Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Szukam anime! Gatunek: Romantyczne-szkolne-komedia (wszystko razem) Anime podobne do poszukiwanego: Toradora, chodzi mi głównie o charakter głównych postaci/fabułe niby się nie lubią ale po czasie się zakochują Link do MALa:

Nie widzę linku do MAL'a to podaję w ciemno,

- Kaichou wa Maid-sama!

- Charlotte

- Suzuka

- True Tears

- Zero no Tsukaima ( 4 sezony )

- Shakugan no Shana ( 3 sezony )

Edytowane przez Etaus
  • Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Szukam anime! Gatunek: Romantyczne-szkolne-komedia (wszystko razem) Anime podobne do poszukiwanego: Toradora, chodzi mi głównie o charakter głównych postaci/fabułe niby się nie lubią ale po czasie się zakochują Link do MALa:

Clannad. Pierwszy sezon c*****y, drugi to inny świat.

Opublikowano

Clannad w żadnym stopniu nie przypomina gatunku którego on szuka.

Opublikowano

Golden Time, może nie do końca to co chcesz, ale komedia w tej serii jest dosyć podobna do Toradory, więc może ci podejdzie. 

Oregairu, niestety brak 3 sezonu, ale generalnie jest to co chcesz

Charlotte

Special A (wątek poboczny)

Nisekoi

Nijiiro Days

Kaichou wa Maid-sama

Rakudai Kishi no Caravly i każde inne gówno ecchi harem z tsundere

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Wytłumacz mi :)

Genres: ComedyDramaRomance,SchoolSlice of LifeSupernatural

Chociaż, co druga ocena u ciebie to dycha, także mogę się mylić z wielkim znawcą

Opublikowano

Chociaż, co druga ocena u ciebie to dycha, także mogę się mylić z wielkim znawcą

Przeczytaj uważnie czego dokładnie szukał ,a później możesz się ze mną spierać , okey ?

A co do mojego MAL'a mówisz ,że co druga ocena u mnie to 10 już Ci tłumaczę dlaczego, jestem bardzo wielkim fanem dramatów a w szczególności romans/dramat , 90 % mojej listy na MALu to jest właśnie to,nie oglądam wszystkiego jak leci,jednego tytułu do obejrzenia potrafię szukać nawet 4 godziny i nie powinieneś komentować moich anni innych osób ocen jakie dają.

Opublikowano (edytowane)

Przeczytaj uważnie czego dokładnie szukał ,a później możesz się ze mną spierać , okey ?

A co do mojego MAL'a mówisz ,że co druga ocena u mnie to 10 już Ci tłumaczę dlaczego, jestem bardzo wielkim fanem dramatów a w szczególności romans/dramat , 90 % mojej listy na MALu to jest właśnie to,nie oglądam wszystkiego jak leci,jednego tytułu do obejrzenia potrafię szukać nawet 4 godziny i nie powinieneś komentować moich anni innych osób ocen jakie dają.

Wszystkie te gatunki których szuka są właśnie w tej serii z dodatkiem Okruch Życia, Dramatu i lekkiego supernatural. Chyba lepsze jest to, niż podanie mu tylko tych trzech gatunków, a seria okaże się przeciętniakiem?

Szczerze to cię podziwiam jak można w kółko i w kółko oglądać dramaty :)

Co do oceniania to niestety taki jestem, ale jestem niezmiernie ciekaw co ludzie widzą w serii X że wystawili jej ocenę Y, kiedy ja bym nigdy w życiu nie obejrzał. Co poradzę..

Edytowane przez RaVersoN
Opublikowano

Przyganiał kocioł garnkowi, bo wasz system oceniania sprawia, że ni c***a nie da się wam czegokolwiek polecić, a i sugerowanie się średnią ocen na MaLu nie ma sensu. Chociaż wybacz @Etaus jednak z dwojga złego to @RaVersoN jest mniej szkodliwy - ale tylko dlatego, że należy do mniejszego grona osób, które zaniżają oceny, zaś ty do osób, które oceny te zawyżają...  taka tam moja dygresja... 

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano (edytowane)

Przyganiał kocioł garnkowi, bo wasz system oceniania sprawia, że ni c***a nie da się wam czegokolwiek polecić, a i sugerowanie się średnią ocen na MaLu nie ma sensu. Chociaż wybacz @Etaus jednak z dwojga złego to @RaVersoN jest mniej szkodliwy - ale tylko dlatego, że należy do mniejszego grona osób, które zaniżają oceny, zaś ty do osób, które oceny te zawyżają...  taka tam moja dygresja... 

Ja po prostu mam wysokie oczekiwania co do serii i liczę sobie oryginalność, ale ostatnio oceniłem Higurashi na 6, także idę chyba w dobrą stronę.. Od dłuższego czasu nie mogę nic znaleść do zainteresowania, więc pozostaje mi wszystko z PTW. :v

// Możesz jeszcze Golden Time obejrzeć, lecz zakończenie mierne

Edytowane przez RaVersoN
Opublikowano

Szkodliwy czy nie szkodliwy ,powiedziałem tylko to co chciałem i nie chce się kłócił bo nie od tego jest ten dział,wyraziliśmy tylko swoje poglądy :-)

Opublikowano (edytowane)

Szkodliwy czy nie szkodliwy ,powiedziałem tylko to co chciałem i nie chce się kłócił bo nie od tego jest ten dział,wyraziliśmy tylko swoje poglądy :-)

Dokładnie, krzywda się nie dzieje, a zarazem nic większego się nie stało. :P

Przy okazji skorzystam, bo powoli Higurashi Kai kończę, szukam czegoś z PTW co zastąpi tą serie (Nana odpada)

https://myanimelist.net/animelist/raverson

Edytowane przez RaVersoN
Opublikowano

Przy okazji skorzystam, bo powoli Higurashi Kai kończę, szukam czegoś z PTW co zastąpi tą serie (Nana odpada)

Shinsekai Yori

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Szukam anime!
Gatunek: szkoła/romans/okruchy
Anime podobne do poszukiwanego: OreShura
Link do MALa: https://myanimelist.net/animelist/KiyoshiDesu

Szukam anime!

Gatunek: dramat/kryminalistyczne
Anime podobne do poszukiwanego: No.6
Link do MALa: https://myanimelist.net/animelist/KiyoshiDesu

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

Szukam anime!

Anime podobne do poszukiwanego: OreShura

Link do MALa: https://myanimelist.net/animelist/KiyoshiDesu

Szukam anime!

Anime podobne do poszukiwanego: No.6

Link do MALa: https://myanimelist.net/animelist/KiyoshiDesu

1.

Nisekoi

Oregairu

Hyouka

2.

Monster

Psycho Pass

I zmień te oceny..

Opublikowano (edytowane)

Problem masz? Oceniam dla siebie... to że mi się podoba, to Ci przeszkadza? Nie oceniam pod względem technicznym. Dodam, że jeśli Anime jest słabe, to go nie oglądam.. wiesz ile miałbym tutaj poniżej 5?

Edytowane przez dextigod

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

Problem masz? Oceniam dla siebie... to że mi się podoba, to Ci przeszkadza? Nie oceniam pod względem technicznym. Dodam, że jeśli Anime jest słabe, to go nie oglądam.. wiesz ile miałbym tutaj poniżej 5?

Nikt Ci nie siedzi z nahajką nad głową i jej nie użyje tylko dlatego, że prawie wszystkie Twoje oceny to 9 lub 10. Jednak są pewne sprawy przez które mierzi to ludzi, którzy już trochę tego gówna na koncie mają. Drugą sprawą jest to, iż nie mając szerszego rozgraniczenia na oceny (od tego 6 do 10 - skoro niczego co by miało 5 i mniej nie oglądasz... w sumie słusznie) ciężej będzie nam Tobie cokolwiek polecić. No i trzecią sprawą jest to, że przez takich ludzi jak Ty ciężej jest się kierować ocenami na MaL'u (bo należysz do dość licznego grona jakim są ludzie "Widziałem? No to 10!). Myślę że w miarę jasno nakreśliłem o co @Zaciesz 'owi chodziło.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano (edytowane)

Przyganiał kocioł garnkowi, bo wasz system oceniania sprawia, że ni c***a nie da się wam czegokolwiek polecić, a i sugerowanie się średnią ocen na MaLu nie ma sensu. Chociaż wybacz @Etaus jednak z dwojga złego to @RaVersoN jest mniej szkodliwy - ale tylko dlatego, że należy do mniejszego grona osób, które zaniżają oceny, zaś ty do osób, które oceny te zawyżają... taka tam moja dygresja...

Może Umineko?

Tyż chcę coś...

Animu z gatunku "gore"?

Edytowane przez indywidualistaA

gfgdf

Opublikowano (edytowane)

To dam wszystkim "-" i będzie po problemie. Po co mam oceniać, skoro ktoś ma mnie hejtować za to?

Edytowane przez dextigod

graphic.png

Opublikowano

Szukam anime!

Gatunek:echi/komedia (takie jka mam na malu)

Anime podobne do poszukiwanego: 

Gakusen Toshi Asterisk itd ogólnie cały mój mal :) 

Link do MALa:

https://myanimelist.net/animelist/Koxsik

Po ocenach pewnie łykniesz wszystko..

Aki-Sora

Date a Live (2 Sezony)

oceniam tak jak jest smieszne wedlug mnie ale jak cos ma 10 to wow ale ponizej to gowno xD

c07aaaa0ac783f56.png
Opublikowano

Szukam anime!

Anime podobne do poszukiwanego: OreShura

Link do MALa: https://myanimelist.net/animelist/KiyoshiDesu

Szukam anime!

Anime podobne do poszukiwanego: No.6

Link do MALa: https://myanimelist.net/animelist/KiyoshiDesu

2.Monster, jedno z lepszych anime jakie powstało w tym gatunku.

To dam wszystkim "-" i będzie po problemie. Po co mam oceniać, skoro ktoś ma mnie hejtować za to?

W takim razie więcej nie pisz o polecenie anime...