Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Szukam anime, coś na typ fairy tail, naruto, bleach. Chodzi głównie o używanie zaklęć i tego typu rzeczy.

Strone wcześniej podałem:

- One Piece

- Belzebub

- Kingdom/2

- Btoom!

- Elemental Gelade

- Freezing

- Guilty Crown

- Fullmetal Alchemist

- High School DxD

- Hellsing Ultimate

- IS: Infinite Stratos

- Kaze no Stigma

- Pokemon ( xD)

- Shakugan no Shana

- Shaman King

- Zero no Tsukaima

- Zetsuen no Tempest

- Ikkitousen

- Walkure Romanze

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

Szukam anime coś w stylu SAO albo Bleacha.

Accel World

Log Horizon

Co do bleacha to chyba każdy inny tasiemiec się nada

s2c77Oa.png

Opublikowano (edytowane)

Szukam anime podobne do Mirai Nikki, Guilty Crown.. hhmm.. Do czego jeszcze? Może do code geass.

Tak gatunkowo, nie że mają być identyczne. Chcę obejrzeć zajebiste anime, nie żadną ósemkę czy siódemkę. 9/10 minimum.

Tutaj mój mal:

http://myanimelist.net/animelist/Golden1

Chcesz coś na poziomie 10/10 ?

School Days , a i oceniaj to po obejrzeniu CALOŚCI. (w pewnym stopniu podobne do toradory)

Shakugan no shana , według niektórych 9/10 , 10/10.

Toaru Kagaku no Railgun , to anime nawet parę osób z forum może ci polecić.

Eve no Jikan , jedno z lepszych anime 11/10(o ile lubisz te gatunki).

Hellsing ultimate , no comment.

Edytowane przez Smaczek

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

Jakie Anime mi polecacie (nie mam sprecyzowanych wymagań) ;x?

Mógłbyś choć gatunek sprecyzować. Tobie mogę polecić jedynie to, co spodobało się mi. Moje TOP 10:

1. Code Geass (R2) - Anime które pod względem fabuły przypomina Death Note, aczkolwiek moim zdaniem wiele lepsze. Przeciętny uczeń zyskuje moc dzięki której próbuje zniszczyć świat przepełniony złem i odbudować go na nowo, by gdy jego siostra odzyska wzrok ten był miejscem lepszym. Nic nadzywyczajnego, ale postacie oraz fabuła robią swoje.

2. Higurashi no naku koro ni (Kai) - Anime które jako jedno z niewielu można zaliczyć do prawdzić horrorów.Po obejrzeniu tego byłem bardziej wystraszony niż po np. The Ring :O. Jeżeli chodzi o fabułę to opisanie jej jest bardzo trudno. Co odcinek dowiaduje się czegoś nowego, po czym w następnym odcinku jest zaprzeczenie ostatnio dowiedzianych się przez nas informacji. Potrafi nieźle przestraszyć, oraz zrobić kisiel z mózgu :D Zakończenie w innym anime kończyłoby historię, ale nie tutaj. Nie wiemy jak to wszystko się tak naprawdę kończy.

3. Toradora! - Cóż tu pisać, tytuł świetny. Jest to komedia romantyczna z świetnymi bohaterami oraz genialnie poprowadzoną fabułą. Jest to anime obyczajowe, więc nie ma tam zbyt wiele akcji, ale mimo wszystko jest ciekawe.

4. Death Note - Tytuł jak dla mnie obowiązkowy dla każdej osoby lubiącej anime.

5. Mushishi - Nie da się opisać, trzeba obejrzeć.

6. Kuroshitsuji - Bardzo dobre anime, jedyne co mi się w nim nie podoba to, jak dla mnie na siłe wciśnięte elementy komedii. Według mnie niszczy to klimat całego anime

7. One Piece - Najprawdopodobniej najlepszy Shounen. Również trzeba obejrzeć

8. Hellsing Ultimate - Seria(OVA) którą zacząłem oglądać od 2008 a skończyłem w 2013. Wampir (Imieniem Alucard - Dracula) poddany tajnej protestanckiej organizacji (Hellsing) oraz bezpośrednio królowej Anglii, walczący przeciwko armii nazistów. Brzmi jak krwawy gniot z powkładanymi na siłę elementami fabuły ? Otóż nie, fabuła trzyma poziom jak i cała reszta anime. Uwaga: Hellsing jest brutalnym anime.

9. Black Lagoon - To już zajebistość w czystej formie :D Akcja, akcja i jeszcze raz akcja. W dodatku 0 supormocy xD

10. Mirai Nikki - Z początku irytuje cholernie główny bohater ale się zmienia :)

Opublikowano

Witam ponownie, z racji że ostatnio u mnie powiewa nudą to postanowiłem obejrzeć jakieś anime.

Tak się akurat złożyło, że ten tytuł pochłonąłem w jedną noc i nawet nawet mi się spodobał, proszę o coś podobnego (romanse/lekkie komedie/szkolne).

No tylko żeby kreska nie raziła w oczy, z góry dziękuję.

YAHARI ORE NO SEISHUN LOVE COME WA MACHIGATTEIRU

417711489342956987022.png

Opublikowano

Witam ponownie, z racji że ostatnio u mnie powiewa nudą to postanowiłem obejrzeć jakieś anime.

Tak się akurat złożyło, że ten tytuł pochłonąłem w jedną noc i nawet nawet mi się spodobał, proszę o coś podobnego (romanse/lekkie komedie/szkolne).

Ohh jak zaczynasz albo nie masz wielu anime na koncie to takich tytułów jest od zajebania, mimo że już koło 10-15 razy w tym temacie wymieniałem te anime to zarzucę jeszcze raz, a co mi tam niech stracę xD

• Boku wa Tomodachi ga Sukunai 1/2
  • Kaichou wa Maid-sama!
  • Ore no Imouto ga Konnani Kawaii Wake ga Nai
  • Kimi ni Todoke

NJxbd4x.png

Opublikowano

Nie przepadam za tymi gatunkami więc wiele pozycji nie wymienię ale moim zdaniem Angel Beats! pasuje do Twoich wymagań.

Jeśli go jeszcze nie oglądałeś to gorąco polecam. :)

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Siemka, szukam czegoś :D Moje preferencje to dobry shounen koniecznie z dobrą fabułą (np. fullmetal alchemist brotherhood); może być jakieś ecchi tylko żeby się dało to oglądać a nie same cycki xD:) Nie chcę - mecha.

To jest ukryta treść, proszę

[To nie wszystkie jakie oglądałem, ale większość]

one piece jest spoko, ale kreska w początkowych odcinkach jest tragiczna i mnie strasznie odrzuca ;[

Opublikowano

Siemka, szukam czegoś :D Moje preferencje to dobry shounen koniecznie z dobrą fabułą (np. fullmetal alchemist brotherhood); może być jakieś ecchi tylko żeby się dało to oglądać a nie same cycki xD:) Nie chcę - mecha.

Mirai Nikki

Beelzebub

Highschool of the Dead

Wszystkie 3 anime sa b.dobre według mnie i każde jest warte obejrzenia

NJxbd4x.png

Opublikowano

Shingeki no Kyojin

One Piece

Black Lagoon

Guilty Crown

1373662483-U83583.png

Opublikowano (edytowane)

Ohh jak zaczynasz albo nie masz wielu anime na koncie to takich tytułów jest od zajebania, mimo że już koło 10-15 razy w tym temacie wymieniałem te anime to zarzucę jeszcze raz, a co mi tam niech stracę xD

• Boku wa Tomodachi ga Sukunai 1/2
  • Kaichou wa Maid-sama!
  • Ore no Imouto ga Konnani Kawaii Wake ga Nai
  • Kimi ni Todoke

Nie przepadam za tymi gatunkami więc wiele pozycji nie wymienię ale moim zdaniem Angel Beats! pasuje do Twoich wymagań.

Jeśli go jeszcze nie oglądałeś to gorąco polecam. :)

Niestety świeżakiem nie jestem - stwarzam tylko pozory c:

Z wymienionych tytułów nie widziałem jeszcze dwóch (ze względu na kreskę), więc zacznę sobie od "Kimi ni Todoke".

Dziękuję za odpowiedzi :-)

// Jakbyście mieli coś jeszcze to chętnie obczaję każdy tytuł

Edytowane przez TheMadMan9512

417711489342956987022.png

Opublikowano

Z wymienionych tytułów nie widziałem jeszcze dwóch (ze względu na kreskę), więc zacznę sobie od "Kimi ni Todoke".

Z serii które zakończyłem czegoś takiego Ci nie wybiorę bo nie przepadam za tego typu anime ale może dzięki myanimelist coś fajnego znajdziesz.

Pod linkiem poniżej masz wyniki wyszukiwania anime będących jednocześnie romansem, komedią i szkolnymi posortowanymi wg. ocen.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Mimo wszystko z tej listy co podał razor na malu te oceny są niezbyt adekwatne także tutaj jeszcze według mnie kilka tytułów zasługujących na uwagę:

• Amagami SS i SS+
  • B Gata H Kei
  • Clannad - 2 sezon zwłaszcza
  • Toradora!
  • Sakamichi no Apollon

NJxbd4x.png

Opublikowano

Witam was, szukam anime, które waszym zdaniem jest bardzo dobre. Nie ważny gatunek czy tasiemiec. Po prostu chcę obejrzeć jakieś anime, które mnie wessa.

Rozumiem, że każdy ma inny gust, bla bla bla.

To teraz może podam parę tytułów, na których możecie się wzorować ale nie musicie.

Hunter x Hunter

Magi

SAO

Log Horizon

Shingeki no Kyojin

Higurashi na naku koro ni

Koniec końców bardzo mi się podoba świat Naruto.

Powtarzam chcę na prawdę dobre anime, nie średniaki z waszych list.

Proszę również o uzasadnienie dlatego to anime a nie inne.

; )

Opublikowano

Witam was, szukam anime, które waszym zdaniem jest bardzo dobre. Nie ważny gatunek czy tasiemiec. Po prostu chcę obejrzeć jakieś anime, które mnie wessa.

Rozumiem, że każdy ma inny gust, bla bla bla.

To teraz może podam parę tytułów, na których możecie się wzorować ale nie musicie.

Hunter x Hunter

Magi

SAO

Log Horizon

Shingeki no Kyojin

Higurashi na naku koro ni

Koniec końców bardzo mi się podoba świat Naruto.

Powtarzam chcę na prawdę dobre anime, nie średniaki z waszych list.

Proszę również o uzasadnienie dlatego to anime a nie inne.

Może podaj link do listy jak masz albo wymień co tam oglądałeś z lepszych to ci podam takie 100% na których się nie zawiedziesz.

Takie serie jak Death Note, Mirai Nikki, Steins Gate to obowiązkowe topki do obejrzenia jak nie oglądałeś w co wątpie.

NJxbd4x.png

Opublikowano

szukam czegoś dla nowicjusza :D żebym zrozumiał o co chodzi w tych "bajkach" :P

Tylko nie bajkach bo cie zjedzą tutaj xD nie no zobacz sobie Death Note (klasyk) albo jakieś tasiemce z cyklu Naruto/Bleach/One piece

NJxbd4x.png

Opublikowano (edytowane)

a coś z nowszych? bo jak patrzyłem to każdy ma po 100 odcinków+ :D

Bo on ci polecił same tasiemce, takie gówna od których każdy zaczynał i nie chciał obejrzeć nic innego (sam taki byłem). Obejrz sobie death note, ma 37 odcinków. Ewentualnie wybierz coś z mojej listy:

http://myanimelist.net/animelist/Golden1

Edytowane przez Royal2

1373637009-U477327.png

Opublikowano

a coś z nowszych? bo jak patrzyłem to każdy ma po 100 odcinków+ :D

Zasady anime:

1. jeśli anime jest dobre rok się nie liczy

2. wiecej odcników więcej przyjemności jeśli anime jest dobre

Patrz na to z tej perspektywy, zobacz sobie death note ma mniej odcinku a na 100% się nie zawiedziesz ewentualnie Mirai Nikki albo jak już tak bardzo chcesz nowe to Sword Art Online

NJxbd4x.png