Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jeżeli chcesz akcję, przygodę i żeby trzymało poziom to one piece :)

obejrzałeś fairy tail które jest parę poziomów niżej niż op, a nie chcesz go obejrzeć?

OP ma za dużo odcinków , jest ich ponad 600 , a odcinki ciągle powstają.

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Szukam anime typu:

Full Metal Alchemist

Dragon Ball

Hunter x Hunter

Ao no Exorcist

SnK

Bleach

Fairy Tail

Pandora Hearts

BEZ NARUTO , ONE PIECE

MA BYC AKCJA , PRZYGODA itd po prostu by trzymalo poziom

Z obecnie emitowanych Kill la Kill (25 odc) wydaje się idealnie pasować do tego opisu.

Jeśli zaś chodzi o starsze anime to polecam:

- Black Lagoon (12 odc)

- Black Lagoon: The Second Barrage (12 odc)

- Guilty Crown (22 odc)

- Claymore (26 odc)

- Darker than Black: Kuro no Keiyakusha (25 odc)

- Darker than Black: Ryuusei no Gemini (12 odc)

- Soul Eater (51)

albo ultra krótki Afro Samurai (5 odc)

btw.

Wg. mnie naprawdę warto obejrzeć One Piece mimo, że może zrażać do siebie ilością odcinków.

Anime jest genialne. 1000x lepsze niż Naruto + N:Shippuuden, Fairy Tail czy Bleach razem wzięte i z każdym kolejnym odcinkiem jest jeszcze lepsze.

Dodatkowo im dużej będziesz zwlekał tym bardziej będzie Cię przerażać liczba odcinków. Sam oglądam OP na bieżąco i jestem bardzo zadowolony. :)

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Z obecnie emitowanych Kill la Kill (25 odc) wydaje się idealnie pasować do tego opisu.

Jeśli zaś chodzi o starsze anime to polecam:

- Black Lagoon (12 odc)

- Black Lagoon: The Second Barrage (12 odc)

- Guilty Crown (22 odc)

- Claymore (26 odc)

- Darker than Black: Kuro no Keiyakusha (25 odc)

- Darker than Black: Ryuusei no Gemini (12 odc)

- Soul Eater (51)

albo ultra krótki Afro Samurai (5 odc)

btw.

Wg. mnie naprawdę warto obejrzeć One Piece mimo, że może zrażać do siebie ilością odcinków.

Anime jest genialne. 1000x lepsze niż Naruto + N:Shippuuden, Fairy Tail czy Bleach razem wzięte i z każdym kolejnym odcinkiem jest jeszcze lepsze.

Dodatkowo im dużej będziesz zwlekał tym bardziej będzie Cię przerażać liczba odcinków. Sam oglądam OP na bieżąco i jestem bardzo zadowolony. :)

Ohohohoho zależy od gustu, co prawda one piece jest b.dobre i większość co napisałeś zgadza się to jednak bleach czy fairy tail jest dla mnie na takim samym poziomie.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Ohohohoho zależy od gustu, co prawda one piece jest b.dobre i większość co napisałeś zgadza się to jednak bleach czy fairy tail jest dla mnie na takim samym poziomie.

No to widzisz, Fairy tail z 175 odcinkami i Bleach z 366 odcinkami jest na tym samym poziomie, co OP z 625 odcinkami xDD

Według Waszych ocen, to OP powinno być super mając tyle odcinków.

No ale ok, to nie jest dyskusja o tasiemcach, dorzucę Strike the Blood, gdzie jest nawet niezła akcja.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Szukam anime typu:

• SAO
  • Accel World
  • Sakurasō no Pet na Kanojo

Coś podobnego do 1/2 i 3 z wyżej wymienionych :3

Log Horizon

s2c77Oa.png

Opublikowano

Nigdy się nie zgodzę z tym, że Bleach dorównuje One Piece pod jakimkolwiek względem.

Wybacz ale Bleach jest po prostu słabe + ostatnia saga w Bleach nie powinna się ukazać bo tylko go pogrążyła.

Do tego jeszcze dochodzą te filery, które w znacznej części są żałosne i nie mają żadnego sensu.

Dodatkowo pod względem ich ilości Bleach mógłby śmiało konkurować z N+N:S.

Fairy Tail ma u mnie mały minus za tą wstawkę z gangiem o tak durnej nazwie, że jej nawet nie wymienię.

Pod względem humoru One Piece też jak dla mnie deklasuje Fairy Tail. :)

Tak więc imo:

One Piece > Fairy Tail > Bleach

Szukam anime typu:

• SAO
  • Accel World
  • Sakurasō no Pet na Kanojo
Coś podobnego do 1/2 i 3 z wyżej wymienionych :3

Do pierwszych dwóch podobne są:

- Mirai Nikki

- Log Horizon

- Btoom!

Co do trzeciej pozycji to może zobacz sobie:

- Angel Beats!

- Usagi Drop

...chociaż nie widziałem Sakurasō więc nie jestem pewien czy dobrze zinterpretowałem opis tego anime.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Nigdy się nie zgodzę z tym, że Bleach dorównuje One Piece pod jakimkolwiek względem.

Wybacz ale Bleach jest po prostu słabe + ostatnia saga w Bleach nie powinna się ukazać bo tylko go pogrążyła.

Do tego jeszcze dochodzą te filery, które w znacznej części są żałosne i nie mają żadnego sensu.

Dodatkowo pod względem ich ilości Bleach mógłby śmiało konkurować z N+N:S.

Fairy Tail ma u mnie mały minus za tą wstawkę z gangiem o tak durnej nazwie, że jej nawet nie wymienię.

Pod względem humoru One Piece też jak dla mnie deklasuje Fairy Tail. :)

Proszę cię .. do filerów musiałeś się przyczepić gdzie w bleachu są 2-3 filery dobre i godne uwagi, i te tragiczne jak wątek z bounto czy jak im tam było. Aczkolwiek one piece ma wszystkie filery z dupy za przeproszeniem żadnego nie byłem w stanie oglądać, oprócz tego są jeszcze niektóre arc nudne jak Thriller bark arc. Do tego dochodzą walki które w bleachu jak i ft są dla mnie zdecydowanie lepsze.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Hej, a zarazem witam ponieważ jest to mój pierwszy post na tym forum :)

Poszukuję anime które się dzieje w dalekiej przyszłości coś w stylu Accel World.

"Darkness calls me"

~Luminous

Chcesz pograć ze mną w Osu? Pisz na PW lub w grze : Korpys

lux___the_magic_queen__forum_signature__

Opublikowano

Poszukuję anime które się dzieje w dalekiej przyszłości coś w stylu Accel World.

Może

Code Geass

Albo

Ghost in the Shell

Ja szukam Czegoś w stylu Toradora! czyli komedia, romans, bez żadnej napierdalanki z lekkim klimatem i świtenymi bohaterami oraz fabułą. Coś z wyższej pułki :D Jestem ciekiaw czy znacie coś równie dobrego.

Opublikowano

Guilty Crown, Devil Survivor 2 The animation, Robotic Notes, Fractale, kyoukai senjou no horizon, No. 6, Zetsuen no Tempest, Psycho-pass, coppelion, suisei no gargantia, isekai no seikishi monogatari, tengen toppa gurren lagann, Jyu Oh Sei, seria Arii - np. Aria the animation, needless, angel beats, shikabane renmei (no poniekąd przyszłość, nie?:D), arata naru sekai, buzzer beater, danganronpa (końcówka wszystko powie), Death Billiards, kamisama no inai nichiyoubi, katekyo hitman reborn (arc 3ci), Samurai 7 (niby w dalekiej przyszłości ale bardziej na przeszłość wygląda), zettai karen children the unlimited

Mniej więcej się zgadza.

Opublikowano

O boże.

Tyle do obejrzenia ;_;

Ale dzięks! :D

I Guilty Crown, Suisei No Gargantię (boże jakie to anime jest epickie <3 A w ogóle wychodzi 2 sezon gdzieś na początku 2014 c: )

"Darkness calls me"

~Luminous

Chcesz pograć ze mną w Osu? Pisz na PW lub w grze : Korpys

lux___the_magic_queen__forum_signature__

Opublikowano

A więc szukam anime typu : Dramat , Romans , Okruchy Życia.

Najbardziej zależy mi na tym aby w anime był konkretny dramat.

Tutaj link do MAL'a ( to co już obejrzałem) : http://myanimelist.net/animelist/Etaus

Pozdrawiam.

Chyba lepszych anime z tych gatunków obejrzałeś ale jest jeszcze dramat/romans a zwłaszcza dramat dobry Zetman, końcówka zwłaszcza.

NJxbd4x.png

Opublikowano

arko takie anime jakie podałeś to raczej nie oglądam,a co to '' Zetman '' to się jakoś nie mogę przełamać ,a może będzie warto.

Opublikowano

A więc szukam anime typu : Dramat , Romans , Okruchy Życia.

Najbardziej zależy mi na tym aby w anime był konkretny dramat.

Tutaj link do MAL'a ( to co już obejrzałem) : http://myanimelist.net/animelist/Etaus

Pozdrawiam.

Dramat:

- Monster (strasznie wciąga)

- Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin (10/10 wg. mnie)

- Shigurui (bardzo brutalne, wiele osób nie przetrwa pierwszego odc. i wiele przez to straci, genialna fabuła)

+/- Wolf's Rain

+/- Kure-nai

Okruchy życia:

- Mushishi (obsypane nagrodami, niezapomniana fabuła, świetna kreska, muzyka)

- Usagi Drop

+/- Kure-nai

1373662483-U83583.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Poszukuje anime podobne do durarara (najlepiej wojny gangów).

Także do High School dxd :* (oglądnołem Dakura Boku wa,H ga Dekinai -też spoko było).

Prosze pisać więcej propozycji niż 1 oraz by anime było 2010+ :) (chodzi mi o ładną kreske)

Opublikowano

@up

rok nie gra roli jak kreska jest dobra

jeśli coś w stylu durarara, to obowiązkowo Baccano! -> ten sam autor, w durararze jeśli uważnie oglądałeś to w 11epie były dwie postacie z baccano! przez 30 sekund (a czemu? to jest to samo uniwersum tylko inne czasy, a jak wiadomo w baccano...), jak dla mnie różnica między tymi dwoma tytułami jest prawie przepąscią (baccano > drrr)

poza tym:

dość świeże K-Project, bodajże 7 frakcji tylko tyle że mało walk ale fabuła i kreska jak najbardziej

Arcana Familgia - no mniej więcej wojna w gangu xD

Fate/Zero - wojna ale klanów bardziej :)

Blood Lad - wojna gangów tylko tyle że..no w świecie potworów

basilisk - wojna dwóch klanów ninja

Z dobrych mang to np. Sun Ken Rock, tylko nie wiem czy to nie manhua a nie chce mi się sprawdzać ;d

Opublikowano

Witam szukam anime mam małe wymagania

-Musi być walka na miecze

-Magia

-Ładna kreska

Podobne do naruto,bleach,ao no exorcist,

Już oglądałem fairy tail,one piece,Fullmetal alchemist, itd.

Opublikowano

Szukam czegoś krótkiego ale z intensywną fabułą, ostatnio oglądałem Full Metal Alchemist i Death Note...

Opublikowano

Szukam nietypowego jakiegoś anime które jest jakoś spolszcozne chociarz napisy. akcja ma się rozgrywać na wojnie / jakiś akcjach wojennych a nie jakeis czary smoki itd chodzi mi o żołnierzy istnieje takie coś ?

xmMfHrm.png
Opublikowano

@horziler polecam code geass oraz shingeki no kyojin, może przypadną ci do gustu.
@Yamarlo może code geass? Jest to świat futurystyczny z laserami,mechami itp. Tak ogólnie spora część anime dotyczy właśnie wojny, frontu wyzwolenia Japonii oraz działań wojskowych, sprawdź sobie

Opublikowano

jormungand, black lagoon, phantom requiem, canaan, baccano, gunslinger girl, noir, hidan no aria, psycho-pass

powiedzmy że połowa to: kawaii dziewczynka, jakieś wycudowane bronie z przyszłości, trochę nadludzkiej siły ale tak to się zgadza;] któryś podejdzie