Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Własny serwer DarkOrbit - działające (zmodyfikowane) pliki!

Gość tolvat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najlepiej będzie jak żadnych poprawnych plików nikt nie udostępni. Jak już pisałem to się mija z celem całego projektu.

Po co robić serwery na których będzie max. 10 osób ... Lepiej będzie jak powstanie jeden i porządny serwer,który nie upadnie po tygodni gry.

• Odpowiedzi 764
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Najlepiej będzie jak żadnych poprawnych plików nikt nie udostępni. Jak już pisałem to się mija z celem całego projektu.

Po co robić serwery na których będzie max. 10 osób ... Lepiej będzie jak powstanie jeden i porządny serwer,który nie upadnie po tygodni gry.

Jakie 10 osób

Zobacz jak to działa w przypadku metina, każdy gra na jakim chce i jest fajnie, lepsze serwery zawsze będą miały więcej graczy. Robienie jednego serwera to jak darkorbit na facebooku, a chyba nie taki jest tego cel.

@samios

Będę umieszczał tylko pliki które według mnie nie zbliżą serwerów na tych plikach zbytnio do serwerów BigPointa - BP w końcu też musi z czegoś "żyć", poza tym, prędzej czy później dowiedzą się o tych plikach, i na pewno tego w spokoju nie zostawią.

Co ty się martwisz bigpointem. Dyskusję można przenieść na TORa, a serwer przez hamachi (nie ogólnodostępny) i BUGPOINT może naskoczyć. Możesz nawet opłaty pobierać, a oni nic nie mogą zrobić z tym xD

Opublikowano

Jakie 10 osób

Zobacz jak to działa w przypadku metina, każdy gra na jakim chce i jest fajnie, lepsze serwery zawsze będą miały więcej graczy. Robienie jednego serwera to jak darkorbit na facebooku, a chyba nie taki jest tego cel.

Co ty się martwisz bigpointem. Dyskusję można przenieść na TORa, a serwer przez hamachi (nie ogólnodostępny) i BUGPOINT może naskoczyć. Możesz nawet opłaty pobierać, a oni nic nie mogą zrobić z tym xD

Akurat darkorbit na facebooku czyli Uridium Wars było bardzo dobre. Nie miałbym nic przeciwko aby prywatny serwer wyglądał tak samo.

A jakby było wiele takich serwerów to na pewno nie byłoby tak jak piszesz. Większość osób gra dla szpanu czyli jak nie będzie szło danej osobie na jakimś serwie to idzie na inny i tak dalej...

Opublikowano

powodzenia w projekcie ,poza tym to mógłbyś udostępnić pliki (kiedyś) takie suche ,tzn. ze sklepem ,mapami ,gg,mało bugów ,a takie jakie będziesz miał na serwerze nie musisz :)

Opublikowano

Wraz z Achtungiem nagraliśmy filmik przedstawiający PVP na serwerze.

Nie kłóćcie się, bo to nie ma sensu. Pliki będą udostępnione ale nie z mojego serwera, czyli udostępniać będę takie zawierające jeszcze jakieś bugi lub błędy, ale takie na których będzie się dało w miare grać.

P.S. TeamSpeak: elitets3.pl - kanał VIP 3. zapraszam jeśli nie macie co robić, a chcecie pogadać o projekcie itp. :)

http://www.youtube.com/watch?v=5e9QOdov3L8

Opublikowano

Siemanko, z tego co widziałem - wiele ludzi ma problemy z plikami od Miszcza, więc ja dam wam DZIAŁAJĄCE pliki.

Proszę nie usuwać tematu - jak napisałem, pliki Miszcza. nie u każdego działają poprawnie, moje dodatkowo mają dopisany skrypt który rozprasza potwory po mapie, zamiast latać za graczem.

Pliki:

https://mega.co.nz/#!csc2QSDT!e0B6yCst5zzaDK36QTcLxio06yNQCT-NkzSGBnHOTac

EasyPHP:

http://easyphp.org/

1. Pobierz i zainstaluj EasyPHP
  2. Po zainstalowaniu - włącz je.
  3. Przejdź do konfiguracji Apache:
  4. z8ys7s.jpg
  5. Szukaj "DocumentRoot", i zmień domyślną ścieżkę na ścieżkę gdzie wypakowałeś pliki strony (np. C:\DarkOrbit\Web)
  6. Tak samo poniżej w "Directory"
  7. Zapisz i zamknij plik, zresetuj EasyPHP
  8. Wejdź do przeglądarki
  9. Wpisz jako adres:
  10. http://127.0.0.1/home'>http://127.0.0.1/home

Przejdź do modułu "phpMyAdmin"

loiq0m.jpg

Utwórz bazę danych o nazwie "do_es" (utf8_general_ci).

Wejdź do niej -> kliknij Import -> Wybierz "Wyszukaj na komputerze"

I wyszukaj plik "do_es.sql", który jest w paczce.

Kiedy już to zrobisz, zjedź niżej i kliknij "Wykonaj".

Poczekaj chwilę... i przejdź na stronę:

http://127.0.0.1/

Jest to strona twojego serwera.

Możesz teraz zalogować się z danymi:

Login: admin
    Hasło: demo1234

Teraz przejdź do folderu "Server" -> "bin" -> i włącz "start.bat".

Teraz możesz grać! :)

Skrypty wymagają CAŁKOWITEGO przepisania, ale jak na razie... nie chcę mi się tego robić, więc dałem wam moje z naprawionymi kilkoma błędami :)

Jeśli tutorial Ci się spodobał - daj lika.

Jeśli masz jakiś problem - pisz! Na pewno pomogę :)

Tutorial jak postawić serwer na moich plikach:

ZNANE BŁĘDY/BUGI:

nie działa i tyle

- Brak.

Opublikowano

@UPx2

Właśnie nie wiem czemu takie jest, zła grafika, poprawię to :)

Opublikowano

Sprawdźcie czy w tabeli "cuentas" w kolumnie "inventorio" jest coś wpisane.

I sprawdźcie czy w tabeli "settings" są takie same ID jak w tabeli "cuentas".

Opublikowano

Nie rejestrujcie swoich kont -.- Rejestracja jest zepsuta...

Usuń to konto "daniel44" i z settings to konto z ID "8", używaj konta administratora, po prostu sobie zmień hasło i nick na takie jakie tam miałeś.

Opublikowano

A czy jest pasek szybkiego wyboru ? bo dopiero pobieram to wszystko :P

POZYCJA W RANKINGU: 79    POZIOM GRACZA: 22      FIRMA: MMO     CZŁONEK OD: 08-03-2008

KONIEC GRY-2014 :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...