Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Akashii

Co do Drrr - to akurat było do kogoś innego.

Odnośnie Twoich wymagań to dość ciężko cokolwiek znaleźć, bo większość tytułów polega na dążeniu do jakiegoś celu, walki z przeciwnościami itp. (więc facet co ma na wszystko wyjebane - się nie kalkuluje, bo jest nudny) Po drugie w ogóle będzie ciężko znaleźć MC, który ma cechy takie jakie podałeś, bo to się po prostu "nie sprzeda", z bohaterem trzeba się utożsamiać (no dobra - nie trzeba, ale taki się najlepiej sprzedaje), bo z nim najwięcej czasu "spędzisz", a kto by się chciał z takim chujkiem spoufalać? Kreska to też niestety bariera, bo takiego typu poszukałbym właśnie pośród pozycji z lat '90-03/4', bo to wtedy przypadało na wiele eksperymentalnych pozycji. Oczywiście są tytuły, które mogłoby się w to wpasować, ale z tego co widzę już je oglądałeś.  

Hellsing Ultimate - pewnie widziałeś, ale nie masz na MaL'u (no i jedynie pasuje pod gatunek akcji)

106071453484304291456.jpeg

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

@Akashii

Co do Drrr - to akurat było do kogoś innego.

Odnośnie Twoich wymagań to dość ciężko cokolwiek znaleźć, bo większość tytułów polega na dążeniu do jakiegoś celu, walki z przeciwnościami itp. (więc facet co ma na wszystko wyjebane - się nie kalkuluje, bo jest nudny) Po drugie w ogóle będzie ciężko znaleźć MC, który ma cechy takie jakie podałeś, bo to się po prostu "nie sprzeda", z bohaterem trzeba się utożsamiać (no dobra - nie trzeba, ale taki się najlepiej sprzedaje), bo z nim najwięcej czasu "spędzisz", a kto by się chciał z takim chujkiem spoufalać? Kreska to też niestety bariera, bo takiego typu poszukałbym właśnie pośród pozycji z lat '90-03/4', bo to wtedy przypadało na wiele eksperymentalnych pozycji. Oczywiście są tytuły, które mogłoby się w to wpasować, ale z tego co widzę już je oglądałeś.  

Hellsing Ultimate - pewnie widziałeś, ale nie masz na MaL'u (no i jedynie pasuje pod gatunek akcji)

Przeszukałem już wszystko, chodziło mi o postać w stylu Hachimana ale nigdzie nie widzę nic podobnego :/ Aktualnie zacząłem oglądać Barakamon, trochę ból dupy bo brak romansu, ale postać jest całkiem konkretna, więc jeżeli gdzieś byłaby podobna postać, tyle że z romansem i nie Shoujo to proszę o podanie :>

+ Jeżeli pomogłem                                    :-]

Jeżeli chcesz się skontaktować zapraszam ts3 : 178.33.168.235:10113

Opublikowano

@chaterchater

"Odbjur" - potrzeba romansu z loli

Z takim hardcorowym loli czy czymś bardziej znośnym dla tych mniej wciągniętych?

Przeszukałem już wszystko, chodziło mi o postać w stylu Hachimana ale nigdzie nie widzę nic podobnego :/ Aktualnie zacząłem oglądać Barakamon, trochę ból dupy bo brak romansu, ale postać jest całkiem konkretna, więc jeżeli gdzieś byłaby podobna postać, tyle że z romansem i nie Shoujo to proszę o podanie :>

Podpinam się 

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Poszukuje jakiegoś romansu z elementami nadprzyrodzonymi. Może być coś krwistego, ciekawego, z podrzędnym romansem, ale chciałbym żeby nie było komedii, bo ostatnio ona mnie ciągle denerwuje i przez to nie chce mi się nic oglądać.

Takie Nijiiro Days bez komedii albo zwyczajnie seria podobna do Kiseijuu.

http://myanimelist.net/animelist/Zeciarz

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Poszukuje jakiegoś romansu z elementami nadprzyrodzonymi. Może być coś krwistego, ciekawego, z podrzędnym romansem, ale chciałbym żeby nie było komedii, bo ostatnio ona mnie ciągle denerwuje i przez to nie chce mi się nic oglądać.

Filmy Kara no Kyoukai.

gfgdf

Opublikowano

Filmy Kara no Kyoukai.

A jakaś seria? Ostatnio u mnie krucho z czasem, więc wolałbym sobie obejrzeć np. jeden odc przed snem.

Opublikowano

Hm... 

Basilisk (tylko akurat tutaj, romans należy do tych bardziej denerwujących)

Claymore

Junketsu no Maria (takie miszmasz, torchę jakieś krwi, trochę jakiegoś romansu - ogólnie nie wiadomo co)

Muv-Luv Alternative: Total Eclipse

Phantom: Requiem for the Phantom

?

Jprl. już drugi dzień oglądam Ojca chrzestnego i skończyć nie mogę :/

gfgdf

Opublikowano

Szukam anime!
Gatunek: Komedia 
Anime podobne do poszukiwanego: Konosuba, Spra no Otoshimono, Prison School

Dodatkowe info: Jak jest to z plan to watch
Link do MALa: http://myanimelist.net/animelist/N7Reny

---

Szukam anime!

Gatunek: Tajemnice
Anime podobne do poszukiwanego: Gosick, Sakurako-san no Ashimoto

Link do MALa: http://myanimelist.net/animelist/N7Reny

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano (edytowane)

Szukam Animu!!

Gatunek: obojętne byle dobre ale fajnie jakby było to jakieś życiowe..

Anime podobne do szukanego : chciałbym aby główny bohater/grupa ludzi/przyjaciele byli sadystami/sado-maso coś jak Hisomu z Kiznaiver`a.

MAL : http://myanimelist.net/animelist/BornVillain69

Pozdrawiam..

Edytowane przez BornVillain

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Szukam anime!

---

Szukam anime!

Amagi Brilliant Park - komedia z masą podtekstów erotycznych, nie oglądałem Prison School, ale obstawiam, że humor miejscami będzie podobny.

Shijou Saikyou no Deshi Kenichi - sztuki walki, ogólnie humor nie jest najwyższych lotów, ale warto samemu ocenić.

Working!! - komedia z serii "tych luźniejszych", akcja toczy się wokół miejsca pracy, którym jest kawiarnia i życia jej pracowników.

Rail Wars - nie widziałem, ale z tego co wiem jest to komedia erotyczna (więc pasuje do Prison School) no i masz to w PTW.

Danshi Koukousei no Nichijou - komedia szkolna bez jakiejś konkretnej fabuły, odcinki sładają się z 4-7/8 takich jakby "skeczy" masz w PTW więc podaje, osobiście średnio mi do gustu przypadło.

SKET Dance - komedia szkolna, twórcą mangi jest pomocnik autora Gintamy (aczkolwiek moim zdaniem lepszy humor jest własnie w SKET) wszystko kręci się wokół szkolnego klubu pomocy uczniom.

Monster -  nie oglądałem, bo nie moje klimaty (w sensie tajemnice), ale masz w PTW to podaję

Utawarerumono - ale rzecz jasna to stare,  a nie te co się ostatnio skończyło. 

Opublikowano (edytowane)

Szukam anime!

---

Szukam anime!

Rail Wars - nie widziałem, ale z tego co wiem jest to komedia erotyczna (więc pasuje do Prison School) no i masz to w PTW.

To jest taki rak...Większego gówna chyba nie ma - nawet BOku no pico już jest lepsze.

Re-Zero z tego sezonu

Seitokai Yakuindomo

Panty & Stocking with Garterbelt

Ranpo coś tam

Ghost hunt

Kamisama no Memochou 

Bungou Stray Dogs

Hamatora

Kyougoku Natsuhiko: Kousetsu Hyaku Monogatari 

Yakushiji Ryouko no Kaiki Jikenbo (kobieca wersja Jamesa Bonda)

Edytowane przez indywidualistaA

gfgdf

Opublikowano

Szukam anime!

Gatunek: Fantasy

Anime podobne do poszukiwanego: Mondaiji-tachi ga Isekai kara Kuru Sou Desu yo?

Link do MALa:

z tego co wyczytałem na malu to dosyć podobne może być Ngnl, ale tylko tylko mi przychodzi do głowy bo niestety nie oglądałem

Opublikowano

Szukam anime lub filmu. 

Gatunek: Whatever (byle nie smętny romans).

Ogólnie fajnie jakby postacie były 18+ (od bidy nie trzeba, byle nie 25 letnia loli). Też fajnie jakby była jakaś żeńska postać. Tak naprawdę to jest jedyny warunek - byle było fajne, ciekawe...

Coś z PTW warto obejrzeć?

To jest ukryta treść, proszę

gfgdf

Opublikowano

Szukam anime lub filmu. 

Ogólnie fajnie jakby postacie były 18+ (od bidy nie trzeba, byle nie 25 letnia loli). Też fajnie jakby była jakaś żeńska postać. Tak naprawdę to jest jedyny warunek - byle było fajne, ciekawe...

PTW? Arslan Senki, ale tam MC to nie +18, za to reszta tak.

A no i Monster.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Szukam anime lub filmu. 

Widzę, że PTW masz równie duże jak moje xD 

Akiry żeś jeszcze nie obejrzał?

Beck - też super pozycja o dążeniu do swoich marzeń, miło przyjemnie - minusem jest jedynie to, że dopiero w mandze się prawdziwy rozpierdol dzieje

Busou Renkin - a to ci proponuje z PTW wyjebać i trzymać się jak najdalej od tego tytułu... facet przez przypadek wpada na gołą laskę w łazience i ona stwierdza, że czemu by nie zostać jego żoną, ogólnie taki gówniany protoplasta pewnego anime ecchi TO-Love-Ru

C: The Money of Soul and Possibility Control - dużo o tym jak to pieniądze rządzą światem i jak na niego wpływają. MC ma chyba 18, ale ręki uciąć sobie nie dam.

D.N.Angel - fakt faktem, mc ma 14 lat, ale kurde warto obejrzeć, skoro kupiłem całą mangę dla tego tytułu to chyba warto xD (btw. manga w porównaniu z anime ssie)

Garo Movie: Divine Flame - film wyszedł! Zapierdalaj oglądać! #edit - teraz tak patrzę to tyś nawet serii nie widział - Garo: Honoo no Kokuin - wczoraj skończyłem, ŚWIETNY tytuł, bohater co prawda nie +18, ale bardzo blisko, klimatycznie, jedynie mi się walki nie podobały, bo były nazbyt nowocześnie zrobione, ale cała reszta - elegancko.

Jin-Rou - tego jeszcze nie obejrzałeś? Ze 2-3 razy ci już polecałem. Z*******e, brudne anime, postacie ciekawie wykreowane.

Mononoke Hime - te też nie widziałeś?

Paprika - no to jest kunszt sam w sobie, olać Perfect Blue, Millenium actress czy tam Paranoia Agent - to jest największe dzieło Satoshi'ego Kon'a

Seirei no Moribito - tej bo się obrażę i nie będę ci więcej propozycji pisał xD http://www.mpcforum.pl/topic/1504656-seirei-no-moribito/#entry12730816

Toki wo Kakeru Shoujo - elegancki film o podróżach w czasie

Ogólnie powiem ci tak - weź może kiedyś usiądź i poprzebieraj trochę te PTW, bo pomimo faktu, iż ja osobiście nie przywiązuje wielkiej wagi do ocen na Mal'u jakie ma Anime, ale jeżeli ma średnią 6.5 to jednak coś już znaczy, a takich tytułów co mają poniżej 7.0 na twoim PTW naliczyłem przynajmniej 15...

Drugą sprawą jest niekiedy drugie, a nawet trzecie podejście do tytułów, które się porzuciło. Darker than black - dopiero za drugim podejściem obejrzałem więcej niż 1 odcinek i miło się zaskoczyłem, a Tegami Bachi to się chyba za 3 czy 4 razem przemogłem (ledwo pierwsza postać otworzyła japę, a już Jun Fukuyama, czyli inszy Grzegorz Pawlak polskiego dubbingu) aby w ogóle pierwszy odcinek obejrzeć, a teraz już prawie kończę 1 sezon i nawet ciekawe.

Opublikowano (edytowane)

Szukam anime lub filmu.

Widzę, że PTW masz równie duże jak moje xD

Akiry żeś jeszcze nie obejrzał?

Beck - też super pozycja o dążeniu do swoich marzeń, miło przyjemnie - minusem jest jedynie to, że dopiero w mandze się prawdziwy rozpierdol dzieje

Busou Renkin - a to ci proponuje z PTW wyjebać i trzymać się jak najdalej od tego tytułu... facet przez przypadek wpada na gołą laskę w łazience i ona stwierdza, że czemu by nie zostać jego żoną, ogólnie taki gówniany protoplasta pewnego anime ecchi TO-Love-Ru

C: The Money of Soul and Possibility Control - dużo o tym jak to pieniądze rządzą światem i jak na niego wpływają. MC ma chyba 18, ale ręki uciąć sobie nie dam.

D.N.Angel - fakt faktem, mc ma 14 lat, ale kurde warto obejrzeć, skoro kupiłem całą mangę dla tego tytułu to chyba warto xD (btw. manga w porównaniu z anime ssie)

Garo Movie: Divine Flame - film wyszedł! Zapierdalaj oglądać! #edit - teraz tak patrzę to tyś nawet serii nie widział - Garo: Honoo no Kokuin - wczoraj skończyłem, ŚWIETNY tytuł, bohater co prawda nie +18, ale bardzo blisko, klimatycznie, jedynie mi się walki nie podobały, bo były nazbyt nowocześnie zrobione, ale cała reszta - elegancko.

Jin-Rou - tego jeszcze nie obejrzałeś? Ze 2-3 razy ci już polecałem. Z*******e, brudne anime, postacie ciekawie wykreowane.

Mononoke Hime - te też nie widziałeś?

Paprika - no to jest kunszt sam w sobie, olać Perfect Blue, Millenium actress czy tam Paranoia Agent - to jest największe dzieło Satoshi'ego Kon'a

Seirei no Moribito - tej bo się obrażę i nie będę ci więcej propozycji pisał xDhttp://www.mpcforum.pl/topic/1504656-seirei-no-moribito/#entry12730816

Toki wo Kakeru Shoujo - elegancki film o podróżach w czasie

Ogólnie powiem ci tak - weź może kiedyś usiądź i poprzebieraj trochę te PTW, bo pomimo faktu, iż ja osobiście nie przywiązuje wielkiej wagi do ocen na Mal'u jakie ma Anime, ale jeżeli ma średnią 6.5 to jednak coś już znaczy, a takich tytułów co mają poniżej 7.0 na twoim PTW naliczyłem przynajmniej 15...

Drugą sprawą jest niekiedy drugie, a nawet trzecie podejście do tytułów, które się porzuciło. Darker than black - dopiero za drugim podejściem obejrzałem więcej niż 1 odcinek i miło się zaskoczyłem, a Tegami Bachi to się chyba za 3 czy 4 razem przemogłem (ledwo pierwsza postać otworzyła japę, a już Jun Fukuyama, czyli inszy Grzegorz Pawlak polskiego dubbingu) aby w ogóle pierwszy odcinek obejrzeć, a teraz już prawie kończę 1 sezon i nawet ciekawe.

No panie Pitbull, tak to jest gdy do listy dodaje się tytuły z myślą "na pewno obejrzę" xD. I tak mija rok za rokiem...

Akira - słyszałem o tym mnóstwo, ale jakoś tak wyszło :/

Busou Renkin - Obejrzałem kiedyś taam 1 odcinek, ciągnął się jak flaki z olejem a nawet gorzej...

C - brzmi ciekawie

D.N.Angel - sporo właśnie chwaliłeś ten tytuł, więc chyba pójdzie na pierwszy ogień. Rzadko kiedy pierwowzór jest gorszy od adaptacji xD

Garo - tak "lukam" na grafike, to zdjęcie świetne :P A co do kolejności oglądania... Panie, ja Władce Pierścieni od tyłu oglądałem xD

Jin-Rou - mam to na dysku! Jedyny film, który jest na dysku, więc to coś znaczy!

Mononoke Hime - kiedyś tam na jakimś Jetixie czy Polsacie oglądałem, ale mama powiedziała, że mam to wyłączyć xD.

Paprika - dziekuję, smaczna była. a tak na sserio, to właśnie zostało ostatnie 15 min do końca :P

Toki wo Kakeru Shoujo - nooo, w planach jest...

Seirei no Moribito - pojebało mi się z Samurai Champloo xD xD

____

Więc też widzisz tą zależność, gdy ocena jest<7 xD xD Tak ,tego raczej nie powinno się tykać.

DtB - ogólnie spoko tytuł, tylko za cholerę nie pamiętam o co tam chodziło. Jeżeli kiedykolwiek o coś chodził.. Przynajmniej 1 sezon. OVA była dobra.

___

A.. Ktoś kojarzy taką bajkę (czy co to było), że były sobie takie zwierzątka leśne np. lisy. i w końcowej scenie wszystkie lisy (lub jakieś szczury) zostały nabite na takie wielkie cierniste drzewo przez ptaki. Ew. przyśniło mi się to...

Edytowane przez indywidualistaA

gfgdf

Opublikowano
A.. Ktoś kojarzy taką bajkę (czy co to było), że były sobie takie zwierzątka leśne np. lisy. i w końcowej scenie wszystkie lisy (lub jakieś szczury) zostały nabite na takie wielkie cierniste drzewo przez ptaki. Ew. przyśniło mi się to...

Odstaw te LSD xD

#edit

Jedyne co mi się kojarzy z takich ostrzejszych bajek i ze zwięrzętami to Wodnikowe Wzgórze, ale tam były króliki

@Zeciarz

Pan u dołu potrzebuje wsparcia :)

Opublikowano

Dobry poszukuje jakiegoś anime z romansem bardziej na pierwszym planie lub by stanowił przynajmniej 50-60% anime. Główny bohater ma nie być pizdą tylko najlepiej jakimś twardzielem było by fajnie gdy by miał blond włosy ale to szczegół.

Spis tego co widziałem http://myanimelist.net/animelist/BOZASNE

Opublikowano (edytowane)

Dobra, potrzebuję tak ok. 50-60 tytułów do oglądnięcia na wakacje, więc dawajcie co macie. 

Szukam anime!
Gatunek: Przyjmę prawie wszystko, dosłownie. Wypiszę co powinno mieć anime jakie chcę(nie musi mieć wszystkiego oczywiście).

1. Ciekawa fabuła

2. Plot-twisty

3. Dobrze wykreowane postacie

4. Komedia

5. Dobry romans

6. Dobre walki

7. Akcja

8. Tajemnice(coś aka Higurashi/Shinsekai)

9. Niepizdowatych bohaterów

10. Poważne(takie cięższe klimaty, coś bardziej na rozkminy itd. itd.)

11. Dramat! - to chcieć mocno

12. Mecha

Anime podobne do poszukiwanego: tbh musiałbym tu wjebać z 100 serii, więc pominę xD
Link do MALa: myanimelist.net/animelist/sebasku

Jbc. to ogarniam właśnie Garo:Honoo no Kokuin, D.N.Angel, Nana, Eureka Seven i 5 cm itd. itd. - nie mogę tego tytułu zapamietać. :D 

Edytowane przez sebasku√6