Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ktoś wie gdzie idzie znaleźć wszystkie 7 odcinków Owarimonogatari 2`iego sezonu?

Jakiś ułomny ostatnio jestem i nie umiem znaleźć

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano
1 godzinę temu, BornVillain napisał:

Ktoś wie gdzie idzie znaleźć wszystkie 7 odcinków Owarimonogatari 2`iego sezonu?

Jakiś ułomny ostatnio jestem i nie umiem znaleźć

Jeśli widziałeś 3 odcinki godzinne, to znaczy, że obejrzałeś serie.

TuByłaSygnatura.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć!

Uwielbiam Anime w klimatach Virtual Reality,Gier, Materializacji duszy lub specjalnych zdolności. Obejrzałem (wszystkie świetne). Proszę o propozycje dosyć podobnych anime i ewentualne informacje co do niżej wymienionych (np czy będzie nowy sezon i kiedy) 

VIRTUALNA RZECZYWISTOŚĆ / ŚWIAT GRY:

• [sword Art Online 1 i 2 + Ordinal scale],
  • [ Accel World],
  • [Log Horizon 1 i 2],
  • [No Game No Life],
  • [Hai to Gensou no Grimgar],
  • [Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku Wo!],
  • [DanMachi]
  • [Overlord]
  • [btoom]

MATERIALIZACJA DUSZY:

• [Absolute Duo],
  • [Rakudau Kishi No Cavalry]

Z góry dziękuje i pozdrawiam!

beater-sy_eneaesp - Kopia.png

1. WarRock- Rozkodowany w 100% - 08.04.2011
  2. CombatArms - Rozdkodowany w 100% - 14.04.2011
  3. Elsword - Rozkodowany w 100% - 03.03.2012
  4. Cube World - Rozkodowany w 100% - 21.07.2013
  5. League of Legends - Rozkodowany w 50% - 22.07.2013
  6. Jakoś nie znalazłem nic ciekawego a z lola zrezygnowałem - 2015
  7. Z Programowania przerzuciłem się na hacking bo to już nie multiplayer cheats,więc mnie tu nie chcą i się do tej pory opierdalam -  połowa 2018
  8. I cyk dwójeczka, zostałem współtwórcą niewykrywalnej prywatnej platformy skrypterskiej do League of legends. Po poznaniu paru osób które mnie poprowadziły w odpowiednią strone w końcu stworzyłem coś undetected do lola... PS przypominam ze zajawka pojawiła się w 2013 a mamy 2019
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam jestem świeżo po obejrzeniu RnY, anime super. Sezon 1 zakończył się tak, że po prostu musi być 2 sezon ale doifnormowałem się, że jednak anime nie zarobiło wystarczająco i s2 nie będzie.

Jest tylko novelka do przeczytania, ale to nie to samo.

Szukam podobnego anime do tego może być wlasnie cos z takiego 2013/14/15/16 roku, ważne żeby miały takie fajne postacie jak miało to anime, tejemnicze, śmieszne.. Szukam czegoś takiego.

Bardzo prosze o pomoc!

https://myanimelist.net/animelist/Etyldd

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Elo elo 

W tym roku nie oglądałem praktycznie w ogóle animełków. Czy zatem ktoś poleciłby coś z tego roku?

Tematyka obojętna. Coś innowacyjnego, jakiś nowy motyw. Coś co Cię zaskoczyło i wciągnęło.

HBV27j.png

Opublikowano
Dnia 18.11.2017 o 00:53, VellG napisał:

Witam jestem świeżo po obejrzeniu RnY, anime super. Sezon 1 zakończył się tak, że po prostu musi być 2 sezon ale doifnormowałem się, że jednak anime nie zarobiło wystarczająco i s2 nie będzie.

Jest tylko novelka do przeczytania, ale to nie to samo.

Szukam podobnego anime do tego może być wlasnie cos z takiego 2013/14/15/16 roku, ważne żeby miały takie fajne postacie jak miało to anime, tejemnicze, śmieszne.. Szukam czegoś takiego.

Bardzo prosze o pomoc!

https://myanimelist.net/animelist/Etyldd

Co to jest RnY?

Dnia 18.12.2017 o 18:00, grzesssiu napisał:

Elo elo 

W tym roku nie oglądałem praktycznie w ogóle animełków. Czy zatem ktoś poleciłby coś z tego roku?

Tematyka obojętna. Coś innowacyjnego, jakiś nowy motyw. Coś co Cię zaskoczyło i wciągnęło.

Mahoutsukai no Yome 

jest na pewno warte polecenia, osobiscie tego nie moge polecic bo jeszcze nie ogladalem, czekam aż się skonczy emisja tego. 

Co do anime ktore polecił pitbull: "Ballroom e Youkoso" to ja nie moglbym go obejrzec, kreska jest paskudna, takie dlugie szyje i ogolnie konczyny ale ogolnie to ponoć dobra seria.

Opublikowano (edytowane)

Siemka poszukuje anime z gatunków: 

1. Akcja osadzona w przyszłość na ziemi gdzie technologia zawładneła światem, wszystko jest uzależnione od maszyn i tp. Człowiek w tym świecie praktycznie nic nie znaczy.

albo 

2. Akcja jest osadzona w postapokaliptycznym świecie zniszczonym przez coś. Sceneografia mile widziana jak np w filmie "Jestem legendą" lub "Mad Max", obowiązkowy brak mechów.

albo

3. Akcja osadzona jest w czasie apokalipsy lub w postapokaliptycznym świecie w którym jakiś wirus czy coś innego spowodował agresje i chęć zabijania u ludzi/zmieniło ludzi w coś ala zombie.

Punkt 2 i 3 mogą nie być anime ale np zwykłym filmem, serialem lub dramą. Lista anime: https://myanimelist.net/animelist/BOZASNE  Lista dram: https://mydramalist.com/dramalist/BOZASNE  Listy filmów nie mam ale większość już widziałem chyba + jak ktoś ma jakąś stronę gdzie da się zrobić fajną listę filmów byłbym wdzięczny na jej udostępnienie. Podobnie jak do listy filmów nie posiadam listy seriali i też byłbym wdzięczny gdyby ktoś mi jakąś udostępnił, z seriali z taką tematyką jestem w trakcie oglądania: TWD, FTWD i jak się jeszcze zalicza to The 100.

Edytowane przez BOZASNE
Opublikowano

@BOZASNE

To jest ukryta treść, proszę

Jako, że Blame i Ergo Proxy to są Must Watch, nie będę się o nich rozpisywał, natomiast o Texhnolyze słów kilka:

Texhnolyze wyróżnia się bardzo wolnym tempem, nie zdziw się jeśli przez połowę pierwszego odcinka nie usłyszysz żadnego dialogu. Jest to dość ciężkie i specyficzne anime, definitywnie nic pokroju wyżej wymienionych, zakończenie dosłownie wgniata w fotel i pozostawia widza z dziurą w sercu... tak jest jeśli się nie wyłamie przy pierwszych odcinkach. Wspomniałem, że Texhnolyze jest ciężkie, a więc jeśli nie odnajdziesz się za bardzo w fabule to po prostu będziesz się nudził.. zasypiał z włączonym monitorem.

Jeszcze z takich lepszych post-apo

417711489342956987022.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć, może ktoś będzie mógł mi pomóc: szukam anime, które oglądałam jakieś 8 lat temu; jest to komedia o 3 lub 4 mieszkających razem chłopakach, którzy zostali przygarnięci przez jedną kobietę, chłopcy są po przejściach - jeden był molestowany z tego co pamiętam; kobieta im pomaga pozwalając mieszkać im w jednym swoich domów (dom jest wypasioną willą). Razem z nimi ma zamieszkać nieśmiała, mało urodziwa dziewczyna. Chłopaki mają pomóc jej stać się damą. Dziewczyna w anime jest pokazana często jaki taki skurczony mały człowieczek, aby zobrazować to jak bardzo jest nieśmiała i zamknięta w sobie. Pamiętam, że jej ojciec jest potężny i silny - raz przyjeżdża w odwiedziny, zobaczyć jak jego córeczka, jego oczko w głowie sobie razi. Wiem, że przewija się jakaś historia o jej ojcu że pokonał niedźwiedzia.

Anime jest krótnie ma około 12 odcinków. Jeżeli ktoś będzie kojarzyć tytuł to bardzo proszę o pomoc. Główkuję się już dłuższy czas i przypomnieć sobie nie mogę!

Dzięki!

Opublikowano (edytowane)
Dnia 1.01.2018 o 22:31, BOZASNE napisał:

Siemka tym razem szukam jakiegoś ponurego/smutnego depresyjnego animca lista- https://myanimelist.net/animelist/BOZASNE ktoś się podejmie?

Death parade troche może, welcome to the nhk, psycho pass, nie wiem, white album 2?

Może nie są to takie w chuj dołujące, przytłaczające  anime, ale na pewno są smutne przynajmniej miejscami i - dobre

Edytowane przez royal333
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Witam, poszukuje anime podobnych do tych na liście. Interesują mnie głównie rzeczy których nie można spotkać normalnie, chodzi mi o wszelakiego rodzaju magie, alternatywne światy, nadprzyrodzone zdolności czy apokalipsy np. zombie itp. Nie przepadam za starszymi produkcjami, zazwyczaj odpycha mnie kreska. Dlatego chciałbym prosić o jakieś nowsze produkcje.

Ostatnio również zacząłem oglądać ecchi oraz haremy ( ͡° ͜ʖ ͡°). Aczkolwiek wolałby aby bohaterowie posiadali jakieś moce jak np. było w przypadku High School DxD czy Shinmai Maou no Testament.

Link do mojej listy: https://myanimelist.net/animelist/Leyasu

Jedyne czego nie trawie to MECHY, dlatego prosiłbym o nie podawanie tytułów zawierających ich. :10_wink:

Jeśli jeszcze ktoś dycha na tym forum proszę o pomoc! <3

Edytowane przez maraam
Opublikowano

Na forum to już tylko Klaus i chaterchater straszą, reszta się już dawno gdzie indziej przeniosła... Szczerze, to nie wiem co ci polecić skoro starszych tytułów nie lubisz (a to naprawdę skarbnica świetnych tytułów z tego gatunku co chcesz) no i fakt, że masz wszystko na 8-10 ocenione też nie pomaga.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Pitbull_ napisał:

Na forum to już tylko Klaus i chaterchater straszą, reszta się już dawno gdzie indziej przeniosła... Szczerze, to nie wiem co ci polecić skoro starszych tytułów nie lubisz (a to naprawdę skarbnica świetnych tytułów z tego gatunku co chcesz) no i fakt, że masz wszystko na 8-10 ocenione też nie pomaga.

Ogólnie wygląda to tak w mojej ocenie, że nie oglądam nic co mi się nie spodoba, stąd takie oceny w skali 8-10, zazwyczaj moje oglądanie opiera sie na 2-3 odc po czym decyduje się, czy coś obejrzę, czy tez nie. Jeśli twierdzisz, że starsze anime to "skarbnica tytułów" możesz coś podać, nie jestem jakoś bardzo obeznany w anime, napisałem tak tylko dlatego, iż do tej pory nie spotkałem nic co mnie zachęciło. Napewno jeśli podasz jakieś przykłady, postaram się je obejrzeć i być może przekonać do starszych produkcji. :)

Edytowane przez maraam
Opublikowano
44 minuty temu, TheMadMan9512 napisał:

@maraam

Masz tu trochę z każdego gatunku, magia, zombiaki, nadprzyrodzone, a nawet ecchi się znajdzie (dwa ostatnie linki).

Szczerze powiedziawszy, już wcześniej je spotkałem, lecz byłem sceptycznie nastawiony, mimo wszystko postaram się je obejrzeć. Tak czy siak, dzięki, zabieram się do oglądania!

Gdybyś miał jeszcze czas/chęci z przyjemnością przygarnę większą liczbę tytułów.

Opublikowano
2 godziny temu, maraam napisał:

Szczerze powiedziawszy, już wcześniej je spotkałem, lecz byłem sceptycznie nastawiony, mimo wszystko postaram się je obejrzeć. Tak czy siak, dzięki, zabieram się do oglądania!

Gdybyś miał jeszcze czas/chęci z przyjemnością przygarnę większą liczbę tytułów.

Podobnie możesz zrobić z listą innych osób, polecam przejrzeć profile głównej śmietanki tego działu.

Jeśli o kimś zapomniałem to najmocniej przepraszam. :P

417711489342956987022.png