Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
8 godzin temu, RaVersoN napisał:

Jak coś dłuższego i z walkami to HxH 2011 sztos, bohater faktycznie trenuje, różne postacie, dużo wątków (ciekawszych niż szukanie ojca przez głównego bohatera) i trochę nawet jest to psychologiczne anime, najbardziej da się to zauważyć w Chimera Ant arc.

Mushishi jak szukasz czegoś spokojnego, co prawda czasami zdarzają się tam poważniejsze wątki, jednak każdy odcinek to inna historia, a główny bohater raczej nie jest ekspresyjny. 

Monster jak szukasz czegoś podobniejszego do serialu niż anime, wolno się rozkręca (w moim przypadku potrzebowałem 20 odcinków i kilku podejść, aby obejrzeć całość), jednak po dotarciu do końca nie powinieneś żałować obejrzenia.

Shiki - imo też wolno się rozkręca, ale na pewno warte obejrzenia.

QtiV6xY.gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Anime podobne do Fairy Tail, głownie chodzi mi o takie fantasy, gdzie głównego bohatera nie da się nie lubić ( Natsu <3 ), mogą być gildie czy jakieś drużyny, aby się coś działo takiego że tak powiem nie z tego świata ( Smoki,magia,"drugi wymiar",Happy <3 itp.) Może dużo wymagam, ale jest może podobne w 50% jakieś anime. :17_heart_eyes:

frsthnotesygn.gif

Tylko żul zbiera polubienia... Pomogłem ??? Daj polubienie chociaż Ty nie bądź żulem...:13_upside_down:

Opublikowano
Dnia 28.02.2018 o 17:23, Deekin1922 napisał:

Anime podobne do Fairy Tail, głownie chodzi mi o takie fantasy, gdzie głównego bohatera nie da się nie lubić ( Natsu <3 ), mogą być gildie czy jakieś drużyny, aby się coś działo takiego że tak powiem nie z tego świata ( Smoki,magia,"drugi wymiar",Happy <3 itp.) Może dużo wymagam, ale jest może podobne w 50% jakieś anime. :17_heart_eyes:

Bleach, One Piece

Opublikowano
9 minut temu, Etaus napisał:

Bleach, One Piece

One piece - Za dużo odcinków żeby od 1 oglądać ;x

Bleach - Po 3 odcinkach nie przypadł mi bardzo ;x

frsthnotesygn.gif

Tylko żul zbiera polubienia... Pomogłem ??? Daj polubienie chociaż Ty nie bądź żulem...:13_upside_down:

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Deekin1922 napisał:

One piece - Za dużo odcinków żeby od 1 oglądać ;x

Bleach - Po 3 odcinkach nie przypadł mi bardzo ;x

I to jest właśnie błąd wielu osób, też tak sądziłem, ale się przekonałem i nie żałuję(chodzi mi o OP).

Na myśl przychodzi mi jeszcze Nanatsu no Taizai.

Edytowane przez Etaus
Opublikowano
Dnia 28.02.2018 o 17:23, Deekin1922 napisał:

Magi - królestwa, grupy ludzi, fantasy na całego, główny bohater co prawda dopiero w drugim sezonie staje się bardziej niezależny, jednak pierwszy sezon też jest ciekawy. 

Hunter x Hunter - stowarzyszenie łowców, fantasy to raczej nie jest (chyba jedynym elementem fantasy jest to, że istnieją w świecie magiczne zwierzęta, co też staje się w pewnym momencie bardzo istotne). Główną bronią w tym świecie jest korzystanie z energii życiowej, czy aury, a przejawia się ona w różnych formach - podobnie jak z magią w innych anime. Z początku lekkie anime, wraz z czasem nabiera powagi, co dla mnie akurat było plusem. 

Może też Overlord, główny bohater tkwi w grze fantasy. Dla mnie jest to połączenie dark fantasy z komedią, imo dosyć dobry balans.

QtiV6xY.gif

Opublikowano
15 godzin temu, Etaus napisał:

I to jest właśnie błąd wielu osób, też tak sądziłem, ale się przekonałem i nie żałuję(chodzi mi o OP).

Na myśl przychodzi mi jeszcze Nanatsu no Taizai.

Zobacze jeszcze :10_wink:

3 godziny temu, KlauS. napisał:

Magi - królestwa, grupy ludzi, fantasy na całego, główny bohater co prawda dopiero w drugim sezonie staje się bardziej niezależny, jednak pierwszy sezon też jest ciekawy. 

Hunter x Hunter - stowarzyszenie łowców, fantasy to raczej nie jest (chyba jedynym elementem fantasy jest to, że istnieją w świecie magiczne zwierzęta, co też staje się w pewnym momencie bardzo istotne). Główną bronią w tym świecie jest korzystanie z energii życiowej, czy aury, a przejawia się ona w różnych formach - podobnie jak z magią w innych anime. Z początku lekkie anime, wraz z czasem nabiera powagi, co dla mnie akurat było plusem. 

Może też Overlord, główny bohater tkwi w grze fantasy. Dla mnie jest to połączenie dark fantasy z komedią, imo dosyć dobry balans.

Dzięki, zobacze :15_yum:

frsthnotesygn.gif

Opublikowano (edytowane)

Szukam fantasy bez przesadnego ecchi albo psychologiczne (ogólnie każdy gatunek oprócz romansu). Najlepiej coś po roczniku 2012 (może być starsze ale żeby miało znośna kreske) . https://myanimelist.net/animelist/Nawicho

Edytowane przez Nawicho

tumblr_msh8e7sxEa1r3sabqo5_500.gif    Nie wiemy, jakimi ludźmi tak naprawdę jesteśmy, aż do momentu przed naszą śmiercią.

Opublikowano
5 godzin temu, Nawicho napisał:

Szukam fantasy bez przesadnego ecchi albo psychologiczne (ogólnie każdy gatunek oprócz romansu). Najlepiej coś po roczniku 2012 (może być starsze ale żeby miało znośna kreske) . https://myanimelist.net/animelist/Nawicho

Mushishi (tu możesz mieć zastrzeżenia do kreski, ale imo jest dobra), Ao no Exorcist?, Kuroshitsuji, Fate/Zero (lepsze od Apo czy UBW, aż dziwi mnie, że nie widziałeś przy tych tytułach).

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Mushishi  zobaczę . Kuroshitsuji mój błąd zapomniałem zaznaczyć ze oglądałem . Ao no Exorcisst jakoś do mnie nie przemawia próbowałem 2 razy i jakoś nie mogę .

tumblr_msh8e7sxEa1r3sabqo5_500.gif    Nie wiemy, jakimi ludźmi tak naprawdę jesteśmy, aż do momentu przed naszą śmiercią.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam wyzwanie: Szukam anime w którym główny bohater będzie przez samo pojawienie się gdzieś lub wspomnienie o nim będzie budził skrajne emocje (od strachu przed nim i paniki do pogardy, odrazy i nienawiści w jego stronę). 
Bonusy u głównego bohatera które bym cenił to:

-Skłonności psychopatyczne, uzależnienie od jakiś narkotyków/czegokolwiek co go odurza,

Najlepiej jak anime będzie R+ i od 2006r, starsze też mile widziane o ile spełniają wymogi da się znaleźć wszystkie odcinki online po pl.

Lista: https://myanimelist.net/animelist/BOZASNE

Opublikowano

4 godziny temu, BOZASNE napisał:

Mam wyzwanie: Szukam anime w którym główny bohater będzie przez samo pojawienie się gdzieś lub wspomnienie o nim będzie budził skrajne emocje (od strachu przed nim i paniki do pogardy, odrazy i nienawiści w jego stronę). 

-Skłonności psychopatyczne, uzależnienie od jakiś narkotyków/czegokolwiek co go odurza,

Najlepiej jak anime będzie R+ i od 2006r, starsze też mile widziane o ile spełniają wymogi da się znaleźć wszystkie odcinki online po pl.

HxH 2011 - ja ten tytuł wszędzie ostatnio bym widział, ale jakbyś Hisokę zaliczył jako głównego bohatera (teoretycznie dałoby się, pojawia się w prawie każdym arcu), to masz psychopatę budzącego dziwne uczucia u ludzi.

Hellsing:Ultimate - Alucard.

Może troszeczkę Darker than Black? Nie do końca pamiętam reakcję ludzi na zobaczenie głównego bohatera.

Kuroshitsuji? Główny bohater znany jako pies królowej, nie ma raczej skłonności psychopatycznych (chociaż oglądając Book of circus można zacząć o tym myśleć), Sebastian (lokaj) klasa sama w sobie, diabeł raczej psychopatą nie jest.

Ciężko trafić w anime, w którym byłby ten wątek szczególnie zaznaczony, bardziej mi się to z bajkami kojarzy =(

Nie wiem co widziałeś - nie mogłem na tego MALa patrzeć dłużej niż cztery sekundy, a to za mało, aby wcisnąć CTRL +F i znaleźć powyższe tytuły. 

QtiV6xY.gif

Opublikowano
8 godzin temu, BOZASNE napisał:

Monster, Ajin, baccano, inuyashiki

Anime wymienilem w kolejnosci od najlepszego do najgorszego (w moim mniemaniu)

• 4 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Szukam anime, w którym dziewczyna zakochuje się w szkolnego łobuza.

Koe no Katachi obejrzane.

Edytowane przez ViQney
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Szukam anime z którym zetknąłem się jakiś czas temu. Nie pamiętam dokładnie o czym bylo, ale wiem że była tam dziewczyna, która zmieniała przeszłość i tak jakby tworzyła nowe światy. Dokładnie nie pamiętam czy była tam wzmianka o tym że niszczy ten światy z których się przenosi, ale chyba coś o tym bylo.

Z góry dziękuję!

Opublikowano
Dnia 11.01.2019 o 01:38, piotylty napisał:

Szukam anime z którym zetknąłem się jakiś czas temu. Nie pamiętam dokładnie o czym bylo, ale wiem że była tam dziewczyna, która zmieniała przeszłość i tak jakby tworzyła nowe światy. Dokładnie nie pamiętam czy była tam wzmianka o tym że niszczy ten światy z których się przenosi, ale chyba coś o tym bylo.

Z góry dziękuję!

Amnesia? Tutaj dziewczyna traci pamięć i co chwilę się budzi w innej rzeczywistości, ale to chyba za lekkie tematy xD

QtiV6xY.gif

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
Dnia 12.01.2019 o 20:01, KlauS. napisał:

Amnesia? Tutaj dziewczyna traci pamięć i co chwilę się budzi w innej rzeczywistości, ale to chyba za lekkie tematy xD

Dziękuję za odpowiedz! Nigdy o tym tytule nie słyszałem i to nie jest to czego szukam, ale pewnie obejrzę :D. Chodzi mi o coś w stylu "melancholy of haruhi suzumiya".  Kiedyś jak zaczynałem przygodę z oglądaniem przeczytałem opis jakiegoś anime o tym co wcześniej napisałem i pamiętam to prawie jak przez mgłę. Ale chciałbym wrócić do tamtego tytułu bo czuję się jakoś dziwnie nostalgicznie. 

Edytowane przez piotylty
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam poszukuję jakiegoś nowego i bardzo dobrego anime nawet kilka tytułów w ostatnim mi czasie trochę przespałem i nie zaglądałem do świata anime.

Szukam czegoś nowego 2018/19 co mogło mnie ominąć obecne znalazłem dwa tytuły, które oglądam to:

BLACK CLOVER

TENSEI SHITARA SLIME 

837371446280124127260.png
Opublikowano
Dnia 27.02.2019 o 20:35, DaMiX211 napisał:

Witam poszukuję jakiegoś nowego i bardzo dobrego anime nawet kilka tytułów w ostatnim mi czasie trochę przespałem i nie zaglądałem do świata anime.

Szukam czegoś nowego 2018/19 co mogło mnie ominąć obecne znalazłem dwa tytuły, które oglądam to:

BLACK CLOVER

TENSEI SHITARA SLIME 

Tate no Yuusha (emitowane), Overlord II/Overlord III (ma mieszane opinie, szału nie było, ale przyjemnie się oglądało), wyszedł trzeci sezon SnK (Attack on Titan) jeśli oglądasz, Angolmois: Genkou Kassenki - fajna seria, zależy czy lubisz klimacik, Steins;Gate 0 (chociaż mi się za bardzo nie podobało), Boku no Hero Academia dostało następny sezon.

Yakusoku no Neverland też fajne, ale nie jest to jakaś super wybitna seria. 

QtiV6xY.gif

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Szukam czegoś poważniejszego najlepiej Seinen bo miałem małą przerwę. Lata najlepiej 2016 - 2019 może też być starsze.

Tutaj mój MAL: https://myanimelist.net/animelist/kosmitabartek (nie jest do końca aktualny)

Chciałbym aby zarys fabularny był mniej więcej, że główny bohater jest złym charakterem - może coś jak Overlord albo 2 seria Tokyo Ghoul ?

Opublikowano

Szukam Anime podobnego do "Naruto". Ma być wciągające tak samo jak "Naruto" oraz posiadać podobne cechy tego anime: dobry soundtrack, dobra historia (fabuła), trzymające w napięciu momenty itd.

Opublikowano
19 godzin temu, xShezo napisał:

Szukam Anime podobnego do "Naruto". Ma być wciągające tak samo jak "Naruto" oraz posiadać podobne cechy tego anime: dobry soundtrack, dobra historia (fabuła), trzymające w napięciu momenty itd.

Fairy Tail, Black Clover, pewnie One Piece, Bleach, Boku no hero academia i inne długie tytuły. Niektórzy lubią Katekyo Hitman Reborn. Z lepszych serii Hunter x Hunter 2011, Magi, D.Gray-man (starszy tytuł).

22 godziny temu, rafaeru napisał:

Szukam czegoś poważniejszego najlepiej Seinen bo miałem małą przerwę. Lata najlepiej 2016 - 2019 może też być starsze.

Tutaj mój MAL: https://myanimelist.net/animelist/kosmitabartek (nie jest do końca aktualny)

Chciałbym aby zarys fabularny był mniej więcej, że główny bohater jest złym charakterem - może coś jak Overlord albo 2 seria Tokyo Ghoul ?

Berserk? Dostał remake i dużo hejtu w niego poleciało, ale widziałem pierwszą część i jak nie jesteś wybitnym fanem animacji, który ma sentyment do starych serii i tylko takie lubi, to animacyjnie wcale nie jest źle. 

Może też Bungou Stray Dogs, tutaj główny bohater (Dazai) jest gdzieś pomiędzy złym i dobrym, ale to bardzo specyficzne anime o dziwnym klimacie. Pierwszy sezon beznadziejny, drugi bardzo przyjemny, a trzeci (teraz się zaczął) ma być ponoć najlepszym sezonem dotychczas. Nie jest to raczej ambitna seria, często lekka, ale czasem da się pogubić w tym wszystkim.

__

Oh i wyszło Steins;Gate 0, zobaczyłem SG na Twojej liście, więc może będziesz zainteresowany.

QtiV6xY.gif