Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Szukam starego anime pełnometrażowego  (produkcja z lat 90-tych najprawdopodobniej). Nie pamiętam tytułu jedynie strzępy fabuły. Może ktoś  pokojarzy ;)

Do rzeczy:

- film powstał w oparciu o mangę  (lub anime - nie pamiętam dokładnie)

- akcja dzieje się na pustynnej planecie (być może Ziemi) w świecie przyszłości

- na tej planecie znajduje się młoda dziewczyna (bodajże księżniczka)  poruszająca się na skuterze-poduszkowcu + jest z nią mały żółty  stworek, który potem ratuje ją z opresji zwołując swoich rodaków do walki z robotem

- dziewczyna w trakcie fabuły ma wizje w których ukazuje jej się "duch matki" ?? i mówi o przeznaczeniu dziewczyny

- ścigają ją  roboty: pierwszy jest bardzo szybki w walce w ręcz (czarny kolor), pozostałe wychodzą z ziemi i posiadają dużą siłę ognia (zielony i czerwony kolor)

- na pomoc dziewczynie wyruszają łowcy nagród (młody chłopak i starszy dziadek) na początku filmu lecą statkiem kosmicznym i odbierają komunikat o     nagrodzie za znalezienie owej dziewczyny  

- chłopak walczy przy pomocy miecza i broni palnej 

- dziadek jeździ pojazdem przypominającym Jeep'a , którym pod koniec bohaterowie uciekają w korytarzach po ruinie budynków (??)

- na końcu ostatni z robotów wybucha i niszczy planetę ??  

- Anime z gatunku: mecha, cyberpunk, super moce

Za wszelkie podpowiedzi tytułów będę wdzięczny :)

Przychodzi mi do głowy tylko jeden film studia Ghibli, który w około 60% pasuje do twojego opisu:

Kaze no Tani no Nausica (Nausicia z doliny wiatru) 

106071453484304291456.jpeg

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Witam

Szukam starego anime pełnometrażowego  (produkcja z lat 90-tych najprawdopodobniej). Nie pamiętam tytułu jedynie strzępy fabuły. Może ktoś  pokojarzy ;)

Do rzeczy:

- na tej planecie znajduje się młoda dziewczyna (bodajże księżniczka)  poruszająca się na skuterze-poduszkowcu + jest z nią mały żółty  stworek, który potem ratuje ją z opresji zwołując swoich rodaków do walki z robotem

- dziewczyna w trakcie fabuły ma wizje w których ukazuje jej się "duch matki" ?? i mówi o przeznaczeniu dziewczyny

- ścigają ją  roboty: pierwszy jest bardzo szybki w walce w ręcz (czarny kolor), pozostałe wychodzą z ziemi i posiadają dużą siłę ognia (zielony i czerwony kolor)

- na pomoc dziewczynie wyruszają łowcy nagród (młody chłopak i starszy dziadek) na początku filmu lecą statkiem kosmicznym i odbierają komunikat o     nagrodzie za znalezienie owej dziewczyny  

- dziadek jeździ pojazdem przypominającym Jeep'a , którym pod koniec bohaterowie uciekają w korytarzach po ruinie budynków (??)

Przychodzi mi do głowy tylko jeden film studia Ghibli, który w około 60% pasuje do twojego opisu:

-  Kaze no Tani no Nausica (Nausicia z doliny wiatru) 

To nie ten film.

Świat w animie o której pisałem to praktycznie 100% pustynia (pomijając wstawki w przestrzeni kosmicznej na początku). Poza tym stroje bohaterów są "mniej europejskie" (księżniczka miała bodajże ochraniacze na łokciach i kolanach i strój podobny do mundurków szkolnych).

Ten stworek o którym pisałem wyglądał raczej jak kulka z małymi łapkami niż jakoś konkretnie narysowane zwierzątko z naszego świata (realnego świata). I pamiętam że kiedy bronił księżniczki "dostał baty" od robota i upadł na kamienie (cały taki poobijany) i w tedy zawołał "ekipę" która przemieszczała się w gromadzie jak by chmura a na ich czele był taki stary z brodą i laską  ;) 

p.s.

Kaze no Tani no Nausica  oglądałem swego czasu - nie najgorsza muszę przyznać :)

Edytowane przez Drive-R
Opublikowano

Witam

Do rzeczy:

-  Kaze no Tani no Nausica (Nausicia z doliny wiatru) 

To nie ten film.

Świat w animie o której pisałem to praktycznie 100% pustynia (pomijając wstawki w przestrzeni kosmicznej na początku). Poza tym stroje bohaterów są "mniej europejskie" (księżniczka miała bodajże ochraniacze na łokciach i kolanach i strój podobny do mundurków szkolnych).

Ten stworek o którym pisałem wyglądał raczej jak kulka z małymi łapkami niż jakoś konkretnie narysowane zwierzątko z naszego świata (realnego świata). I pamiętam że kiedy bronił księżniczki "dostał baty" od robota i upadł na kamienie (cały taki poobijany) i w tedy zawołał "ekipę" która przemieszczała się w gromadzie jak by chmura a na ich czele był taki stary z brodą i laską   ;)

p.s.

Kaze no Tani no Nausica  oglądałem swego czasu - nie najgorsza muszę przyznać :)

No to w takim wypadku Five Star Stories - nic innego nie pasuje. 

Opublikowano (edytowane)

Wybacz ale to nie "to"   :(

Wiedziałem że trudno będzie namierzyć to anime bo nie jest ona jakoś znana w PL  - szukam jej już ponad 10 lat ._. 

no cóż  może ktoś inny ma jakieś sugestie ??  :)

Edytowane przez Drive-R
Opublikowano

Witam

Do rzeczy:

To pewnie nie to ale fabuła kojarzy mi się z "Casshern Sins" lub "Avenger"

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

Wiedziałem że trudno będzie namierzyć to anime bo nie jest ona jakoś znana w PL  - szukam jej już ponad 10 lat ._.

10 lat? No to ci się chyba, albo tylko przyśniło, albo c*****o szukasz... w dzisiejszej dobie globalizacji z taką ilością informacji nie możesz znaleźć jednego tytułu? Ludzie znajdują piosenki po jednym bicie, znajdują filmy po jednej scenie, a ty masz praktycznie pełen zarys fabuły, wygląd głównej bohaterki wiesz mniej więcej w jakich latach ten film powstał i znasz główny gatunek tego tytułu jakim jest mecha i nadal nie możesz znaleźć? No kurde, facet załamujesz mnie :/

http://tnij.org/ev8l73r - łap linka, wyskoczą ci wszystkie filmy od roku 1980 do 1990 z gatunku mecha jakie wyszły i zostały zarejestrowane w bazie. Jeśli nadal nie będzie (MyAnimeList nie ma w bazie produkcji kooperacyjnych z innymi krajami) to masz tutaj jeszcze bardziej rozbudowaną wyszukiwarkę z na prawdę ogromną bazą wszelkiej maści tytułów, które można chociażby w małej cześci podciągnąć pod anime: http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?adb.search=&show=search&do.search=search 

Opublikowano

KAICHOU WA MAID-SAMA! - podobny wątek miłosny, bohaterzy. Da się załatwić? :D

Da się załatwić : 

- Ao Haru Ride

- Sukitte Ii na yo.

Opublikowano (edytowane)

10 lat? No to ci się chyba, albo tylko przyśniło, albo c*****o szukasz... w dzisiejszej dobie globalizacji z taką ilością informacji nie możesz znaleźć jednego tytułu? Ludzie znajdują piosenki po jednym bicie, znajdują filmy po jednej scenie, a ty masz praktycznie pełen zarys fabuły, wygląd głównej bohaterki wiesz mniej więcej w jakich latach ten film powstał i znasz główny gatunek tego tytułu jakim jest mecha i nadal nie możesz znaleźć? No kurde, facet załamujesz mnie :/

http://tnij.org/ev8l73r - łap linka, wyskoczą ci wszystkie filmy od roku 1980 do 1990 z gatunku mecha jakie wyszły i zostały zarejestrowane w bazie. Jeśli nadal nie będzie (MyAnimeList nie ma w bazie produkcji kooperacyjnych z innymi krajami) to masz tutaj jeszcze bardziej rozbudowaną wyszukiwarkę z na prawdę ogromną bazą wszelkiej maści tytułów, które można chociażby w małej cześci podciągnąć pod anime: http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?adb.search=&show=search&do.search=search 

1. Nie przyśniło mi się - oglądałem to anime  za dzieciaka (na VHS'ie)  i z sentymentu szukam jak mnie najdzie na wspomnienia   ;)

2. Może masz rację - "c****o szukam"  lub zwyczajnie nie znalazłem "tej części internetu" które pozwalają po tych informacjach, które opisałem odszukać ten film ;)

3. Nie załamuj się moją osobą - na tym świecie jest mnóstwo innych spraw którymi warto się przejmować ;)

4. Po kilkunastu nieudanych próbach poszukiwań zastanawiałem się czy produkcja tego filmu nie jest czasem "made by USA"  i dlatego nie mogę jej poszukać, jednak "kreska" (z tego co pamiętam) jest w niej typowa dla anime z tego okresu (oczy, ubiór etc.)  

Bardzo dziękuję za poświęcony czas i za linki - doceniam (!!) 

Aktualnie przeszukuję te bazy i mam nadzieję, że się uda znaleźć ten tytuł   :D

Edytowane przez Drive-R
Opublikowano

Trochę inne pytanie bo szukam novelki która nazywa się : Kare to Hitokui no Nichijou ,jestem upośledzony i nie mogę znaleźć wszystkich chapterów.

Opublikowano (edytowane)

@up zależne czy lubisz komedie itd.,osobiście dropłem po 2`gim odcinku,dla mnie psuło klimat

Tak ogólnie Szukam Anime Ja!

Kategorie: przygodowe itp., [poza Magi]

Podobne [wątpliwe] : Log Horizon

MAL :https://myanimelist.net/animelist/BornVillain69

Edytowane przez BornVillain

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Szukam animo

Jakiejś prostej serii z magią, coś w stylu:

Flying witch, Little witch academia, Gabriel DropOut

Mal

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

Szukam animo

Jakiejś prostej serii z magią, coś w stylu:

Flying witch, Little witch academia, Gabriel DropOut

Mal

Toaru Majutsu no Index

Densetsu no Yuusha no Densetsu (jeśli nie przeszkadza Ci urwana fabuła)

Z obecnie wychodzących bym jeszcze wepchnął Youjo Senki, naprawdę spoko baja i jako jedyna pozycja wpasowuje się w twój "styl" female mc.. jakby przymrużyć lekko oczy.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Szukam leciutkiej mangi max 4-5 tomikowej. Może być romans, okruchy życia, dramat coś w tym stylu np.

Opublikowano (edytowane)

Anime z najciekawszymi swiatami i głównymi bohaterami? Czy też nie wiem, z jakimś ciekawym motywem fabularnym

Edytowane przez Royal3
Opublikowano (edytowane)

Czesc.

Ostatnio skaczylem ogladac anime Mahouka Koukou no Rettousei

I chciałbym abyście mi polecili/znalezli cos podobnego

Najbardziej zalezalo by mi na dobrej kresce/animacji + głowny bohater który jest wyje silny ale nie musi tego od razu pokazac itp [+ romans jak bedzie cos ciekawego :D]

Mój mal

@BOZASNE 

@Pitbull_

@Etaus

@TheMadMan9512

@KlauS.

@RaVersoN

@szymonekeqq123 

Licze na was ! :D

Edytowane przez nevil112
Opublikowano

Najbardziej zalezalo by mi na dobrej kresce/animacji + głowny bohater który jest wyje silny ale nie musi tego od razu pokazac itp [+ romans jak bedzie cos ciekawego :D]

Hellsing: Ultimate? Dobra kreska i animacja (Madhouse), główny bohater jest z*********e silny, ale swoją potęgę dopiero pokaże po długim czasie. Troszkę nie to samo co np. Mondaji, ale może warto spróbować.

Kolejnym tytułem może być Fate/Zero. Tam właściwie wszyscy są silni jak cholera, a główny bohater musi pójść na 100% dopiero w swoich najważniejszych walkach. Jedna z najlepszych animacji jakie oglądałem.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Czesc.

Ostatnio skaczylem ogladac anime Mahouka Koukou no Rettousei

I chciałbym abyście mi polecili/znalezli cos podobnego

Mój mal

@BOZASNE 

@Pitbull_

@Etaus

@TheMadMan9512

@KlauS.

@RaVersoN

@szymonekeqq123 

Licze na was ! :D

Może Redline?

gfgdf

Opublikowano

@indywidualistaA @KlauS. @Eftar

Jakas inna propozycja ? i dzieki za te u góry 2 albo 3 juz ogladalem z nich :D

Możesz powiedzieć, które polecone tytuły widziałeś? Ułatwiłoby to kolejny dobór.

Możesz jeszcze zobaczyć:

https://myanimelist.net/anime/696/Tenchi_Muyou

MUST WATCH https://myanimelist.net/anime/534/Slayers

https://myanimelist.net/anime/1/Cowboy_Bebop