Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź][HARD] Resthea.eu - 6 królestw, wszystkie nowe mapy*

Qentinios

Kiedy start?  

514 użytkowników zagłosowało

1. 1. START w sobot? 4!

• 31/12/13 (wtorek) - ankieta zako?czona, start w sobot?
      243
    • 4/1/14 (sobota) - ankieta zako?czona, start w sobot?
      228
    • 5/1/14 (niedziela) - ankieta zako?czona, start w sobot?
      43

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak będzie wyglądał ten system równowagi ?

System automatycznie wybiera krolestwo ?

Masz przecież opisane w prezentacji...

Możesz wybrać królestwo jakie chcesz , ale jeśli w jakimś będzie mało osób , wtedy dostajesz tam bonus do expa .

• Odpowiedzi 720
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jak będzie wyglądał ten system równowagi ?

System automatycznie wybiera krolestwo ?

nabijasz posty czy jak? dokładnie jest napisane w zapowiedzi, a jesli nadal czegoś nie wiesz wejdź na forum.

@up odpowiedział

Opublikowano

Prezentacja bardzo ładna. Królestw trochę za dużo, zbroje całkiem, całkiem. Ale nie mam ochoty na medium/hard, gdzie pewno wyjdzie bardziej pod hard :p Ale życzę powodzenia i oby serwer wytrwał ddosy, itp.

Opublikowano

Przy tym ravia to gotowiec xD

Nowe MMORPG, i mam małe pytanko. Jakies minimalne wymagania systemowe? Bo mój komp to nie zbyt jest super, a naprawdę chciałbym pogrąć. :P

­graphic.png

Opublikowano

JA też lubię jak wychodzą takie serwery bo można się pobawić w rozpakowywanie :)

Może root jest w exe i wielkie zabezpieczenia :)

Tylko i tak ravia górą bo ma isamu (100k subów) i + jego ziomki

Wszystkie się tak zapowiadały jak ten i nawet jak robiony był by 2 lata to i tak będę bugi (niewykryte) i zawsze może padnąć :P

I liczą na 2k ludu ?

W tym biznesie dla was miejsca już nie ma to raz po drugie byście musieli mieć taką samą maszyne jak ravia bądź lepszą na ataki Fubu aka ddos.

A oni mają z najlepszej serwerowi w Polsce i nie dają rady z Fubonem. Bo tak ich czasami jedzie że serwera nie ma kilka godzin.

6 królestw ?

Ja sobie tego nie wyobrażam.

Ponieważ będziesz coś chciał kupić itp. to musisz tyle klikać i szukać . Bo na pewno jeszcze każde królestwo ma tzw. M2.

To będzie mało praktyczne i na pewno w czasie gry każdy to zauważy.

Albo wprowadzą takie coś jak MAPA HANDLOWA. gdzie w królestwach nie będzie można postawić sklepiku tylko na mapie handlowej , gdzie wszystkie królestwa mogły tam handlować ( i tylko tam )

Wiadomo też że Fubu i Isamu nie dadzą się tak łatwo i na pewno mają jak każdy swoich ziomeczkow na czarną robotę i załatwią serwer jak to konkurencja.

Ja może wbije jak poznam szczegółowe info o maszynie oraz jej parametry.

Nie ma najlepszej maszyny tak samo jak nie ma najlepszego komputera. Nie wiem skąd Wy te bajki bierzecie.

Isamu z Fubu miał jakiś tam konflikt dlatego Ddosy idą na Ravię, nikt nie powiedział że wszyscy będą ddosować ten serwer, lecz jest 90% że tak, bo to bardzo dużo konkurencja dla innych.

Opublikowano

Nie ja. Ja nic nie będę wyciągał :D mam człowieka któremu zapłaciłem za rozpakowanie i czekam aż udostępnią klienta xD

PS: nie chodzi o wypakowanie a o granie, ale pliki też się przydadzą xD

Ta, jak Ty taki bogacz to lepiej opłać jakiegoś terapeutę, bo od tego pierdolenia to w głowie ci się niedługo poprzewraca wszystko, techniku..

kiedy będzie dostępny TS? (antywarn)

Opublikowano

Urozmaicic? czy misje? na serwerze Resthea bronie 30lvl możesz zdobyć na 3 sposoby: drop z metków 25/30/35lvl, z bestów w miastach/dolinie oraz z przekletych (maja swoja nowa mape z metinami itp)

Ale chodziło mi o to ,żeby zdobyć broń na 30 to trzeba troche podropić ..

Albo dodać takie coś jak zwykłe i legendarne ( 2% na zdobycie z besta lub metka ) to też by było dobre :>

Opublikowano

Przy tym ravia to gotowiec xD

Nowe MMORPG, i mam małe pytanko. Jakies minimalne wymagania systemowe? Bo mój komp to nie zbyt jest super, a naprawdę chciałbym pogrąć. :P

Niestety z powodu nowości i dużego ingierowania w grafike gry klient Resthea wymaga od naszego sprzętu nieco większych wymagań.

Na nowej mapie także sa moby które są mocno rozbudowane pod względem animacji i na słabym komputerze przy spocie "na klacie" możesz to odczuć.

Co do hejterów którzy narzekają na 6 królestwo bo to że nie nowość nie przyciągnie graczy itp to co? Może wolicie jak team idzie po łatwiznie i kasuje królestwo Chunjo i zostawia wam 2 tj Jinno i Schinso? A może gdzie genialny team pro programistów stworzy wam 2 zaj...iste królestwa o nowych nazwach na starej mapie świata przypisanych do Jinno i Schinso i doda w miescie kilka kamieni sciagnie gotową nakladke graficzna na miasta i mówi jaka to jest nowość bo nowy wygląd miasta a w jęzorem na jajach lecicie bo ile tam nowosci...

Na serwerze sa autorskie sety broni/zbroi/bizu ale wam to nie pasuje bo wolicie jak Team sciaga gotowe paczki z neta (w paczke 200 broni) i z nich wybierze 10broni i da ze cały set jest z bojowego/party itp i wtedy tylko te bronie stoja na rynku..

Tutaj team stawia na cos nowego.

Projekt Resthea jest dosc kontrowersyjnym projektem ponieważ Team wprowadza rzeczy o których wielu z was zapomniało NOWOSCI ale nie nowosci ktore juz gdzies byly tylko autorskie projekty.

Team stworzył jeszcze mase innych rzeczy np Pety ktore sa stworzone pod fabule serwera (smoki) lecz z przyczyn technicznych (bugi) nie zostana one wprowadzone na starcie lecz za to daja wam te standardowe. Lecz wkrótce beda i smoki gdy tylko zostana naprawione...

Team siedzi dniami i nocami nad serwerem aby wszystko przygotować jak najlepiej i przyjąć was godnie na serwerze abyście nie narzekali ale wy i tak tego nie docenici bo po co? Wolicie isc na serwer Isamu gdzie on posiedzi 30min na Vlog'u powie kilka słów zrobi z siebie gwiazde neta a za kamerka smieje sie z was ile wy to na jego serwer ładujecie hajsu a od czasu do czasu wprowadzi wam jakas nowosc której on nawet nie zrobi tylko która kupi :)

Pozdrawiam

Rebi

zróbcie z 2-3 królestwa

team siedzial rok czasu aby te 6 krolestw dzialalo. Meczył sie, naprawiał wszystkie bugi spowodowane taka zmiana a ty im kazesz teraz zrobic 2 królestwa?
Zrobienie 6 królestw nie jest takie proste jak zrobienie 2 królestw... robia cos nowego a wam nie pasuje jak chcesz 2-3 krolestwa to idz do waszego kochanego Isamu/FuBu
Opublikowano

Serwer genialny, wszystko wygląda świetnie, o ile mi ruszy na kompie to wbije :P

Beka, zawsze co wejde w zapowiedź która ma w 2/3 dni duże zainteresowanie to zawsze jeden starszy ddosami, a drugi FuBu, trzeci już klienta rozpakował. Teraz tak się walczy z konkurencją?

@aw: jak z brońmi na 75lv?

Opublikowano

Niestety z powodu nowości i dużego ingierowania w grafike gry klient Resthea wymaga od naszego sprzętu nieco większych wymagań.

Na nowej mapie także sa moby które są mocno rozbudowane pod względem animacji i na słabym komputerze przy spocie "na klacie" możesz to odczuć.

Co do hejterów którzy narzekają na 6 królestwo bo to że nie nowość nie przyciągnie graczy itp to co? Może wolicie jak team idzie po łatwiznie i kasuje królestwo Chunjo i zostawia wam 2 tj Jinno i Schinso? A może gdzie genialny team pro programistów stworzy wam 2 zaj...iste królestwa o nowych nazwach na starej mapie świata przypisanych do Jinno i Schinso i doda w miescie kilka kamieni sciagnie gotową nakladke graficzna na miasta i mówi jaka to jest nowość bo nowy wygląd miasta a w jęzorem na jajach lecicie bo ile tam nowosci...

Na serwerze sa autorskie sety broni/zbroi/bizu ale wam to nie pasuje bo wolicie jak Team sciaga gotowe paczki z neta (w paczke 200 broni) i z nich wybierze 10broni i da ze cały set jest z bojowego/party itp i wtedy tylko te bronie stoja na rynku..

Tutaj team stawia na cos nowego.

Projekt Resthea jest dosc kontrowersyjnym projektem ponieważ Team wprowadza rzeczy o których wielu z was zapomniało NOWOSCI ale nie nowosci ktore juz gdzies byly tylko autorskie projekty.

Team stworzył jeszcze mase innych rzeczy np Pety ktore sa stworzone pod fabule serwera (smoki) lecz z przyczyn technicznych (bugi) nie zostana one wprowadzone na starcie lecz za to daja wam te standardowe. Lecz wkrótce beda i smoki gdy tylko zostana naprawione...

Team siedzi dniami i nocami nad serwerem aby wszystko przygotować jak najlepiej i przyjąć was godnie na serwerze abyście nie narzekali ale wy i tak tego nie docenici bo po co? Wolicie isc na serwer Isamu gdzie on posiedzi 30min na Vlog'u powie kilka słów zrobi z siebie gwiazde neta a za kamerka smieje sie z was ile wy to na jego serwer ładujecie hajsu a od czasu do czasu wprowadzi wam jakas nowosc której on nawet nie zrobi tylko która kupi :)

Pozdrawiam

Rebi

team siedzial rok czasu aby te 6 krolestw dzialalo. Meczył sie, naprawiał wszystkie bugi spowodowane taka zmiana a ty im kazesz teraz zrobic 2 królestwa?
Zrobienie 6 królestw nie jest takie proste jak zrobienie 2 królestw... robia cos nowego a wam nie pasuje jak chcesz 2-3 krolestwa to idz do waszego kochanego Isamu/FuBu

Doje*ałeś do pieca i w pełni się z tobą zgadzam, oni sami nie wiedzą czego chcą , jakby były tylko 2 królestwa by płakali , że ciągle to samo , teraz jak jest coś nowego coś czego nigdzie nie było to płaczą , że to nie wypali zdecydujcie się czego chcecie ..

Dodali 6 królestw i żeby to miało jakiś sens dodali również system równowagi do końca przeczytajcie prezke , a potem filozofujcie ..

Serwer genialny, wszystko wygląda świetnie, o ile mi ruszy na kompie to wbije :P

Beka, zawsze co wejde w zapowiedź która ma w 2/3 dni duże zainteresowanie to zawsze jeden starszy ddosami, a drugi FuBu, trzeci już klienta rozpakował. Teraz tak się walczy z konkurencją?

@aw: jak z brońmi na 75lv?

bronie 75 masz w prezce lecą z metinów ,bossów

Opublikowano

Dokładnie.

Na innych serwerach ( była tu zapowiedz takiego serwera) co są 2 królestwa.

Shinsoo i Jinno . Nazwy pozmianiane na jakieś dziwne.

Wszystko w mieście to samo. I jeszcze tylko kolorki tych flag zmienili na inne. Haha.

Fajne nowości no nie? Pffff....

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Dla osób które maja problem z nowymi setami na naszym serwerze... to powiem tak...

Z pewngo bosa leci zbroja na 80lvl po jej zrobieniu na +9 mamy kolejna zbroja nastepnie ta zbroje ulepszamy na +9 i mozemy przerobić na jeszcze nowsza...

Po xx lvl'ach gdy wejdziemy na nowa mape bedziemy mieli możliwość zdobycia nowej zbroi która takze robimy na +9 i tak dalej przerabiamy itp itd

System jest przemyślany i mocno urozmaicony aby nie bylo ze dropimy tylko stalke a potem ja monotonicznie przerabiamy...

Skoro Vat dał ss'a z serwera to i ja wam cos wstawie:

Zwiazki homoseksualne na serwerze :D

pre_1388089540__1226_212336.jpg

Potwierdzenie ze to bylo 2 mezczyzn:

pre_1388094056__1226_212354.jpg

Jak wam sie to podoba?

Jakies pytania? Postaram sie na nie odpowiedziec...

Zapraszam także na nasze wiki serwera: www.resthea.eu/wiki

Pozdrawiam

Rebi

to szansa bedzie dosyc duza:)

You cannot keep out your own fear

Opublikowano

Kolejny raz ten serwer startuje powodzenia.A co do serwera masakra 6 królestw ? jak są 3 to już za dużo powodzenia ja nie zawitam.

Aktualnie mam przerwę od metina masz pytanie napisz na pw na gg mnie szybko nie zobaczysz :D

Opublikowano

Wiadomo kiedy ten START? Tylko Clienta wczesniej dajcie !

Kolego początek prezentacji dosłownie masz jak byk napisane kiedy start na prawdę trochę swojej inicjatywy żeby coś znaleźć nie zaszkodzi.

Btw. Start 29 grudzień.

P.S Co do serwa zawitam bo wygląda bardzo ciekawie :)

zmija.jpg

Opublikowano

Które to podejście do startu? Czy przestaliście liczyć po 5?

AW@

Beda truty w IS?

Bubex a jak tam wasze lewe interesy??? dalej dajecie po 50k SM?

Opublikowano

Po za mpc to naprawdę warte byście się zareprezentowali nawet na epifipi... Bo serwer super pomimo słabszego sprzętu zagram bo będzie warto Quen ogar technik ale tego Arcziego też coś kojarzę.. :)

­graphic.png

Opublikowano

Które to podejście do startu? Czy przestaliście liczyć po 5?

AW@

Beda truty w IS?

Hahahaha.... Przestaliscie liczyc po 5? Człowieku ten serwer nie startował jeszcze ani razu... Wczesniej byla zapowiedz ok rok temu tylko po to aby sciagnac testrów na testy

za to wasza Restia ruszyła genialnie... Gracze mieli tysiace sm na swoich kontach bo je rozdawaliscie... Jezeli kogos wywalaliscie z team to banowaliscie wszystkie jego konta i wyrzucaliscie na zbity pysk :)

Osobiscie jak zobacze InspiratioN na forum to będe tępił tak jak się tylko da bo złodziei nie znosze!

Trut nie będzie w IS aby takie dzieci IS'u nie grały...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...