Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, Etaus napisał:

Zetsuen no Tempest

Tokyo Ghoul

Psycho-Pass

Tokyo Goul i Pyscho-Pass oglądałem, Zetsuen no Tempest miałem kiedyś w planach i zapomniałem o nim, więc obejrzę teraz. Jakieś jeszcze propozycje? Dodam, że bardziej mi pasował klimat TG niż psycho pass

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
23 godziny temu, Z4raki napisał:

Szukam anime klimatem podobnego do Kiseijuu, tzn. coś dzieję się w mieście, ludzie giną itp. 

Polecam od serca anime Ajin, ma dwa sezony. Miałem kilka mysli w trakcie oglądania, ze jest podobne trochę do Kiseijuu, choć mimo podobieństw jest to inna seria. Ale klimaty podobne, czyli nie jest to jakieś kolorowe cukierkowe gówno. Kreska może cię odstraszać, bo jest zrobioną w animacji 3d, ale jest zrobiona na tle  innych tego typu animacji na tyle dobrze, ze nie dość, ze da się to oglądać to po pewnym czasie dawalo mi to pewnego rodzaju klimatu serii, ciekawe doznania w kazdym razie. Na początku moze Ci przeszkadzać, ale potem się wręcz jej nie zauważa, więc nie porzucaj tej serii tylko na podstawie tego, bo jest naprawde dobra, na przyklad ze względu na antagoniste (satou) czy głównego bohatera, ktory na poczatku wydaje się być ciotą, jednak potem w trakcie oglądania mozna stwierdzic, ze to absolutnie mylny wniosek, bowiem jest w pewnym sensie kawalem skurwiela bez uczuć, co jest oryginalnym  elementem tej serii

Opublikowano
15 godzin temu, royal333 napisał:

Polecam od serca anime Ajin, ma dwa sezony. Miałem kilka mysli w trakcie oglądania, ze jest podobne trochę do Kiseijuu, choć mimo podobieństw jest to inna seria. Ale klimaty podobne, czyli nie jest to jakieś kolorowe cukierkowe gówno. Kreska może cię odstraszać, bo jest zrobioną w animacji 3d, ale jest zrobiona na tle  innych tego typu animacji na tyle dobrze, ze nie dość, ze da się to oglądać to po pewnym czasie dawalo mi to pewnego rodzaju klimatu serii, ciekawe doznania w kazdym razie. Na początku moze Ci przeszkadzać, ale potem się wręcz jej nie zauważa, więc nie porzucaj tej serii tylko na podstawie tego, bo jest naprawde dobra, na przyklad ze względu na antagoniste (satou) czy głównego bohatera, ktory na poczatku wydaje się być ciotą, jednak potem w trakcie oglądania mozna stwierdzic, ze to absolutnie mylny wniosek, bowiem jest w pewnym sensie kawalem skurwiela bez uczuć, co jest oryginalnym  elementem tej serii

Ajina również oglądałem, ale nie wiedziałem, że jest 2 sezon, wielkie dzięki ;) 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

https://myanimelist.net/animelist/raverson

Jak ktoś tu jeszcze żyje.. Ostatnio same gówna wybieram z PTW, polećcie coś co nie zmarnuje mojego czasu i najlepiej będzie miało jakąś dobrą fabułe, nie wiem, romans w którym się coś dzieje, zaczyna i kończy nie takie gówno jak Nisekoi, gdzie w 32 episodach nie pokazali zawartości medalionu, lub jakikolwiek inny gatunek, byle tak jak mówiłem, miało jakiś sens.

Powiedzcie odrazu co wypier*olić jak jakieś badziewia wam się trafiły.

Edytowane przez RaVersoN
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, RaVersoN napisał:

https://myanimelist.net/animelist/raverson

Jak ktoś tu jeszcze żyje.. Ostatnio same gówna wybieram z PTW, polećcie coś co nie zmarnuje mojego czasu i najlepiej będzie miało jakąś dobrą fabułe, nie wiem, romans w którym się coś dzieje, zaczyna i kończy nie takie gówno jak Nisekoi, gdzie w 32 episodach nie pokazali zawartości medalionu, lub jakikolwiek inny gatunek, byle tak jak mówiłem, miało jakiś sens.

Powiedzcie odrazu co wypier*olić jak jakieś badziewia wam się trafiły.

Bakemonogatari - masz tutaj troche romansu, ale generalnie jest to seria nietuzinkowa i nie skupia sie tylko na tym. Nie jest prosta w odbiorze, ale zapewnia ciekawe doznania, warto ja po prostu znac, a jak Ci sie spodoba to czeka Cię przygoda z innymi seriami monogatari ktorych jest mnostwo. Od siebie polecam

Kiseijuu - bardzo wciągający thriller,  ciężko znalezc serie w podobnych klimatach z tych co teraz wychodza. Obejrz, warto

Monster - zajebisty kryminał. To anime się oglada niczym jak serial. Ma naprawdę rozbudowana fabule jak i sporo postaci. Polecam sprawdzić, drugiego takiego nie znajdziesz

Mysle ze najłatwiej bedzie zaczac od kiseijuu, ale każde z tych co wymienilem powinienes sprawdzic. Nie polecam Ci monster czy bakemonogatari jak masz mniej niz 18 lat bo cie wynudza

@edit przy okazji naprawde dziwnie oceniasz anime

Dnia 23.07.2017 o 00:11, maraam napisał:

ref

Toaru majutsu no index, toaru kagaku no railgun

Edytowane przez royal333
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, royal333 napisał:

Bakemonogatari - masz tutaj troche romansu, ale generalnie jest to seria nietuzinkowa i nie skupia sie tylko na tym. Nie jest prosta w odbiorze, ale zapewnia ciekawe doznania, warto ja po prostu znac, a jak Ci sie spodoba to czeka Cię przygoda z innymi seriami monogatari ktorych jest mnostwo. Od siebie polecam

Kiseijuu - bardzo wciągający thriller,  ciężko znalezc serie w podobnych klimatach z tych co teraz wychodza. Obejrz, warto

Monster - zajebisty kryminał. To anime się oglada niczym jak serial. Ma naprawdę rozbudowana fabule jak i sporo postaci. Polecam sprawdzić, drugiego takiego nie znajdziesz

Mysle ze najłatwiej bedzie zaczac od kiseijuu, ale każde z tych co wymienilem powinienes sprawdzic. Nie polecam Ci monster czy bakemonogatari jak masz mniej niz 18 lat bo cie wynudza

@edit przy okazji naprawde dziwnie oceniasz anime

Toaru majutsu no index, toaru kagaku no railgun

A co sądzisz o Campione!, Little Busters, Noragami i D.N Angel? Warte oglądać, jest jakiś normalny początek i zakończenie, wszystko wyjaśnione co w serii powinno być wyjaśnione? Warto w ogóle to ruszać?

Co do ocen to w pewien sposób szanuje swój czas, jeżeli lubisz oglądać wiecznie romanse z harem tylko z innymi okładkami, czyt. Postaciami, to nie poszanuje twojego gustu. Takie serie nie są nic warte i nie są w jakikolwiek sposób oryginalne, więc szkoda nawet oceniać to, co zostało podpier*olone z innych serii. Cenie sobie oryginalność i czy historia się kupy trzyma, jeżeli oglądałeś Nisekoi to powinieneś wiedzieć jak wiele tam zostało niewyjaśnione, tak naprawdę jest to w połowie urwany serial, zwykła strata czasu który mógłbym przeznaczyć na jakieś porządniejsze serie.

Edytowane przez RaVersoN
Opublikowano (edytowane)

Witam.

Szukam jakiegoś fajnego romansiku. 

Fajnie gdyby posiadał:

* ładne dziewczyny / przynajmniej główna bohaterka żeby przyciągała wzrokiem,  -> przykład -> nisekoi - rias - z oregairu yukino, chyba wiecie o co mi chodzi -> nie to co te kwadratowe głowy ;P

* fajnie jakby wyróżniała się inteligencją jak to w oregairu

I to chyba główny czynnik, ale wrzucam moją listę : https://myanimelist.net/animelist/DeTry?status=2

Edytowane przez sotoran

Opublikowano

Ehh Raverson...

Tak trochę hipokryzja w twoim wydaniu, bo mówisz, że szanujesz swój czas, a nawet nie chce ci się przed obejrzeniem sprawdzić czy anime wychodziło już po zakończeniu mangi. Tak trudno wejść sobie na MAL'a konkretnego tytułu i porównać czy anime wyszło jak manga się zakończyła, a może manga wychodziła nadal po emisji anime lub wychodzi do dziś? Więc jakbyś pomyślał to byś po prostu nie oglądał Nisekoia, a jak tak cie nurtuje co tam było w tym medalionie to manga jest w internecie dostepna, możesz sobie doczytać...

Z racji, że swojego czasu nie szanuję to ci odpowiem odnośnie tytułów:

Campione - anime z 2012, a manga nadal wychodzi (jakiś typo pisał, że przeczytał 18 tomików), także średnio rozgranięty szympans ogarnie, że będziesz miał jeden wątek zarysowany, a reszta to niedomówienia

Little Busters - jak wyżej. Manga nadal wychodzi

Noragami - 2 sezon skończył się jako takim cliffhangerem, aktualnie czekamy za 3 sezonem

D.NAngel - historia urwana w połowie. Cóż... czemu się dziwić jak manga do 2015 wychodziła, a anime z 2003 

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano (edytowane)

Przy okazji, hunter x hunter 2011 jest nieskończonym dzielem, to wiem, ale czy porzuca chamsko rozpoczete watki czy wszystko ladnie konczy i jedynie zapowiada co bedzie dalej?

@sotoran shigatsu wa kimi no uso

Edytowane przez royal333
Opublikowano
10 godzin temu, royal333 napisał:

Przy okazji, hunter x hunter 2011 jest nieskończonym dzielem, to wiem, ale czy porzuca chamsko rozpoczete watki czy wszystko ladnie konczy i jedynie zapowiada co bedzie dalej?

@sotoran shigatsu wa kimi no uso

W sumie główny wątek jakim sa poszukiwania ojca przez Gona jest skończony, bo na końcu się wszystko rozwiązuje. Ogólnie masz 2-3 średnie arki, kilka małych i jeden duży, które się wszystkie rozwiązują. Zaś pod koniec anime jest zapowiedź kolejnej przygody - i tyle.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Szukam psychologicznego anime, które potrafi trochę poryć na czas oglądania chociaż, albo skłonić do jakichkolwiek przemyśleń itp. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Z4raki napisał:

Szukam psychologicznego anime, które potrafi trochę poryć na czas oglądania chociaż, albo skłonić do jakichkolwiek przemyśleń itp. 

Oczywiście nie wszystko z tego to typowo psychologiczne, ale masz trochu rycie bani.

Ogólnie filmy/serie Satoshiego Kona:
- Perfect Blue
- Millennium actress
- Paprika
- Paranoia Agent 
- Memories

Oprócz tego:
- Shinsekai yori
- When they cry
(raczej gore)
- Wolfs rain
- Serial Experiments Lain
- Ergo Proxy
- Monster
- Corpose Party
(tutaj bardziej gore)

No i coś z luźniejszych i nie do końca psychologicznych, ale z charyzmatycznym bohaterem:
- One Outs
- Death Note
- Code Geass 

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, Z4raki napisał:

• Monster
  • Welcome to the NHK
  • Psycho Pass
  • Rainbow
  • Kuzu no honkai
  • uniwersum monogatari (bakemonogatari, nisemono, nekomono itp)
  • Madoka Magica

Może nie wszystkie z tych serii nie wiadomo jak ryją banie, ale na pewno każda z tych wyżej wymienionych jest bardzo dobra, skłania do przemyśleń i jest warta obejrzenia

Sprawdź sobie też:

• Yosuga no sora
  • School days

aczkolwiek te serie są nieco bardziej dziwne i bardziej prawdopodobne że nie przypadną Ci do gustu xD

Edytowane przez royal333
Opublikowano (edytowane)
Dnia 8.08.2017 o 22:32, Z4raki napisał:

Oprócz tego co ci koledzy wyżej napisali to jeszcze można dodać:

• Texhnolyze (początek strasznie wolny, zakończenie warte każdej męki - skłania do refleksji)
  • FLCL
Edytowane przez TheMadMan9512

417711489342956987022.png

Opublikowano

Szukam anime horror gdzie jest dużo krwi, morderstw, przekleństw, seksu, Nie za długie (do 20 odcinków). Dodatkowo, żeby był jakiś wątek miłosny np. jak z Elfen Lied czy Kiseijuu: Sei no Kakuritsu.

I żeby nie było tak nudne jak Mirai Nikki lub Guilty Crown.

MAL: DawidF

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Dawid_Furkawy napisał:

Szukam anime horror gdzie jest dużo krwi, morderstw, przekleństw, seksu, Nie za długie (do 20 odcinków). Dodatkowo, żeby był jakiś wątek miłosny np. jak z Elfen Lied czy Kiseijuu: Sei no Kakuritsu.

I żeby nie było tak nudne jak Mirai Nikki lub Guilty Crown.

MAL: DawidF

- When they cry
- Corpose party
- Mnemosyne
- Hellsing Ultimate

Edytowane przez Pitbull_

Opublikowano
15 minut temu, Pitbull_ napisał:

- When they cry
- Corpose party
- Mnemosyne
- Hellsing Ultimate

Hellsing to gówno dla mnie, Corpose party obejrzę, Mnemosyne też looknę, masz coś jeszcze?

Opublikowano
11 minut temu, Dawid_Furkawy napisał:

Hellsing to gówno dla mnie, Corpose party obejrzę, Mnemosyne też looknę, masz coś jeszcze?

Pewnie, mam jeszcze 30 tytułów i tylko czekałem jak zapytasz, żeby móc sobie dodatkowego posta nabić...

Opublikowano (edytowane)

odkopię trochę zapytanie   .....

Dnia 23.01.2017 o 22:36, Pitbull_ napisał:

nadal nie możesz znaleźć?

Znalazłem  :11_blush: anima nazywa się  "Świat talizmanu"  (jap. バース Bāsu?ang. Birth)  

Dzięki  Pitbull_ za wsparcie i motywację :1310_thumbsup_tone1:  należy Ci się  dobre piwo ode mnie   :14_relaxed:

Mam jeszcze jedno zapytanie  - czy ktoś posiada wiedzę gdzie znajdę animę  "Lensman - The power of the lens"  (1987)  w wersji  VHS z lektorem PL ??

Oraz szukam OST / theme / sound track'u  z tego  movie  :love: 

ktoś - coś ?? 

Edytowane przez Drive-R
Opublikowano

@Drive-R- nie dziwię się, że tyle ci to tyle czasu zajęło skoro podstawowe kryteria poszukiwania były błędne. Produkcja to OVA, więc nie było opcji, aby znaleźć ją pod kategorią "Movie" (gdzie i ja szukałem), zaś nie jest ona skategoryzowana nigdzie jako mecha (to też szukanie po tym gatunku odpada - gdzie również szukałem), oprócz tego scenariusz do tej produkcji jest własny, więc kryterium szukania mangi lub novelki też odpada. Nie mniej cieszę się że znalazłeś ten tytuł. Zaś co do tego powyżej, napisz do faceta, który wrzucił "Świat Talizmanu", bo to jest lepiej niż 6 w lotto, że to ktokolwiek wrzucił do sieci i znalezienie kolejnego tytuły z lektorem to już lepszy wynik niż 2 krotne pokonanie raka.