Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ascarial.pl [Dedyk] [Medium]

Azprime

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

właśnie dajcie ss z komendą /w i po kłopocie

srednio.gif

[50]+ [100]+ [150]+ [200]+ [250]+ [300]+ [350] +[400]+ [450]+ [500]+ [550]+[600]+ [650]+ [700]- [750]- [800]- [850]-

Nie bądź luj daj LAJKA

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To widac jakim jestescie team moze i kazdy robi swoje dobrze ale zero kontaktu ze soba i kazdy robi i nadaje zasady takie jak chce.

Zabralbys sie za odzyskiwanie hasla ;x dzisiaj siedzialo na TS z 15 osob przez pewien czas ale zrezygnowali bo nie kazdy chce lub ma czas siedziec 24h na Rudiego

Jestem codziennie wieczorem, więc jak Ci nie pasuje siedzieć cały dzień na TS'ie, bo 20 mb ramu oraz 10 kb/s up/down internetu ciągniętego to dla Ciebie za dużo to zapraszam wieczorem, po 21.

właśnie dajcie ss z komendą /w i po kłopocie

Ale Wy się sracie z tą komendą /w.

Jakbyście nie wiedzieli, ona sczytuje informację tylko z jednego channelu... 

10566589_662973713792497_1032115916_n.jp

Proszę bardzo, funkcja która odczytuje ilość graczy. Any question?

8wjJf.jpg

by vPaN

exMod Konsole •  exMMT Montażysta

Opublikowano

Up

Znowu robisz z ludzi idiotów, na potrzeby napisania posta możesz sobie wstawić skrypt jaki ci się podoba. Wrzuć widok komendy /w z jednego CH i będzie po zawodach

sygnatura3k.png

Opublikowano

Jezu ale uczepiliście się tego licznika.. co za różnica czy gra 3 k osób czy 2 ?

Ludzi jest dużo, gra się fajnie i to jest najważniejsze. A nie srać się na 20 stron ze licznik podkręcony.

Na każdym serwerze znajdzie się jakiś niedorobiony gimb, który się dopierdzieli do licznika, nawet jak na serwerze będzie pokazywało 200 online, to i tak będzie krzyczał ze licznik podkręcony.

Opublikowano

Jezu ale uczepiliście się tego licznika.. co za różnica czy gra 3 k osób czy 2 ? Ludzi jest dużo, gra się fajnie i to jest najważniejsze. A nie srać się na 20 stron ze licznik podkręcony. Na każdym serwerze znajdzie się jakiś niedorobiony gimb, który się dopierdzieli do licznika, nawet jak na serwerze będzie pokazywało 200 online, to i tak będzie krzyczał ze licznik podkręcony.

masz racje, ale wlasnie dlatego, ze to taka glupota i ludzi gra tak czy siak duzo, to admin powinien w koncu wstawic ten ss z ta glupia komenda i miec spokoj 

ps. tak, komenda dziala na dany channel, ale po wynikach 1 ch mozna sporo wywnioskowac

Opublikowano

Franklin byl afk bo robil wazniejsze rzeczy ;> A ten typek wczoraj w nocy dostal bana na ip bo siedzialem z nimi na TS :)

Powiem wam tak bana może i dostałem ale co mi po nim? Nie gram tam tylko testowałem serwer na potrzeby serii. Co do Administracji to powinna się przyznać do błędu i nad nim trochę popracować :)

https://www.youtube.com/watch?v=mAeWMlc4hp0&list=UU5PioZrnfxlkmfL1MyOkV-Q

Opublikowano

Z tym licznikami to jest śmieszna sprawa. Większość serwerów ma podkręcone liczniki lub źle skonstruowane (naliczają więcej, niż powinno) - efekt jest zresztą taki sam. Ale do rzeczy - na większości serwerach pokazana jest więc zawyżona ilość graczy, względem tego ile jest ich naprawdę. Gracze mają więc spaczony widok na realną ilość ludzi. Myślą, że 500 online to pustki, co jest głupotą bo to liczba spokojnie spełniająca normy do prawidłowego handlu i rywalizacji. PandorąMT2 też się nie sugerujcie, bo tam wiele rzeczy nie działało prawidłowo, w tym prawdopodobnie licznik.

Słowem - jeśli na ascarialu byłoby 4.000 ludzi - shopy nie mieściłyby się w mieście, a na expowiskach siedziałoby 6 osób naraz. Oczywiście nie zmienia to faktu, że jest tu nadal dużo graczy, choć bezzasadnie, bo serwer niczym się nie wyróżnia, a o administracji nie wspomnę.

Dlaczego tutaj nie gra po 10 osób na spocie np orków w dolinie? o.O

Ponieważ na tym serwerze expi się tylko do 30lvl-a w m2/dolinie, a od 30 lvl-a mamy WO do którego expimy i dropimy do 50lvl-a.

Od 50 do 85lvl-a siedzimy w DC, tylko i wyłącznie dzięki tym dungeonom da się jeszcze jakoś expić na tym serwerze przy tak dużej ilości graczy.

Od 85lvl-a do 132lvl-a siedzimy na nowych mapach i expimy bijąc metki. 

Wniosek z tego? Graczy na tym serwerze na spotach nie zobaczymy. 

Serwer wyróżnia się np, tym jak się zdobywamy tutaj doświadczenie, dzięki zastosowanym tu rozwiązaniom nie ma problemu ze znalezieniem wolnego spota i expi się przyjemnie.

Opublikowano

Wniosek z tego? Graczy na tym serwerze na spotach nie zobaczymy. 

taa, na spotach nie zobaczymy, w miescie tez nie zobaczymy, te 4k ludzi jest ukrytych pod ziemią  :rolleyes:

@down

tak, bardzo, przecinki w złych, miejscach

Opublikowano

taa, na spotach nie zobaczymy, w miescie tez nie zobaczymy, te 4k ludzi jest ukrytych pod ziemią  :rolleyes:

Tak bardzo, nie zrozumieć.  <_<

Lexus chyba wiem lepiej co chciałem napisać, więc proszę byś mnie nie poprawiał. 

Opublikowano

Bo w przeciwieństwie do was amatorzy mamy zrobiony prawdziwy licznik korzystający z komendy user_count w game, a nie jakieś marne patrzenie po czasie online w mysql. Czasem skrypt nie może podłączyć się do game dlatego czasem omija liczbę graczy z kilku game, a u nas każde ch jest podzielone na 4 game.

W takim razie dlaczego tak wielkim wyzwaniem jest dla Ciebie wpisanie jednej komendy profesjonalisto? -.-

Srij9JT.png

Opublikowano

Witam. Mam zamiar zacząć grac na tym serwerze ale nie wiem czy pobierac clienta czy nie. Chce sie was doradzic czy jest sens gry. Prosze mi powiedziec czemu warto grac na tym serwerze co jest takiego magicznego ze tyle osob gra. Prozze o solidną wypowiedź :)

2323logompc.png

Opublikowano

Sporo zmianek leci z metków na nowych mapach dlatego ;)

Tylko, ze kilka miesiecy temu tez lecialy na nowych mapach ( i to po 20 szt, a nie 10 jak jest teraz ), a ich cena byla 2x wieksza...
Opublikowano

Powiem wam tak bana może i dostałem ale co mi po nim? Nie gram tam tylko testowałem serwer na potrzeby serii. Co do Administracji to powinna się przyznać do błędu i nad nim trochę popracować :)

https://www.youtube.com/watch?v=mAeWMlc4hp0&list=UU5PioZrnfxlkmfL1MyOkV-Q

Jak widac rudi ma od zajebania pracy, dlaczego? Przez tyle wlamow na konto i dlatego, ze offneli odzyskiwanie hasla. Pomysl lopatologicznie jesli potrafisz, dziennie odspisuje dziesiatka osob na PW na forum i kilkunastu osoba na TS3. Rusz pacynka, wazniejsze jest odzyskiwanie hasla setkom graczy czy zbanowanie jednego typa? Wykorzystales AFK technika w bardzo dobry sposob. Ale po tych 15 godzinach od nagrania filmiku i wrzucenia na YT dostales perma na IP, wiec? Administracja stara sie o graczy. A to, ze ma dziesiatki ludzi dziennie na glowie to ma znaczenie jednego czitera? I tak go zlapie i tak. Dostales bana i tyle. I nie chwal sie tym, ze wykorzystales AFK admina, co innego gdyby admin nie byl AFK ;>

Do czego Rudi ma sie przyznawac? Do tego ze ogarnia dzisiatki osob dziennie by odzyskac im hasla niz zbanowac jednego haxa? Zastanow sie

Bo zajmuję się robieniem update. :/ O nowych broniach, mapie, jakichś 30 questach słyszałem ehh.

To slyszales o czyms o czym nie wiesz ? " jakichś 30 questach słyszałem ehh. " :D

Sporo zmianek leci z metków na nowych mapach dlatego ;)

Po 10 sztuk z metka to sporo ? 200 sztuk kosztuje teraz 50-60kk ;/

1386175744-U112610.png
Opublikowano

Udajesz głupiego czy nim jesteś?

topic.

Jak już wspomniałem wyżej, w sierpniu (prawdopodobnie 1 sierpnia) wprowadzamy całkiem fajny, duży update.

Opublikowano

Jak widac rudi ma od zajebania pracy, dlaczego? Przez tyle wlamow na konto i dlatego, ze offneli odzyskiwanie hasla. Pomysl lopatologicznie jesli potrafisz, dziennie odspisuje dziesiatka osob na PW na forum i kilkunastu osoba na TS3. Rusz pacynka, wazniejsze jest odzyskiwanie hasla setkom graczy czy zbanowanie jednego typa? Wykorzystales AFK technika w bardzo dobry sposob. Ale po tych 15 godzinach od nagrania filmiku i wrzucenia na YT dostales perma na IP, wiec? Administracja stara sie o graczy. A to, ze ma dziesiatki ludzi dziennie na glowie to ma znaczenie jednego czitera? I tak go zlapie i tak. Dostales bana i tyle. I nie chwal sie tym, ze wykorzystales AFK admina, co innego gdyby admin nie byl AFK ;>

Do czego Rudi ma sie przyznawac? Do tego ze ogarnia dzisiatki osob dziennie by odzyskac im hasla niz zbanowac jednego haxa? Zastanow sie

To slyszales o czyms o czym nie wiesz ? " jakichś 30 questach słyszałem ehh. " :D

Ale czasem masz 4 metki obok siebie, czyli co.. 4min i 40zmianek, oblecisz ch to patrz ile tego się uzbiera.

1gif_ssppphn.gif

Opublikowano

Co do tego, że niby nie mają czasu na łapanie cheaterów - ja od czasów gdy niby było 600-700 online max grałem na WH, wbiłem na nim 115 lvl, więc prawda taka, że cheaterów nie łapią. Teraz już nie używam bo ubiłem tyle metków, że z tym eq nie potrzebuje, ale tak czy owak trochę śmiech xD

io7e.jpg

Opublikowano

Ale z tego co mi wiadomo to nie jesteś jedynym adminem na serwie :) A że przez 5 dni nie potrafiliście mnie zbanować to nie moja wina. Co do bana to było waszym obowiązkiem go mi dać jeśli już wysłałem na siebie dowody. Na serwerze gra 3 tyś. osób w tym 100 botów jak nie więcej :) pozdrawiam wasze afki tygodniowe xD

Opublikowano

Powiem tak c**j niech sobie napiszą na liczniku i 10k z tym ze jeśli admin pisze na mpc teksty typu "kolejny rekord pobity 4k graczy" do tego wrzuca fotkę z 4tys zł w reku to to jest dla mnie wioska taka ze hu..xxxyz.

Ja rozumiem ze Polacy to głupi naród ale nie wierze ze zniża się do twojego poziomu i lykna tekst ze na serwerze gra 4 tysiące ludzi

Pzd.

sygnatura3k.png

Opublikowano

Na virtualu jak dochodzi do 2.5k to m1/m2/expowiska itp. są zawalone 10 letnimi gównami, a tu tego nie widać. W sumie w dupie to mam, ale widać, że licznik kłamie + to, że nie chcą pokazać online tą komendą xD

io7e.jpg

Opublikowano

Na virtualu jak dochodzi do 2.5k to m1/m2/expowiska itp. są zawalone 10 letnimi gównami, a tu tego nie widać. W sumie w dupie to mam, ale widać, że licznik kłamie + to, że nie chcą pokazać online tą komendą xD

To nie chodzi o to, być może graczy gra dużo, w każdym razie mnie to nie interesuje, ale wpierdalanie jak to mówią ludziom tekstów typu "ciemny lud do kupi"  ????

sygnatura3k.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...