Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuję bajki z bohaterem/ką z jakimiś fajnymi mocami, już wykreowana, bez jakiegoś gadania o niczym. Dramat, sci-fi/fantasy lub coś z bohaterem posiadającym spore umiejętności w jakiejś dziedzinie (nie sport) - Gosick (analiza wydarzeń, dedukcja), Charlotte, Hyouka. Do 25 odcinków.

http://myanimelist.net/animelist/Azztyn

Dantalian No Shoka

I właściwie jeśli chodzi o zagadki itp.,to całe 4 sezony Natsume Yuujinchou

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam poszukuje anime w stylu rockabilly (klimat  bohaterowie)

Toś taki wymóg jebnął, że aż ci pogratuluję :)

Aż takiego doświadczenia nie mam, by w 100% powiedzieć, że czegoś takiego nie ma (może jakaś mało popularna manga by się znalazła). Jednak o tyle o ile się w anime obracam to mogę ci ze spokojem powiedzieć, iż produkcji nawiązujących do popkultury amerykańskiej nie jest, aż tak dużo. Z tego co wyczytałem (bo nie ukrywam, iż pierwszy raz spotkałem się ze stwierdzeniem "Rockabilly"), to ten styl przypada na lata 50-60 ubiegłego wieku (pomijam odrodzenie z lat 70-90 i późniejszego Neo-rockabilly), a jak sam się przekonałeś mało jest produkcji, których miejsce akcji to te w/w lata, a ty jeszcze bardziej zawęziłeś wymagania, bo dodałeś Rockabilly. Już pominę fakt, iż musiałoby to być anim muzyczne, których jest tak mało, że mógłbym wymienić (te dobre) na palcach jednej ręki...

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano (edytowane)

No właśnie szkoda że nie ma nic takiego bo sam szukałem też :/ i niczego w tych klimatach nie widziałem.

A tak z innej beczki zna ktoś anime w klimacie cyberpunk?

Edytowane przez BOZASNE
Opublikowano

No właśnie szkoda że nie ma nic takiego bo sam szukałem też :/ i niczego w tych klimatach nie widziałem.

A tak z innej beczki zna ktoś anime w klimacie cyberpunk?

Ergo Proxy

Serial Experiments Lain

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

Szukam anime!

Gatunek:Taki sam, jak najnowsza kreska

Anime podobne do poszukiwanego: Mondaiji-tachi ga Isekai kara Kuru Sou Desu yo?  ,lub do kozackiego głównego bohatera który jest FAJNY, oraz przeje silny jak było w kara kuru 

Link do MALa:http://myanimelist.net/animelist/nevil112

Mahouka Koukou no Rettousei

Opublikowano

Szukam anime!

Gatunek:echhi szkolne takie podobne z mojego mala

Anime podobne do poszukiwanego: highshool dxd,trinity seven,Shinmai_Maou_no_Testament itd itp jak z mojego mala :) 

Link do MALa http://myanimelist.net/animelist/Koxsik

Gakusen Toshi Asterisk (2 sezony), Shokugeki no Souma, Zero no Tsukima (4 sezony xDD), Rosario to Vampire (2 sezony), Rakudai Kishi no Cavalry

Opublikowano

Szukam anime!

Anime podobne do poszukiwanego: highshool dxd,trinity seven,Shinmai_Maou_no_Testament itd itp jak z mojego mala :) 

-Akame Ga Kill  

-Angel Beats!        

-Amagi Brilliant Park          

-Amagami   

-Ao no Exorcist   

-Ben-To   

-Black Bullet  

-Beelzebub  

-Blood Lad   

-Charlotte  

-Chrome Shelled Regios  

-Code Geass Hangyaku no Lelouch 

-Coppelion  

-D.gray -Man (przerwane w pewnym momencie ale jest zapowiedz nowych odc) 

-Date A Live    

-Dragon Crisis !  

-Great Teacher Onizuka   

-Guilty Crown   

-Ichiban Ushiro No Daimaou  

-K  

-Madan No Ou To Vanadis 

-Noragami 

Starczy Tb :P Jakbyś chciał więcej to pisz bo to dopiero początek mojej listy :p

IDcncno.png

Opublikowano (edytowane)

-Akame Ga Kill  

-Angel Beats!        

-Amagi Brilliant Park          

-Amagami   

-Ao no Exorcist   

-Ben-To   

-Black Bullet  

-Beelzebub  

-Blood Lad   

-Charlotte  

-Chrome Shelled Regios  

-Coppelion  

-Date A Live    

-Dragon Crisis !  

-Great Teacher Onizuka   

-Guilty Crown   

-K  

-Madan No Ou To Vanadis 

-Noragami 

Przecie tutaj nawet 1 nie jest ecchim, a połowa nawet nie szkolne..?

Ehh,

1. szukam jakąś komedie, najlepiej z nowszych, aby było co się pośmiać, nie musi być w gatunkach romans, ale fajnie by było aby jakiś nawet mały wątek był. (bez ecchi i haremu plz)

2. szukam jakiegoś animu, z magiom, walkami, akcjom, kozackim bohaterem (nie takim co jest c**j wie czemu silny i nigdy nie przegrywam, ale ma być kozak, jak Ichiko xD), no i tak jak wyżej fajnie aby jakiś wątek miłosny tam był, bo nadaje to animu charakteru. (bez ecchi i haremu)

@charlie120 nie sprawdziłem żadnego, z tego co wymieniłeś, to oglądałem 9 serii, żadna z nich nie jest ecchi+szkoła, w tym orientuje się, że kilka innych serii również nie jest ecchi+szkoła, a z tego co kolega napisał, to chce CYTUJE: " Gatunek:echhi szkolne "

Ps. Black Bullet ecchi? ZNAWCA

Black Bullet - magia, akcja, walki, ecchi, lekki harem oo tu następny.

Edytowane przez LordLoginus
Opublikowano

-Akame Ga Kill  

-Angel Beats!        

-Amagi Brilliant Park          

-Amagami   

-Ao no Exorcist   

-Ben-To   

-Black Bullet  

-Beelzebub  

-Blood Lad   

-Charlotte  

-Chrome Shelled Regios  

-Coppelion  

-Date A Live    

-Dragon Crisis !  

-Great Teacher Onizuka   

-Guilty Crown   

-K  

-Madan No Ou To Vanadis 

-Noragami 

Przecie tutaj nawet 1 nie jest ecchim, a połowa nawet nie szkolne..?

Ehh,

1. szukam jakąś komedie, najlepiej z nowszych, aby było co się pośmiać, nie musi być w gatunkach romans, ale fajnie by było aby jakiś nawet mały wątek był. (bez ecchi i haremu plz)

2. szukam jakiegoś animu, z magiom, walkami, akcjom, kozackim bohaterem (nie takim co jest c**j wie czemu silny i nigdy nie przegrywam, ale ma być kozak, jak Ichiko xD), no i tak jak wyżej fajnie aby jakiś wątek miłosny tam był, bo nadaje to animu charakteru. (bez ecchi i haremu)

Nawet pewnie nie przejrzałeś.

Najpierw sprawdź co dany użytkownik ma na mal'u a później rzucaj argumentami :> Napisał na itp więc nie chodziło mu tylko o te 3 dane serie.

Ty to jednak znawca po chuyu jesteś. Madan No Ou To Vanadis - ecchi, harem, walki, średniowiecze, magia ? Masz jedno Ci wymieniłem "znawco"

Black Bullet - magia, akcja, walki, ecchi, lekki harem oo tu następny.

IDcncno.png

Opublikowano

Macie się o co kłócić... jak chcecie poflejmować to na PW

Szukam anime!

Raczej staram się omijać szerokim łukiem produkcje nastawione tylko i wyłącznie na ecchi (ale w nowszych tytułach nie da się od tego uciec) więc moje propozycje mogą być średnio zadowalające:

Ao no exorcist - szkoła dla egzorcystów, trochę ecchi.

Amagi Brilliant Park - co prawda nie o szkole, ale dużo ecchi i masa podtekstów - akcja kręci się w okół prowadzenia parku rozrywki.

Ben-To - jestem osobiście wkurwiony na ten tytuł, bo jakby nie pchali tam bezsensownego ecchi i popracowali zamiast tego nad fabułą to wyszłoby temu tytułowi na zdrowie... akcja toczy się wokół klubu osób walczących o tytułowe bento.

Code Geass: Hangyaku no Lelouch - jak na taką ilość odcinków to nazwać tego ecchi nie można. Szkoła też raczej epizodycznie, ale warto obejrzeć.

DanMachi - szkoły po prawdzie nie ma, ale masz cycatą loli i kilka "ostrzejszych" scenek.

Golden Boy - klasyk pod względem ecchi, a raczej coś na wzór prekursora tego gatunku - wbrew pozorom bardzo ciekawe.

Great Teacher Onizuka - jest szkoła, ale od strony nauczyciela, a nie ucznia. Ecchi tam praktycznie nie ma, bardziej masz masę podtekstów i dziwne fetysze. 

Hagure Yuusha no Aesthetica - Szkoła dla magicznie uzdolnionych ludzi. Typowo nastawione na ecchi i to w ostrzejszej odmianie. Najważniejsze - bohater to nie pipka, która dostaje krwotoku z nosa na widok piersi tylko bierze i korzysta!

IS: Infinite Stratos - dwa sezony. Szkoła dla pilotów mecha. Harem, ecchi - powinno cię zainteresować.

Kill la Kill - dawno temu to oglądałem i już nie pamiętam czego to była szkoła (ale była), dużo golizny, ale jest ona uzasadniona fabularnie.

Mahouka Koukou no Rettousei - kolejna magiczna szkoła, ecchi w sumie bardzo mało było.

Mushibugyou - szkoły brak, ecchi jest - połowicznie pasuje ;)

No Game No Life - świat alternatywny = brak szkoły ^^ Ecchi w najczystszej postaci

Ranma ½ - w sumie początkowe odcinki to kwintesencja ecchi

Shokugeki no Souma - szkoła dla kucharzy no i orgazmy podczas jedzenia.

Tengen Toppa Gurren Lagann - co prawda szkoły nie ma, no i z ecchi tak wiele wspólnego nie ma, ale dla samej Y(o)k(o) warto obejrzeć

Toaru Kagaku no Railgun/ Toaru Majutsu no Index - szkoła dla esperów, ecchi w sumie masz więcej w no Railgun

Tokyo Ravens - kolejna magiczna szkoła, ecchi niezbyt wiele (chociaż oglądałem to dość dawno)

Utawarerumono OVA - odcinki typowo nastawione na ecchi (brak szkoły)

Zero no Tsukaima - na końcu chociaż nie oznacza, że najgorsze. 4 sezony. Szkoła dla magów, masa ecchi chociaż większość z Louise (więc równie dobrze mógłbyś deski w tartaku pooglądać).

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Siema

Szukam anime bądź mangi, gdzie fabuła skupia się na gejszach lub w większości na nich. Fajnie jakby czas akcji był podobny, co w Samurai Champoo (no, ale jeśli takie ów nie będzie, to trudno - dajcie co macie)

http://myanimelist.net/animelist/called?status=2

Szukam anime!

Aika Zero

Amagami SS

Date a live

Grisaia no Kajitsu

Hatsukoi Limited

Hentai Ouji to Warawanai Neko.

Kiss x Sis

Koi to Senkyo to Chocolate ( w sumie, jeszcze raz bym to obejrzał...)

Mayo Chiki!

Prison School (xD)

gfgdf

Opublikowano

­Szukam anime! Ważne aby waliczyli bronią białą/na pięści
Gatunek: Post apo/ fantasy/ kosmity
Anime podobne do poszukiwanego:
Kiseijuu: Sei no Kakuritsu/Shingeki no Kyojin

Link do MALa: http://myanimelist.net/animelist/szymonekeqq?status=7 Anime obejrzałem z 70 ale zapomniałem nazw :D

otaku_for_life___wallpaper_by_lordsarito-d4x5zaw.png?w=350&h=200&crop=1
Opublikowano

­Szukam anime! Ważne aby waliczyli bronią białą/na pięści

Gatunek: Post apo/ fantasy/ kosmity

Anime podobne do poszukiwanego: Kiseijuu: Sei no Kakuritsu/Shingeki no Kyojin

Link do MALa: http://myanimelist.net/animelist/szymonekeqq?status=7 Anime obejrzałem z 70 ale zapomniałem nazw :D

W mniejszym lub większym stopniu pasuje:

Chrome Shelled Regios

One Punch Man

Koutetsujou no Kabaneri

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

Szukam anime!

Gatunek: ---

Anime podobne do poszukiwanego: Mirai Nikki, death note

Link do MALa: ----

@1373230489-U611928.pngPitbull_

Podobne do Mirai Nikki:

Big order  (ten sam autor)

Btooom (również tutaj rozgrywa się śmiercionośna gra)

Deadman Wonderland

Akuma no riddle (również jest zabójcza gra, tylko ostatecznie...)

Podobne do Death Note:

Code Geass (jak dla mnie, Code Geass o wiele lepszy niż DN. Genialny bohater)

Zankyou no Terror

Psycho-Pass

Steins;Gate (genialny bohater, przenoszenie sie w czasie. Ogólnie z*******e w uj)

gfgdf

Opublikowano

Szukam anime
Gatunek: Romans/Fantasy/Akcja
Anime podobne do poszukiwanego: Zetsuen no Tempest/Grisaia no Kaijitsu/Parasyte
Link do MALa: http://myanimelist.net/animelist/CyanideTensa

O co mi konkretnie chodzi, obejrzałem już sporo anime, (ta lista jest niepełna bo korzystałem ze stronki animeon która siadła jakiś czas temu, a tylko tam miałem pełną listę) a teraz nic mi nie podchodzi, wystartowałem już sporo tych bajeczek i każda mnie nudzi bo 1-2 odcinkach. Potrzebuję male MC, który ma na wszystko wyje*ane, nie musi to być tak naprawdę związane z podanymi gatunkami, ale chciałbym żeby to było romans, niekoniecznie na pierwszym planie. Bohater może po prostu być zwykłym gościem, tylko taki który nie okazuje uczuć, patrzy na innych z góry jest cyniczny, arogancki i dajmy na to jakaś dupera na niego leci i coś tam wychodzi. Takie coś, tylko ważna sprawa, nie chcę filmów i chcę żeby anime miało dobrą kreskę tak z 2005 rocznik w górę i bardzo proszę nie podawajcie mi takich anime i nie piszcie musisz się przemóc, bo ja potrzebuję coś co ma kopa i wciągnie od 1/2 odcinka :/ 

Pomóżcie bo chciałbym coś obejrzeć a nie mam pojęcia co xD

+ Jeżeli pomogłem                                    :-]

Jeżeli chcesz się skontaktować zapraszam ts3 : 178.33.168.235:10113

Opublikowano (edytowane)

Szukam anime

O co mi konkretnie chodzi, obejrzałem już sporo anime, (ta lista jest niepełna bo korzystałem ze stronki animeon która siadła jakiś czas temu, a tylko tam miałem pełną listę) a teraz nic mi nie podchodzi, wystartowałem już sporo tych bajeczek i każda mnie nudzi bo 1-2 odcinkach. Potrzebuję male MC, który ma na wszystko wyje*ane, nie musi to być tak naprawdę związane z podanymi gatunkami, ale chciałbym żeby to było romans, niekoniecznie na pierwszym planie. Bohater może po prostu być zwykłym gościem, tylko taki który nie okazuje uczuć, patrzy na innych z góry jest cyniczny, arogancki i dajmy na to jakaś dupera na niego leci i coś tam wychodzi. Takie coś, tylko ważna sprawa, nie chcę filmów i chcę żeby anime miało dobrą kreskę tak z 2005 rocznik w górę i bardzo proszę nie podawajcie mi takich anime i nie piszcie musisz się przemóc, bo ja potrzebuję coś co ma kopa i wciągnie od 1/2 odcinka :/ 

Może Tonari no Kaibutsu-kun?

@indywidualistaA

Durarara!! :P 

Edytowane przez sebasku√6
Opublikowano

Szukam anime

Może Tonari no Kaibutsu-kun?

@indywidualistaA

Durarara!! :P 

Durarary nie trawię, przebrnąłem jakoś przez pierwszy sezon, to na drugi nie mogłem już patrzeć. Tonari no kaibutsu-kun obejrzał z połowę i takie zbyt "shoujowe" ;/

+ Jeżeli pomogłem                                    :-]

Jeżeli chcesz się skontaktować zapraszam ts3 : 178.33.168.235:10113