Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngPitbull_

ad83e15958.png

chcesz kontakt ( ͡° ͜ʖ ͡°)?

Napisz mu, że widzimy się wieczorem :*

Głupie było, bo w c**j odbiegli od mangi (pododawali kilka postaci, pozmieniali i pomieszali wątki) jednak jakby sobie chciał odświeżać czy coś to niech pod żadnym k***a pozorem mangi nie tyka (bo o dziwo bardziej gówniana niż anime)... 

Tak swoją drogą to jest shoujo, a nie shounem, bo niby wg autorki motywem przewodnim jest romans...

106071453484304291456.jpeg

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Szukam anime z rodzajów dramat/romans, coś co wyciska łzy i żeby dobrą miało fabułę.

Pozdrawiam.

ezgif.com-resize.gif

Opublikowano

Szukam anime z rodzajów dramat/romans, coś co wyciska łzy i żeby dobrą miało fabułę.

Pozdrawiam.

Shinsekai Yori - dobra fabuła, dramat, można płaknąć, szczypta romansu

Clannad i Clannad: After Story - z początku szkolne życie ze odrobiną komedii, w drugim sezonie rodzinne życie aka poważny dramat i wyciskacz łez do bólu

Shigatsu wa Kimi no Uso - dla mnie słabsze od Clannadu, nieco podobne (bardziej do pierwszego sezonu), ale tutaj akcja skupia się na relacjach pomiędzy mc i na muzyce klasycznej. 

Nana - arcydzieło z jeszcze lepszą muzyką. Płacz przy tej serii to mało. TOP1 anime moim zdaniem.

Nagi no Asukara - piękna kreska, fajny dramat, trochę romansu, nadprzyrodzone elementy i dwa światy, ląd i świat podwodą.

Kokoro Connect i specjalne odcinki pt. Machi Random - zamiany ciałami, romans, całkiem mocny dramat, można powiedzieć, że pewna postać się załamie

Anohana - dramat, lekki romans, nadprzyrodzone. 6, czy 8 lat po śmierci przyjaciółki z dzieciństwa, nagle pojawia się ona jako "normalny" człowiek, problem w tym, że widzi ją tylko jedna osoba. Mnie ta seria osobiście mocno nie poruszyła, ale można obejrzeć, bo całkiem fajnie się to ogląda.

Inne tytuły:

Charlotte

Angel Beats

Od biedy Steins;gate (żeby nie było, anime jest świetne, ale gatunkowo nie pasuje)

Golden Time

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Pozdrawiam.

Shinsekai Yori - dobra fabuła, dramat, można płaknąć, szczypta romansu

Clannad i Clannad: After Story - z początku szkolne życie ze odrobiną komedii, w drugim sezonie rodzinne życie aka poważny dramat i wyciskacz łez do bólu

Shigatsu wa Kimi no Uso - dla mnie słabsze od Clannadu, nieco podobne (bardziej do pierwszego sezonu), ale tutaj akcja skupia się na relacjach pomiędzy mc i na muzyce klasycznej. 

Nana - arcydzieło z jeszcze lepszą muzyką. Płacz przy tej serii to mało. TOP1 anime moim zdaniem.

Nagi no Asukara - piękna kreska, fajny dramat, trochę romansu, nadprzyrodzone elementy i dwa światy, ląd i świat podwodą.

Kokoro Connect i specjalne odcinki pt. Machi Random - zamiany ciałami, romans, całkiem mocny dramat, można powiedzieć, że pewna postać się załamie

Anohana - dramat, lekki romans, nadprzyrodzone. 6, czy 8 lat po śmierci przyjaciółki z dzieciństwa, nagle pojawia się ona jako "normalny" człowiek, problem w tym, że widzi ją tylko jedna osoba. Mnie ta seria osobiście mocno nie poruszyła, ale można obejrzeć, bo całkiem fajnie się to ogląda.

Inne tytuły:

Charlotte

Angel Beats

Od biedy Steins;gate (żeby nie było, anime jest świetne, ale gatunkowo nie pasuje)

Golden Time

Dzięki za tyle propozycji :) 

Pozdrawiam.

ezgif.com-resize.gif

Opublikowano

Mógłby ktoś mi wysłać pełną liste odcinków Avatar aang, chciałbym obejrzeć lecz za duzo tego i sie gubię. Bardzo bym prosił

Opublikowano

Witam, szukam dobrego anime, z przyjemną kreską, oraz dobrą fabułą.

Obejrzałem Steins Gate oraz Death Note i byłem zachwycony, kreska oraz klimat obu anime był dla mnie świetny.

Również Atak Tytanów, HxH, Tokio Ghoul.

Szukam czegoś naprawdę dobrego.

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano (edytowane)

Obejrzałem Steins Gate oraz Death Note i byłem zachwycony, kreska oraz klimat obu anime był dla mnie świetny.

Jeżeli lubisz klimaty Death Note i Steins Gate to polecam : 

- Psycho-Pass ( 2 sezony i film)

- Mirai Nikki

- Kara no Kyoukai ( 7 filmów )

- Kiseijuu: Sei no Kakuritsu

- Boku dake ga Inai Machi

Edytowane przez Etaus
Opublikowano

Code Geass .. skoro podobało Ci się Death Note :)

Opublikowano

Boku dake ga inai machi i Kiseijuu.

Opublikowano

Szukam anime!

Gatunek: shounen, akcja

Anime Podobne: Chciałbym by w anime którego główną postacią była postać podobna do Nicka z Gangsty, lub Zoro z One Piece

Link do PALa : http://anime.rastman.pl/index.php?sortanime=fav

Nie wiem czy ten PAL to jest Twoje dzieło, ale będąc szczerym to to jest straszne. Nieintuicyjne i wielgachne... pomijam fakt, że zamiast po ludzku odpalić porównywarkę MaL'a i wybierać z tego czego nie widziałeś to muszę sprawdzać. Ale niech Ci będzie - coś tam ci wyskrobię...

10. Black Lagoon (2x12 odc.) - co byś zrobił jakby okazało się, że szefostwo ma cię w głębokiej dupie i jak dla nich umrzeć tylko by się ich machlojki nie wydały? Główny bohater został właśnie postawiony w takie sytuacji i podjął dość nietypową decyzję. Dołączył do grupy piratów, którzy go porwali (gdy ten wykonywał zadanie dla swojej firmy) i razem z nimi zaczął 
16. Cowboy Bebop (26 odc.) - Ziemia została bardzo wyniszczona, dlatego ludzie "rozbiegli" się po układzie słonecznym, z racji małej populacji ludności coś takiego jak policja nie istnieje, dlatego przestępców łapią "łowcy głów", takim właśnie zawodem para się nasz główny bohater..
20. Darker than Black: Kuro no Keiyakusha Gaiden (4 odc.) - pomost odnośnie 1 i 2 sezonu Darker than black - warte obejrzenia
22. Death Parade (12 odc.) - co byś zrobił jakbym ci powiedział, że możesz wyjść żywy pod warunkiem, że wygrasz z inną osobą w konkretną grę? Przed takim wyborem zostają postawieni goście, którzy nie wiedzieć jak znaleźli się w barze głównego bohatera. Cóż... wszystko byłoby świetnie odnośnie zwycięstwa, gdyby nie jeden drobny fakt...
30. Great Teacher Onizuka (43 odc.) - klasyka wśród komedii. Zboczony nauczyciel (który był kiedyś członkiem największego gangu motocyklowego w którejś części Japonii) zamiast do liceum trafia do odpowiedniaka naszego gimnazjum, gdzie bachory jeszcze gorsze niż na naszym rodzimym poletku.
40. Jormungand (2x12 odc.) - taki black lagoon tylko trochę nowocześniejszy i z lepszymi pukawkami. Dużo o wojnie, broni (jak widziałeś film Pan życia i śmierci z N.Cage to anime powinno ci się spodobać)
46. Nurarihyon no Mago (2x24 odc.) - młody chłopak ma zostać kolejnym przywódcą setek demonów. Sęk w tym, że nie chce, bo jest, aż w 3/4 człowiekiem. Masa nawiązań do wierzeń buddyjskich.
56. Saint Seiya (114 odc.) - Zbroje, które mają swoje odpowiedniki w konstelacjach. Młodzi bohaterowie, którzy walczą z wszechobecnym złem. Cóż... typowy battle-shounen.
59. Seihou Bukyou Outlaw Star (26 odc.) - facet podczas pewnych wydarzeń wchodzi w posiadanie "mocarnego statku", czyli statku kosmicznego, który może walczyć wręcz (sic!) zapoznaje kilka kobietek, które pomagają utrzymać statek w ryzach (bo jest kilka osób, które chciałby wejść w posiadanie takiego cuda)
60. Seirei no Moribito (26 odc.) -  http://www.mpcforum.pl/topic/1504656-seirei-no-moribito/
66. Stranger: Mukou Hadan (1 film) - typowe anime o samurajach, fabuła drugorzędna - najciekawsze walki.
68. Tengen Toppa Gurren Lagann (27 odc.) - Ogólnie gatunek niezbyt wielu odpowiada - bo mecha, aczkolwiek historia i postacie [ Y(o)k(o) ] na prawdę zapadają w pamięć, Samo zaś studio opróg TTGL wypuściło Killa la kill czy Panty & Stocking
72. Utawarerumono (26 odc.) - budzisz się w lecie. Nie pamiętasz kim jesteś, znajduje Cię dziewczyna, która ma ogon! A jakby było mało to masz maskę, której nie możesz zdjąć. 100 razy lepsze niż to niedawne Utawarerumono, które wychodziło z 2 sezony temu.
75. Yuu Yuu Hakusho (112 odc.) - nie ma co dużo mówić. masa dobrej i soczystej napierdalanki z na prawdę dobrze poprowadzoną fabułą (niestety końcówka rozczarowuje, bo ostatni arc został zrobiony po łebkach, a miał największy potencjał, ale obstawiam: lenistwo - bo autor ten sam to HxH, albo naciski z góry, żeby mange skończyć).

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

@PitBull Dziękuję, za starania :) Na pewno obejrzę któreś z poleconych, przepraszam też za brak MAL'a, ale robiłem sobie stronkę pod siebie, nie spodziewałem się, że będę musiał to kiedyś komuś udostępniać :)

Opublikowano

Elson

Nie oglądałem niczego z tegorocznych sezonów i w związku z tym szukam jakiejś tegorocznej perełki.

Tematyka nie ma większego znaczenia. 

Interesuje mnie jakiś nowy motyw, niepowtarzalność, coś co mnie zaskoczy i wciągnie.

Z góry dziękuję. ;)

HBV27j.png

Opublikowano

Elson

Nie oglądałem niczego z tegorocznych sezonów i w związku z tym szukam jakiejś tegorocznej perełki.

Interesuje mnie jakiś nowy motyw, niepowtarzalność, coś co mnie zaskoczy i wciągnie.

Z góry dziękuję. ;)

W tym roku nie było żadnej perełki. Wszystkie serie ocenione poniżej 7-8..

Opublikowano

Elson

Z góry dziękuję. ;)

Relife, Re:Zero, Orange, Berserk(mimo wykonania- Warto), Mob psycho 100.

Opublikowano

Co waszym zdaniem najlepiej bym teraz obejrzal sposrod tych serii?

Nana, Basilisk, Boku no hero academia, Shinsekai Yori, Mob Psycho 100, Usagi Drop, Kaiji

Opublikowano

Co waszym zdaniem najlepiej bym teraz obejrzal sposrod tych serii?

Nana, Basilisk, Boku no hero academia, Shinsekai Yori, Mob Psycho 100, Usagi Drop, Kaiji

1. Nana

2. Shinsekai Yori

3. Usagi Drop

Reszte bym sobie odpuścił.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach