Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DeamonBuddy -bot Diablo 3

marcin0409

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

witam,

od kilku dni ~5, wyłącza mi się diablo 3 i pojawia się błąd ,, wystąpił nieoczekiwany błąd w aplikacj" no i bot przerywa swoją pracę :( ma ktoś może taki sam problem? reinstall diablo 3 nic nie daje. Czy to może być związane ze od niedawana latają 2 boty na raz? Wcześniej jak miałem tylko 1 to tylko raz na jakiś czas coś się działo a teraz co chwilę.

pozdrawiam

podbijam

byłbym wdzięczny gdyby ktoś znał odpowiedź na to :)

Opublikowano

podbijam

byłbym wdzięczny gdyby ktoś znał odpowiedź na to :)

Ja tak bodajże mam czasami. Zawsze puszczam bota na slabszej karcie graficznej, żeby zżerał mniej energii i nie raz w dodatku włącze opcje zasilania: zalecane przez hp lub oszczedzacz energii zamiast wysokiej wydajnosci(mam laptopa), to wtedy lapek prawdopodobnie nie wyrabia i po czasie gra sie wylacza

"Matka mowiła - kochasz to, to kochaj konsekwentnie."

Swist1.png

Putin is putting puding

Opublikowano

U mnie jest to samo co 30-60 min wyala blad zamyka gre i bota ;( co jest nie tak ? Mam jeszcze jedno pytanie co zmienic lub ustawic zeby moj DH nie padal co 5 min ressy ma 550 wita 60k dmg 250k a pada przy wiekszych grupkach lub na laserach ;(

Opublikowano

Witam. Od jakiegoś czasu męczyłem się z podobnym problemem co koledzy wyżej, nawet opisywałem go na tym forum, jednak nie uzyskałem odpowiedzi która pomogła by mi go wyeliminować. Postanowiłem więc spędzić trochę czasu i przyjrzeć się pracy bota, okazało się że błąd występuje przy dużej liczbie śmierci postaci w krótkim czasie. Bot próbował zrestartować profil, jednakże wtedy wywala error, znalazłem opcję która za to odpowiada i ją wyłączyłem. A oto krótki poradnik jak to zrobić:

1. wchodzimy w zakładkę xx5ouq.jpg

2. zaznaczamy plugin xx5mvb.jpg

3. klikamy u1tnjz.jpg

4. wybieramy zakładkę tb953p.jpg

5. ustawiamy wszystko tak jak tutaj: ngine1.jpg

6. i na koniec klikamy i2o2fz.jpg

PS: jeśli czyjaś postać często ginie, proponuje zwiększyć jej przeżywalność i/lub zmniejszyć poziom MP

PS2 : na słabszych kompach lub po prostu w celu zmniejszenia zasobów pożeranych przez diablo, polecam zastosować się do poradnika z oficjalnego forum bota, poradnik ten można znaleźć pod tym linkiem: http://www.thebuddyforum.com/demonbuddy-forum/demonbuddy-guides/93298-guide-decrease-cpu-gpu-usage-while-botting-d3prefs-txt.html

Opublikowano

Być może głupie pytanie ale proszę nie gnębić że nie doczytałem gdzie indziej wątek ma ponad 100 stron...

Do czego służy TrinityRoutine zauważyłem ze niektóre profile wymagają tego pluginu ale nie wiem jak go dodać bo po rozpakowaniu jest to jeden plik a w zakładce plugins nie wyświetla się TrinityRoutine

mimo ze jest skopiowany w pluginach. także prośba o wyjaśnienie o co chodzi z tym pluginem....

Opublikowano

Czy może ktoś wrzucić tą "full paczkę" na inny hosting bo na zlodziejskim spedyshare wołają o premium...

W pierwszym poście zmieniłem upload na inny .

@romek555 -

,TrinityRoutine - to algorytm walki którego używa bot , po za nim masz do wyboru jeszcze 2 inne takie jak : Belphegor i Generic - kopiujesz go do folderu Routines a nie plugins

@Valladen -Nie , nie mamy takiego patentu , owszem kiedyś można było podejżeć dany item przed jego zidentyfikowaniem , lecz Blizz już to poprawił , z tego co sie orintuję , losowanie stat danego itemu następuje w momencie jego identyfikacji , więc WIELKA D.......:D

1377863814-U611928.png

Opublikowano

@romek555 -

,TrinityRoutine - to algorytm walki którego używa bot , po za nim masz do wyboru jeszcze 2 inne takie jak : Belphegor i Generic - kopiujesz go do folderu Routines a nie plugins

@Valladen -Nie , nie mamy takiego patentu , owszem kiedyś można było podejżeć dany item przed jego zidentyfikowaniem , lecz Blizz już to poprawił , z tego co sie orintuję , losowanie stat danego itemu następuje w momencie jego identyfikacji , więc WIELKA D....... :D

kurcze to nie mam co się trudzić w szukaniu tego teraz :) ? jak jakieś nowe bug w nadchodzacym patchu odrykjesz, prosze o kontakt ;D

Opublikowano

Patent polegał na tym, że w momencie kiedy publiczny serwer testowy działał i można było testować nowego patcha, importowano na niego całe Twoje konto WRAZ z niezidentyfikowanymi legendami. Wtedy na serwerze testowym robiło się ID i już było wiadomo czy itemy były coś warte. Teraz jednak przy importowaniu konta nie przenoszą się niezidentyfikowane legendy.

Opublikowano

3xUP

rozumiem ze jak skopiuje do katalogu routines katolog TrinityRoutine to będę mogł wybrać algorytm wedle którego bot będzie postępował.

Jak wybrać któryś z tych trzech algorytmów ? czym one się między sobą różnią jak to wpływa na to jak bot robi runy?

na chwile teraźniejszą jak naciskam start w oknie bota to po prostu się uruchamia i nie pyta który algorytm wybrać.

Dodam ze w katalogu routines mam teraz trzy katalogi ''Belphegor , Generic , TrinityRoutine-v1.1

Opublikowano

Witam. Od jakiegoś czasu męczyłem się z podobnym problemem co koledzy wyżej, nawet opisywałem go na tym forum, jednak nie uzyskałem odpowiedzi która pomogła by mi go wyeliminować. Postanowiłem więc spędzić trochę czasu i przyjrzeć się pracy bota, okazało się że błąd występuje przy dużej liczbie śmierci postaci w krótkim czasie. Bot próbował zrestartować profil, jednakże wtedy wywala error, znalazłem opcję która za to odpowiada i ją wyłączyłem. A oto krótki poradnik jak to zrobić:

1. wchodzimy w zakładkę xx5ouq.jpg

2. zaznaczamy plugin xx5mvb.jpg

3. klikamy u1tnjz.jpg

4. wybieramy zakładkę tb953p.jpg

5. ustawiamy wszystko tak jak tutaj: ngine1.jpg

6. i na koniec klikamy i2o2fz.jpg

PS: jeśli czyjaś postać często ginie, proponuje zwiększyć jej przeżywalność i/lub zmniejszyć poziom MP

PS2 : na słabszych kompach lub po prostu w celu zmniejszenia zasobów pożeranych przez diablo, polecam zastosować się do poradnika z oficjalnego forum bota, poradnik ten można znaleźć pod tym linkiem: http://www.thebuddyforum.com/demonbuddy-forum/demonbuddy-guides/93298-guide-decrease-cpu-gpu-usage-while-botting-d3prefs-txt.html

Dzieki za tak wyczerpująca odpowiedź mam nadzieję, że się sprawdzi

Teraz pytanie z innej beczki:

Mianowicie naszła mnie chęć, żeby pograć w diablo3 znowu jezeli teraz zacząłbym sam grać to mam na moim kluczu szansę na bana? Tzn chodzi mi o to czy bot zmienia kod gry czy jak to się zwie. Obawiam się, że moje konto nigdy już nie będzie bezpieczne xD

Opublikowano

Mianowicie naszła mnie chęć, żeby pograć w diablo3 znowu jezeli teraz zacząłbym sam grać to mam na moim kluczu szansę na bana? Tzn chodzi mi o to czy bot zmienia kod gry czy jak to się zwie. Obawiam się, że moje konto nigdy już nie będzie bezpieczne xD

Jeżeli dawno temu botowałeś ... to jest "czyste" ... bo tak to już byś dostał bana ... jakbyś miał go dostać ...

1373369406-U138092.png

Admin Cienia
Opublikowano

ana

Jakbyś zmienił co kolwiek w grze to masz ban z miejsca. Bot tylko ingeruje jako 'trzecia osoba" równie dobrze w każdej chwili możesz wyłapać bana.

@romek555 -

,TrinityRoutine

- to algorytm walki którego używa bot , po za nim masz do wyboru

jeszcze 2 inne takie jak : Belphegor i Generic - kopiujesz go do folderu

Routines a nie plugins

@Valladen -Nie , nie mamy

takiego patentu , owszem kiedyś można było podejżeć dany item przed jego

zidentyfikowaniem , lecz Blizz już to poprawił , z tego co sie orintuję

, losowanie stat danego itemu następuje w momencie jego identyfikacji ,

więc WIELKA D....... :D

Nie następuje żadne losowanie przy identyfikacji, item wypada już z daną opcją a TY ręcznie go identyfikujesz.

U

mnie jest to samo co 30-60 min wyala blad zamyka gre i bota ;( co jest

nie tak ? Mam jeszcze jedno pytanie co zmienic lub ustawic zeby moj DH

nie padal co 5 min ressy ma 550 wita 60k dmg 250k a pada przy wiekszych

grupkach lub na laserach ;(

Wooden PC, komp nie wytrzymuje i wywala :)

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Ponaglam pytanie:

rozumiem ze jak skopiuje do katalogu routines katolog TrinityRoutine
to będę mogł wybrać algorytm wedle którego bot będzie postępował.

Jak wybrać któryś z tych trzech algorytmów ? czym one się między sobą różnią jak to wpływa na to jak bot robi runy?

na chwile teraźniejszą jak naciskam start w oknie bota to po prostu się uruchamia i nie pyta który algorytm wybrać.

Dodam ze w katalogu routines mam teraz trzy katalogi ''Belphegor , Generic , TrinityRoutine-v1.1

Opublikowano

U mnie przy drugiej kopi jakiś czas było dobrze a teraz cały czas coś takiego, wie może ktoś co jest grane ?

[19:39:55.842 N] Loaded profile [A3 - Inferno]Champion-Hunting 1.3.6.3 BigRed Profile Starter!
[19:39:55.842 N] Game joined, Resetting profile caches.
[19:39:55.877 N] ProfileOrderManager.OnGameJoined, Reloading profile.
[19:39:56.225 N] Loaded profile [A3 - Inferno]Champion-Hunting 1.3.6.3 BigRed Profile Starter!
[19:39:56.225 N] Game joined, Resetting profile caches.
[19:39:56.270 N] ProfileOrderManager.OnGameJoined, Reloading profile.
[19:39:56.618 N] Loaded profile [A3 - Inferno]Champion-Hunting 1.3.6.3 BigRed Profile Starter!

Opublikowano

Co się dzieje latam na bocie z 1 miech i od dzisiaj mam ze po pewnym czasie wyswietla mi komunikat ze usunieto mnie z gry czyżby jakieś zabezpieczenia blizza ;D? Tylko zaznaczam że nie było mnie przy grze w tym momencie kiedy mnie usunięto.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...