Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przepraszam bardzo ale czy ja jestem jakiś gorszy?? bo mam tylko 5 postów? pisze już te pytanie ok. 5 raz i dalej się nie doczekałem odpowiedzi (chodzi o to z anime)

Nie jesteś gorszy, po prostu nie sprecyzowałeś czego szukasz... każda wymieniona przez ciebie pozycja (prócz PS i DxD) jest od siebie diametralnie różna. Ten dział praktycznie już nie istnieje więc nikomu nie chce się wypisywać nie wiadomo ilu tytułów, a określenie "coś dobrego" już zupełnie dezorientuje. Sprecyzuj czego szukasz, a osobiście ci coś polecę...

106071453484304291456.jpeg

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Przepraszam bardzo ale czy ja jestem jakiś gorszy?? bo mam tylko 5 postów? pisze już te pytanie ok. 5 raz i dalej się nie doczekałem odpowiedzi (chodzi o to z anime)

Nie jesteś gorszy, po prostu nie sprecyzowałeś czego szukasz... każda wymieniona przez ciebie pozycja (prócz PS i DxD) jest od siebie diametralnie różna. Ten dział praktycznie już nie istnieje więc nikomu nie chce się wypisywać nie wiadomo ilu tytułów, a określenie "coś dobrego" już zupełnie dezorientuje. Sprecyzuj czego szukasz, a osobiście ci coś polecę...

Mi też polecisz? Plis plis plis.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Szukam czegoś 

po prostu czegoś dobrego :P 

Hellsing Ultimate, Shinsekai Yori, Shiki, Monster. 3 ostatnie tytuły rozkręcają się wolno, aby potem Ci - za przeproszeniem - dopierdolić. 

Główna akcja Hellsinga dzieje się dopiero po kilku odcinkach, jeśli chodzi o konkrety.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Patrzyłem na Twojego MALa i widzę, że każda seria, którą oglądałeś różni się od siebie.

Napisz jakiego gatunku dokładnie poszukujesz a my postaramy się pomóc.

57192e39824c93eb888999c2fd81258e.gif

Opublikowano

Szukam anime o głównym bohaterze, który nie ma przyjaciół itd i sie zakochał, taki tam romans. Mam nadzieję że mi pomożecie ;)

za wiele anime nie oglądałem a więc coś się na pewno znajdzie.

Opublikowano

Szukam anime o głównym bohaterze, który nie ma przyjaciół itd i sie zakochał, taki tam romans. Mam nadzieję że mi pomożecie ;)

Może i ma jednego przyjaciela, lecz sposób w jaki się zakocha i co poprowadzi dalszą fabułe, jest według mnie znakomite - Clannad, 2 sezony.

Opublikowano

Szukam naprawdę dobrego romansu(mile widziany również dramat lecz niekonieczny).

Będzie trudno, ale mam nadzieje że komuś się uda.

https://myanimelist.net/animelist/Etaus

Zet by ci polecił, ale niestety nie żyje  :makka:

Basilisk

Shingetsutan Tsukihime - tyle że to nudne w c**j, ale większości się podoba...

Hatsukoi Limited - to było spoko

Akagami no Shirayuki-hime 

gfgdf

Opublikowano

Może i ma jednego przyjaciela, lecz sposób w jaki się zakocha i co poprowadzi dalszą fabułe, jest według mnie znakomite - Clannad, 2 sezony.

Coś innego jeszcze się znajdzie? Dobrze by było jakby anime było bez nadprzyrodzonych mocy :)

Opublikowano (edytowane)

Takie pytanko :)

Jest jakieś anime z dobrą kreską gdzie są super cary ? [sporty itp]

Edytowane przez nevil112
Opublikowano

1. Rainbow/Shiki

2.Gunslinger Girl

3.Bakemonogatari (prawie cała seria jest dobra, oprócz tych nowych)

4. School Days

5. Cowboy

6.Sen to Chihiro no Kamikakushi

7.Ushinawareta Mirai wo Motomete

Reszte możesz wyp..rzucić 

Nie pierdziel, że mam wyrzucić cudeńka typu HxH, Monster czy Mushishi. Ale tu mnie kupiłeś - Nie spodziewałem się, że Rainbow mnie będzie rozpierdalać od środka, dzięki wielkie, dawno nie oglądałem czegoś tak zajebistego. Zacznę od końca, bo strach wiedzieć co tam dalej mi wybrałeś. :D

Opublikowano

Szukam anime pokazującego życie w Japonii, zwyczaje, szkolne życie, życie poza szkołą, okruchy życia. Coś lekkiego. Licze na Was ;>

Opublikowano (edytowane)

Szukam anime pokazującego życie w Japonii, zwyczaje, szkolne życie, życie poza szkołą, okruchy życia. Coś lekkiego. Licze na Was ;>

O tej tematyce jest masa przeciętnego syfu dla mas, tak zwanych szkolnych komedyjek, ale są też lepsze serie. Bardzo polecam Sakamichi no apollon, Toradora, Great Teacher Onizuka, Kuzu no honkai (dośc specyficzna seria, ale fajna), welcome to the nhk (tutaj nie ma raczej szkoły, ale Japonia jak najbardziej)

Edytowane przez royal333
Opublikowano

Yo! Szukam jakiegoś fajnego anime w klimatach: romans, akcja, super moce(nadprzyrodzone). Macie coś fajnego? Uprzedzam jestem wybredny i sporo już obejrzałem :D

Opublikowano (edytowane)

Yo! Szukam jakiegoś fajnego anime w klimatach: romans, akcja, super moce(nadprzyrodzone). Macie coś fajnego? Uprzedzam jestem wybredny i sporo już obejrzałem :D

Podeślij swojego MAL'a lub jakąś listę obejrzanych tytułów.

Zetsuen no Tempest

Mahou Sensou

Guilty Crown

Charlotte

Sword Art Online

Angel Beats!

Yamada-kun to 7-nin no Majo

Kokoro Connect

Trinity Seven

Cała seria Fate, chociaż romans jest raczej drugoplanowy, ale jeżeli chodzi o akcje, super moce to nie ma sobie równych.

Strzelam.

Edytowane przez Etaus
Opublikowano

Podeślij swojego MAL'a lub jakąś listę obejrzanych tytułów.

Zetsuen no Tempest

Mahou Sensou

Guilty Crown

Charlotte

Sword Art Online

Angel Beats!

Yamada-kun to 7-nin no Majo

Kokoro Connect

Trinity Seven

Cała seria Fate, chociaż romans jest raczej drugoplanowy, ale jeżeli chodzi o akcje, super moce to nie ma sobie równych.

Strzelam.

Hmm, tak powiem, że kilka z tych mnie zainteresowało. Nie oglądałem Angel Beats!, Kokoro Connect i serii Fate. Aj i muszę powiedzieć, że moja lista obejrzanych, jest bardzo duża i pomieszana tak, że ciężko jest się odnaleźć nawet mi xD. Jeszcze dopowiem, że z tych nowych obejrzałem prawie wszystko tak, że szukam tytułów z roku poniżej 2011.

Opublikowano

Mirai nikki, deadman wonderland, btooom.

Czy są fajne to sam ocenisz, ale wydaje mi się, że na pewno wciągające. Niestety deadman wonderland i btooom praktycznie bez zakończenia

Opublikowano

Jako, że mam od niedawna kindle oraz zobaczylem, że na stronie z mangami po polsku (manga library) Gantz jest w calosci przetlumaczone zapytam was ziomeczki, czy polecacie tą mange? Jeśli tak to czemu? Oraz fajnie by bylo jakbyscie podali jakieś inne mangi, które są albo na bieżąco tłumaczone na polski albo w calosci, aczkolwiek nie liczę tak naprawdę na to, ze ktokolwiek inny oprocz mnie ma takie problemy z angielskim by móc mi podać jeszcze jakieś inne tytuły warte przeczytania dostępne na necie xD

• 2 tygodnie później...