Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Hej hej, szukam anime coś w stylu Death Note, żeby główny bohater był taki (podobny) jak w Death Note a nie "ciotowaty" jak w innych :P

Edytowane przez JacobInUK

VNp6c2U.png

Opublikowano

Hej hej, szukam anime coś w stylu Death Note, żeby główny bohater był taki (podobny) jak w Death Note a nie "ciotowaty" jak w innych :P

Takiego drugiego jak death note nie ma tego to mogę być pewien bo oglądałem 6 razy xD

Ale jeśli chcesz podobne bez ciotowatego bohatera to masz Code Geass, Gantz - tutaj bohater główny dla mnie jest jak w death note, Great Teacher Onizuka komedia ale najlepsza jaką widziałem a główny bohater też pro, Steins;Gate, One Outs

NJxbd4x.png

Opublikowano

Nie ma takiego drugiego jak Death Note? Ale manga jest; prawie plagiat xD zwąca się LOST+BRAIN

z anime to np. Monster, Durarara!, Detective Conan (jestem na 101 epie! <3, radzę pomijać fillerowe epy), Psycho-Pass, Spiral, Kuroshitsuji etc

Opublikowano

Nie ma takiego drugiego jak Death Note? Ale manga jest; prawie plagiat xD zwąca się LOST+BRAIN

z anime to np. Monster, Durarara!, Detective Conan (jestem na 101 epie! <3, radzę pomijać fillerowe epy), Psycho-Pass, Spiral, Kuroshitsuji etc

No no oglądaj to co ci selweron poleca a już niedługo dostaniesz takie hity jak chrono crusade i pokemony jak on już pisze w jednym zdaniu takie anime ... xD

NJxbd4x.png

Opublikowano

No pewnie:D byle pasowało i się nie powtarzało:P co Ty masz do detective conana? poza Polską jest znany wszędzie^^

Podbijam, dorzucam Hagure Yuusha no Estetica, Mondai-ji Tachi (...) tylko tu już mózgownicy nie ma (nie kcę warna! :D)

Opublikowano (edytowane)

Joł joł.

Powracam na forum po pomoc w odnalezieniu dobrych anime.

Kryteria:DOBRA KRESKA(czyli 03/04 r. ++) , OP postać główna(bardzo mocna/niepokonana/unikalna zdolność która daje OP moce), co do reszty , czyli charakteru to obojętnie.

Anime które według mnie pasuja do tych kryteriów:

- Mondai ji tachi

- Hagure Yuusha no Estetica

- Elemental Gelade (? xD)

- Hellsing Ultimate

(walcie jak największe ilości anime tego typu)

Maine anime list:

To jest ukryta treść, proszę
Edytowane przez Smaczek

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

Joł joł.

Powracam na forum po pomoc w odnalezieniu dobrych anime.

Kryteria:DOBRA KRESKA(czyli 03/04 r. ++) , OP postać główna(bardzo mocna/niepokonana/unikalna zdolność która daje OP moce), co do reszty , czyli charakteru to obojętnie.

Anime które według mnie pasuja do tych kryteriów:

- Mondai ji tachi

- Hagure Yuusha no Estetica

- Elemental Gelade (? xD)

- Hellsing Ultimate

(walcie jak największe ilości anime tego typu)

Maine anime list:

To jest ukryta treść, proszę

Nie ma z takimi kryteriami..no, może jedno: Zettai Karen Children The Unlimited

Oj tam, chyba, że doczepię się do nawiasów, no to: Toriko, JoJo Bizzare Adventure 2012, Dog Days, Isekai no Seikishi Monogatari, Kaze no Stigma, IS: Infinite Stratos, Ichiban Ushiro no Daimaou, Beelzebub, Kino no Tabi: The beautifful World, Chrome Schelled Regios, World Destruction (końcówka tylko), Medaka Box, Darker than Black, Mahou Shoujo Madoka Magica (zakończenie), Samurai Deeper Kyo, Needless! (walki nawet 13 epowe!!!!!!!!!)

Opublikowano (edytowane)

@selweron

jak zawsze dzięki :D

lookne na all i zedytuje .

@edit

szelweron jaszno widżu , większość fajna i potencjalnie bardzo dobra (patrząc na recenzje z tanuki i jakies ss pod wzgledem kreski :D)

^^ jest no life !

Edytowane przez Smaczek

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano (edytowane)

a ja szukam tytułu anime z tego screena(nie patrząc na tekst):

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1234872_10151971900379059_1855738136_n.jpg

ktoś wie? : d

Shingeki no Kyoujin, w końcu wczoraj kończyłem 1szy sezon gdzie były te scenki ;p

Attack on titan, snk inaczej

aha, sorry, nie wyświetlił mi się cytat, co się dzieje z tym forum..

Edytowane przez GoldeN:#

finalrender.png

Opublikowano

No więc tak, szukam anime (nie mówię podobnego bo takowych nie ma).. na miarę Darker Than Black / Code Geass, najważniejsze kryterium to główny bohater/bohaterka ma być typowym badass'em, reszta mnie nie obchodzi, no może poza kreską - kreska musi być jako tako do oglądania w miarę dobra (Clannad to przykład kreski której nie cierpię - skośne, szerokie oczy i w ogóle twarze takie z dupy), więcej naprawdę nie wymagam. Proszę tylko nie podawać animków z 1990 roku itd, naprawdę nie kręcą mnie okrągłe lub kwadratowe ryje :v

Ah, jak już będzie jakiś fajny animek to nawet tego bohatera można pominąć, byle by to nie było coś w stylu One Piece, takiej kreski to nie zdzierżę, aha no i na nadmiar cycków też nie będę narzekał także śmiało, śmiało :-)

417711489342956987022.png

Opublikowano

Pierwsze co każdy kojarzy z DtB to zaiste phantom: requiem, można dowalić jeszcze Black Cat'a, może Witch Hunter Robin, Ergo Proxy, Speed Grapher, Persona Trinity Soul, Psycho-Pass, Baccano!, Fate/Zero, Deadman Wonderland, Ga-rei: zero, Samurai Champloo, pasują mniej lub więcej i są dobre jak i dobre nie w tę stronę, tak czy siak po 2 epy każdego zalukaj chociaż xD

Opublikowano (edytowane)

Prawie wszystko z wymienionych w całości obejrzałem, do kilku nigdy się nie przekonam czyli na dobrą sprawę nie mam czego oglądać x d.

W każdym razie dzięki.

Jeśli masz jeszcze jakieś fajne anime to śmiało zapodawaj tytuły, mam trochę czasu to przejrzę wszystko co wrzucisz.

Edytowane przez TheMadMan9512

Opublikowano

Właśnie skończyłem oglądać Steins Gate, kuźwa niesamowite anime z dość ciekawą fabułą, kreska też nawet niezła.

Jak ktoś znajdzie coś podobnego do SG to proszę o kontakt, wciągnąłem się troszkę za bardzo i teraz nie ma już odwrotu :G

Opublikowano

Właśnie skończyłem oglądać Steins Gate, kuźwa niesamowite anime z dość ciekawą fabułą, kreska też nawet niezła.

Jak ktoś znajdzie coś podobnego do SG to proszę o kontakt, wciągnąłem się troszkę za bardzo i teraz nie ma już odwrotu :G

Boku no Pico

Opublikowano

Mirai nikki. Są pewne podobieństwa, a i te anime jest zajebiste

finalrender.png

Opublikowano

ChäoS;HEAd