Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

LiveCraft : Żyj realnie - wirtualnie ! [Zapowiedź] [Realne życie] [Mody] [Launcher] [Autorskie pluginy] [Pojazdy] [Mafie] [Broń]

Uberfuhrer

Jakie chciałbyś mody na serverze ?  

599 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chcia?by? aby by? IndustrialCraft ?

2. 2. Czy chcia?by? BuildCraft'a ?

3. 3. Ma by? RedPower i Forestry ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@up

Co do miast właśnie mamy takie coś w planach.

Jeżeli znudzi ci się też zwykła gra będziesz mógł zbudować np. jakiś obiekt publiczny. W tym celu trzeba będzie złożyć podanie o dofinansowanie na forum.

Po jego pozytywnym rozpatrzeniu dostaniesz gotówkę pod kupno działki i materiałów.

• Odpowiedzi 822
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wiecie Co powinno posiadać każde szanujące się miasto?? Elektrownie, sieć energetyczną, wodociągi i gazociągi. Fajnie by było gdyby w jakimś modzie było by coś w rodzaju licznika mierzącego ile energii pobraliśmy, wody i ropy/biomasy czy innego paliwa i wtedy co tydzień/miesiąc płaciło by się podatki za pobrane dobra. Taki mam pomysł. :)

Opublikowano

@DrMaslo

Tak będzie takie coś ale sami musicie to zrobić dodają to mody : IndrustialCraft, BuildCraft, RedPower

W mieście startowym także będzie elektrownia którą zajmę się ja bo znam się na energii z tych modyfikacji :)

DAJ LIKE DLA MURZYNA :3

mca.png

Opublikowano

@ Hubertin12 nie jestem pewien ale batbox jest chyba z industrialcraft i on nie liczy ilości energii która przepłynęła przez niego tylko ją magazynuje. Jeżeli się mylę popraw mnie

Opublikowano

Ale sądze że gracz powinien mieć możliwość zbudowania sobie samemu również małej elektrowni można by wylączyć crafting tego wszystkiego i umieścić w sklepie i do tego jakieś pozwolenie na generowanie energi w domu, było by to drogie ale po długim czasie by się zwróciło graczowi bo by nie musiał płacić czynszu, to taka moja propozycja.

Opublikowano

@up

Energie do mieszkania będzie można kupić w będzie ona cały czas włączona a jak jakiś gracz nie zapłaci za energię zostanie ona dla danej osoby wyłączona

DAJ LIKE DLA MURZYNA :3

mca.png

Opublikowano

Co do energii to będzie ona doprowadzana na słupach do każdego domku i będzie wliczona w "czynsz"/podatek.

Już niedługo pierwsze beta testy !

Zapraszam do rejestracji na forum ! Najaktywniejszych użytkowników nagrodzimy w grze !

Dla myślących : LiveCraft-RealLife kropka cba kropka pl

Niedługo będzie także udostępniona oficjalna paczka z modami !

Opublikowano

Marzę o takim serwerze. Lecz pewnie sie zawiode jak na 1000 innych. W kazdym z nich mialem nadzieje a nawet nie wystartowal, a nawet jesli to serwer byl Lipa nie taki jak w prezentacji. Mam nadzieje ze to bedzie TEN serwer na ktorym sie nie zawiode i Będę na nim grac przez całe REALNE Zycie ;D... I znowu czekac, czekac. Ja na serwery to razem czekam juz z Rok jak to sie do kupy wezmie. CZEKAMY ;)

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

@up

Prawdopodobnie będzie na soredzie 50 slotów na start.

Maszynka 6GB Ram, nielimitowana szybkość łącza, 8 wątków procesora.

Co do beta testów będzie rekrutacja w tym temacie.

Opublikowano

MOJA UWAGA:

Moim zdaniem za bardzo się szykujecie i przepracowujecie (Strona www, twitter, logo, Facebook ...).

Serwer powstał by w mig, gdyby wszyscy skupili się na 1 (serwerze). Wszystko inne powstaje, ale z serwerem nic nie wiadomo. Rozumiem szykujecie sie, że ma powstać, ale pomyślcie, znalezienie tak dobrego hostingu z maszyną, co uciągnie tak meeeeeega serwer i nadal coś chcecie dorzucać, to nie lada wyzwanie!!! Każdy chce coś od siebie dorzucić. Rozumiem chcecie aby było jak najlepiej, ale użyjcie mózgów!!! Praca nat tak dużą ilością dodatków wymaga więcej niż 1 osoby, a poza tym będzie więcej blędów, bugów i niedopatrzeń. Wgrajcie na razie to co NAJPOTRZEBNIEJSZE, a potem dopiero dodajcie co jakiś czas coś nowego.

Poza tym, AUTOMATYKA, wiele rzeczy ma działać pod nieobecność administartora itp. Czasem takie systemy się zacinają, albo bugują, więc nie nastawiajcie się na automatykę, nic nie zastąpi człowieka!!!

DODATKOWO:

Serwer przez same dodatki będzie pochłaniał przeogromne ilości RAMU i PROCESORKA, już nie wliczam dużej ilości grajacych graczy na serwerze, z których kazdy będzie posiadał coś, co będzie dostępne i będzie powodowało laagi a u niektórych może się nawet zbugować!!!

Serwer da się utrzymać, napewno jest taka maszyna, która by to utrzymała, ale jej koszt napewno wyniesie powyżej 500zł, a może nawet do 1000zł. Chyba, że na zagranicznych maszynach.

O SERWERZE:

Nie przesadzajcie z tym realnym życiem, bo zamiast spedzać prawdziwe, będziemy siedzieć na wirtualnym (i dzieci poniżej 12 lat mogą tego nie rozróżnić!!!)

Serwer też będzie wciągał, więc nawet w nocy będą gracze, a serwer ciąąągle obciążony.

DODATKI DO SERWERA:

jeżeli macie możliwość, robienia modów i pluginów (Jak nie to znajdźcie osobę i na zamówienie) to polecam zrobienie lub znaleienie plugina lub moda, który będzie GŁÓWNĄ automatyką serwera, który będzie kontrolował i zmniejszał do MINIMUM pracę serwera.

Np. Będzie działać to tak:

GODZINA - kompatybilna z realną (chyba, że nie zechcecie)

SKLEPY, FABRYKI, PRACE, ITP. - Godzina ich zamknięcia (w realiach też to jest, nikt niechce pracować 24/7

SAMOCHODY I POJAZDY - Główna przyczyna lagów. Niech będzie system który będzie usuwał samochody graczy nie będących na serwerze (a po ich wejściu od razu zostanie przywrócony)

DALSZE PRACE - jak by miał się rozpisywać, to zajęłoby mi to do jutra, więc admini, jeżeli widzicie w tym tekście coś co was zaciekawiło, to proszę o kontakt do mnie, albo na priv albo poprzez skype.

DODATKOWO MOGĘ BYĆ DONATOREM I RZUCIĆ SPORSZĄ KWOTĘ NA SERWER.

KONTAKT:

Priv: Napisać mi wiadomość (chyba każdy kuma)

PS. Radziłbym na początku zrobić taki serwerek, na którym było by mało rzeczy, a potem go udoskonalać, bo się po prostu pogóbicie w tym wszystkim.

NIE WĄTPIĘ W POWSTANIE TEGO SERWERA, ALE ABY ON POWSTAŁ, POTRZEBA DUŻO PRACY, ZAANGAŻOWANIA I WYSIŁKU, A CO NAJWAŻNIEJSZE BARDZO DOBREGO TEAMU I SPOREJ KASY NA SERWER!

SORY ZA ORTOGRAFIĘ, ALE PISAŁEM TO SZYBKO I ZA BARDZO NA NIĄ UWAGI NIE ZWRACAŁEM.

– Czas wykazać się męstwem!

– No nie ... znowu?

image.jpg

Opublikowano

@up

Mamy własny plan działania.

Mamy już maszynę (9GB Ram) i właśnie rozpoczęły się pracę nad mapką !

Gdy tylko będzie można grać (czyli jak będzie sklepik, działki, spawn i ogarnięte w miare pluginy) zrobimy beta-testy !

Będą one się odbywały na zasadzie niewymagającej rekrutacji.

Niedługo pierwsze screeny mapki !

Opublikowano

nie sądzę żeby były potrzebne zamknięcia sklepów, wydaje mi się że nikt w sklepie nie powinien sprzedawac tylko na tabliczke kliknąć ponieważ nie zawsze ktoś ma czas siedzieć a jak ktoś chce coś kupić to nie każdemu się chce na coś czekać 2h czy ile...

Opublikowano

@Up

9GB ramu ??? Nie będzie to za mało ??? Ja bym dał MINIMUM 16GB na tak rozległy serwer.

A co do tych sklepów, to tylko przykład podałem, bo nie wiem jakie są plany.

– Czas wykazać się męstwem!

– No nie ... znowu?

image.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...