Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

-= MeumCraft.pl =- [RPG][Autorska Mapa][Autorskie Pluginy][Role Play][1.7.2] Start pełnej wersji - 19.02.2014 !

meumcraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio ktoś mi dał 5pkt ostrzeżeń za niby spam i to w tym temacie.... No comments.

A zeby tak zacząć temat to zadam pytanie: czy mozna byc nordem, ale przyjąć inna religie?

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To jest fajne pytanie. W końcu ktoś, wysoko postawiony wysłannik Boga, typu papież chciałby szerzyć wiarę po za granicami swojego kraju i nacji. Też już kiedyś o to pytałem, tylko mi chodziło o to, czy można jednocześnie przejąć wioskę miasto innej nacji jednocześnie nałożyć swoją religię.

Opublikowano

To jest fajne pytanie. W końcu ktoś, wysoko postawiony wysłannik Boga, typu papież chciałby szerzyć wiarę po za granicami swojego kraju i nacji. Też już kiedyś o to pytałem, tylko mi chodziło o to, czy można jednocześnie przejąć wioskę miasto innej nacji jednocześnie nałożyć swoją religię.

Na tym właśnie polega krucjata. Po to król wysyłał wojowników na Bliski Wschód i w inne zakątki świata, żeby rozpowszechniać wiarę (katolicką) a niszczyć każdą inną. Jak czas pokazał, plan nie wypalił i każda wiara pozostała w swojej lokalizacji. Ale ja pytałem o coś innego: czy można to zrobić pokojowo. Tzn wybieram rasę Nordów, chcę mieszkać tam gdzie Nordowie, ale ich religia jest mi obca, i wolał bym religię śródziemia (Bellantum).

Opublikowano

fungi to ja Ci proponuję zagadać do któregoś z osób chcących iść w kierunku władzy kościelnej i dogadać się a propo wiary (admini nie powinni robić chyba problemów ku temu). Jednym z takich osób jest na przykład autor tego posta. Moim zdaniem powinno starczyć to, że wybudujesz kaplicę kościół katedrę i oddasz ją pod zarządzanie takiej osobie, co pozwoli mieć tejże osobie władzę kościelną na terytorium twojego miasto wioski zamku, a ty będziesz mógł cieszyć się błogosławieństwem ze strony kościoła.

Nie wiem jak Historyk to widzi, można się Go podpytać.

Opublikowano

Proszę nie spamować w temacie i wypowiadać się tylko na temat serwera!

A o czym my niby piszemy, ataku ufoludków?

Wszystkie nasze posty dotyczą serwera, jego budowy jego rozwoju i tego co może zostać wprowadzone, ew. problemów, które mogą wyniknąć w trakcie samej rozgrywki, więc nie widzę podstaw do Twojego wpisu.

Jeśli się mylę to pokaż mi post który złamał regulamin.

A kończąć offtop - jako Nord, będę musiał się udać do Bellantum i zwerbować księdza, po czym wybudować mu kaplicę i nawrócić wszystkich mieszkańców miasta. RPG na tym polega, że czasem Administracja, mimo że bardzo by chciała, nic nie może zmienić, bo to gracze po części tworzą grę.

Pozdrawiam i życzę wszystkim udanej Wigilii Bożego Narodzenia.

:>

Opublikowano

W takim razie zapraszam w razie czego do mojej siedziby, jeżeli tak będziesz chciał, i będziesz chciał tego mojej osoby a nie na przykład od Roberta, którego pozdrawiam :). Dostaniesz księdza a w późniejszym czasie i biskupa, jeżeli wszystko pójdzie tak jak powinno. Tylko wiesz, będziesz przez to narażony na ataki ze strony Twojej nacji.

Opublikowano

Administracja wyraźnie pisała, ze beta testy bedą w styczniu.

Co do ataków, nie koniecznie. To ze przyjmuje inna religie nie znaczy ze przeciwstawie sie Jarlowi :P a nawet gdyby, to wybudujemy porządne umocnienia :) pozatym to niema co dywagowac, bo serwera jeszcze nie ma i niewiadomo kto jakie miasta/wioski/zamki zdobędzie. Wiec płakanie nad nierozlanym mlekiem jest tu nie na miejscu :)

Opublikowano

Dzięki za pozdrowienia Muffin :P , tak więc ja także zachęcam do dołączenia do mnie jak i także można zdobyć szanse na awans na wyższe stanowiska .

Pozdrawiam i życzę wszystkim wesołych świąt jak i wigilii .

Opublikowano

Tylko nie to, Muffin Przejmuje Meuma ;-;? Znów mu będę Jak na Belisarze za butelkę ''Odwampirzenia'' robił Lo.. Nie ważne.

Opublikowano

Po nowym roku

cute_anime_girl_by_kisakupl-d56xzn2.png

Hotarti <3 <3 <3 I <3 Anime

Żyjemy w chorym świecie gdzie bycie sobą jest chwalone w sieci, zaś w rzeczywistości prowadzi do samotności. :C

Opublikowano

Heh gratulację dla moderatora który ma chyba płacone za punkty ostrzeżeń. Piszę na temat kiedy beta i jeszcze dostane ostrzeżenie. Gratulacje. Jeżeli mi tylko przypomnisz nick to jakoś będziemy mogli rozmawiać, warunek konieczny to bycie u mnie w mieście lub przekazanie władzy kościelnej swojego miasta wsi pod władzę Mojego Kościoła. A po za tym, żeby zdobyć księdza musisz skończyć szkołę w tym kierunku, to już nie samowolka.

Opublikowano

Mogły ktoś przypomnieć jaki jest początkowy rozmiar miasta ? oraz o ile się poszerza jeden poziom up ?

Z góry dzięki pozdrawiam i życzę wesołych świąt.

@ DOWN and UP

A Ja dostałem tylko ostrzeżenie ! xD

A chyba bardziej spamiłem....

Opublikowano

Dostajecie słuszne reporty za nie potrzebne posty. Po za tym np.Driv3kk po co się pytasz tutaj skoro znasz ich TS3 ,możesz wejść i się zapytać.

Po drugie, wszystkiego się dowiesz jak będzie start...

Serwer jak najbardziej będzie cudowny :] Lecz trzeba jeszcze długo poczekać.

338fef45.png

100 - 200 - 300 - 400 - 500 Jeżeli Ci pomogłem liczę na LIKE :D

Opublikowano

2up. Ja także dostałem 5 punktów :/ , a nie spamiłem .
up.
Po pierwsze ludzie tu piszą i rozmawiają w zakresie serwera i o jego sprawach , bo przecież nie gadamy tu o jakiejś innej gierce lub serwie ....
Po drugie admini przesiadują na ts lecz to nie znaczy ze oni są od strony serwera , [mogą być od strony ts'a ] a co więcej admini są zajęci serwerem i jego
robieniem i pluginami i udoskonalaniem serwera by lepiej się nam grało na beta jak i na otwarciu .
Po trzecie niektórzy gracze są mniej cierpliwi jak i mogą być mniej obeznani z serwerem dla tego się o to pytają .

To jest kilka słów wyjaśniające parę spraw tłumaczących dlaczego tak jest . A w dodatku gracze piszący posty na temat serwera i interesujący się nim pewnie wspierają adminów do jak najszybszego rozpoczęcia beta testów .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...