybór ma plusy i minusy i każdy pewnie je zna. Dla mnie jakie jest wydobywanie jest zależne od typu serwera, na free build lub surivalu + frakcje oczywiście otherdrop. Drop z kamienia jest w tej chwili bardzo popularny i większość ludzi jest do tego przyzwyczajona. Klasyczne na małych serwerach jeszcze ujdzie, ale gdy graczy jest dużo to znalezienie rud w najbliższych jaskiniach graniczy z cudem, ponieważ wszystko wykopali już inni. osobiście wole drop z kamienia.

Opublikowano

Other drops jest spoko jeśli ktoś dobrze go skonfiguruje. (fortuna, silk itp)
Swoją drogą przydałaby się opcja w configu other dropsa, która wyłącza drop jeśli osoba przez x czasu się nie rusza a kopie;)

Takich trzech jak nas dwóch to nie ma ani jednego...

Opublikowano

Ja natomiast mam mieszane uczucia klasycznie lepiej choć z też jest ok 

ale co powiem to że na klasycznym wydobywaniu gra tak się nie nudziłą trzeba było się naszukać itp a teraz raz dwa i pełen stack xD nudno się robi

Zapraszam na mój server: tanavis.maxc.pl  typ servera;Survial+Frakcje Mcmmo 25 slot.Niebawem start servera pvp 

76561198057026791.png

Opublikowano

Pamiętam jak jeszcze otherdropsa nie było, to były czasy.

Ale powiem jedno otherdrops to jeden śmieć który psuję grywalność, czemu? Gracz sobie kopie, zwiedza jaskinie, po kilku minutach/godzinach znalazł żelazo, diamenta, czy co tam popadnie.

Ale jak go wykopie to ch*j nic - czas stracony. Nie polecam nawet grania na serwerach z otherdrops. Może pomaga co to XRAY'A, ale ktoś to jeszcze używa...? Jedynie co to tylko marnuje cenny czas graczy, i denerwuje ich.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Other drops? Tylko przez niego nie gram już w minecraft'a, gdy zaczynałem grę na każdym serwerze było klasyczne wydobywanie. Wtedy była frajda, gdy się przeszukiwało jaskinie, a teraz? Większość serwerów ma OtherDrops'a, bo adminom nie chcę się śledzić i banować potencjalnych graczy z x-ray'em. Krótko mówiąc minecraft staje się coraz łatwiejszą grą nastawioną jedynie na PVP, a nie na survival jak dawniej.

Opublikowano

Klasyczne kopanie jest o 100000% fajniejsze niż drop ze stowna. Masz większą frajdę chodzić po kopalniach i szukać diaxów. Oczywiście na serwer trzeba zainstalować anty x-ray.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...