Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DeamonBuddy -bot Diablo 3

marcin0409

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po kilku próbach udało mi się załączyć tak jak powinno być praktycznie...

Przy próbie configu wtyczki atom -> klik na atom i config nie wyświetla mi się zawartość tej wtyczki - nie mogę jej w żaden sposób skonfigurować.

Poza tym po załadowaniu Twojej paczki z pierwszej strony, załączają mi się tylko 2 pluginy, glites i atom.

• Odpowiedzi 1,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

macie jakieś sposoby na obiniżenie zauzywania procesora ? wszystko na minimalne w d3 juz ustawiłem... Macie pomysły ?

Już kiedyś zamieszczałem ten pliczek, ale poleciał za brak skana wirusów (to nic, że to tylko malutki txt, ciekawe jak jakieś badziewie miałem tam wrzucić... ale nvm ;p).

1) Download http://www56.zippyshare.com/v/94755714/file.html

2) Idziemy do: C:\Users\%username%\Dokumenty\Diablo III\

3) Replace the D3Prefs.txt with the one you just downloaded (zalecam wyrzucić stary plik i po prostu wrzucić ten co ściągnęliśmy).

4) Start Diablo III

5) Enjoy.

SCAN: https://www.virustotal.com/file/213b6c44e72dd638c58b4e7da98a1ec306c695d891c42a82bf5a8162f87491f0/analysis/1356795411/

Po tym zabiegu gra wygląda paskudnie, ale na moim lapku łącznie z botem zużywa jakieś 1GB ramu i 10% procka i7.

jgUk1CAUu1RbQ.png

Źródło: dbforum

Opublikowano

Już kiedyś zamieszczałem ten pliczek, ale poleciał za brak skana wirusów (to nic, że to tylko malutki txt, ciekawe jak jakieś badziewie miałem tam wrzucić... ale nvm ;p).

1) Download http://www56.zippysh...55714/file.html

2) Idziemy do: C:\Users\%username%\Dokumenty\Diablo III\

3) Replace the D3Prefs.txt with the one you just downloaded (zalecam wyrzucić stary plik i po prostu wrzucić ten co ściągnęliśmy).

4) Start Diablo III

5) Enjoy.

SCAN: https://www.virustot...sis/1356795411/

Po tym zabiegu gra wygląda paskudnie, ale na moim lapku łącznie z botem zużywa jakieś 1GB ramu i 10% procka i7.

jgUk1CAUu1RbQ.png

Źródło: dbforum

niestety u mnie po podmianie nic się nie zmienia, standardowo ustawiłem sobie wszystkie ustawienia na najniższe, a z Twoim plikiem zmieniają mi się na średnie, robię coś źle ?

Opublikowano

Jedyne co mi przychodzi na myśl to tak jak napisałem - usuń stary plik, dopiero potem wrzuć nowy i uruchom grę. Jeśli tak robisz, to niestety nie pomogę.

Opublikowano

A mam pytanie... czy Wam też umiejętności z LPM używa tylko przy niszczeniu enivormentu ? W sumie na mp4 mojemu DH nawet na elity starczy nienawiści ale z nienasyconej strzaly pojedyncza elite lub mniejsze grupki szybciej załatwi niż z Pioruna kulistego.... to w sumie nie przeszkadza mi ale chciałem wiedziec czy to normalne ?

Opublikowano

A mam pytanie... czy Wam też umiejętności z LPM używa tylko przy niszczeniu enivormentu ? W sumie na mp4 mojemu DH nawet na elity starczy nienawiści ale z nienasyconej strzaly pojedyncza elite lub mniejsze grupki szybciej załatwi niż z Pioruna kulistego.... to w sumie nie przeszkadza mi ale chciałem wiedziec czy to normalne ?

Też tak na DH mam że nie używa mi LPM tylko alternatywne. W starej ver bota wszystko używał.

Opublikowano

Ok, poradziłem sobie z profilem który dołączyłeś, a który nie chciał mi wystartować - jak nie startuje z START_HERE to przechodzę na np. damned tower i wtedy ładuję profil z damned tower - śmiga jak marzenie, polecam innym jeżeli mają ten sam problem.

Jednak jedno pytanie co do RadsAtom: dobrze rozumiem, że ten plugin robi przerwy tylko po SKOŃCZONYM runie (gdy postać zostanie już wylogowana)? W takim wypadku po co jest możliwość ustawiania "Until break"?

Opublikowano

Jeżeli chcecie aby bot nie blokował się na profilu Alkalizer oraz Big_Red musicie mieć w pliku Routines te oto Foldery z plikami

Belphegor

Generic

GilesBlankCombatRoutine

Po wybraniu profilu np Big_reg_starthere naciskacie zazwyczaj Start poczym wyskakuje małe okienko i w nim wybieracie Giles plugin i naciskacie na Select

Proces się rozpoczyna.

Dodajw je w załaczniku

Routines.rar

Opublikowano

@Trader618

Settings -> Bot -> Repair Durability: 33%

I masz po problemie z rozwalonymi itemkami.

DH oraz Barb to najlepsze buildy pod bota.

Barb ma dużo tańsze itemki w porównaniu z DH.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Jak ja widzę ile wy farmicie to jestem w szoku..

Mi na noc ( ok 10h ) dropi mi ~1kk + itemy, ale dupy nie urywa..

@Marcin w tym bocie2 co podałeś zaznaczyć wszystkie pluginy?

Opublikowano

@eheem123

Mi leci przez noc na 1 postaci (1bot i 1legal mam) dokładnie 150k/h czyli mniej więcej 1.5kk i do tego przeważnie 3-5 legend, a jak z tego chociaż 1 nadaje się na sell to jest dobrze.

Więc szału nie ma ... latam na mp0/1.

Czasem w ciągu dnia na legal charze dropne dużo lepszych itemków niż ten bot.

Obie moje postaci DH 60 i 34/59 mistrzowskich.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Podobno sposób jak szybko wbić 60 lvl

Dodaje jeszcze profil na zrobienie wszystkich questów dodam ze działa on z Pluginami

Gilestrinity http://chomikuj.pl/fjellstrand/Diablo3/GilesTrinity,2265702110.rar

i

RadsAtom http://chomikuj.pl/fjellstrand/Diablo3/RadsAtom,2265702111.rar

oraz Routines

GilesBlankCombatRoutine http://chomikuj.pl/fjellstrand/Diablo3/GilesBlankCombatRoutine,2265716057.rar

Zmiana poziomu trudności z Normal lub Nightmare lub Hell czy Inferno odbywa sie przez edycje plików

Act1_rrrix_start

Act2_rrrix_start

Act3_rrrix_start

Act4_rrrix_start

gdzie zmieniamy z Inferno na interesujący nas Poziom

np:

<Profile>
<Name>Start New Act 1 by rrrix</Name>
<KillMonsters>True</KillMonsters>
<PickupLoot>True</PickupLoot>
<GameParams quest="87700" step="-1" act="A1" difficulty="Normal" resumeFromSave="False" isPrivate="True" numGames="-1" />
<Order>
<If condition="ZetaDia.IsInGame and not IsActiveQuest(87700) and not IsActiveQuestStep(-1)">
<LeaveGame reason="Starting new Act 1" />
</If>
<LoadProfile questId="87700" stepId="-1" profile="Act1_rrrix.xml" />
</Order>
</Profile>

<GameParams quest="87700" step="-1" act="A1" difficulty="Inferno" resumeFromSave="False" isPrivate="True"

<GameParams quest="87700" step="-1" act="A1" difficulty="Normal" resumeFromSave="False" isPrivate="True"

zmieniłem z Inferno na Normal

zapisujemy

Po wybraniu profilu np Act1_rrrix_start naciskacie zazwyczaj Start po czym wyskakuje małe okienko i w nim wybieracie Giles plugin i naciskacie na Select

Proces się rozpoczyna.

postać powinna znajdować się w oknie logowania .

rrrix_questing_complete_1.0.5.rar

Opublikowano

Możesz opisać lub najlepiej dać screna tego błędu ?

Bład powoduje zamkniecie sie diablo i bota po czym pokazuje okno aby zglosic go do blizza, jak mi wyskoczy zdrobie screena i wrzuce.

Opublikowano

@zyga29 o co chodzi w tym filmiku bo nie za bardzo kumam? Zaprasza go ktoś? Wgl czemu on ma takie coś z prawej strony ? ;d

Co do itemów to w bocie wybiera się jakie ma zbierać czy jakie do schowka?

Opublikowano

Ustawiasz: co ma zbierać, a dodatkowo co ma zostawiać, a co sprzedawać - określa to wartość ustawiona w pluginie w zakładce Town-Runs (polecam zostawić domyślnie - czasem jakieś gówno zostawi ale nigdy nie sprzeda dobrego itema).

@UP

To jest dla osób bardziej zaawansowanych.

Oczywiście idzie rozkminić (co, gdzie, jak itp.) ale za dużo zabawy z tym - jak dla mnie lepiej na tych suwakach zostawić domyślne.

Opublikowano

KeyHunting

Znalezione na forum deamonbuddy działa świetnie jak macie dużo kluczy z 1 rodzaju przestaje na nie chodzić i szuka innych

KeyHuntinn is a compilation of champion hunting runs that I've strung up and tweaked so that they all play together nicely. I've also made the profile require no plugins what so ever, but still recommend Unified Giles.

What it Does

• At 5 NV, switch to the key warden area for current act
  • When Bot finds and kills key warden, it will end run for the next game
  • Next act is chosen by lowest key count (see known issues about this)

Instructions

Load the file for the act you wish to start in (ie. A1_Start_KeyHuntinn.xml for Act 1)

Required DemonBuddy version

1.0 r1206 Build 283 and later

Recommended Routines

GilesBlankCombatRoutine http://chomikuj.pl/f...,2265716057.rar

Required Quests

• Q9.3 - Chamber of Suffering

• Q8.3 - Soulstone Chamber

• Q7.3 - Kill Azmodan

Run Setup

Act 1
NV1 - Leoric's Manor + Leoric's Hunting Grounds (2 versions)
NV2 - Festering Woods (2 versions)
Key - Odeg - Fields of Misery[/b]
[b]Act 2
NV1 - Mine (2 versions)
NV2 - Alcarnus (2 versions)
NV3 - Howling Plateau
NV4 - Desolate Sands
Key - Sokahr - Oasis[/b]
[b]Act 3
NV1 - Core
NV2 - The Skycrown Battlements
NV3 - Battlefields with Barracks
Key - Xah'Rith - Stonefort

KeyHuntinn v2.0.zip

Opublikowano

@zyga29

Dzięki przyda się.

BTW. sprawdzałeś już czy działa ??

Opublikowano

KeyHunting

Znalezione na forum deamonbuddy działa świetnie jak macie dużo kluczy z 1 rodzaju przestaje na nie chodzić i szuka innych

KeyHuntinn is a compilation of champion hunting runs that I've strung up and tweaked so that they all play together nicely. I've also made the profile require no plugins what so ever, but still recommend Unified Giles.

What it Does

• At 5 NV, switch to the key warden area for current act
  • When Bot finds and kills key warden, it will end run for the next game
  • Next act is chosen by lowest key count (see known issues about this)

Instructions

Load the file for the act you wish to start in (ie. A1_Start_KeyHuntinn.xml for Act 1)

Required DemonBuddy version

1.0 r1206 Build 283 and later

Recommended Routines

GilesBlankCombatRoutine http://chomikuj.pl/f...,2265716057.rar

Required Quests

• Q9.3 - Chamber of Suffering

• Q8.3 - Soulstone Chamber

• Q7.3 - Kill Azmodan

Run Setup

Act 1
NV1 - Leoric's Manor + Leoric's Hunting Grounds (2 versions)
NV2 - Festering Woods (2 versions)
Key - Odeg - Fields of Misery[/b]
[b]Act 2
NV1 - Mine (2 versions)
NV2 - Alcarnus (2 versions)
NV3 - Howling Plateau
NV4 - Desolate Sands
Key - Sokahr - Oasis[/b]
[b]Act 3
NV1 - Core
NV2 - The Skycrown Battlements
NV3 - Battlefields with Barracks
Key - Xah'Rith - Stonefort

To są profile co mam z tym zrobić bo słabo znam angielski ?

Opublikowano

A co tu jest do rozumienia ?

Pobierasz - odpalasz profil o nazwie KeyHuntinn_Act_Picker i bocik lata, wybija kluczników i czeka na szczęście.

Opublikowano

mam pytanie:

czy jest gdzieś możliwość ustawienia barba aby więcej używał podstawowego ataku LPM,a mniej dodatkowego ataku PPM

przez to że mój barb cały czas kręci tornada,czasem w ważnym momencie brakuje mu furi na "gniew berserkera" lub na "sprint"

Opublikowano

mam pytanie:

czy jest gdzieś możliwość ustawienia barba aby więcej używał podstawowego ataku LPM,a mniej dodatkowego ataku PPM

przez to że mój barb cały czas kręci tornada,czasem w ważnym momencie brakuje mu furi na "gniew berserkera" lub na "sprint"

Zaczerpnięto z DaemonBoddy forum

Belphegor Barbfarm

This is a custom version of Belphegor I made for farming champions. I did this because my barb is a bit weak and died a bit too much.

Required skills

Frenzy/Bash/Cleave - Any rune

Leap - Any rune, Iron Impact recommended

War Cry - Any rune

Revenge - Any rune

Earthquake - Any rune

Wrath of the Berserker - Any rune, Insanity recommended

Passives

Any passives are fine.

http://www.thebuddyforum.com/attachments/demonbuddy-forum/combat-routines/49286d1343319321-belphegor-barbfarm-barbfarm_belphegor.zip.html

lub

icon1.png Barb HOTA Build Routine DB 199/204

A little bit about the build:

This build is centered around the fact that Hammer of the Ancients with the Devil's Anvil rune does an AoE. This AoE coincidentally does 0 dmg BUT can crit. This is what is crucial. Combining the ability to mass crit with Battle Rage's Into the Fray you generate massive amounts of fury. Now with Overpower's CD resetting based on crit hits you can either chose to have 30% reflect dmg nearly up 100% or 8% heals per hit spammable depending on the rune you chose. Not only this but Wrath's rune allows you to generate huge duration increases

due to every 25 fury adding one second and you become a fury generating truck.

I have chosen to go with Bash and instigation due to the fact sometimes range mobs/elite packs end up being just one and having the ability to bash down the mob to HoTA with fury regen from Bashing felt more valuable to me than Leap for example. Also according to
HOTA has a 67% modifier for LOH which means that the aoe procs generate some huge LOH regen though not absolutely even necessary.

Key is to get a nice amount of crit (I did test runs with the generic tank barb 50k hp 800 resists 10% crit and was doing fine) currently rocking 34% crit 500% resist and I die only a few times due to horrible packs. Overall the benefit of this build may not be huge (Though I haven't tested act 2 where it may truly shine), it is a fun build to try and use.

*From reading it has been advised that attack speed will be quite helpful to speed attack animations up so you can chain spam abilities quicker - use Quick weapons, or stack attackspeed if you can afford*

*Currently it only uses leap upon pulls, tomororw I will re-add some leap functionality besides just pulls*

*Thanks Nuok for Melee_Attack_instant fix

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Install Notes

------------------------------------------------------------------------------------------------------

*Update Aug 19th - Fixed white melee attack, didn't realize it wasn't working properly due to me always using bash. Should be working fine 199 and should work for 204 fine

PLEASE NOTE THE ROUTINE IS FOR DB199/204 onwards download the appropriate zip.

**Compatibility on 204 isn't completely tested as I don't run 204, but it should be working based of Eugenius' post & Nuok's fix

I suggest to not use any avoidance plugins/settings in db for this build.

Extract the zip into your Routines folder

http://www.thebuddyf...204v03.zip.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...