Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odpowiedzi na nurtujące Was pytania. Rozwiązanie Waszych problemów tylko tutaj! v2

iRokushou

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

BGM - Blink Godmode, a nie Bunny Godmode. Jest to godmode przy którym masz tzw. breath, czyli tak jak po uderzeniu przez chwilę jesteś nietykalny dla mobów, ten hack zmienia, że cały czas masz ten stan i moby nie mogą Cię trafić.

Mob Disarm - moby, które mają ataki magiczne(np. Boogie, która może rzucić na Ciebie attack blocka), nie mogą ich używać(kiedyś przy NDS, było to przydatne na Zaku bo wtedy nie rzucał blocków i można było go bić bez przerwy i DC).

PS

Nie wystarczyło wejść na YouTube, wpisać np. Lemmings MapleStory Hack, albo BGM MapleStory hack i zobaczyć na filmiku jakie jest jego działanie?

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

• Odpowiedzi 973
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mam pytanko... Ile razy mozna dostawac te ringi, czyli jak jednego dostalem za te kamienie to bede mogl dalej wymieniac ?

Opublikowano

Tak, możesz dalej robić i możesz mieć założone kilka na raz.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Pomocnik
Opublikowano

Co nie mozna >.< zalezy co on chce odpalic bo jak pare trainerow to da rade na jednym kliencie maple a jak chce kilka botow takich co same expia to musi tez do nich odpowiednia ilosc klientow maple odpalic...

Dział maple tutaj mnie dobija... Mam kurwa dosyć typów którzy nie potrafią nawet winjecta używać..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dawno mnie tu nie było :D

Opublikowano

Witam.

Po dłuższej przerwie od mapla, backuje.

Ostatnio zaczęło mnie zastanawiać, czy dałoby się przez edycję .wz zmienić szansę wchodzenia scroll'a?

Nie zmieniając wartości jakie dodaje.

Pozdrawiam ; )

@Down

Proponuję nauczyć się czytać ze zrozumieniem, nie mówię że się dało.

"Ostatnio zaczęło mnie zastanawiać, czy dałoby się przez edycję .wz zmienić szansę wchodzenia scroll'a?"

Może to pomoże Ci zrozumieć to zdanie. :)

@Topic

Czekam na wypowiedzi innych.

<3

' wielu ludzi patrzy, lecz tylko nie liczni widzą '

Pomocnik
Opublikowano

A dalo sie kiedys tak zrobic :P? pierwszy raz o tym slysze :P wedlug mnie teraz to kazda edycja wz nie dziala i ta dotyczaca scrolla tez nie zapewne bo jak sie logujesz to odrazu ci tabelke wywala ze musisz reinstalowac pliki wz i przynajmniej u mnie to tak jakby kicked jest

Dział maple tutaj mnie dobija... Mam kurwa dosyć typów którzy nie potrafią nawet winjecta używać..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dawno mnie tu nie było :D

Opublikowano

Tak, dało się, poprzez edycję .wz(teraz działa tylko na Private Serverach niektórych, tak samo jak Item Hack, czyli możesz założyć każdy item, nie wymaga statów itp.) oraz przez pakiety. Nie wiem czy to jeszcze działa, jak działa to tylko Very Private.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

O ile dobrze pamietam to Item Hack o ktory chodzi to Cloth Hack czyli zakladanie dowolnego przedmiotu lecz nie zyskujemy wtedy jego wartosci (czyli np+5 str) zyskujemy tylko wizualizacje przedmiotu ;p

Zmiana scrolla z 10% na 100% ale ze statusem skilli z 10% da sie zrobic przez PE. Mianowicie uzywasz scrolla przechwytujesz pakiet sprawdzasz czy jest poprawny jesli tak to go puszczasz, ew. dajesz re senda i masz :3

Opublikowano
O ile dobrze pamietam to Item Hack o ktory chodzi to Cloth Hack czyli zakladanie dowolnego przedmiotu lecz nie zyskujemy wtedy jego wartosci (czyli np+5 str) zyskujemy tylko wizualizacje przedmiotu ;p

Nie wiem jak dokładnie było na zwykłym MS(o ile to kiedyś chodziło), ale na PS'ach wszystkie statystyki były dodawane, każda broń miała szybkość "Faster" i można było założyć bez wyjątku.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

Faster byl ale np zmiana kosztu przedmiotu nie dzialala a to dziala na podobnej zasadzie do zmian statystyk

@ps

Witaj iRokushou, long time no see :#

@Kiiper

wedlug Roka dziala

wedlug mnie nie dziala :D

Opublikowano

Okey.

Czyli, że działa.

Hym ale tylko tak jak powiedział Rokushou, że na priv?

Czy na Ems obecnym by zadziałało? <3

@UP

Aha okey ^^

To nie bd się w to bawić. ;)

i ogólnie dzięki za normalne odpowiedzi <3

@Down

Okey.

' wielu ludzi patrzy, lecz tylko nie liczni widzą '

Opublikowano
Hym ale tylko tak jak powiedział Rokushou, że na priv?

A czy widziałeś kiedyś Remote albo Trade Hacka public? Scroll Hack się też do tego zalicza i podejrzewam że bardziej możliwe by to było na gMS, na eMS nigdy nikt się nie bawił z pakietami.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

Albo *System Options -> Show MapleStory in window(coś takiego)* i odznacz to jeżeli jest zaznaczone.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

A o to Ci chodzi. Po prostu w monitorze nie masz ustawionej opcji automatycznego dostosowywania rozdzielczości, MS ma 800x600 i powinno rozciągnąć się do rozdzielczości twojego monitora. Poszukaj po przyciskach na monitorze funkcji Auto Adjustment(ja mam specjalny przycisk od tego).

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

@ iRokushou

to mam problem

bo na opcjach monitora tego nie mam, a w panelu sterowania NVidia nic takiego nie widziałem

ps. mam windows 7

i ma monitorze mam tylko opcje :

Contrast

langue

exit

Recall

H-Moire Reduce

Degauss

9300

Use Color

6500

Rotation

Parallelogram

Pin-Balance

Trapezoid

Pincushion

Zoom

V-Size

V-Center

H-Size

H-Center

Brightness

~~~~

a na neci nie mogłem znaleść, gdzie ta opcja może się znajdować w windowsie

jyh.jpg
Opublikowano

Witam mam następujący problem... w programie HaRepacker 3.5 edytowałem skill Strikera Somersault Kick (150.img > skill > 15001002 > level 14) (w pliku skill.wz).

wpisując następujące dane:

Name - lt

Content: -10000,-10000

Type WzvectorProperty

Name - rb

Content: 10000,10000

Type - WzvectorProperty

Po wpisaniu tych danych, potwierdzeniu, zapisaniu i podmienieniu w folderze MapleStory, właczyłem Maple i użyłem owego skilla co spowodowało wyrzucenie mnie do okienka Logowania i teraz moje pytanie jest następujące... czy zrobiłem coś nie tak i dlatego to nie działa, lub cz po prostu nie działa takowy zabieg na EMS?

Opublikowano

@Up

Dem oraz każde inne edytowanie plików .wz nie działa, więc sobie odpuść.

@Wisnia

Zobacz czy na ramce monitora, obok przycisku włączania masz jakiś przycisk "AUTO" albo coś w tym stylu, ew. powciskaj wszystkie przy włączonym MS. Jak nie będzie to wpisz w Google: *Nazwa twojego monitora* Auto Adjustment function. Albo where is Auto Adjustment function in *nazwa monitora*.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

Mam takie jedno pytanie, które mnie dręczy. Kim bardziej opłaca się grać na EMS Brawlerem czy Clerykiem ?

Opublikowano

@iRokushou

kuźwa siedzę drugą godzinę na google i nie mogę znaleść

pomożesz jak byś mógł :?

w panelu sterowania pisze taka nazwa :

MONITOR\AOCF700

formy AOC

~~~~

a na monitorze mam tylko

exit

contrast

brightness

menu

jyh.jpg
Opublikowano

Poszukaj w Menu oO Coś tam powinno być. A jak nie ma to musisz się przyzwyczaić, niektórzy chyba też tak mają.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...