Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam anime!
Gatunek: Romans/okruchy/szkolne/komedia/może ecchi
Anime podobne do poszukiwanego: Sakurasou
Link do MALa: http://myanimelist.net/animelist/ExpieZi

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Szukam anime!

Masz tutaj typowe romansidła, które warto zahaczyć.

ReLIFE, Nisekoi, Yamada-kun no 7 nin no Majo (Zeciarz czyta mangę i mówi, że lepsza), Charlotte, Kokoro Connect ze specjalami,NANA, Kimi no Iru Machi, Bakuman(?), White Album 2.

Opublikowano

Szukam mangi!

Gatunek: Dark Fantasy

Manga podobna do poszukiwanej: Berserk/Claymore/Akame ga kill

Link do MALa: Click

Wciąż szukam jakiegoś mrocznego fantazy

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano (edytowane)

Szukam mangi!

Gatunek: Dark Fantasy

Manga podobna do poszukiwanej: Berserk/Claymore/Akame ga kill

Link do MALa: Click

Wciąż szukam jakiegoś mrocznego fantazy

Hmm

Może seria Fate/Zero Fate/stay novelka

Pandora Hearts (średnio mroczne)

Zetusen no Tempest (może niezbyt mroczne)

ps. skoro Akame ga kill dark fantasy to Pandora Hearts też pasi xD Anime zjebali zakończeniem, za to co innego manga.

Edytowane przez LordLoginus
Opublikowano

Szukam anime!

Angel Beats, Koichoco, Yamada-kun to 7 (Dla samej Shiraishi warto obejrzec <3), Oregairu (oba sezony)

No i zapomniałbym o moim ostatnim ulubieńcu: Aokana

Bierz też pod uwagę propozycję innych osób, bo z wieloma propozycjami też się zgadzam.

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

Szukam anime!

Angel Beats, Koichoco, Yamada-kun to 7 (Dla samej Shiraishi warto obejrzec <3), Oregairu (oba sezony)

No i zapomniałbym o moim ostatnim ulubieńcu: Aokana

Bierz też pod uwagę propozycję innych osób, bo z wieloma propozycjami też się zgadzam.

Zacząłem Trinity Seven... zobaczę później wasze propozycje.

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano (edytowane)

Szukam anime!

Gatunek: Magia, walki itd.

Poszukuję anime, w którym główny bohater nie jest przysłowiową pizdą, nie chce ciągle stawać się lepszy (już jest najlepszy lub przynajmniej bardzo dobry), nie chce na siłę ratować swoich przyjaciół, albo wcale nie chce tego robić.

@Press. mahouka koukou no rettousei Edytowane przez Chikara
Opublikowano

Szukam anime!
Gatunek: nadprzyrodzone/komedia/romans
Anime podobne do poszukiwanego: Charlotte (szukam właśnie zamiennika tego anime, lekkie zdolności wrodzone, ale nie magia)

graphic.png

Opublikowano (edytowane)

Ehh, szukam anime, przy którym będę się dobrze bawił, nie będę się nudził, które przynosi poczucie satysfakcji... MAL

Gatunki wykluczone: Ecchi*, Harem, Mecha.

* - można pominąć, jeżeli jest w małych ilościach.

@1373230489-U611928.pngVereX. miało nie być mecha.. xD Ale obejrzę, jakiś czas temu widziałem ten tytuł na malu, tylko jakoś specjalnie nie byłem przytomny (lub trzeźwy) i nie dodałem. Dziena

Ps. dawać dalej, mimo, że długie, to szybko zejdzie.

Opublikowano

Ehh, szukam anime, przy którym będę się dobrze bawił, nie będę się nudził, które przynosi poczucie satysfakcji... MAL

Gatunki wykluczone: Ecchi*, Harem, Mecha.

* - można pominąć, jeżeli jest w małych ilościach.

http://myanimelist.net/anime/2001/Tengen_Toppa_Gurren_Lagann

Może i haremu nie ma, ale jest wiele relacji miłosnych + zakończenie klasa światowa.

Warto wspomnieć również o jednych z najlepiej zaanimowanych boobies <3

@LordLoginus

Zgłupiałem xD Myślałem, że własnie takich gatunków szukasz.

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano (edytowane)

VereX. , jest może więcej tego? Jak obejrzę to, to znowu zacznę szukać.

Edytowane przez dextigod

graphic.png

Opublikowano

VereX. , jest może więcej tego? Jak obejrzę to, to znowu zacznę szukać.

Akcja: Rakudai Kishi no Cavalry, Guilty Crown, Akame ga Kill,  Data a Live (3 sezony), Musaigen no Phantom World.

Bez akcji: Yamada-kun to 7-nin no Majo (TV) (nie zapomnij obejrzeć ova która dopełnia historię, gdzieś w połowie serii).

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

@ViQney

Nawet CI combo polecę w postaci Inazuma Eleven - piłka nożna do tego z super mocami (jednak polecam jedynie pierwszy sezon no i może GO, potem to już gówno), zaś odnośnie samej piłki nożnej:

Giant Killing - krótkie, aczkolwiek ciekawe: były zawodnik, który wydymał klub gdy był ich najlepszym zawodnikiem powraca po latach, po to aby go trenować.

Whistle - typowa historia, plusem jest to, iż anime obejmuje cała mangę (w sensie całkowicie zekranizowane jest)

Area no Kishi - manga nadal wychodzi, a ekranizacja obejmuje niestety dopiero początki interesującej przygody. Interesujący główny bohater oraz ładne panie xD (jak na anime sportowe rzecz jasna)

Captain Tsubasa - klasyka klasyków, aczkolwiek trzeba mieć do tego cierpliwość, bo jest mocno denerwujące (biegnę, biegnę po gola, ale zanim strzelę to wspomnę całe moje życie).

DAYS - ciężko o tym coś więcej powiedzieć, bo dopiero wychodzi (aktualnie jest 7 odcinków z 24 zapowiedzianych) podoba mi się fakt, iż główny bohater, bez jakiegoś szczególnego daru samym treningiem stara się być coraz lepszy (nie ma progresu z dupy itd.)

Jakbyś chciał jakieś inne sportówki - niekoniecznie o piłce nożnej to pisz śmiało :)

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

@ViQney

Nawet CI combo polecę w postaci Inazuma Eleven - piłka nożna do tego z super mocami (jednak polecam jedynie pierwszy sezon no i może GO, potem to już g****o), zaś odnośnie samej piłki nożnej:

Giant Killing - krótkie, aczkolwiek ciekawe: były zawodnik, który wydymał klub gdy był ich najlepszym zawodnikiem powraca po latach, po to aby go trenować.

Whistle - typowa historia, plusem jest to, iż anime obejmuje cała mangę (w sensie całkowicie zekranizowane jest)

Area no Kishi - manga nadal wychodzi, a ekranizacja obejmuje niestety dopiero początki interesującej przygody. Interesujący główny bohater oraz ładne panie xD (jak na anime sportowe rzecz jasna)

Captain Tsubasa - klasyka klasyków, aczkolwiek trzeba mieć do tego cierpliwość, bo jest mocno denerwujące (biegnę, biegnę po gola, ale zanim strzelę to wspomnę całe moje życie).

DAYS - ciężko o tym coś więcej powiedzieć, bo dopiero wychodzi (aktualnie jest 7 odcinków z 24 zapowiedzianych) podoba mi się fakt, iż główny bohater, bez jakiegoś szczególnego daru samym treningiem stara się być coraz lepszy (nie ma progresu z dupy itd.)

Jakbyś chciał jakieś inne sportówki - niekoniecznie o piłce nożnej to pisz śmiało :)

Są jakieś inne sportówki? Chodzi mi głównie o sportówki z mocami :D może być też siatkówka, ale głównie piłka nożna. Anime podobne do bajki Galactic Football :)
Opublikowano

@ViQney

Hmm... szczerze powiedziawszy takich mixów nie ma za dużo. Anime sportowe i supermoce raczej nie idą ze sobą w parze z prostego względu: super moce=walka+dynamika co jest trudne do osiągnięcia w anime sportowym. Coś takiego jak masz w Galactic Footballl (oglądało się na Jetixie za dzieciaka xD) to tylko i wyłącznie Inazuma Evelen (które bije mocno GF pod względem rozbudowania i super mocy) oczywiście jeżeli chodzi o anime traktujące o piłce nożnej. Zaś co się tyczy siatkówki to oprócz Haikyuu, które jest dość odrealnione, ale nie m super mocy to ostatnie emitowane anime o piłce siatkowej oprócz niego jest z roku 1985... (zaś pomiędzy tymi dwoma anime czyli prawie na przestrzeni 30 lat pojawiły się tylko 2 dość słabe mangi, które nie zostały zekranizowane).

Jest kilka innych anime, które można by podciągnąć pod nie tyle co super moce, ale na pewno uznać je za odrealnione, ale nie nie jest to ani siatkówka, ani piłka nożna - mimo to wypiszę je, a co ty z tym zrobisz to już Twoja sprawa.

Prince of tennis (jak sama nazwa wskazuje - tenis) - szczerze nie widziałem, ale z tego co czytałem to te najnowsze serie (anime wychodzi od 2001 roku) są na dość wysokim poziomie jeżeli chodzi o odbieganie od realizmu.

Kuroko no basuke (koszykówka) - ktoś uparty mógłby podczepić tę pozycję pod super moce jednak moim zdaniem byłoby to nad wyraz chociaż nie zmienia to faktu, iż drużyna jak i ich przeciwnicy posiadają umiejętności, których normalny człowiek (i do tego w takim wieku) mieć nie może, zaś poziom ich rozgrywek to najwyższa półka NBA.

Eyeshield 21 (football amerykański) - taka sama sytuacja jak wyżej odnośnie umiejętności głównych bohaterów jak i ich przeciwników.

Yowamushi Pe dal (kolarstwo) - ta sama śpiewka co wyżej, ogólnie Majka to przy nich wolny frajer... 

Opublikowano (edytowane)

Szukam dobrego romansu MAL

Ostatnio nic, żaden z romansów mnie nie zaspokaja, zawsze po zakończeniu serii czuje niedosyt..

Opublikowano (edytowane)

Ostatnio nic, żaden z romansów mnie nie zaspokaja, zawsze po zakończeniu serii czuje niedosyt..

Nie zauważyłem w twojej liście trzech tytułów które mogę polecić ,a mianowicie : 

- White Album 2 ( Pierwszy sezon nie ma nic wspólnego z drugim bo widzę ,że pierwszemu dałeś słabą ocenę )

- Myself; Yourself

- Amagami SS i Amagami SS+ Plus ( Tutaj jest historia dość nietypowa ponieważ główny bohater ma okazję poznać 6 różnych dziewcząt za każdym razem jego historia będzie resetowana,4 odc na jedną dziewczynę )

W dwóch pierwszych tytułach poza romansem można się spodziewać dobrego dramatu ,a przynajmniej moim zdaniem.

I tak przy okazji też szukam anime z gatunku dramat i romans.

Chciałbym żeby występował naprawdę konkretny dramat i z góry mówię żebyście nie proponowali mi ''Nana' bo odpada oraz wszelkie Shoujo również.

MAL : http://myanimelist.net/animelist/Etaus

Edytowane przez Etaus
Opublikowano

Nana(kreska średnia i może zniechęcić, jednak anime warte obejrzenia. Jak dla mnie jest w czołówce romansow), White album 2(dobre piosenki). Resztę, która znam, masz już obejrzane.

Opublikowano

Szukam Anime!!

Gatunek : Chciałbym żeby to było coś dobrego tak na wieczór,coś przyjemnego,takiego przy którym nie idzie się zdenerwować,lub też co wybrać z PTW (najlepiej Tajemnice,duchy,youkai,etc)

Podobne? do poszukiwanego : Natsume Yuujinchou

MAL : http://myanimelist.net/animelist/BornVillain69

Pozdrawiam..

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Szukam anime!

Gatunek: Slice of Life

Anime podobne do poszukiwanego: Bakuman

Link do MALa: http://myanimelist.net/animelist/VereXi

Coś w stylu Bakuman, ale żeby bohaterowie zajmowali się czymś bardziej przyziemnym (coś innego niż Space Brothers).

Czegoś w stylu Bakuman nie znajdziesz, bo jest to dzieło autorstwa samego Takeshiego Obaty (Death Note jakby ktoś nie wiedział). Widzę, że Space Brothers też tobie do gustu nie przypadło. W takim razie jedynie

Working!! pasuje...

73. Working!! (3x13 odc.) -  Wagnaria - kawiarnia, gdzie pracuje zgraja na prawdę dziwnych ludzi. Główny bohater - entuzjasta małych rzeczy (m. in. dziewczynek), dziewczyna cierpiąca na androfobię (strach przez mężczyznami) i uzewnętrzniająca to strzelaniem ich prosto w ryj, cycata lolitka (obiekt westchnień głównego bohatera), menadżerka, która nie zna się na niczym (oprócz jedzenia), kierowniczka, której całym życiem, jest przygotowywanie żarcia dla menadżerki. Kucharz, który wygląda jak Sanji z One Piece i jego pomocnik, który nie wiedzieć w jaki sposób jest w stanie zdobyć każdą informację o swoich współpracownikach. A to tylko pracownicy (i to nie wszyscy) Wagnarii, a nie można przecież zapominać o ich rodzinach jak i o samych gościach kawiarni. Ogólnie trochę porypana komedia, ale całkiem zabawna.