Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

TheMolkaPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Stary temat został wyrzucony przez moderatora do kosza z powodu nieprzypodobania się protestu przeciwko piractwu(oficjalnie z powodu "wyzwisk").

Jeszcze myśli, że się ludzie nabiorą na to, że to ja edytowałem (byłaby wiadomość o edycji tematu) - ponieważ nie napisał postu jak to moderacja robi, a edytował pierwszy post...

Piractwa nie da się ukryć więc wracam z tematem.

Wątek #1 z wypowiedziami użytkowników MPC na temat piractwa Minecrafta: http://www.mpcforum.pl/topic/1365261-piractwo-minecrafta/

Wątek #2 z wypowiedziami użytkowników MPC na temat piractwa Minecrafta: http://www.mpcforum.pl/topic/1370718-piractwo-minecrafta-2/

Obecnie większość graczy na Polskiej scenie Minecrafta gra na piratach. Czy to jest normalne? Czy to jest powód do pochwał?

Nikt z obecnej administracji MPCforum nie stawia oficjalnej informacji - są za piractwem, czy nie. NIGDY nie powstała, żadna informacja, że crackowany Minecraft (w Polsce popularnie ładnie nazywa się non-premium) jest piractwem.

Kiedyś Notch napisał na swoim Twitterze, że nie ma nic do piratów, ale jeżeli grę TESTUJĄ, a nie grają na niej całe życie. Ja pamiętam jeszcze czasy JJay'a (tak, kiedyś był taki YouTuber...) CTSG i serwera MyCraft (który był oczywiście premium), gdzie grał taże Burak. Wtedy o "non-premium" każdy pisał, że to pirat. Wtedy to było normalne, że Minecraft się kupowało i grało na serwerze premium. Jeżeli posiadałeś pirackiego Minecraft (na szczęście ja nigdy takiego nie miałem) to był to ogromny wstyd, gdyż jak można było ukraść tak ciekawą i szybko rozwijającą się grę (updaty wtedy były ciągle, nie tak jak dzisiaj raz na pół roku).

Potem powstawały bardzo małe serwery FreeBuild. Wtedy także CTSG stworzył serwer Kanciasta Dolina (rodzic Kwadratowej Masakry). Następnie serwer hardcore skkfa (który zresztą potem oddał Cubixowi), potem jego kopia w wersji pirackiej, jeden z pierwszych serwerów dla pirackich graczy - MCHC.

Nikt nie stawia sprzeciwu przeciwko tej rosnącej plagi. Trzeba działać! Ja, TheMolkaPL podjąłem decyzję o niekontynuowaniu jakichkolwiek publicznych projektów związanych z Minecraftem (nie dotyczy projektu AntiSteve) dopóki nie pójdzie to wreszcie w dobrym kierunku. Mam nadzieję, że znajdą się też osoby które poprą moją akcję i się przyłączą.

Co to piractwo? Burak Ci to wytłumaczy...

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...