Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam anime!

Gatunek: Slice of Life

Anime podobne do poszukiwanego: Bakuman

Link do MALa: http://myanimelist.net/animelist/VereXi

Coś w stylu Bakuman, ale żeby bohaterowie zajmowali się czymś bardziej przyziemnym (coś innego niż Space Brothers).

Czegoś w stylu Bakuman nie znajdziesz, bo jest to dzieło autorstwa samego Takeshiego Obaty (Death Note jakby ktoś nie wiedział). Widzę, że Space Brothers też tobie do gustu nie przypadło. W takim razie jedynie

Working!! pasuje...

73. Working!! (3x13 odc.) -  Wagnaria - kawiarnia, gdzie pracuje zgraja na prawdę dziwnych ludzi. Główny bohater - entuzjasta małych rzeczy (m. in. dziewczynek), dziewczyna cierpiąca na androfobię (strach przez mężczyznami) i uzewnętrzniająca to strzelaniem ich prosto w ryj, cycata lolitka (obiekt westchnień głównego bohatera), menadżerka, która nie zna się na niczym (oprócz jedzenia), kierowniczka, której całym życiem, jest przygotowywanie żarcia dla menadżerki. Kucharz, który wygląda jak Sanji z One Piece i jego pomocnik, który nie wiedzieć w jaki sposób jest w stanie zdobyć każdą informację o swoich współpracownikach. A to tylko pracownicy (i to nie wszyscy) Wagnarii, a nie można przecież zapominać o ich rodzinach jak i o samych gościach kawiarni. Ogólnie trochę porypana komedia, ale całkiem zabawna.

Ten tą listą napierdziela xD

Szukam anime!

Coś w stylu Bakuman, ale żeby bohaterowie zajmowali się czymś bardziej przyziemnym (coś innego niż Space Brothers).

Shirobako - czyli jak wygląda życie animatorów/reżyserów i innych odpowiedzialnych za tworzenie anime

mangaka san assistant san - zboczony (ale dobry) mangaka szuka wszędzie wen.

gfgdf

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Szukam anime!

Czegoś w stylu Bakuman nie znajdziesz, bo jest to dzieło autorstwa samego Takeshiego Obaty (Death Note jakby ktoś nie wiedział). Widzę, że Space Brothers też tobie do gustu nie przypadło. W takim razie jedynie

Working!! pasuje...

73. Working!! (3x13 odc.) -  Wagnaria - kawiarnia, gdzie pracuje zgraja na prawdę dziwnych ludzi. Główny bohater - entuzjasta małych rzeczy (m. in. dziewczynek), dziewczyna cierpiąca na androfobię (strach przez mężczyznami) i uzewnętrzniająca to strzelaniem ich prosto w ryj, cycata lolitka (obiekt westchnień głównego bohatera), menadżerka, która nie zna się na niczym (oprócz jedzenia), kierowniczka, której całym życiem, jest przygotowywanie żarcia dla menadżerki. Kucharz, który wygląda jak Sanji z One Piece i jego pomocnik, który nie wiedzieć w jaki sposób jest w stanie zdobyć każdą informację o swoich współpracownikach. A to tylko pracownicy (i to nie wszyscy) Wagnarii, a nie można przecież zapominać o ich rodzinach jak i o samych gościach kawiarni. Ogólnie trochę porypana komedia, ale całkiem zabawna.

Po coś tę listę napisałem... się kiedyś wkurwię to zrobię w taki sposób całą moją listę obejrzanych anime. Wtedy @LordLoginus będzie "płakał" jak bez spoilera całą ją wkleję xD

Swoją drogą co by Off-topu nie robić. Zacząłem oglądać Katanagatari - obejrzałem 2 odcinki (niecałe) i strasznie mnie w*****a ta główna bohaterka.  Jestem trochę (po szarpanym seansie Fushigi Yuugi) przewrażliwiony na punkcie słabego balansu między komedią, a powagą w ciągu jednej sceny. Pytanie brzmi czy do końca anime tak będzie to wyglądać? 

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Szukam anime!

Working!! pasuje...

Po coś tę listę napisałem... się kiedyś wkurwię to zrobię w taki sposób całą moją listę obejrzanych anime. Wtedy @LordLoginus będzie "płakał" jak bez spoilera całą ją wkleję xD

Swoją drogą co by Off-topu nie robić. Zacząłem oglądać Katanagatari - obejrzałem 2 odcinki (niecałe) i strasznie mnie w*****a ta główna bohaterka.  Jestem trochę (po szarpanym seansie Fushigi Yuugi) przewrażliwiony na punkcie słabego balansu między komedią, a powagą w ciągu jednej sceny. Pytanie brzmi czy do końca anime tak będzie to wyglądać? 

https://www.youtube.com/watch?v=zcz9GOifnB4

W taki sposób Ci to zaspoileruję, mam nadzieję że wystarczy. 706861415657284987022.png

417711489342956987022.png

Opublikowano

@BOZASNE

Witam, witam widzę jak zwykle przychodzisz z wymaganiami, które są praktycznie nie do spełnienia...  (btw. jak masz wszystkiemu co widziałeś 10 dawać to najlepiej żadnej oceny nie wystawiaj)

Death Note - aż dziwne, że nie widziałeś. Cóż... główny bohater ma dobre intencje, aczkolwiek wraz z postępem fabuły psychoza jak i kompleks boga się nasila czyniąc z niego na prawdę złego człowieka.

Higurashi no Naku Koro ni - szczerze powiedziawszy to nie widziałem, ale tutaj idealnie podchodzi pod psychopatyczne postacie.

Monster- tutaj zaś główny bohater goni psychopatycznego morderce.

Mnemosyne: Mnemosyne no Musume-tachi - wiem, że dużo mocnych scen jest @indywidualistaA mógłby coś więcej powiedzieć, bo chyba widział.

Ogólnie oprócz paru wyjątków nie ma pozycji, które spełniałyby wymagania z prostej przyczyny - główny bohater to musi być osoba, z którą odbiorca umiałby się łatwo utożsamić, a niby jakby miał do zrobić z mordercą czy psychopata? Drugą sprawa jest, iż Japończyki wolą iść w stronę golizny jeśli robią coś +18 niźli poważnego tematu jakim są modelarstwa/obłęd. 

Opublikowano (edytowane)

@BOZASNE

@<span itemprop='name'>1373230489-U611928.pngPitbull_

Ogólnie takich anime, to jak ze świecą szukać, a nic nie znajdziesz

Mnemosyne - Występuje tam główny zły, psychotyczny sadysta oraz jest parę dobrych mocnych scen (które niestety nie grają głównej roli..), ale samo anime nie jest specjalnie genialne. Nasza bohaterka również nie jest święta. Ogólnie to chodzi o to, aby powstrzymać złego,a przy tym jest druga intryga.

Polecam jeszcze:

Kara no Kyoukai 5 - jest to piąta część, ale właśnie tam, pojawia się pojebany świr. Wgl co tam się odpierdala... Polecam wszystkie części!

Hundred stories - fabuła epizodyczna, ale jest ciężki klimat. Nasz bohater trafia do innego świata, szukając weny do swoich opowiadań grozy. Radę z nim jest grupa duchów, uwięzionych w tym świecie. Jest dość mocno pokazane, do jakich rzeczy ludzie są zdolni czy to z wyniku sytuacji, czy też z bestialstwa.

Kara no shoujo (zagraj w VN) - hentai z psychopatycznym mordercą

Cartagra - to samo co wyżej

Jormungand - może nie jakoś specjalnie psychopatyczna główna bohaterka, ale święta to ona nie jest.

Black lagoon

Pupa - z*******e g****o

Hellsing

Jak już padło Higueashi, no to Umineko.

Manga trash. - dziewczynki z uśmiechem na twarzy odcinają kończyny

____

Też szukam anime. Dajcie cokolwiek, byle fajnego. Teraz przechodzę kryzys związku z tym, że nic mi się nie chce oglądać...

Może coś z elfami? A jak nie, to walcie co macie :]

http://myanimelist.net/animelist/called&view=tile&status=7

Edytowane przez indywidualistaA

gfgdf

Opublikowano

____

Też szukam anime. Dajcie cokolwiek, byle fajnego. Teraz przechodzę kryzys związku z tym, że nic mi się nie chce oglądać...

Może coś z elfami? A jak nie, to walcie co macie :]

http://myanimelist.net/animelist/called&view=tile&status=7

To chyba czas na moją magiczną listę z dedykacją dla @LordLoginus - bez spoilera (nie no... wrzucę w spoiler). Cholera trzeba w końcu zrobić pełną z moimi 200 tytułami xD

1. Air Gear (25 odc.) - młody zawadiaka, który non-stop się bije pod wpływem pewnych wydarzeń (a może osoby?) postanawia spróbować swoich sił w jeździe na odrzutowych rolkach, które w owym uniwersum stały się swoistym sportem, a wręcz przedmiotem do wyjaśniania wszystkich sporów wśród "gangów".  Średnia komedia i trochę mocniejszego ecchi.

2. Amagi Brilliant Park (13 odc.) - młoda ex-gwiazda szklanego ekranu w splocie pewnych wydarzeń zostaje kierownikiem tytułowego "Brilliant Parku" i w bardzo krótkim czasie musi sprawić, aby jego czasy świetności wróciły. Jednak nie pomaga w tym fakt, iż pracownicy parku, którymi kieruje są dość niecodzienni... Komedia i typowe ecchi z masą podtekstów (aczkolwiek nie powiem, bo momentami nawet śmieszne).

3. Area no Kishi (37 odc.) - pozycja sportowa traktująca o piłce nożnej, aczkolwiek z dość intrygującą fabułą. Dwoje braci: starszy - wielka gwiazda, od najmłodszych lat występująca w reprezentacji Japonii ; młodszy - równie utalentowany, aczkolwiek żyjący w cieniu bardziej utalentowanego brata. Jednak ze względu na pewien wypadek łączą i siły i "razem"  walczą na boisku. Plusem są dobre dupy jak na anime sportowe  xD

4. Arslan Senki (TV) (25 odc.) - typowa historia o młodym księciu, który pod wpływem knowań złych ludzi traci królestwo i musi je odzyskać z pomocą oddanych "przyjaciół" i nowo poznanych sprzymierzeńców. Oglądało się przyjemnie, aczkolwiek nie uznałbym tego za jakieś wyżyny pod względem tego gatunku...  

5. Baccano! (13 odc.) - klasyka, wśród klasyków. Grupa ludzi przywołując demona zostaje obdarzona nieśmiertelnością, aczkolwiek nie wszystkim to się podoba. Sposób prowadzenia akcji też jest bardzo ciekawy, bo podczas odcinka skacze między miejscami jak i latami. Takie trochę "must watch" dla osób, które trochę dłużej oglądają anime. 

6. Bakuman. (3x25 odc.) - świetna seria o dwóch mangakach, którzy chcą stać się najlepsi w tym co robią. Niestandardowe anime o standardowym dążeniu do swoich marzeń. Okruchy życia, komedia no i można masę się dowiedzieć jak to wszystko wygląda "od kuchni" odnośnie tworzenia mangi.

7. Basilisk: Kouga Ninpou Chou (24 odc.) - może się powtórzę ,ale wiele osób określa to mianem "dojrzałego Naruto", czyli mamy poważny konflikt, poważną miłość etc. Fajnie poprowadzona fabuła, elegancko uknuta intryga, która doprowadza do na prawdę opłakanych skutków. Romans z dużą ilością przemocy.

8. Beck (26 odc.) - Jaka jest największa zaleta ekranizacji mangi muzycznej? Oczywiście muzyka, bo o niej traktuje ta pozycja. Mamy standardowego gogusiowatego bohatera, który pod wpływem osób z zewnątrz, swojej determinacji i odrobiny wrodzonego talentu staje się na prawdę popularnym muzykiem i wraz ze swoim zespołem podbijają "JuEsEj" (niestety to już na końcu anime, ale w mandze to się już ładny rozpierdol dzieje)

9. Ben-To (12 odc.) - osobiście twierdzę, że pozycja miała bardzo dobry potencjał, bo nikt wcześniej nie wymyślił by oprzeć "battle mange" na walkach o przecenione żarcie i to do tego w super markecie! Niestety zamiast popracować nad fabułą to zrobili z tego marne ecchi...

10. Black Lagoon (2x12 odc.) - co byś zrobił jakby okazało się, że szefostwo ma cię w głębokiej dupie i jak dla nich umrzeć tylko by się ich machlojki nie wydały? Główny bohater został właśnie postawiony w takie sytuacji i podjął dość nietypową decyzję. Dołączył do grupy piratów, którzy go porwali (gdy ten wykonywał zadanie dla swojej firmy) i razem z nimi zaczął zajmować się przestępczym procederem.

11. Boku dake ga Inai Machi (12 odc.) - w miarę świeży ten tytuł więc dużo pisać chyba nie muszę? Chłopak ma umiejętność cofania się w czasie (aczkolwiek jedynie trochę) jednak nad tym nie panuje, a fakt, iż to zrobił jest dla niego sygnałem, że za chwilę wydarzy się coś strasznego. Jednak pod wpływem pewnych wydarzeń cofa się, o ~15 lat i musi wyjaśnić (a może zapobiec?) zagadkę zabójstwa swojej koleżanki z klasy. 

12. Bokurano (24 odc.) - bardzo ciekawy dramat (chociaż nie widziałem ich za dużo) traktujący o problemach dzisiejszego świata oczami dzieci. Chociaż z pozoru mamy walki robotów to tak na prawdę sprawa nawet nie drugorzędna, główna fabuła kręci się wokół dzieci, ich historii i ceny, którą muszą zapłacić za prowadzenie ogromnego robota.

13. Bounen no Xamdou (26 odc.) - życie na spokojniej wyspie, kiedy cały świat jest pogrążony w wojnie to skarb. Jednak to niedługo ma się zmienić, bo główny bohater wpuścił do autobusu dziewczynę, która tam nie powinna się znaleźć, pojazd wybuchł, a protagonista został zarażony czymś nieznanym po czym zmienił się w coś na kształt kamiennego potwora, na szczęście w pobliżu była Nakiami, która wiedziała co z tym zrobić i uratowała chłopaka. Niestety nie może on już wrócić na swoją rodzinną wyspę, bo został wplątany w coś w co nie powinine.

14. C: The Money of Soul and Possibility Control (11 odc.) - idealnie przedstawione jak pieniądz rządzi światem i co robi z człowiekiem. Trochę fantastyki, ale sam przekaz bardzo dobry.

15. Code Geass (2x25 odc.) - Aż dziw bierze, że nie widziałeś tej pozycji, nie będę się opisywał, bo na pewno tyle razy CI to ktoś polecał, że fabułę znasz równie dobrze jak ja.

16. Cowboy Bebop (26 odc.) - Ziemia została bardzo wyniszczona, dlatego ludzie "rozbiegli" się po układzie słonecznym, z racji małej populacji ludności coś takiego jak policja nie istnieje, dlatego przestępców łapią "łowcy głów", takim właśnie zawodem para się nasz główny bohater.

17. Cross Game (50 odc.) http://www.mpcforum.pl/topic/1504654-cross-game/

18. D-Frag! (12 odc.) - nie podobał mi się ten tytuł więc odsyłam tutaj - http://www.mpcforum.pl/topic/1504070-d-frag-d-fragments-dyskusja/

19. Danshi Koukousei no Nichijou (12 odc.)  komedia szkolna bez jakiejś konkretnej fabuły, odcinki składają się z 4-7/8 takich jakby "skeczy" masz w PTW więc podaje, osobiście średnio mi do gustu przypadło. Ogólnie poźno się za to zabrałem mimo iż widziałem wiele razy - cóż... opening w żadnej mierze nie odzwierciedla tego o czym jest to anime.

20. Darker than Black: Kuro no Keiyakusha Gaiden (4 odc.) - pomost odnośnie 1 i 2 sezonu Darker than black - warte obejrzenia

21. Deadman Wonderland (12 odc.) - chłopak zostaje oskarżony o zabójstwo całej swojej klasy, jednak to nie on to zrobił. Szybki proces, wyrok - więzienie Deadman W.... z racji pewnych reform został on przemieniony w park rozrywki, gdzie więźniowie na oczach odwiedzających walczą o życie. Zaczyna się wyścig z czasem. 

22. Death Parade (12 odc.) - co byś zrobił jakbym ci powiedział, że możesz wyjść żywy pod warunkiem, że wygrasz z inną osobą w konkretną grę? Przed takim wyborem zostają postawieni goście, którzy nie wiedzieć jak znaleźli się w barze głównego bohatera. Cóż... wszystko byłoby świetnie odnośnie zwycięstwa, gdyby nie jeden drobny fakt...

23. Detroit Metal City (12 odc.) - porypana komedia, o facecie, który umiłował sobie spokojne życie wraz ze spokojną muzyką, a skończył jako Death-metal kopiący (będącego na scenie) po jajach grubasa ubranego w strój sado-maso i śpiewający piosenki o zabijaniu, gwałceniu, szczaniu na zwłoki itd.

24. Eyeshield 21 (145 odc.) - sportówka o football'u amerykańskim. Główny bohater - miernota jakich mało (mający do tego przyjaciółkę, która mu matkuje i ogólnie dmucha i chucha na niego), przez lata spierdalania przed opryszkami wyrobił sobie całkiem niezłe nogi i idąc do nowej szkoły został zauważony przez członków tamtejszego klubu, gdzie poprzez splot pewnych wydarzeń (m. in. zmuszenia go poprzez wycelowanie w niego karabinu) został running-backiem (biegający) w ich drużynie. Trochę komedii (chociaż ugrzecznionej względem mangi), śmiesznej cenzury (nagle z dupy cheerleaderkom do spódniczek dorobiono jakieś dziwne czarne szorty by nawet kolan nie było widać) i standardowy przykład od zera do bohatera.   

25. FLCL (6 odc.) - szczerze powiedziawszy fabuła na tyle dziwna, że nie pamiętam o co w niej chodziło. Mimo to warto obejrzeć chociażby dla soundtracku, bo chyba nie ma innego takiego anime, dla którego nagrano, aż ponad 3h muzyki (spójrz na ilość odcinków).

26. Fushigi Yuugi (52 odc.) - główna bohaterka będąc z koleżanką w bibliotece idzie się trochę powłóczyć (tam gdzie nie wolno) i przez przypadek zostaje wciągnięta do świata książki, w której to okazuje się, że jest kapłanką starego bóstwa i musi zgromadzić swoich strażników by owo bóstwo przyznać. Ogólnie fabularnie jest bardzo ciekawie poprowadzone, jednak były to czasy, kiedy dużo eksperymentowano z formą i treścią dlatego nie da się tego tytułu jednolicie sklasyfikować... w oczy mocno kłuje brak balansu między powagą i komedią podczas jednej sceny.

27. Gate: Jieitai Kanochi nite, Kaku Tatakaeri (2x12 odc.) - mangozjeb z racji, iż musiał opłacać swoje hobby został wojskowym. Pewnego dnia w Tokio otworzyło się przejście, no i jak to w takich produkcjach bywa główny bohater odznaczył się zimną krwią, dostał awans i szansę pójścia za bramę, za którą czekał nowy świat - gotowy na podbicie. 

28. Girls und Panzer (12 odc.) - co ja mogę napisać? Małe dziewczynki jeżdżą i strzelają się czołgami...

29. Golden Boy (6 odc.) - kolejna klasyka, która warto znać. Pomimo tej całej otoczki ecchi (chociaż niektóre sceny są całkiem całkiem ( ͡° ͜ʖ ͡°) szczególnie z motorem ) płynie z niej na prawdę świetny przekaz o życiu.

30. Great Teacher Onizuka (43 odc.) - klasyka wśród komedii. Zboczony nauczyciel (który był kiedyś członkiem największego gangu motocyklowego w którejś części Japonii) zamiast do liceum trafia do odpowiedniaka naszego gimnazjum, gdzie bachory jeszcze gorsze niż na naszym rodzimym poletku.

31. Hajime no Ippo (75 odc.) - klasyka pośród anime sportowych. Sam zaś tytuł traktuje o boksie. Aczkolwiek mamy tam typowy schemat: trening - wygrana walka - trening - przegrana walka - walka ze samym sobą i powrót do normalności etc. Humor też nie każdemu może przypaść do gustu (jakby nie patrzeć nie znajduję nic śmiesznego w łapaniu się za chuje pod prysznicem). Jednak pomimo tego wszystkiego warte jest zobaczenia i "Poznanie Ippo".

32. Hanasaku Iroha (26 odc.) - mało męskie anime  xD Historia toczy się wokół pensjonatu, który z lekka podupada. Jednak przyjazd głównej bohaterki (która de facto miała tam zamieszkać, bo jej matka wyjechała w podróż poślubną i nie miała jej z kim zostawić) do pracy w tym miejscu daje całej załodze nowe siły i wraz z nią starają się utrzymać swoje miejsce pracy. Zaś w tle mamy typowe "problemy nastolatek", pierwsze miłości, kłótnie między sobą, szał macicy itd.

33. Hellsing (1o odc.) - walka z demonami i nazistami to nie taka łatwa sprawa, no chyba że mamy od tego specjalnego człowieka, a w sumie to nie... on nie jest człowiekiem.

34. Hunter x Hunter (2011) (148 odc.) - Cóż ja mogę o tym tytule powiedzieć? Klasyka wśród shounenów, masa walk, bohaterowie umierają (a to w tego typu produkcjach rzadko się zdarza), nie ma co się rozwodzić nad tym tytułem - to trzeba zobaczyć.  

35. Inazuma Eleven (127 odc.) - moim zdaniem świetna sportówka o piłce nożnej - chociaż skierowana do młodszych osób. Jednak mnogość "super strzałów" i technik jakie przewijają się przez ten tytuł sprawia, że na prawdę mocno wyróżnia się on na tle innych tego typu pozycji.

36. InuYasha (167+26 odc) - Jak dotąd jedyne anime po którym miałem "kaca filmowego", historia o młodej dziewczynie Kagome, która poprzez magiczną studnię cofa się o 500 lat. Jak się okazuje nie było to przypadkiem, gdyż jest ona reinkarnacją kapłanki, która żyła w tamtym czasie, a w jej ciele znajduje się cenny klejnot "Shikon no Tama", który niewyobrażalnie zwiększa moc potworów. W międzyczasie ratuje ona tytułowego InuYashę (pół demona pół człowieka), który (rzekomo) ukradł klejnot. Jednak sama błyskotka zostaje skradziona przez olbrzymiego ptaka. Aby nie dopuścić do zagarnięcia tej niewyobrażalnej mocy Kagome za pomocą łuku zabija potwora... ale przy okazji rozbija "shikon" na pierdyliard kawałeczków. Cała fabuła opiera się na zbieraniu tych kawałków po całym świecie. Trochę słabego romansu, dużo przygody i walki. Polecam Ewa Wachowicz!  

37. IS: Infinite Stratos (2x12 odc.) - Typowa haremówka, która zahaczyłem, bo wtedy oglądałem wszystko. Główny bohater może pilotować mecha, ale jest jeden szkopuł. Jest jedynym chłopakiem, który może to zrobić, gdyż wcześniej mogły zrobić to tylko dziewczyny. Cóż... fabuły jako takiej nie ma co szukać w tego typu produkcji. Na odmóżdżenie może być 

38. Ixion Saga DT (25 odc.) - bardzo dziwna komedia, która mi osobiście oglądało się dość przyjemnie. Główny bohater z "zawodu" prawiczek, zostaje wciągnięty do świata gry pod pretekstem utraty "swojego brzemienia", na miejscu zostaje wplątany w intrygę, która ma na celu obronę 8-9 letniej księżniczki, która ma wyjść za mąż by uchronić swoje królestwo. Oprócz naszego głównego bohatera towarzyszy jej wielki osiłek oraz hermafrodyta (kobieta z jajami). Pomimo tak dziwnej fabuły, (chociażby to, że nasz protagonista pozbawił obu jąder swojego przeciwnika) oglądało mi się na prawdę dobrze.   

39. Jin-Rou (1 film) - fajny, brudny klimat z cyberpunkowym uzbrojeniem.

40. Jormungand (2x12 odc.) - taki black lagoon tylko trochę nowocześniejszy i z lepszymi pukawkami. Dużo o wojnie, broni (jak widziałeś film Pan życia i śmierci z N.Cage to anime powinno ci się spodobać)

41. Katekyo Hitman Reborn! (203 odc.) - Z tego co wyczytałem z początku miała być to seria komediowa, jednak z czasem przerodziła się w na prawdę dobrego shounena. Minusem jest to, że trzeba się przemęczyć przez pierwsze 30 odc. (kiedy to nadal usiłuje być komedią) i wytrzymać z najbardziej irytującą postacią jaką kiedykolwiek w anime spotkałem - Lambo, a na domiar złego jest to jeden z głównych bohaterów, który dość często się przewija. Jednak jeżeli zostaniesz i przemęczysz się przez początek to zostaniesz wynagrodzony na prawdę dobrymi bitwami i kilkoma dość zaskakującymi plot-twistami.

42. Magic Knight Rayearth (20+29 odc.) - Typowe anime o magicznych dziewczynach, aczkolwiek poprowadzone w naprawdę przystępny sposób.

43. Mononoke Hime (1 film) - nawet nie będę zarysowywał fabuły, bo zepsułoby to tylko efekt. Zapierniczać i oglądać! 

44. Mushibugyou (26 odc.) - główny bohater walczy z ogromnymi robalami, których geneza jest nieznana. Wraz z rozwojem fabuły dowiadujemy się więcej nt. insektów jak i samego głównego bohatera

45. Neon Genesis Evangelion (26 odc. + film) - Ciężko jakkolwiek sklasyfikować to anime, trzeba po prostu obejrzeć.

46. Nurarihyon no Mago (2x24 odc.) - młody chłopak ma zostać kolejnym przywódcą setek demonów. Sęk w tym, że nie chce, bo jest, aż w 3/4 człowiekiem. Masa nawiązań do wierzeń buddyjskich.

47. One Outs (25 odc.) - co prawda anime o baseballu, ale główny bohater przez wielu jest utożsamiany (ze względu na przebiegłość) do Yagamiego z Dearh Note'a

48. One Punch Man (12 odc.) - ogólna satyra na wszystkie dotychczasowe shouneny - ja jako osoba, która widziała ich na prawdę dużo doceniam "przekaz" płynący z One Punch Mana i powiem, że oglądało mi się bardzo przyjemnie ze względu na tą "derpowatość" głównego bohatera.

49. Ookami Kodomo no Ame to Yuki (1 film) - Kobieta puściła się z wilkiem i urodziła mu dwójkę dzieci. Wilczek miał wypadek - i zginął. Cała akcja toczy się wokół wychowania dwójki szczeniąt tak, aby nie wydało się kim są na prawdę... osobiście cholernie się wynudziłem na tym tytule mimo że zdaje sobie sprawę z faktu, że są to okruchy życia...

50. Overlord (13 odc.) - Mamy końcówkę XXII w. Bardzo popularne VRMMO kończy swój żywot i wyłącza serwery. Jednak jeden z graczy stwierdził, iż nie wyloguje się z gry (jak serwerownia wyłączy to go samo wyrzuci) i będzie czekał do samego końca do godziny 24:00. Jednak już minutę po północy orientuje się, że coś jest nie tak. NPC'ty, które nie były zaawansowane i jedyne co robiły to stały - nagle ożyły. Zaś sam gracz został uwięziony w świecie gry, która powoli zaczyna zmieniać się w coś zupełnie innego. Ogólnie polecam ten tytuł, chociaż nie spodziewałbym się nie wiadomo czego. 

51. Paprika (1 film) - Największe dzieło zmarłego (niestety) Satosh'iego Kona. Niestety z tego co widzę nie widziałeś nic z jego dzieł więc porównanie na nic Ci się nie zda... Fabuła kreci się wokół cienkiej granicy między snem i jawą, daje masę rzeczy do głębszego przemyślenia, a (moim skromnym zdaniem) oprawa dźwiękowa na prawdę jest super (a trzeba pamiętać, że kto jak kto, ale ja takie rzeczy ma zazwyczaj w głębokiej dupie).  

52. Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin (26 odc.) - 10 lat po II wojnie światowej, kliku chłopaków trafiło do poprawczaka zaprzyjaźniają się w nim, a po wyjściu... a tu nie powiem :P

53. Ranma ½ (161 odc.) - chłopak podczas treningu nad zakazanymi jeziorami wraz z ojcem wpadają do nich. Tak się składa, że mają one magiczną moc. I tak protagonista wpada do jeziora, w którym utopiła się kiedyś piękna dziewczyna zaś ojciec w takie, w którym utopiła się panda. Od tamtej pory przy każdym kontakcie z wodą zamieniają (chłopak - w dziewczynę, ojciec - w pandę). Dałoby się przeżyć, gdyby nie fakt, iż ojciec obiecał swojemu najlepszemu przyjacielowi, że jego syn ożeni się z jedną z ich córek.

54. Rurouni Kenshin: Meiji Kenkaku Romantan (94 odc.) - Główny bohater - samuraj z zabójczą skutecznością, pod wpływem pewnych wydarzeń stwierdził, iż nie będzie już więcej zabijał tylko ochraniał ludzi. Wtedy też postanowił zostać wędrowcem. Po wielu latach "na szlaku" trafia do pewnego dojo, któremu pomoga z pewnymi sprawami i pod naciskiem pewnej miłej dziewczyny zamieszkuje w dojo. Niestety - przeszłość nie daje o sobie zapomnieć i po pewnym czasie daje o sobie znać w bardzo drastyczny sposób... Samo anime oglądało mi się bardzo przyjemnie, jednak coś koło połowy odcinków to fillery... 

55. Ryuugajou Nanana no Maizoukin (TV) (11 odc.) - W sumie nie wiem po co to tutaj wpisałem. Słaba fabuła, głupie ecchi, trap, który przebiera się za pokojówkę, chyba z tego względu, że opening mi się podobał...

56. Saint Seiya (114 odc.) - Zbroje, które mają swoje odpowiedniki w konstelacjach. Młodzi bohaterowie, którzy walczą z wszechobecnym złem. Cóż... typowy battle-shounen.

57. Sakamichi no Apollon (12 odc.) - Kolejne anime muzyczne. Lata 50 ubiegłego wieku, wielki boom na jazz, główny bohater zaprzyjaźnia się z dość agresywnym perkusistom i razem "dżemują" w piwnicy ich koleżanki. Dużo muzyki, fajna fabuła dość ciekawy romans (chociaż końcówka mi się nie spodobała).

58. Sakasama no Patema (1 film) - A co byś zrobił gdybym powiedział ci, że na świecie, w którym żyjesz ziemia ma dwie różne grawitacje? W takim świecie właśnie żyje główna bohaterka filmu, która mieszka pod ziemią (gdzie jest inna grawitacja), a po przez swoją ciekawość wychodzi "na zewnątrz" i spotyka chłopaka, na którego grawitacja działa w zupełnie odwrotny sposób. 

59. Seihou Bukyou Outlaw Star (26 odc.) - facet podczas pewnych wydarzeń wchodzi w posiadanie "mocarnego statku", czyli statku kosmicznego, który może walczyć wręcz (sic!) zapoznaje kilka kobietek, które pomagają utrzymać statek w ryzach (bo jest kilka osób, które chciałby wejść w posiadanie takiego cuda)

60. Seirei no Moribito (26 odc.) -  http://www.mpcforum.pl/topic/1504656-seirei-no-moribito/

61. Millenium actress (1 film) - Kolejne dzieło Satosh'iego Kon'a. Ciężkie do ogarnięcia, bo cała fabuła opiera się na wywiadzie z emerytowaną aktorką i całym jej dorobkiem aktorskim. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, iż podczas opowieści dwa światy się mieszają i osoby robiące wywiad czynnie uczestniczą w opowiadanej przez emerytkę historii - dlatego też niekiedy trudno się połapać czy to fikcja czy rzeczywistość.

62. Shaman King (64 odc.) - możliwe, iż oglądałeś kiedyś na JETIX'ie, bardzo przyjemna sprawa, aczkolwiek polecam oglądać z napisami (pomimo faktu, iż dubbing jako jeden z nielicznych wyszedł naszym rodakom bardzo dobrze)

63. Shijou Saikyou no Deshi Kenichi (50 odc.) - komedyjka bitewna, bardzo ciepło wspominam pomimo też, że główny bohater zaliczył w bardzo krótkim czasie taki przyrost zajebistości, którego niektórzy przez całe życie trenowania nie osiągną.

64. SKET Dance (77 odc.) - akcja toczy się w okół klubu pomocy dla uczniów pewnej szkoły. Ogólnie komedia, ale niekiedy nacechowana porządnym dramatem

65. Soul Eater (51 odc.) - szkoła, ale nie taka zwykła. Chodzą do niej osoby, które potrafią zmieniać się w różnego rodzaju bronie (ot taka polimorfia) wraz z ludźmi, którzy tymi brońmi się posługują. Walczą z demonami i innym ścierwem.

66. Stranger: Mukou Hadan (1 film) - typowe anime o samurajach, fabuła drugorzędna - najciekawsze walki.

67. Summer Wars (1 film) - Rodzina - tym słowem można podsumować cały ten film. Świetne kino familijne, aczkolwiek nie oznacza to, że przeznaczone jedynie dla dzieci.

68. Tengen Toppa Gurren Lagann (27 odc.) - Ogólnie gatunek niezbyt wielu odpowiada - bo mecha, aczkolwiek historia i postacie [ Y(o)k(o) ] na prawdę zapadają w pamięć, Samo zaś studio opróg TTGL wypuściło Killa la kill czy Panty & Stocking

Toaru Majutsu no Index II (24 odc.) - Zauważyłem, iż nie widziałeś drugiego sezonu. Nie będę opisywał, bo skoro widziałeś pierwszy i Railguna to o co się rozchodzi wiesz...

70. Toki wo Kakeru Shoujo (1 film) - bardzo ciekawy tytuł o tym jak dziewczyna mogła skakać prze czas, niektóre "wywody" w tym anime i motywy niektórych bohaterów są co najmniej dziwne, aczkolwiek samo anime jest bardzo dobrze pod względem graficznym zrobione. 

71. Trigun (26 odc.) - Nie wiadomo dlaczego, ale ludzie opuścili ziemię i przenieśli się na pewną dość nieprzyjazną planetę. Akcja toczy się wokół rzekomego postrachu wszystkich wsi i miast Vash'u The Stampido, ekscentrycznego podróżnika w czerwonym prochowcu, który zostawia po sobie same zgliszcza, ale czy aby na pewno?

72. Utawarerumono (26 odc.) - budzisz się w lecie. Nie pamiętasz kim jesteś, znajduje Cię dziewczyna, która ma ogon! A jakby było mało to masz maskę, której nie możesz zdjąć. 100 razy lepsze niż to niedawne Utawarerumono, które wychodziło z 2 sezony temu.

73. Working!! (3x13 odc.) -  Wagnaria - kawiarnia, gdzie pracuje zgraja na prawdę dziwnych ludzi. Główny bohater - entuzjasta małych rzeczy (m. in. dziewczynek), dziewczyna cierpiąca na androfobię (strach przez mężczyznami) i uzewnętrzniająca to strzelaniem ich prosto w ryj, cycata lolitka (obiekt westchnień głównego bohatera), menadżerka, która nie zna się na niczym (oprócz jedzenia), kierowniczka, której całym życiem, jest przygotowywanie żarcia dla menadżerki. Kucharz, który wygląda jak Sanji z One Piece i jego pomocnik, który nie wiedzieć w jaki sposób jest w stanie zdobyć każdą informację o swoich współpracownikach. A to tylko pracownicy (i to nie wszyscy) Wagnarii, a nie można przecież zapominać o ich rodzinach jak i o samych gościach kawiarni. Ogólnie trochę porypana komedia, ale całkiem zabawna. 

74. Yowamushi P***l (38+24 odc.) - sportówka, co dziwne traktująca o kolarstwie. Główny bohater - mangozjeb, który na swoim rozklekotanym rowerze bez problemu jest w stanie przejechać dziesiątki kilometrów wzbudza zainteresowanie członków klubu kolarskiego do którego z czasem dołącza i razem biorą udział w wyścigach. Kolejna pozycja z serii - spełniamy marzenia.

75. Yuu Yuu Hakusho (112 odc.) - nie ma co dużo mówić. masa dobrej i soczystej napierdalanki z na prawdę dobrze poprowadzoną fabułą (niestety końcówka rozczarowuje, bo ostatni arc został zrobiony po łebkach, a miał największy potencjał, ale obstawiam: lenistwo - bo autor ten sam to HxH, albo naciski z góry, żeby mange skończyć).

Jormungand - może nie jakoś specjalnie psychopatyczna główna bohaterka, ale święta to ona nie jest.

Ale nie powiesz, że pobudki do swoich działań miała na prawdę dobre.

Opublikowano

higurashi chyba ma zbyt chaotyczną fabułe, ziomeczkowi chyba chodzi o typowe bezmózgie gore xD 

sam takiego animu nie widziałem, albo widziałem i nie pamiętam, ale corpse party może Ci sie spodobac :D troche krótkie, ale przyjemne 

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Ja znowu zakochałem się w Mirai Nikki, czyli moim pierwszym anime które tak mi się spodobało (jeszcze death note był spoko w sumie).

Stworzyli oni taką postać (mam na myśli Gasai Yuno), że po prostu żałuję, że ona nie istnieje.

Dlatego szukam czegoś podobnego do tego anime (najlepiej żeby było to połączenie romansu, dramatu i może być też fantasy). Najbardziej zależy mi na tym żeby zakochać się znów w główniej bohaterce, tak jak w Yuno.

1583214294267341314985.png

by

Ziółko.

Opublikowano

Ja znowu zakochałem się w Mirai Nikki, czyli moim pierwszym anime które tak mi się spodobało (jeszcze death note był spoko w sumie).

Stworzyli oni taką postać (mam na myśli Gasai Yuno), że po prostu żałuję, że ona nie istnieje.

Dlatego szukam czegoś podobnego do tego anime (najlepiej żeby było to połączenie romansu, dramatu i może być też fantasy). Najbardziej zależy mi na tym żeby zakochać się znów w główniej bohaterce, tak jak w Yuno.

Elfen Lied

Spróbuj szczęścia przy Big Order (ten sam autor co w Mirai Nikki)

gfgdf

Opublikowano (edytowane)

Spróbuj szczęścia przy Big Order (ten sam autor co w Mirai Nikki)

Ale śmieci to ty nie polecaj. xD
Wiem, że to śmieć, ale pierwsze co mi się skojarzyło xD

Ale jeśli chodzi o postacie yandere...

W Shuffle coś było oraz w School Days. nwm. Nie pamiętam xD

W Date a live - Kurumi

gfgdf

Opublikowano (edytowane)

Znacie jakiś fajny horror ? Taki strasznie straszny, że aż strach się bać

http://prnt.sc/c7mdka

Screen "horrorów" z mojej listy.

Zacznijmy od tego, że te wszystkie "horrory" to c**j, a nie horror.

Ghost Hunt

Hundred stories (znalazłem tylko na kissanime)

Shiki

gfgdf

Opublikowano (edytowane)

Szukam anime w który główny bohater jest aspołeczny/hikikomori i jakieś wydarzenia zmuszają go do kontaktów z ludzmi

Anime z tym motywem które widziałem: Konosuba, chaos:head, kami nozomi

Mal: N7Reny

Edytowane przez N7Reny

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

@N7Reny

Welcome to NHK - facet jest hikikomori - aby przeżyć zaczyna tworzyć visual novelki. Oprócz tego jest "tajemnicza" dziewczyna, która za pomocą dziwnej terapii próbuje go wyciągnąć z tego całego bycia aspołecznym.