Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam i szukam i nic nie mogę znaleźć :D za dużo chyba już widziałem anime takiego typu ^^ a dokładnie chodzi mi o romans+jakieś fajne walki .

Wiem było ale przeszukałem 20 stron tego tematu i albo widziałem albo kreska mi nie pasowała ;(

Szukam czegoś w stylu np.

katanagatari ( tylko nie chcę anime w którym obiekt uczuć bohatera ginie ... )

moja lista : http://myanimelist.net/animelist/sebastosMC - nie pełna ale z większością

Może też być o jakimś koksie ( nie koniecznie z romansem)np :

Zetman

szukanie anime mnie denerwuje :D szukam kilka godzin i po następnej dobie to samo ;()

rmoiyq.png

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Szukam i szukam i nic nie mogę znaleźć :D za dużo chyba już widziałem anime takiego typu ^^ a dokładnie chodzi mi o romans+jakieś fajne walki .

Wiem było ale przeszukałem 20 stron tego tematu i albo widziałem albo kreska mi nie pasowała ;(

moja lista : http://myanimelist.net/animelist/sebastosMC - nie pełna ale z większością

Zetman

szukanie anime mnie denerwuje :D szukam kilka godzin i po następnej dobie to samo ;()

chyba wszystko obejrzałeś, może po prostu sobie odpuść i poczekaj aż te anime same do ciebie przyjdzie? Ja nie wiem jak wy z takimi listami potraficie znaleźć coś lepszego niż 7/10

Edytowane przez Royal2

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Zetman

Masz zaliczonych 96 serii TV i nie widziałeś jeszcze Angel Beats? :O

Jak dla mnie idealnie wpasowuje się w Twoje wymagania.

1373662483-U83583.png

Opublikowano (edytowane)

nie widziałem ^^ up dzięki ale to starczy mi na 1 dzień :D

a jak mi podejdzie masz 2 moje limity like ^ ^

Like

A co do pana 2x up jak się poświęci kilka godzin to się coś wygrzebie :D jak widzisz na mojej liście to żadne nie ma poniżej 7 ponieważ nie umieszczam tam tych które mi nie podeszły ( chyba powinienem to robić :D )

i mam pytanie nie dodawać ova i specjali ? bo mi to trochę brzydko wygląda ^^

znalazłem jeszcze takie dziś anime :

Spice and Wolf

Bakemonogatari

Xam'd: Lost Memories

Mushibugyou

warto to oglądać ?

Edytowane przez sebastosMC

rmoiyq.png

Opublikowano

Hmm.. Nie oglądałem żadnej z tych serii więc nic na ich temat Ci nie powiem ale mogę Ci polecić jeszcze Wolf's Rain (26) + OVA (4 odc, koniecznie).

Mimo, że nie pasuje idealnie do tego co podałeś to anime jest bardzo dobre i nie powinieneś być zawiedziony.

Są też elementy romansu ale takie specyficzne więc chyba nie nazwałbym tym mianem tego anime.

Raczej taki świetny dramat, okruchy życia z bardzo wciągającą fabułą. Minusem może być kreska ale dla wyjadacza to raczej nie problem. :)

Przyjemnym i wartym polecenia anime jest też Usagi Drop.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

nie widziałem ^^ up dzięki ale to starczy mi na 1 dzień :D

a jak mi podejdzie masz 2 moje limity like ^ ^

Like

A co do pana 2x up jak się poświęci kilka godzin to się coś wygrzebie :D jak widzisz na mojej liście to żadne nie ma poniżej 7 ponieważ nie umieszczam tam tych które mi nie podeszły ( chyba powinienem to robić :D )

i mam pytanie nie dodawać ova i specjali ? bo mi to trochę brzydko wygląda ^^

znalazłem jeszcze takie dziś anime :

Spice and Wolf

Bakemonogatari

Xam'd: Lost Memories

Mushibugyou

warto to oglądać ?

"Spice and Wolf" to jest jedno z lepszych anime uwzględniając rzecz jasna, że jest to romansidło.

Ogółem ciekawa historia (w końcu przygodówka) i przyjemna dla oka kreska, polecam.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Ktoś może wie co to za tytuł?

Znalazłem go przypadkowo w jednej z sygnatur, a wydaje się interesujący.

f8a89ccfcf523b6f6914bdbbff1847d9.gif?131

@Down:

To gify też można googlować przez wyszukiwanie obrazem? Tyle czasu w niewiedzy. :f

Dzięki za pomoc. Dam Wam obu lajka jak mi się limit odnowi czyli wieczorem. ;)

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Hejo. Szukam Anime podobnego do: Fairy Tail, Fullmetal Alchemist.

Jeśli chodzi o FMA to może zobacz sobie Machine-Doll wa Kizutsukanai z poprzedniego sezonu.

Zaś Fairy Tail przypomina mi tylko inny tasiemiec czyli One Piece ale tego pewnie nie będzie Ci się chciało zaczynać z racji ilości odcinków.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Jeśli chodzi o FMA to może zobacz sobie Machine-Doll wa Kizutsukanai z poprzedniego sezonu.

Zaś Fairy Tail przypomina mi tylko inny tasiemiec czyli One Piece ale tego pewnie nie będzie Ci się chciało zaczynać z racji ilości odcinków.

Zapomniałeś o Naruto, tam też zanim dotkną czegokolwiek to klaskają jak Edward z FMA.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Szukam "Wciągającego" anime, gatunek bez różnicy może być nawet steampunk horror echhi jeśli będę tylko wchłaniał odcinek za odcinkiem.

list:

http://myanimelist.net/animelist/VastoLords&show=0&order=4

dużo jest nie wpisane, w dropped i on hold mógłbym kilkadziesiąt anime jeszcze wrzucić

Ale czekam na propozycje.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Szukam "Wciągającego" anime, gatunek bez różnicy może być nawet steampunk horror echhi jeśli będę tylko wchłaniał odcinek za odcinkiem.

list:

dużo jest nie wpisane, w dropped i on hold mógłbym kilkadziesiąt anime jeszcze wrzucić

Monster / Claymore? Mi się bardzo fajnie je oglądało, a widzę, że nie masz ich dodanych.

Zaś z kontynuacji może sprawdź drugi sezon Kuroko no Basket. Pierwszy oceniłeś bardzo wysoko więc może to będzie dobre rozwiązanie.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Monster / Claymore? Mi się bardzo fajnie je oglądało, a widzę, że nie masz ich dodanych.

Zaś z kontynuacji może sprawdź drugi sezon Kuroko no Basket. Pierwszy oceniłeś bardzo wysoko więc może to będzie dobre rozwiązanie.

Monster do mnie nie przemawia co do claymore to nie lubię żeńskich głównych bohaterów a kuroko drugi sezon mam chyba 9 epów obejrzanych.

NJxbd4x.png

Opublikowano

To może Neon Genesis Evangelion? Dość znane anime i powszechnie uważane, za bardzo dobre mecha, a na MALu go nie masz dodanego.
Wolf's Rain też nie oglądałeś, a jest całkiem niezłe chociaż nie jestem pewien czy się okaże dobre do pochłaniania. ;f

Kurde. Za dużo tytułów oglądałeś. xD

1373662483-U83583.png

Opublikowano

list:

Boku no Pico

Wspaniałe anime akcji. Można by rzec, że akcja tryska z monitora

Ja to znałem jak jeszcze siedziałeś ze smoczkiem przed tv z dragonballem więc bitchpls :rolleyes:

Nie oglądałem dragon balla w tv xD

s2c77Oa.png

Opublikowano

Yaoi poproszę... Tylko nie pisać Boku No Pico plz... <_<

76561198009257917.png

"W heteroseksualnych parach, gdzie dziecko przychodzi na świat naturalnie, istnieje w głowach rodziców coś co można określić mianem swoistego "firewall". Czysta i bezwarunkowa miłość bez seksualnych podtekstów.. W przypadku par homoseksualnych i adopcji dzieci, dajmy dla przykładu - parę gejowską adoptującą córkę, mamy do czynienia z sytuacją gdzie dwóch mężczyzn zamieszkuje z "obcą kobietą", której nie chroni żadna biologiczna "blokada". Mężczyzni Ci przejawiają zainteresowanie ciałem dziewczynki, odczuwają pożądanie i chęć poeksperymentowania z kobiecym ciałem... Gwałt w takim przypadku jest tylko kwestią czasu."
Opublikowano

O czym jest Accel World i czy warte jest to obejrzenia przez ferie : P?

O programie, który przyspiesza Twój mózg, a żeby go używać, to musisz wygrywać w walkach z innymi i zdobywać punkty.

Mnie to nudziło, ale dużo osób poleca.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

O czym jest Accel World i czy warte jest to obejrzenia przez ferie : P?

To co napisał up, ale przede wszystkim anime o przyjaźni!!!!!! Tutaj przyjaźń zwycięża!!! Żygać mi się niekiedy chciało, ale..wiele osób poleca :D

Opublikowano

Może obejrzę sobie Accel World

To co napisał up, ale przede wszystkim anime o przyjaźni!!!!!! Tutaj przyjaźń zwycięża!!! Żygać mi się niekiedy chciało, ale..wiele osób poleca :D

Accel World

Ten główny bohater to już wgl mnie dobija.

NJxbd4x.png