Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DeamonBuddy -bot Diablo 3

marcin0409

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bawiłem się umiejętnościami w postaci.. i botek teraz nie używa wszystkich ;/

@Marcin jak włączam tego twojego bota2 to wszystkie pluginy zaznaczyc?

• Odpowiedzi 1,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@zyga29

Dzięki przyda się.

BTW. sprawdzałeś już czy działa ??

Tak mam już 4 klucze z 3 aktu i przestał śmigać na 3 akt a skupił się na 1 i 2 akcje

Opublikowano

Trochę źle zrobiony.

Niepotrzebnie lata pod 1 akcie na początku ... Klucznik jest na Polach Nadziei zawsze.

Z resztą na każdym "odwala coś". Lipa.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

A pomyślałeś o tym ze z 5 nefarenami masz o wiele więcej szans na wyżucenie klucza

dlatego bot najpierw lata tam gdzie lata.

Zawsze możesz sobie edytować pliki żeby bot śmigał tylko na kluczników.

Opublikowano

Latając na MP7 i tak są duże szanse.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

dobra sprawa te profile na klucze ja normalnie wiele razy latałem i nie dał klucza na akcie 2 a tu poleciał mi ze 3 razy i wypadł

Opublikowano

Działa wam najnowsza wersja Trinity 1.7.1.11? U mnie na niektórych profilach poprostu biegnie bez bicia mobów :/ Wrócilem do starej 1.7.1.10

Coming: Zakaz linków zewnętrznych.

Opublikowano

Napisałem plugin na własne potrzeby, udostępniam go tutaj, może komuś się przyda.

Powstał on na podstawie jednej funkcji (Rads)Atom'a, mianowicie postać robi przerwę po upłynięciu czasu podczas pierwszego postoju w mieście (sprzedaż itemów).

Jeżeli zaznaczycie leave game to postać zostanie wylogowana, a bez zaznaczania tej opcji postać będzie stała jak na AFK.

Jeśli zaznaczacie leave game to pamiętajcie aby odznaczyć opcję robienia przerw w RadsAtom / Atom, inaczej pluginy będą ze sobą kolidowały.

Aby wylosować nowe wartości należy wyłączyć i włączyć plugin (wyłączyłem losowanie przy zamykaniu okna konfiguracyjnego)

Wszelkie błędy / potknięcia językowe proszę zgłaszać na priv.

screen.png

Download: https://dl.dropbox.com/u/12422731/lb/LittleBreaker.rar

Skan: https://www.virustotal.com/file/88ade997233e45501ddc5a79653ca0369587e6c5abdb47b8ba0a8439b62ccf56/analysis/

Opublikowano

Wszystko ładnie pięknie ale ten profil na keye nie bierze pod uwagę ostatniego klucznika w 4 akcie ze schematem ...

EDIT

Rozkminił ktoś może jak ustawić bota żeby atakował z dystansu ale nie uciekał ??

Bo śmiesznie to wygląda jak bot ucieka od moobka ... których nawet jakby było 20 to i tak by mnie nie ubiły.

I tylko traci czas na ucieczkę zamiast napierd*lać.

Opublikowano

EDIT

Rozkminił ktoś może jak ustawić bota żeby atakował z dystansu ale nie uciekał ??

Bo śmiesznie to wygląda jak bot ucieka od moobka ... których nawet jakby było 20 to i tak by mnie nie ubiły.

I tylko traci czas na ucieczkę zamiast napierd*lać.

Plugins>GilesTrinity>Config>Combat>Zakładka DH>Zmien distance before kite z 10 na 0 powinno pomoc

Opublikowano

@Marcin jak włączam tego twojego bota2 to wszystkie pluginy zaznaczyc?

Jeśli nie masz problemów z przeszkodami , tzn nie zatrzymuje się na nich , to nie musisz zaznaczać UnstuckMe i DestroyBarricades, jeśli masz problemy to możesz zaznaczyć....

1377863814-U611928.png

Opublikowano

@UP

Kolejny leń ... zawsze czytaj na bieżąco temat, który Cię interesuje to będziesz wszystko wiedział.

Powiem Ci że kilkanaście postów temu o tym pisałem, jak ustawić naprawianie itemków.

Nie zamierzam się powtarzać, a poza tym nie piszę tego dla siebie więc odsyłam do lektury.

Opublikowano

@marcin0409

Ten plugin co wrzucił go piotrek to nic innego jak "wycięty" fragment RedsAtom.

Wniosek: nie wiem po co to komu. Wolę używać oryginalnego, przynajmniej sprawdzony i bezpieczny.

Opublikowano

Zaczerpnięto z DaemonBoddy forum

Belphegor Barbfarm

This is a custom version of Belphegor I made for farming champions. I did this because my barb is a bit weak and died a bit too much.

Required skills

Frenzy/Bash/Cleave - Any rune

Leap - Any rune, Iron Impact recommended

War Cry - Any rune

Revenge - Any rune

Earthquake - Any rune

Wrath of the Berserker - Any rune, Insanity recommended

Passives

Any passives are fine.

http://www.thebuddyforum.com/attachments/demonbuddy-forum/combat-routines/49286d1343319321-belphegor-barbfarm-barbfarm_belphegor.zip.html

lub

icon1.png Barb HOTA Build Routine DB 199/204

A little bit about the build:

This build is centered around the fact that Hammer of the Ancients with the Devil's Anvil rune does an AoE. This AoE coincidentally does 0 dmg BUT can crit. This is what is crucial. Combining the ability to mass crit with Battle Rage's Into the Fray you generate massive amounts of fury. Now with Overpower's CD resetting based on crit hits you can either chose to have 30% reflect dmg nearly up 100% or 8% heals per hit spammable depending on the rune you chose. Not only this but Wrath's rune allows you to generate huge duration increases

due to every 25 fury adding one second and you become a fury generating truck.

I have chosen to go with Bash and instigation due to the fact sometimes range mobs/elite packs end up being just one and having the ability to bash down the mob to HoTA with fury regen from Bashing felt more valuable to me than Leap for example. Also according to
HOTA has a 67% modifier for LOH which means that the aoe procs generate some huge LOH regen though not absolutely even necessary.

Key is to get a nice amount of crit (I did test runs with the generic tank barb 50k hp 800 resists 10% crit and was doing fine) currently rocking 34% crit 500% resist and I die only a few times due to horrible packs. Overall the benefit of this build may not be huge (Though I haven't tested act 2 where it may truly shine), it is a fun build to try and use.

*From reading it has been advised that attack speed will be quite helpful to speed attack animations up so you can chain spam abilities quicker - use Quick weapons, or stack attackspeed if you can afford*

*Currently it only uses leap upon pulls, tomororw I will re-add some leap functionality besides just pulls*

*Thanks Nuok for Melee_Attack_instant fix

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Install Notes

------------------------------------------------------------------------------------------------------

*Update Aug 19th - Fixed white melee attack, didn't realize it wasn't working properly due to me always using bash. Should be working fine 199 and should work for 204 fine

PLEASE NOTE THE ROUTINE IS FOR DB199/204 onwards download the appropriate zip.

**Compatibility on 204 isn't completely tested as I don't run 204, but it should be working based of Eugenius' post & Nuok's fix

I suggest to not use any avoidance plugins/settings in db for this build.

Extract the zip into your Routines folder

http://www.thebuddyf...204v03.zip.html

dzięki zyga29

na tym buildzie pełen lajcik

wreszcie będę mógł zwiększyć MP

Opublikowano

Skrypt na wszystkie akty po kolei razem z pluginami.

Znalezione na oficjalnym forum, testowane i działa (podobno).

Download: http://www.thebuddyf...le-1.2.zip.html

Dorzucam skrypt "jak wbić 60Lv w 5h" razem z tutkiem po angielsku (ktoś nie zna to translator pomoże).

Wykonany przez: strattini / Haagenti z oficjalnego forum.

Download:

http://www.thebuddyf...htmare.xml.html

http://www.thebuddyf...normal.xml.html

http://www.thebuddyf...agenti.xml.html

1-60 in 5 hours BY Haagenti

No quests Needed (almost)

Hi guys,

I know there are already a million threads about this but I recently lvled up a barb in 5 hours 1-60 and I wanted to share with you what I did...not sure if it has been done before.

It is all based on the fact that you have another account with 1 lvl 60 and you follow these 2 procedures:

1) Farm Whimsyshire at mp10, which gives an enormous amount of XP/min compared to the rest of the acts.

2) Jump to next acts-difficulties with another account sharing waypoints to your new toon

As you can notice basically NO quests are done!

Here it is:

lvl 1-3 -- 4 Minutes --

complete first 2,3 quests until old ruins waypoint

lvl 3-25 -- 1 hour --log another account with a lvl60 decently geared char and Staff of herding

bot this char with a Whimsyshire profile at Normal MP10

Follow the lvl60 char with your new toon and try to avoid AOE and mobs, they can be nasty.....

Rinse and repeat (enjoy XP superfast!!!)

At lvl 12 buy a head with socket and add a good ruby (+31% xp)

At lvl 14 buy a Leoric Signet ring if u dont have one already (+20-30% min XP)

At lvl 23 buy Cain Set (+30% exp)

lvl 25 >>go to Nightmare --around 25-30 min

Get the waypoints for the rest of the acts by joining games from your lvl 60, kill bosses until u get into Nightmare difficulty

lvl 25-48 -- 1.5 hours --

Go back with your 60 botting Whimsyshire, this time at Nighmare MP10

Careful with monsters and elites here, try to upgrade a bit your gear without touching the +XP items

lvl 48 -- around 30min

Now, get waypoints from your main until HELL ACT 3 KILL AZMODAN

Go to AH, buy items with Level reduction. You should be able to gear up decently in this way, very important to have a good weapon and a decent health pool

lvl 48-60 -- 1.5 hours /BOT--

Load on DB an Act 3 profile Hell, good ones are for example Skycrown Battlements which will give you around 3-7m xp hour.

Bot your new toon at mp0 until lvl60, which should take around 1.5 hours

I am glad if this method will help anybody looking for a fast way to lvl up.

Trolls pls don't reply with stuff like "I do it in 15 min...", I know it already! smile.png

Profiles generally used for the leveling procedure are attached.

Opublikowano

Witam ja mam taki problem z bocikiem może wie ktoś jak to naprawić

1356905248-U94362.jpg

Odrazu chce zaznaczyć że mam Viste 64x i tak samo zainstalowane microsoft c++ jak i netframework 4.0 i zainstalowałem plik z folderu Help w bocie.

Mam jeszcze 2 pcta i też nie działa na nim. Na laptopie bot mi działa tam jest vista 64x ale laptop jest słaby i chce go na kompie puścić

f82adac946184c36574a8521c877970c.gif

Opublikowano

Wziąłbym się za jakiś ambitny plugin (całkowicie własny) ale nie mam pomysłu

Za to ja mam:)

Przydał by się jakiś plugin typu ItemAnalizer.... chodzi o to żeby bot bardziej precyzyjniej oceniał staty znalezionych itemków ....bo już mam dosyć , ciągłego wywalania niepotrzebnego crapu ....wiem że w bocie jest opcja , że można to zmienić , ale wtedy nie ma pewności że znów nie sprzeda czegoś zajebistego .....

1377863814-U611928.png

Opublikowano

Do lootu jest

ale mysle ze to jest bardzo czasochłonne

korzystalem z czegos takiego w d2

Opublikowano

@dominikczek

Ile razy można to maglować??zainstaluj niezbędne oprogramowanie , masz wszystko w 1 poście...........

nie wiem co napisałem nie wyraźnie w moim poście napisałem ze mam netframework 4.0 i zainstalowałem wszystko z folderu help w bocie a tam sie znajduje Demonbuddy dependency installer czytaj dokladniej

f82adac946184c36574a8521c877970c.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...