Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Marihuana

DoraN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Seks też szkodzi w niektórych wypadkach.

Też uzależnia.

Sport grozi zdrowiu.

Szkoła też.

Chcesz się truć to się truj, ale marysia nie truje

woda także szkodzi. przecież można się w niej utopić. precz z wodą. ZAKAZAĆ obowiązkowo!

• Odpowiedzi 447
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tylko, że my (przeciwnicy legalizacji) mamy dowody dotyczące szkodliwości tego narkotyku, a co szkodzi człowiekowi, powinno być zakazane.

Jestem wolnym człowiekiem i będę się truł jak chcę.

Tak samo pojebane jak zapinanie pasów w samochodzie - ryzykujesz swoje zdrowie - twoja sprawa >_>

shoob.png

Opublikowano

Jestem wolnym człowiekiem i będę się truł jak chcę.

Tak samo pojebane jak zapinanie pasów w samochodzie - ryzykujesz swoje zdrowie - twoja sprawa >_>

zacznijmy od tego że jesteś gimbusem i nie dojrzałeś do trucia siebie

po drugie na marihuanie można zrobić wszystko, iść do sklepu czy nawet do szkoły/pracy, nogi ci się nie plączą i gdy za dużo nie spaliłeś to będziesz zachowywał się normalnie. Natomiast po alkoholu już nie. Dlatego m.in. jest nielegalna, społeczeństwo byłoby na haju 24/7 i byłoby po prostu głupsze. To dla waszego dobra wszystko debile, zrozumcie to. Alkohol jest zakorzeniony w polskiej tradycji, bo łatwo go kiedyś było wytworzyć i się przyjął, poza tym jest znany i sprawdzony, a marihuana? nie wiadomo jak ludzie na nią zareagują i to jeden wielki znak zapytania. W Polsce naturalnie nie występuje dlatego nie przyjmie się nigdy.

Opublikowano

Tak samo pojebane jak zapinanie pasów w samochodzie - ryzykujesz swoje zdrowie - twoja sprawa

Wyrzuć na stół stówę i to powtórz. Błagam, masz naprawdę tak wielkie kłopoty z logicznym myśleniem?

Jeżeli zdarzy się choć najmniejszy wypadek, osoba która nie zapięła pasów prawdopodobnie zostanie ranna. I tu się zaczyna łańcuch kosztów - od wysłania karetki pogotowia, do obsługi lekarzy itp. Za to wszystko płacimy my, czyli podatnicy. W tym czasie może potrzebować pomocy ktoś inny, a pogotowie zamiast mu pomóc, będzie musiało wysłać karetki do kilku idiotów, którzy nie zapięli pasów. Już teraz jest problem z budżetem szpitali, a zamiast bezsensownych dofinansowań, może lepiej uczulić społeczeństwo na pewne zachowania.

Powracając do marihuany, ktoś podał kolejny abstrakcyjny argument, aby zakazać jazdy samochodem, bo samochody też są niebezpieczne. Proszę was, skończcie z takimi bzdurami. Samochody nie oddziałują psychicznie na człowieka. Dalej brnąc w kontrargumenty nie trzeba - MARIHUANA TO NARKOTYK I PÓKI U WŁADZY JEST JEDYNY PRAWDZIWY RZĄD, TO NARKOTYKI NIE BĘDĄ DOSTĘPNE DLA LUDZI. KONIEC.

Opublikowano

PÓKI U WŁADZY JEST JEDYNY PRAWDZIWY RZĄD

O KURWA XDDDD

Ten narkotyk i tak jest dostępny wszędzie, więc o co chodzi? o.O

Szczerze, w większości ta osoba i tak zostanie ranna.

Wracając do marichuany i samochodów.

Kurwa, samochody uzależniają równie co marihuana, jak zaczniesz jeździć samochodem to nie będzie ci się chciało ruszyć dupy np. kilometr, bo samochodem bliżej.

Ja dałem radę uzależnić się od noszenia słuchawek na dworze, jak i siedząc w domu mieć słuchawki na jednym uchu.

Od wszystkiego da się uzależnić, więc gówno wiesz.

shoob.png

Opublikowano

Oczywiście. Przy okazji zalegalizujmy zoofilię, czy adopcje dzieci przez pedałów. Wszystko jest dla ludzi.

Co ma zoofilia i pedały do marihuany?

shoob.png

Opublikowano

Wyrzuć na stół stówę i to powtórz. Błagam, masz naprawdę tak wielkie kłopoty z logicznym myśleniem?

Jeżeli zdarzy się choć najmniejszy wypadek, osoba która nie zapięła pasów prawdopodobnie zostanie ranna. I tu się zaczyna łańcuch kosztów - od wysłania karetki pogotowia, do obsługi lekarzy itp. Za to wszystko płacimy my, czyli podatnicy. W tym czasie może potrzebować pomocy ktoś inny, a pogotowie zamiast mu pomóc, będzie musiało wysłać karetki do kilku idiotów, którzy nie zapięli pasów. Już teraz jest problem z budżetem szpitali, a zamiast bezsensownych dofinansowań, może lepiej uczulić społeczeństwo na pewne zachowania.

Powracając do marihuany, ktoś podał kolejny abstrakcyjny argument, aby zakazać jazdy samochodem, bo samochody też są niebezpieczne. Proszę was, skończcie z takimi bzdurami. Samochody nie oddziałują psychicznie na człowieka. Dalej brnąc w kontrargumenty nie trzeba - MARIHUANA TO NARKOTYK I PÓKI U WŁADZY JEST JEDYNY PRAWDZIWY RZĄD, TO NARKOTYKI NIE BĘDĄ DOSTĘPNE DLA LUDZI. KONIEC.

Kolega ma rację. Trzeba mieć niezły bałagan w główce żeby porównywać zakaz palenia marihuany do zakazu zapinania pasów czy jazdy samochodem. Ludzie , to są dwie różniące się od siebie rzeczy. Tak samo ktoś napisał tutaj że marihuana to jeden z najgorszych narkotyków. Błagam... Kurwa to mnie rozjebało... Jeden z największych śmiertelnych narkotyków ? Hmm po pierwsze , skoro jest śmiertelna to czemu w USA i Kanadzie jest stosowany w medycynie ? Po drugie , nie było jeszcze sytuacji w której ktoś zmarł z powodu palenia marihuany zwłaszcza że prawdopodobieństwo uzależnienia jest od 10 do 25% o ile się nie mylę. Po trzecie , dawka śmiertelna jest NIEOSIĄGALNA. Zacytuję również "Szacuje się że wymagane jest wypalenie ok. 20.000 papierosów z marihuany w 15 min." co jest raczej nie możliwe. Jedynym zagrożeniem jest rak ... czyli tak samo jak papierosy. Możecie hejtować , ja mam na to wyjebane ale to że ktoś porównuje marihuane do amfetaminy , kokainy , methamfetaminy , heroiny ,morfiny czy też kodeiny to musi widać jarać na okrągło. Ludzie najpierw zapalcie potem mówcie czy umieracie już czy nie.

Opublikowano

Kolega ma rację. Trzeba mieć niezły bałagan w główce żeby porównywać zakaz palenia marihuany do zakazu zapinania pasów czy jazdy samochodem. Ludzie , to są dwie różniące się od siebie rzeczy. Tak samo ktoś napisał tutaj że marihuana to jeden z najgorszych narkotyków. Błagam... Kurwa to mnie rozjebało... Jeden z największych śmiertelnych narkotyków ? Hmm po pierwsze , skoro jest śmiertelna to czemu w USA i Kanadzie jest stosowany w medycynie ? Po drugie , nie było jeszcze sytuacji w której ktoś zmarł z powodu palenia marihuany zwłaszcza że prawdopodobieństwo uzależnienia jest od 10 do 25% o ile się nie mylę. Po trzecie , dawka śmiertelna jest NIEOSIĄGALNA. Zacytuję również "Szacuje się że wymagane jest wypalenie ok. 20.000 papierosów z marihuany w 15 min." co jest raczej nie możliwe. Jedynym zagrożeniem jest rak ... czyli tak samo jak papierosy. Możecie hejtować , ja mam na to wyjebane ale to że ktoś porównuje marihuane do amfetaminy , kokainy , methamfetaminy , heroiny ,morfiny czy też kodeiny to musi widać jarać na okrągło. Ludzie najpierw zapalcie potem mówcie czy umieracie już czy nie.

Marihuana nie może zabić, przynajmniej nie bezpośrednio (rak, samobójstwo, ale oba rzadko).

Jak zjarasz za dużo, to zemdlejesz i więcej nie spalisz.

Najgorszym co może się stać to "format mózgu" od przedawkowania (spalenia nie wiem, 1-2 kg na raz o.O )

Marihuana poprawiła by polską gospodarkę przez akcyzę i przez to, że jest tańsza od morfiny (jako środek przeciwbólowy w medycynie)

shoob.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Osobiście nie palę, pomimo, że wielu moich znajomych ostro się wkręciło w ten temat co pokazuje, że jednak można być w tej mniejszości towarzystwa palącego i nie palić. Moim zdaniem powinno być zalegalizowane, przynajmniej państwo by na tym zarobiło, a nie czarny rynek jak to jest dotychczas

"Nie ma wakacji, nie ma weekendów, nie ma urodzin, ZERO dni wolnych, bo każdy dzień jest ważny!"

Opublikowano

Legalizacja zabiła by czarny rynek to raz, dwa, państwo by zarobiło - i do tego doszło większość z osób które tu piszą. Irytują mnie tylko ludzie którzy stanowczo mówią NIE, mimo że nawet nie wiedzą co to jest i z czym to się je. Sam wkręciłem się ostro, palę minimum 3-4 razy w tygodniu, nigdy nie miałem żadnych problemów, badania robię regularnie - też wszystko okej, więc dlaczego państwo zabiera mi coś co sprawia że przez chwilę mogę się zrelaksować czy pośmiać. Nikomu skopconemu nie przychodzi na myśl żeby zrobić komuś krzywdę, człowiek otwiera się na człowieka i wszystko jest w porządku, a teraz przyjrzyjcie się alkoholowi, człowiek pijany traci kontrolę nad słowami a nawet czynami, do tego dochodzi złe samopoczucie, kac a nawet śmierć w wyniku przedawkowania, MJ nie da się przedawkować, nie jest to fizycznie możliwe zatem czemu mówi się ludziom że to zabija? Owszem, jeśli ktoś ma problemy z sercem czy inne choroby - nie powinien palić, ale tak samo w takich sytuacjach nie nadużywa się kofeiny czy alkoholu. Jak dla mnie, polska otworzy się na takie używki najwcześniej za kilkanaście lat kiedy obecna młodzież (my) będziemy głosować na wyborach, teraz nie ma opcji aby przekonać tzw. mochery i całą resztę niedzielnych alkoholików do tego że baka jest dobra z umiarem i można to zaakceptować. Zabraniając czegoś co jest naturalne powstają syntetyki, które trafiają na rynek bez badań klinicznych i zabijają! To jest chore, a Ci u góry tego nie widzą. Policja łapie dzieciaki z skunami na ulicach zamiast pomagać tym które są bite w patologicznych rodzinach. Tyle z mojej strony.

apple.png

Opublikowano

Każdy odpowiada za siebie ... ja nie palę bo gram w koszykówkę i to mogło by mi pogorszyć co nie co... :D

Opublikowano

Po alkoholu sie biją , po marihuanie wszyscy się kochają ...

JA BYM ZALEGALIZOWAŁ ! KTO ZA ŁAPA W GORE

Opublikowano

Wszyscy wiemy że marihuana nie zabija ale człowiek przez nią może sam się zabić. Oczywiście jest używana jako lek w niektórych Stanach i Kanadzie ale tylko w małym procencie przypadków i taka osoba jest kontrolowana cały czas. Po zapaleniu człowiek może poczuć się zmęczony i zaspany, jak wejdzie taka osoba do auta i spowoduje wypadek, może kogoś zabić no i oczywiście siebie. Po zapaleniu większej ilości człowiek raczej jest pobudzony a jego sen jest płytki ale sam nie wiem co ma znaczyć ''większa ilość''. Po zapaleniu marihuany można dostać psychozy i schizy nie zawsze od razu ale po jakimś czasie bo THC zostaje w mózgu na zawsze. Można by było udostępnić marihuanę tylko przebadanym osobą ale też zaraz będzie sprzedaż na ''czarnym rynku'' i mogły by dostać ją osoby na, których skutki spalenia był by złe czy śmiertelne. Ja jestem na NIE. Ludzie mogą się obejść bez wielu rzeczy, więc możecie (zwolennicy) się obejść bez marihuany.

Opublikowano

Wszyscy wiemy że marihuana nie zabija ale człowiek przez nią może sam się zabić. Oczywiście jest używana jako lek w niektórych Stanach i Kanadzie ale tylko w małym procencie przypadków i taka osoba jest kontrolowana cały czas. Po zapaleniu człowiek może poczuć się zmęczony i zaspany, jak wejdzie taka osoba do auta i spowoduje wypadek, może kogoś zabić no i oczywiście siebie. Po zapaleniu większej ilości człowiek raczej jest pobudzony a jego sen jest płytki ale sam nie wiem co ma znaczyć ''większa ilość''. Po zapaleniu marihuany można dostać psychozy i schizy nie zawsze od razu ale po jakimś czasie bo THC zostaje w mózgu na zawsze. Można by było udostępnić marihuanę tylko przebadanym osobą ale też zaraz będzie sprzedaż na ''czarnym rynku'' i mogły by dostać ją osoby na, których skutki spalenia był by złe czy śmiertelne. Ja jestem na NIE. Ludzie mogą się obejść bez wielu rzeczy, więc możecie (zwolennicy) się obejść bez marihuany.

Nie zabija, ale może się ktoś przez nią zabić? Marihuana nie jest dla zdrowia całkiem bezpieczna. Może i prawda, że jak ktoś raz na ruski rok zapali to nic mu nie będzie ale jeżeli będzie to przyjmował systematycznie to nic tylko kupić nagrobek. Czy jestem za? Na razie mi to wisi. Nie palę żadnego gówna i jak nawet będzie zalegalizowana to i tak nie będę palił.

Opublikowano

Zacznijmy od tego że są co najmniej dwa typy marihuany

Indyjska która faktycznie powoduje senność i że jest się przymulonym

oraz Jamajska która Cie pobudza, stajesz się radośniejszy itd.

a to że można spowodować przez nią wypadek jest tak samo możliwe jak spowodowanie go przez alkohol czy zmęczenie.

Poza jeżeli byłaby już zalegalizowana to na pewno dla ludzi powyżej osiemnastego roku życia, z odpowiednim ostrzeżeniem o skutkach ubocznych.

btw. jak by nie patrzeć czarny rynek już teraz jest :D

#topic

tak jak już wcześniej mówiłem brałem i jestem za legalizacją :)

1379095800-U384748.png

ExMod | ExMentor | ExChampion | ExMoT | Blue Member | Tagger

Opublikowano

a dajcie każdemu, poczują bad tripa to koniec. Zalegalizować, i tak pewnie połowa by przestała po bad tripie.

5

syggnapng_nhhraxa.png
Opublikowano

W polsce , mojego taty kolega ma małe drzewko marihuany, raz była u niego policja ( nie od tego drzewka ) i nic nie zrobili :D

Play to have fun, not to win.

Opublikowano

a dajcie każdemu, poczują bad tripa to koniec. Zalegalizować, i tak pewnie połowa by przestała po bad tripie.

5

hahaha :D jebłem, piąteczka 5! c: tylko nawet w najgorszym przypadku (bad trip), człowiek się porzyga i spokój c:

apple.png

Opublikowano

hahaha :D jebłem, piąteczka 5! c: tylko nawet w najgorszym przypadku (bad trip), człowiek się porzyga i spokój c:

Wiesz w ogóle co to jest bad trip? xD

Jak ma się ktoś porzygać kiedy jest w takim stanie, że (prawdopodobnie) leży na ziemi i nie wie co sie z nim dzieje?

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Wiesz w ogóle co to jest bad trip? xD

Jak ma się ktoś porzygać kiedy jest w takim stanie, że (prawdopodobnie) leży na ziemi i nie wie co sie z nim dzieje?

Widziałem sporo osób w beznadziejnym stanie, większa część z nich wymiotowała c: jesteś w błędzie... sam raz się przepaliłem, ale to szczegół .. :c

apple.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...