Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

"Milion podpisów za legalną marihuaną"

Hehehuana

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Akurat przykład z pedofilią jest totalnie głupi, ponieważ "Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka."

@ComeBack. widzę, że to jedyny temat, w którym choć trochę się zgadzamy.

Właśnie w tym rzecz. Jakim prawem coś jest komuś zabranianie. Czy jak sobie zapalę jointa to robię tym komuś krzywdę?

Czy przeżywa on w tym momencie niewyobrażalne męki i cierpienia?

"Nie chcę legalizacji, bo nie chcę aby moje dzieci z tego korzystały" - to jak nie umiesz wychowywać dzieci, to tylko i wyłącznie twój problem.

to się właśnie nazywa bezstresowe wychowanie , potem bachory robią co chcą .

Jacyś debile przyszli 100 la temu i narzucają własną ideologie jak hrabia14 - przykład typowego lewaka , który dąży do samozagłady europy .

Przez 4 tysiące lat żyliśmy w demokracji każdy mógł decydować o sobie i o swojej rodzinie , a teraz to robi rząd .

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

• Odpowiedzi 322
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

to się właśnie nazywa bezstresowe wychowanie , potem bachory robią co chcą .

Jacyś debile przyszli 100 la temu i narzucają własną ideologie jak hrabia14 - przykład typowego lewaka , który dąży do samozagłady europy .

Przez 4 tysiące lat żyliśmy w demokracji każdy mógł decydować o sobie i o swojej rodzinie , a teraz to robi rząd .

Mój drogi, najlepszy, najbardziej doświadczony rodzicu na świecie - Jakkolwiek dobrze bym dziecka nie wychował, zawsze będzie chciało spróbować rzeczy zakazanych. Taka ludzka natura. I wolę by dostęp do używek był regulowany, co utrudni zakup młodziakom, to samo z marihuaną...

Jeśli nazywacie to niewolą to w dupie to mam, mogę żyć "zniewolony", przynajmniej będę wiedział, że robię to dla dobra moich dzieci.

Bezstresowe wychowanie to absurd, ale z drugiej strony też trzeba uważać. Jakakolwiek kara cielesna wymierzana dziecku jest niedopuszczalna, dziecko nie może cierpieć. Znowu okazuje się, że wy, bardziej religijni, jesteście najbardziej barbarzyńscy...

Można być świetnym rodzicem, bez bicia i stresowania dziecka, które potem wyrośnie na ludzi.

Tylko wymaga to dużo więcej pracy, inteligencji i empatii niż "tradycyjne" wychowanie. Widać dlaczego stoicie za nim...

Ah, i jeśli dążenie do pokoju, jedności między ludźmi, walce przeciwko nienawiści i uprzedzeniom to dążenie do samozagłady  europy to chciałbym wiedzieć, co uważacie za "dobre". Pewnie jakieś supermądre religijne zasady, które zrozumieć możecie tylko wy, mój lewacki móżdżek jest zbyt ograniczony :(

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Jakkolwiek dobrze bym dziecka nie wychował, zawsze będzie chciało spróbować rzeczy zakazanych. Taka ludzka natura.

Zakazany owoc smakuje najlepiej, więc młodzi często po to sięgają.

Po legalizacji nie będzie już "zakazany".

Z resztą, co za debile sprowadzają temat do "gimbusów". Przecież logiczne, że marihuana jak każdy narkotyk byłaby dozwolona dla dorosłych.

Tak samo ktoś pisał, że "ankietę podpisują tylko gimbusy" a chuj prawda, bo żeby głos się liczył potrzebne są prawdziwe dane tylko osób dorosłych (identyfikacja po nr pesel.") i chciałbym oświadczyć, że w polsce już 60% progu.

Bułgaria i szwecja też dają radę. Przynajmniej 7 krajów musi osiągnąć swój próg. Zaraz dam info

Polska - 60,6%

Bułgaria - 45,41%

Szwecja - 27,17%

Estonia - 24,33%

Węgry - 16,44%

BÓG = CZŁOWIEK

Opublikowano

Zakazany owoc smakuje najlepiej, więc młodzi często po to sięgają.

Po legalizacji nie będzie już "zakazany".

Z resztą, co za debile sprowadzają temat do "gimbusów". Przecież logiczne, że marihuana jak każdy narkotyk byłaby dozwolona dla dorosłych.

Tak samo ktoś pisał, że "ankietę podpisują tylko gimbusy" a chuj prawda, bo żeby głos się liczył potrzebne są prawdziwe dane tylko osób dorosłych (identyfikacja po nr pesel.") i chciałbym oświadczyć, że w polsce już 60% progu.

Bułgaria i szwecja też dają radę. Przynajmniej 7 krajów musi osiągnąć swój próg. Zaraz dam info

Alkohol też pewnie kupują tylko dorośli?

Opublikowano

Alkohol też pewnie kupują tylko dorośli?

to, że ktoś sprzedaje niepełnoletnim takie rzeczy (przy okazji popełniając bardzo poważne przestępstwo) to inna kwestia.

tak jak ktoś pisał, jeżeli marihuana byłaby legalna to tylko do kupienia w aptekach

BÓG = CZŁOWIEK

Opublikowano

to, że ktoś sprzedaje niepełnoletnim takie rzeczy (przy okazji popełniając bardzo poważne przestępstwo) to inna kwestia.

tak jak ktoś pisał, jeżeli marihuana byłaby legalna to tylko do kupienia w aptekach

Dalej wierzcie w bajki. Wystarczy, że dzieciaki poproszą dorosłego o kupienie i tyle. Jeśli to przejdzie to przez was 4x więcej dzieciaków zacznie palić to gówno, będziecie z tego dumni?

Opublikowano

Dalej wierzcie w bajki. Wystarczy, że dzieciaki poproszą dorosłego o kupienie i tyle. Jeśli to przejdzie to przez was 4x więcej dzieciaków zacznie palić to gówno, będziecie z tego dumni?

wnioskujesz po sobie?

BÓG = CZŁOWIEK

Opublikowano

Między innymi. Jeśli ciebie nie kusiło do fajek czy alkoholu przed 18-tką to naprawdę podziwiam...

powiem więcej, wciąż mnie nie ciągnie do tego. tym bardziej do fajek. gardzę ludźmi którzy palą fajki.

BÓG = CZŁOWIEK

Opublikowano

powiem więcej, wciąż mnie nie ciągnie do tego. tym bardziej do fajek. gardzę ludźmi którzy palą fajki.

Super, cieszę się. Wiedz jednak, że większość dzieci 14-17 lat używałyby przynajmniej alkoholu przy każdej. Bo tak to działa, gdy czegoś sie zabrania. Nie jest to wina wychowania ani rodziców tylko zwyczajna ludzka cecha. I dlatego zawsze nie za legalizacją. Chcecie palić to palcie, kto wam zabrania? Jednak odpierdolcie się od naszych wspólnych praw bo my, racjonalnie myślący legalizacji nie chcemy!

Opublikowano

Super, cieszę się. Wiedz jednak, że większość dzieci 14-17 lat używałyby przynajmniej alkoholu przy każdej. Bo tak to działa, gdy czegoś sie zabrania. Nie jest to wina wychowania ani rodziców tylko zwyczajna ludzka cecha. I dlatego zawsze nie za legalizacją. Chcecie palić to palcie, kto wam zabrania? Jednak odpierdolcie się od naszych wspólnych praw bo my, racjonalnie myślący legalizacji nie chcemy!

to jak zalegalizują to możesz sobie tworzyć kontrpetycje. i dobrze, że piszesz O NASZYCH WSPÓLNYCH prawach. zobacz na mapce, ile ludzi się podpisuje za legalizacją.

BÓG = CZŁOWIEK

Opublikowano

to jak zalegalizują to możesz sobie tworzyć kontrpetycje. i dobrze, że piszesz O NASZYCH WSPÓLNYCH prawach. zobacz na mapce, ile ludzi się podpisuje za legalizacją.

Właśnie zobaczyłem i szczerze mówiąc się uspokoiłem. Ludzie poza Polską potrafią jeszcze myśleć i uzbieranie 7 krajów będzie praktycznie niemożliwe, całe szczęście :)

Opublikowano

14-17? HAHAHAH W tym przedziale wiekowym kontakt z alkoholem miałem tylko za pośrednictwem cukierków i czekoladek, które z resztą niezbyt mi smakowały.To, że dzisiaj młodzież jest rozbestwiona chla i rucha się na prawo na lewo to nie jest żadna ludzka cecha.To jest brak wychowania.Zakażmy więc też alkoholu i papierosów, przecież młodzież też to bierze.Bez sensu.Widzę, że skutecznie unikasz dyskusji ze mną, odpowiadasz tylko na posty Ateusza i Combeka.Nie, ludzi nie mogą swobodnie palić, bo wasze durne prawo za posiadanie narkotyku na własny użytek przewiduje pare lat pierdla.Pytam po raz drugi.Gdzie w konstytucji masz zapisane prawo do społeczeństwa wolnego od używek?

A i konstytucja także nic nie mówi, że Twoje dzieci będzie wychowywać państwo.

Opublikowano

Właśnie zobaczyłem i szczerze mówiąc się uspokoiłem. Ludzie poza Polską potrafią jeszcze myśleć i uzbieranie 7 krajów będzie praktycznie niemożliwe, całe szczęście :)

Przypominam, każdy kraj ma poszczególny próg który musi wybić 100%.

5 krajów leci z koksem

Polska - 60,6%
Bułgaria - 45,41%
Szwecja - 27,17%
Estonia - 24,33%
Węgry - 16,44%
Jest rok czasu na głosowanie.

Polska jest na pierwszym miejscu.

Pozostałe kraje mają mało głosów ze względu na to, że nie wiedzą o tym głosowaniu.

Dlatego trzeba rozgłaśniać.

BÓG = CZŁOWIEK

Opublikowano

14-17? HAHAHAH W tym przedziale wiekowym kontakt z alkoholem miałem tylko za pośrednictwem cukierków i czekoladek, które z resztą niezbyt mi smakowały.To, że dzisiaj młodzież jest rozbestwiona chla i rucha się na prawo na lewo to nie jest żadna ludzka cecha.To jest brak wychowania.Zakażmy więc też alkoholu i papierosów, przecież młodzież też to bierze.Bez sensu.Widzę, że skutecznie unikasz dyskusji ze mną, odpowiadasz tylko na posty Ateusza i Combeka.Nie, ludzi nie mogą swobodnie palić, bo wasze durne prawo za posiadanie narkotyku na własny użytek przewiduje pare lat pierdla.Pytam po raz drugi.Gdzie w konstytucji masz zapisane prawo do społeczeństwa wolnego od używek?

1. Marihuana to narkotyk, jeśli chcesz wolnego wyboru to chciałbyś, żeby ludzie na ławeczkach w parku napierdalali krokodyla a potem zbierali kończyny z ziemi? No właśnie.

2. Możemy się spierać, czy to kwestia wychowania czy cecha ludzka ale ja mówię na swojej podstawie. Jestem dobrze, wychowany, w kochającej, ale nie pobłażliwej rodzinie, mam bardzo fajne życie a jednak używek byłem ciekaw jako dzieciak, dziwne.

3. To, że alkohol i papierosy są legalne to ŻADEN argument by dokładać do tego jeszcze narkotyk...

Przypominam, każdy kraj ma poszczególny próg który musi wybić 100%.

5 krajów leci z koksem

Polska - 60,6%

Bułgaria - 45,41%

Szwecja - 27,17%

Estonia - 24,33%

Węgry - 16,44%Jest rok czasu na głosowanie.

Polska jest na pierwszym miejscu.

Pozostałe kraje mają mało głosów ze względu na to, że nie wiedzą o tym głosowaniu.

Dlatego trzeba rozgłaśniać.

Internet jest wszędzie, to kwestia tych krajów. Widać potrafią jeszcze myśleć samodzielnie :)

Opublikowano

1. Marihuana to narkotyk, jeśli chcesz wolnego wyboru to chciałbyś, żeby ludzie na ławeczkach w parku napierdalali krokodyla a potem zbierali kończyny z ziemi? No właśnie.

2. Możemy się spierać, czy to kwestia wychowania czy cecha ludzka ale ja mówię na swojej podstawie. Jestem dobrze, wychowany, w kochającej, ale nie pobłażliwej rodzinie, mam bardzo fajne życie a jednak używek byłem ciekaw jako dzieciak, dziwne.

3. To, że alkohol i papierosy są legalne to ŻADEN argument by dokładać do tego jeszcze narkotyk...

Internet jest wszędzie, to kwestia tych krajów. Widać potrafią jeszcze myśleć samodzielnie :)

przez kilka dni zdobyto tyle podpisów, więc to nie będzie problem. z resztą można łatwo wyliczyć, czy przez rok czasu się uda.

BÓG = CZŁOWIEK

Opublikowano

przez kilka dni zdobyto tyle podpisów, więc to nie będzie problem. z resztą można łatwo wyliczyć, czy przez rok czasu się uda.

Nie tak łatwo bo jak przy każdej akcji społecznej aktywność wraz z upływem czasu parabolicznie spada. Nie wiesz tego?

Opublikowano

Ale kopnął mnie zaszczyt w moje prawaczkowe dupsko walące cebulą, że światły lewicowy intelektualista pod subtelnym nickiem "Hrabia" raczył odpowiedzieć na mój post.

1.Trudno.Wciągnięcie kreta też jest destrukcyjne.Człowiek jest wolny i odpowiedzialny.Ktoś jest idiotą i wezmie ten ruski narkotyk (teraz mi Ateusz wytłumaczył o co Ci chodziło) to trudno..Logiczne, że będzie zakazane palenie w miejsach publicznych, bo wolność jednych nie może ograniczać wolności drugi.Ludzi mają prawo stojąc na przystankach czy gdzieś tam do tego, żeby nie wdychać jakiś substancji.Chociaż nie wiem czy można się "sztachnąć" siedząc obok palącej osoby.

2.A czekaj.To Tobie wkońcu chodzi o to, że "zakazany owoc najlepiej smakuje"? No to tym bardziej trzeba zalegalizować narkotyki.Ale ja nie powiedziałem, że dziecko może nie być ciekawe.Ja powiedziałem, że to rodzicę mają kierować tą ciekawością lub ewentualnie ją tłumić, tak, zależy jak kto swoje dziecko wychowuje.Tak jak powiedziałem.Idąc Twoim tokiem rozumowania powinniśmy zdelegalizować alkohol i papierosy, bo to też przecież biorą młodzi, ale to jest problem rodziców nie państwa.W wolnościowym ustroju państwo nie może ingerować w prywatne życie obywatelów.Najlepiej zdelegalizujmy wszystko i niech nas zamkną w klatkach wyłożonych miękim materiałem.Wtedy każdy poczuje się bezpiczenie.

3.Owszem jest agumentem, bo ludzie pod wpływełm ALKOHOLU przyczyniają się do śmierci ludzi 1000 razy częściej niż pod wpływem narkotyków.Co do papierosów, to dlaczego produkt, który bezpośrednio powoduje raka płuc i inne powikłania zdrowotne jest legalny ? Marihuana aż tak szkodliwa nie jest.Oni sami gubią się tym swoim prawie z kosmosu.

Opublikowano

Nie tak łatwo bo jak przy każdej akcji społecznej aktywność wraz z upływem czasu parabolicznie spada. Nie wiesz tego?

Wiem, ale w tym przypadku zbieranie podpisów ciągle przyśpiesza, coraz więcej ludzi dowiaduje się o tym.

Ale kopnął mnie zaszczyt w moje prawaczkowe dupsko walące cebulą, że światły lewicowy intelektualista pod subtelnym nickiem "Hrabia" raczył odpowiedzieć na mój post.

1.Nie widzę związku między zabijaniem zwierząt w miejscach publicznych (jeżeli o to chodzi) z paleniem marihuany w tychże miejsach.Logiczne, że będzie zakazane palenie jej w miejsach publicznych, bo wolność jednych nie może ograniczać wolności drugi.Ludzi mają prawo stojąc na przystankach czy gdzieś tam do tego, żeby nie wdychać jakiś substancji.Chociaż nie wiem czy można się "sztachnąć" siedząc obok palącej osoby.

2.A czekaj.To Tobie wkońcu chodzi o to, że "zakazany owoc najlepiej smakuje"? No to tym bardziej trzeba zalegalizować narkotyki.Ale ja nie powiedziałem, że dziecko może nie być ciekawe.Ja powiedziałem, że to rodzicę mają kierować tą ciekawością lub ewentualnie ją tłumić, tak, zależy jak kto swoje dziecko wychowuje.Tak jak powiedziałem.Idąc Twoim tokiem rozumowania powinniśmy zdelegalizować alkohol i papierosy, bo to też przecież biorą młodzi, ale to jest problem rodziców nie państwa.W wolnościowym ustroju państwo nie może ingerować w prywatne życie obywatelów.Najlepiej zdelegalizujmy wszystko i niech nas zamkną w klatkach wyłożonych miękim materiałem.Wtedy każdy poczuje się bezpiczenie.

3.Owszem jest agumentem, bo ludzie pod wpływełm ALKOHOLU przyczyniają się do śmierci ludzi 1000 razy częściej niż pod wpływem narkotyków.Co do papierosów, to dlaczego produkt, który bezpośrednio powoduje raka płuc i inne powikłania zdrowotne? Marihuana aż tak szkodliwa nie jest.Oni sami gubią się tym swoim prawie z kosmosu.

w pierwszym punkcie chodzi mu chyba o narkotyk "krokodyl" z rosji? po zażyciu którego dosłownie mięso oddziela się o kości, ludzie gniją żywcem

BÓG = CZŁOWIEK

Opublikowano

jakoś przy acta ludzie się zmobilizowali, żeby nie ograniczać im ich praw.

a co z marihuaną? czy nikt nie ma jaj?

BÓG = CZŁOWIEK

Opublikowano

z drugiej strony popatrz też na to, że jak złapią takiego nieletniego palacza to oprócz kar, ma też syf w papierach oraz może iść do więzienia jeśli recydywa, więc pomyśl, że to twój dzieciak może tak skończyć, każdy kij ma dwa końce, z jednej strony to jest ułatwiony dostęp tak jak do alko ale z drugiej strony jeśli jest zakazane można dostać konsekwencje zupełnie z dupy (mówię tu o samym paleniu, a nie np. jeździe pod wpływem)

Opublikowano

Mój drogi, najlepszy, najbardziej doświadczony rodzicu na świecie - Jakkolwiek dobrze bym dziecka nie wychował, zawsze będzie chciało spróbować rzeczy zakazanych. Taka ludzka natura. I wolę by dostęp do używek był regulowany, co utrudni zakup młodziakom, to samo z marihuaną...

Jeśli nazywacie to niewolą to w dupie to mam, mogę żyć "zniewolony", przynajmniej będę wiedział, że robię to dla dobra moich dzieci.

Bezstresowe wychowanie to absurd, ale z drugiej strony też trzeba uważać. Jakakolwiek kara cielesna wymierzana dziecku jest niedopuszczalna, dziecko nie może cierpieć. Znowu okazuje się, że wy, bardziej religijni, jesteście najbardziej barbarzyńscy...

Można być świetnym rodzicem, bez bicia i stresowania dziecka, które potem wyrośnie na ludzi.

Tylko wymaga to dużo więcej pracy, inteligencji i empatii niż "tradycyjne" wychowanie. Widać dlaczego stoicie za nim...

Ah, i jeśli dążenie do pokoju, jedności między ludźmi, walce przeciwko nienawiści i uprzedzeniom to dążenie do samozagłady  europy to chciałbym wiedzieć, co uważacie za "dobre". Pewnie jakieś supermądre religijne zasady, które zrozumieć możecie tylko wy, mój lewacki móżdżek jest zbyt ograniczony :(

O jakim ty ograniczeniu mówisz ? ? Jak będzie chciał to kupi narkotyki .

To masz go tak wychować żeby nie próbował rzeczy zakazanych , Też czasami chętnie bym spróbował , ale mówię nie bo to jest złe . Ale ludzkie ciało jest słabe , różnie z tym bywa .

Jeśli dziecko dostało to wie że tego nie wolno i już nigdy tego nie spróbuje . Dalej wychodzi  na to że chrześcijaństwo jest barbarzyńskie ?   Jeśli mówisz o barbarzyństwie to tylko islam taki poziom reprezentuje .

wasza jedność i tolerancji niszczy europe . Pozwalacie na choroby psychiczne pokroju homoseksualizm , niszczenie wizerunku rodziny , która ukszałtowało chrześcijaństwo , jeśli dla ciebie 2 pedałów to rodzina ? To nie mamy o czym ze sobą rozmawiać bo nie znacie definicji rodziny .

Najlepszym wyjściem byłoby kupowanie marihuany tylko w aptekach bądź sklepach zielarskich ale w ograniczonych ilościach .

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Choćby świat się walił - nigdy bym nie był za legalizacją tego ścierwa jaki i jakiegokolwiek narkotyku.
Jakby patrzeć trochę lat wstecz - wielu ludzi mogło pomarzyć o takiej wolności jaką teraz mamy - a że ludziom od wolności się w głowach popierdzieliło to wykorzystują ją tyle, na ile się da.
Najgorsze byłoby to po legalizacji, jak już pisał @hrabia14 - że nie dosyć że już młodzież ma dostęp w jakikolwiek sposób do alkoholu czy fajek - to jeszcze chyba wam do tego brakuje narkotyku.
To nie jest tak że ktoś kto nie chce legalizacji tego jest "zacofany" czy jest "lewakiem" i pochodzi z "ciemnogrodu" - prawie w całości są to ludzie którzy włączyli logiczne myślenie i wiedzą że coś takiego nie przyniesie nic dobrego.

5gubmKI.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...