Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy pójdzie mi World of Tanks?

Flap

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WOT korzysta tylko z jednego procesora, a BF3 ma na tyle rozbudowany silnik, że korzysta z całego potencjału prcesora, w przypadku WOT'a korzysta z jednego rdzenia czyli w Twoim przypadku 2,4gzh wykorzysta tylko wot ;))

Pomogłem? ;) Daj like :)

• Odpowiedzi 810
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

WOT korzysta tylko z jednego procesora, a BF3 ma na tyle rozbudowany silnik, że korzysta z całego potencjału prcesora, w przypadku WOT'a korzysta z jednego rdzenia czyli w Twoim przypadku 2,4gzh wykorzysta tylko wot ;))

to dlaczego na i3 dual core 1.6 ghz mialem mniej fpsow niz na i3 quad core 1.6 ghz?

edit: ten sam komp z innym prockiem

Opublikowano

Ponieważ WOT WYKORZYSTUJE TYLKO JEDEN RDZEŃ!! JEŚLI MASZ DWA WYKORZYSTA JEDEN, JEŚLI MASZ TRZY I TAK KORZYSTA Z JEDNEGO, JEŚLI MASZ 4 KORZYSTA Z 1... Może dlatego, że i3 quad core bierze więcej prądu z zasilacza? :)

Opublikowano

Ram: 8GB
Karta graficzna: GForce GT 640M
Procesor: i5-3210M
Rozdzielczość na której zamierzamy grać:1360-768

co można z tego wyciągnąć (to laptop)

Opublikowano

a na kompei
cpu:amd a6 800mhz-2200mhz (domyslnie 1600mhz)
Ram: 1x4gb 1x2gb DDR3 666mhz (wtf 666?)
grafica: AMD Radeon HD 6520G
rozdzielczosc od 1366-768 lub 1024-768
zasilacz: nie wiem jak to opisac w laptopie ale Hp 120W

Opublikowano

zasilacz 120w. Zmień go... DDR3 ma taktowanie 666mhz? :O Coś Ci źle pokazuje... Chyba jak już DDR2, Przy zasilaczu 120w nie masz na co liczyć jak low na HD, ba nawet nie w HD.. :)

Opublikowano

zasilacz 120w. Zmień go... DDR3 ma taktowanie 666mhz? :O Coś Ci źle pokazuje... Chyba jak już DDR2, Przy zasilaczu 120w nie masz na co liczyć jak low na HD, ba nawet nie w HD.. :)

ale to laptop.

a to 666 i ddr3 pisze tak w speccy

Opublikowano

Ahh.. Chyba, że laptop, na tej karcie widziałem jak w BF'a 3 nawalali więc karta jest ok ;D, 6gb ramu da radę <jednak są trójki z 666mhz>, tylko podaj mi dokładny model procesora np. AMD Phenom II x4 BE, bo potrzebuję dokładny model ;) Ale myślę, że to co wyżej podałem wystarczy do spokojnej gry przy medium/high przy w/w rozdziałkach, o ile procesor nie jest w miarę słaby i graj na zasilaczu, a nie na baterii to będzie dobrze ;)

Opublikowano

Procesor: I5 3350P
Karta graficzna: Gainward GeForce GTX650 Ti Golden Sample 1GB DDR5
RAM: 4 GB 1333Mhz
Zasilacz: Antec VP-PC 500W

Rozdzielczość na której zamierzamy grać: 1920x1080

Opublikowano

Może czasami się zdażyć drobna przycinka, ale myślę, że w HD/FHD da radę ;) Dokup 2gb ramu i już na pewno nie masz się o co martwić ;)

Opublikowano

Ram: 4 gb DDR3 1333mhz

Karta Graficzna: AMD hd 6410d 2gb (integra)

Procesor: AMD a4-3300 2x2,5 ghz

Zasilacz: 420w

Rozdzielczość: 1280x960 (bez trawy cieni i zbędnych rzeczy)

Opublikowano

Karta integra - nie licz na za wiele lecz coś tam ugrasz, myślę, że jak się postarasz w HD poleci ;)

Opublikowano

Karta integra - nie licz na za wiele lecz coś tam ugrasz, myślę, że jak się postarasz w HD poleci ;)

W HD może, może.Podałem 1280x960 bo w 1024x760 rzeczy były ogromne.W WOT natomiast jest dla mnie inaczej w 1024x760 dobrze mi się gra.Poleciałem po ustawieniach i mam najmniej 24/25 fps , średnio mam 36/45 fps a najwięcej 70 fps (tylko przy odliczaniu do startu).W wszystkich grach jakie grałęm na tym kompie to 25 fps to były masakryczne a tutaj jest świetnie.Jak byś chciał ustawienia to dziś (jak będę na kompie to wrzuce screen-a) , a jak nie to jutro postaram się wrzucić.

Opublikowano

ram: 1 GB

Karta Graficzna: radeon x1550 (podkręcana:taktowanie 661 mhz i pamięć do 526,5)

Procesor: intel e4300 2x2.41 Mhz

Zasilacz: 350 crosair

Rozdzielczość: jak najmniejsza

na jakich detalach by mi poszła ?

było by miło gdybym za pomoc dostał +

Opublikowano

Ram : 2GB

Karta Graficzna : GeFroce 9600 (1gb)

Procesor : Intel Pentium 3Ghz (1 rdzen)

Zasilacz: 250-300 firma jakaś chinska ;d

Rozdzielczość : najlepiej na 1024/768

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...