Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

-= MeumCraft.pl =- [RPG][Autorska Mapa][Autorskie Pluginy][Role Play][1.7.2] Start pełnej wersji - 19.02.2014 !

meumcraft

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

2up. Driver ale alchemik to będzie zaawansowana ranga i patrząc jak to myślą zrobić to będzie dobrze jeżeli tak zostanie , ponieważ potka siły to nic jak ktoś ma enchantowane eq .

Opublikowano

2up. Driver ale alchemik to będzie zaawansowana ranga i patrząc jak to myślą zrobić to będzie dobrze jeżeli tak zostanie , ponieważ potka siły to nic jak ktoś ma enchantowane eq .

Widać ze gracz FB ... potka sily 2 nic nie daje jak ktos ma prot 4 ? Śmieszek xD !

Wróciłem.
664501451058467508490.png

Opublikowano

Up. Na FB to ja już nie pamiętam kiedy ostatnio grałem , a co do to tego to wiem co mówię , ponieważ przykładowo jak ktoś ma enchantowany łuk to po do czego mu potka siły.... .

Tak poza tym to nic nie wspomniałem że nic nie daje potka siły przeciw enchantowanej zbroi z prot 4 -.- . [kłania się czytanie ze zrozumieniem]

Opublikowano

Up. Na FB to ja już nie pamiętam kiedy ostatnio grałem , a co do to tego to wiem co mówię , ponieważ przykładowo jak ktoś ma enchantowany łuk to po do czego mu potka siły.... .

Tak poza tym to nic nie wspomniałem że nic nie daje potka siły przeciw enchantowanej zbroi z prot 4 -.- . [kłania się czytanie ze zrozumieniem]

Ale pisałeś o enchantowanej zbroi :> + potka siły nie działa na łuk tylko na miecz ! (tak napisałeś do czego to )

Wróciłem.
664501451058467508490.png

Opublikowano

oxozon propsy dla cb ze wytłumaczyłeś dla Roberta o co chodzi bo widzę, że On nie ma wgl. pojęcia o pvp z potkami .....

Aha i Ja dodam , że klepiąc się bez potki na siłę II w diax secie pro 4 i mieczu 5/2 ( sharpness5 / fire 2 ) do zjedzenia koxa mozna sie klepac długo i mozna go zaczać jeść na 3 sercach.

Z potkami siły II klepiesz sie ,masz polowe HP to zaczynasz jesc koxa i wiesz co sie dzieje ? POLIZAŁEŚ ( zdedałeś , bo nie zdążyłeś zjeść koxa).

@edit

+ do tego dochodzi większe niszczenie seta ( zjesz 1 koxa i zaraz padnie ci set )

Opublikowano

Jak umiesz walczyć to jest łatwiej bo po co komu potka siły jeśli taki koleś uderzy cie raz jak tamten walnie cie parę razy zanim coś zrobisz ,dlatego większe prawdopodobieństwo jest takie ze ten który ma lepsze eq wygra .

Opublikowano

Robert mylisz sie !

Nie wiem jak ci to wytłymaczyc.... Hmmm. Po prostu nie znasz się na pvp ?

@ edit

A całą administracje proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby , oraz o przetestowanie tej potki.

Posłuchajcie chociaż raz graczy z serwera Hardcore... w końcu się na tym znamy :D

Opublikowano

Robert to że gram na hardcore nie oznacza, że się znam na wszystkim lepiej ale jeśli chodzi o pvp , to największe zero ( ukierpolska ) :D wie , że graz z potami na siłę nie ma sensu .....

Twój skill do pvp staje się niczym , gdy w grę wchodzą poty na siłę II, jeśli wojna ma wyglądać tak , że ustalacie termin , przygotowania trwają tydzień. A całe to zamieszanie( klepa ) ma trwać 30 sekund , bo są poty na siłę II ?

A co do Ciebie Robert , to najpierw sprawdź działanie siły II po update na mc 1.6 a potem sie w tej kwesti wypowiadaj ....

Narazie w tej kwesti wypowiedzialem sie Ja , Oxozon i Robert.....

Może ktoś jeszcze ?

http://strawpoll.me/896743
Opublikowano

Według mnie potki na siłę dają zbyt duży... bonus? Tak, chyba można to tak nazwać. Jeżeli serwer ma być wzorowany na średniowieczu to lepiej aby mikstury siły 2 zostały usunięte, albo osłabione. Podobnie powinno być z potkami szybkości 2.

Przecież w średniowieczu nie było "soku z gumi-jagód", po którym dostajemy siłę Hulka, skoczność Naniego czy szybkość Walcotta. :D

NR.

Opublikowano

Ale przepraszam, z tego co zrozumiałem to ma być dużo więcej przedmiotów do pvp niż w normalnym, ,,czystym'' minecraft, więc nie wiadomo czy ta mikstura będzie miała tak duże znaczenie jak w czystym mc.Oczywiście mogę się mylić.

Opublikowano

A nie wzieliscie pod uwagę, ze admini mogą całkowicie zmienić system alchemiczny i dywagowanie na temat potki, ktorej wogole moze nie byc nie ma sensu?

Nie umiesz/ nie znasz sie na PVP ? Możesz zawsze wynająć zbira albo dogadać sie z ich Hersztem zeby Cię ochraniał :)

RP rox :)

Opublikowano

I dobrze, ja jednak mam inne pytanie: czy bedą perły endermana? Oraz na jakiej zasadzie bedzie działał TNT ? czy znowu bedą pokraczne budowle wokół miast które bedą pozostałościami po atakach i budowie "armat" czy moze inaczej to admini rozwiążą??

Bo miasta które wybudujemy stracą na swym uroku, jesli wokół nich bedą "latające" bloki dirta, lub resztki armat / tłoków.

No i jak bedzie z redstonem? BedIe go mozna normalnie używać jak E normalnym survivalu?

Pzdr.

Opublikowano

Witajcie.

Przepraszam, ze zhejce ten temat, ale to nie bedzie serwer "SREDNIOWIECZE" tylko fantasy bazowane na klimatach sredniowiecza.
Zeby mozna bylo nazwac cos sredniowieczem musi sie dziac w czasach sredniowiecznych w naszym realnym swiecie ( nie widzialem nigdy w atlasach geograficznych "niesamowitej krainy Meum" ) w przeciwnym wypadku jest to fantasy.

Dziekuje.

Untitled.png

Opublikowano

Witajcie.

Przepraszam, ze zhejce ten temat, ale to nie bedzie serwer "SREDNIOWIECZE" tylko fantasy bazowane na klimatach sredniowiecza.

Zeby mozna bylo nazwac cos sredniowieczem musi sie dziac w czasach sredniowiecznych w naszym realnym swiecie ( nie widzialem nigdy w atlasach geograficznych "niesamowitej krainy Meum" ) w przeciwnym wypadku jest to fantasy.

Dziekuje.

Kolego wyżej do kategorii fantasy jest temu serwerowi bardzo daleko.Cała rozgrywka jest wzorowana na średniowieczu, ale nie odwzorowuje część prawdziwej historii , lecz po części mitologię oraz ALTERNATYWNĄ wersję przeszłości.

Opublikowano

Panowie, macie problemy :) Żyjmy ze sobą w zgodzie i wierzmy w jedynego Pana Zbawiciela, budujmy mu Katedry, Chodźmy na pielgrzymki do miejsc Świętych, chrońmy artefaktów i Sługę Bożego Papieża, który odgrywać będę wielką rolę w tej edycji MaumCrafta :-0

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Nawiązując to potek ( tak znowu ale ostatni raz )

To , że będą nowe zbroje , to wątpie , żeby były lepsze niż diamentowe pro 4

A co do ataków z tnt , to na serwerze hiplay (castle mod) jest fajny plugin....

TNT można stawiać na cuboidzie wroga ,ale co 120 sekund 1 sztukę....

lub

TNT mogłoby być włączane tylko na wojny , lub bitwy przez administracje.

( zminimalizowało by grify wokoło miast ,wiosek i zamkow )

Co do pereł endermana to juz sprawa administracji, ewentualnie zmniejszyć drop z endermanow .

Pozdrawiam

Opublikowano

Jesli bedą nowe zbroje, to żadnego enchantu nie powinno byc, bo nawet w średniowieczu żaden szaman nie zaklinał ciuchów i broni :)

Ew, biskup/papież moze poblogislawic co dało by bonus. Nowe zbroje mogą odpowiadać poziomom enchantu ale jako takiego nie powinno byc, bo sie nam robi fantasy. Potki to co innego, są zioła które wspomagają organizm takie jak guarana, czy imbir. Dlatego nie bedą one jedynie wymysłem, a czymś realnym.

Co do TNT to wyczytałem ze bedą obozy oblężnicze. Powinna byc możliwość budowy wieży oblezniczej (mały claim atakującego nieopodal murów)

Pereł byc nie powinno, bo to jest całkowicie nierealne.

Powinna byc możliwość zniszczenia murów ale w jakiś "ładny" sposób, a nie przepychanie tlokami z TNT...

Opublikowano

Witajcie.

Dziekuje.

Kolego, średniowiecze oznacza wieki średnie. Nie uwzględnia niczego innego, więc serwer jest prawidłowo oznaczony.

u2q6.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...