Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam anime w których bohaterowie używają mózgu i są mądrzejsi ode mnie, chociaż pewnie o to nietrudno xD

@Edit @Ardina

Coś jak No Game No Life, Death Note, Steins Gate. Chodzi o to żeby bohater był nad przeciętnie mądry (chce sobię zrobić odskocznie od bijatyk)

I może polećcie mi jakiś romans, spodobało mi się Tasogare Otome x Amnesia

a skąd mam wiedzieć jak mądry jesteś? Sprecyzuj wymagania bo nie za bardzo wiem Co ci polecić, coś mega trudnego jak np. texhnolyze, czy jakos tak, albo serial experiment lain, czy moze coś łatwiejszego, ale z drugiej strony nie prostego i niedzicinnego

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

a skąd mam wiedzieć jak mądry jesteś? Sprecyzuj wymagania bo nie za bardzo wiem Co ci polecić, coś mega trudnego jak np. texhnolyze, czy jakos tak, albo serial experiment lain, czy moze coś łatwiejszego, ale z drugiej strony nie prostego i niedzicinnego

to był sarkazm ale spoko... trudno wyczuć przez internet

­@Ardina

Poprawił się. Przynajmniej wiadomo co ogl. i nie trzeba mu już tego polecać ^^

@corbiac

Zankyou no Terror - odpowiednie anime. 2 bohaterowie nad przeciętnie ....

Psycho-Pass (2 sezony) - dramat, psychologiczne, zagadki/tajemnice, akcja, dużo krwi

http://myanimelist.net/anime/1535/Death_Note/userrecs

http://myanimelist.net/anime/19815/No_Game_No_Life/userrecs

http://myanimelist.net/anime/9253/Steins;Gate/userrecs

Co do romansu to wymieniłem kilka tytułów UP ( Tasogare Otome x Amnesia też mi się spodobało ^^ )

Mam nadzieję, że pomogłem :)

te podpowiedzi na myanimelist średnio do mnie trafiają bo NGNL ma raczej mało wspólnego z Shokugeki no Souma i Yu-Gi-Oh ;D

Opublikowano (edytowane)

te podpowiedzi na myanimelist średnio do mnie trafiają bo NGNL ma raczej mało wspólnego z Shokugeki no Souma i Yu-Gi-Oh ;D

z shokugeki no souma ma troche wspolnego, np. humor, ecchi.

co było sarkazmem? Zacytujesz?

Dobra, nieważne.

@top

zeby nie bylo spamu to polecam zanyo no terror. Na prywatnej wiadomosci więcej Ci polece. 

Edytowane przez Ardina
Opublikowano

Polecacie movie kotonoha no niwa? Ogladalem movie z gatunków romans takie jak 5cm per second. kotonoha no niwa jest lepsze? Warto obejrzeć?

Opublikowano (edytowane)

@corbiac

Coś jak No Game No Life, Death Note, Steins Gate. Chodzi o to żeby bohater był nad przeciętnie mądry (chce sobię zrobić odskocznie od bijatyk)

I może polećcie mi jakiś romans, spodobało mi się Tasogare Otome x Amnesia

No to:

Code Geass

Hyouka

Mahouka Koukou no Rettousei

Gosick

A co do romansu (mam wrażenie, że już odpowiadałem na to pytanie):

Toradora!

Sakurasou no Pet na Kanojo

White Album 2

Golden Time

Chuunibyou demo Koi ga Shitai!

Kamisama Hajimemashita 

Shigatsu wa Kimi no Uso (większości się podoba, jednak ja nie polecam)

Clannad

Amagami

Akatsuki no Yona 

Chyba że lubisz gdy twórcy kończą anime w połowie głównej fabuły. No i co do romansu, ledwo ledwo.

Byousoku 5 Centimeter

Gosick 

Edytowane przez indywidualistaA

gfgdf

Opublikowano

Polecacie movie kotonoha no niwa? Ogladalem movie z gatunków romans takie jak 5cm per second. kotonoha no niwa jest lepsze? Warto obejrzeć?

Ogród słów to ogólnie niewypał. Ma wiele durnych scen, a główny bohater jest irytujący. Ale warto obejrzeć dla samej oprawy audiowizualnej, która jest po prostu śliczna. Zwłaszcza że jest dużo deszczu. :3

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Ogród słów to ogólnie niewypał. Ma wiele durnych scen, a główny bohater jest irytujący. Ale warto obejrzeć dla samej oprawy audiowizualnej, która jest po prostu śliczna. Zwłaszcza że jest dużo deszczu. :3

Nie dzięki, nie mam ochoty oglądać tylko dla oprawy audiowizualnej ;)

Co do inteligentnych  protagonistów, to:

zankyo no terror, code geass, fate/zero, monster, ale tu bardziej antagonista jest intrygujący ;), one outs, ale nie popelnij tego błędu co ja i wczesniej zapoznaj się DOBRZE z zasadami baseballu, 

W sumie najbardziej polecam Ci code geass, calkiempodobne do death note. 

Opublikowano

@corbiac

No to:

Code Geass

Hyouka

Mahouka Koukou no Rettousei

Gosick

A co do romansu (mam wrażenie, że już odpowiadałem na to pytanie):

Toradora!

Sakurasou no Pet na Kanojo

White Album 2

Golden Time

Chuunibyou demo Koi ga Shitai!

Kamisama Hajimemashita

Shigatsu wa Kimi no Uso (większości się podoba, jednak ja nie polecam)

Clannad

Amagami

Akatsuki no Yona

Chyba że lubisz gdy twórcy kończą anime w połowie głównej fabuły. No i co do romansu, ledwo ledwo.

Byousoku 5 Centimeter

Gosick

Stary dziękuję Ci bardzo za Sakurasou no Pet na Kanojo, przed chwilą skończyłem oglądać i 10/10. Polecisz cos jeszcze podobnego? :)

APT_STEAM_GIF.gif?t=1562686070

Opublikowano

Stary dziękuję Ci bardzo za Sakurasou no Pet na Kanojo, przed chwilą skończyłem oglądać i 10/10. Polecisz cos jeszcze podobnego? :)

Szybko! Nie ma za co

To może: Chuunibyou demo Koi ga Shitai!

Też przyjemnie się oglądało

gfgdf

Opublikowano

podobne jest shigatsu wa kimi no uso, moim zdaniem nawet troche lepsze, bo nie ma tylu denerwujących scen jak sakurasou.

Z innych romansow warto oberzeć:

Toradora

White Album 2

Sakamichi no apollon.

Opublikowano (edytowane)

podobne jest shigatsu wa kimi no uso, moim zdaniem nawet troche lepsze, bo nie ma tylu denerwujących scen jak sakurasou.

Z innych romansow warto oberzeć:

Toradora

White Album 2

Sakamichi no apollon.

shigatsu wa kimi no uso- dla mnie to anime ma o wiele więcej denerwujących scen. Ale można obejrzeć dla kreski czy utworów, jednak nie jest to nic genialnego. 

Golden Time 

(Jak wyżej) Toradora, White Album 2

Sankarea (Jeśli jesteś nekrofilem :D - a tak na serio, fajna seria)

@szafa323

gfgdf

Opublikowano

To tak, lubię typowo babskie anime typu: Toradora, Zero no Tsukaima, Shigatsu wa Kimi no uso itd. (muszą powodować łezkę :D).

Lubię też komedie ecchi. Możecie podsyłać osobno te kategorie lub anime powstałe w wyniku ich połączenia.

A właśnie lubię też anime tak epickie jak Highschool of the Dead i Mirai Nikki, ogółem takie, które fabułą rozwalą mój mózg na takie kawałeczki, że przez tydzień się nie pozbieram <---- takich najbardziej poszukuję

Wołać @PigmejQ

tumblr_mriym1VJau1rpem9no1_400.gif

Opublikowano

To tak, lubię typowo babskie anime typu: Toradora, Zero no Tsukaima, Shigatsu wa Kimi no uso itd. (muszą powodować łezkę :D).

Lubię też komedie ecchi. Możecie podsyłać osobno te kategorie lub anime powstałe w wyniku ich połączenia.

A właśnie lubię też anime tak epickie jak Highschool of the Dead i Mirai Nikki, ogółem takie, które fabułą rozwalą mój mózg na takie kawałeczki, że przez tydzień się nie pozbieram <---- takich najbardziej poszukuję

Wołać @PigmejQ

Rozwalą mózg na kawałeczki ? Polecam Higurashi no naku koro ni (kai). Jest wiele bardziej "mózgojebne". Ale nie zniechęć się 2 pierwszymi odcinkami które mogą przypominać parodie dla niedorozwiniętych psychicznie.

Opublikowano (edytowane)

Wołać @PigmejQ

Już się robi.

Typowo babskie:

Akatuski no Yona

Gekkan Shoujo Nozaki-kun

Akagami no Shirayuki-hime 

Ao Haru Ride

Kaichou wa Maid-sama!

Kamisama Hajimemashita

Pandora Hearts (bardzo fajne)

Inu x Boku SS

Angel Beats

Tasogare Otome x Amnesia

Ecchi:

Trinity Seven

Date a live

Kill la kill

School Days (taki troll)

KissxSis

Griasaia no Kajitsu (speciale)

Okusama ga Seitokaichou!

No game no life

Epickie:

Fate/Zero

Hellsing Ultimate

Shiki

Shinsekai yori

Steins;Gate

Code Geass

Death Note

Psycho-Pass

Higurashi (jeśli mowa o mózgu na ścianie)

Darker than black

Mardock Scramble

Death Parade

Griasaia no Kajitsu

NHK ni Youkoso!

School Days (hehehe)

@PigmejQ

gfgdf

Opublikowano

Wołać @PigmejQ

Jak chcesz mieć rozjebany mózg na kawałeczki to polecam Shinsekai Yori i Higurashi no naku koro ni, dwie 10/10. ;)

Z babskich to:

Ano Hi Mita Hana no Namae wo Bokutachi wa Mada Shiranai.

Angel Beats!

Clannad + Clannad: After Story

Kokoro Connect

Komedia ecchi która jest warta uwagi to Highschool DxD 2 sezony i Kiss X Sis, reszta jak dla mnie ssie(dlatego ecchi porzuciłem).

Opublikowano

@sebasku√4  @indywidualistaA

Shinsekai Yori ogladałem, ciarki konkretne nawet jak teraz tytuł przeczytałem :D

@KLATKER

Sprawdzę to anime

Większość z tego co podaliście oglądałem, ale jest też sporo nowych dla mnie tytułów, dzięki bardzo :)

tumblr_mriym1VJau1rpem9no1_400.gif

Opublikowano (edytowane)

shigatsu wa kimi no uso- dla mnie to anime ma o wiele więcej denerwujących scen. Ale można obejrzeć dla kreski czy utworów, jednak nie jest to nic genialnego. 

Golden Time 

(Jak wyżej) Toradora, White Album 2

Sankarea (Jeśli jesteś nekrofilem :D - a tak na serio, fajna seria)

@szafa323

wiesz, to samo ja moglbym napisać o sakurasou no pet na kanojo. Kazdy inaczej ocenia, w końcu ocena jest subiektywna. Shigatsu dalem 8/10, wiec tez nie uwazam tego za cos genialnego.

Jak chcesz mieć rozjebany mózg na kawałeczki to polecam Shinsekai Yori i Higurashi no naku koro ni, dwie 10/10.  ;)

Z babskich to:

Ano Hi Mita Hana no Namae wo Bokutachi wa Mada Shiranai.

Angel Beats!

Clannad + Clannad: After Story

Kokoro Connect

Komedia ecchi która jest warta uwagi to Highschool DxD 2 sezony i Kiss X Sis, reszta jak dla mnie ssie(dlatego ecchi porzuciłem).

Babskich? :O

Edytowane przez Ardina
Opublikowano

no dla niektórych

romans = babskie

Dlaczego niby? :O Nie rozumiem. Są przecież romanse, które są shounenami, czyli dla chlopców.

Opublikowano (edytowane)

Wołać @PigmejQ

Rozjebany mózg na kawałeczki:

Pupa (nie polecam)

Yosuga no Sora (jak dla mnie mózgojebne)

A z takich zajebistych serii

Grisaia no Kajitsu i drugi sezon Grisaia no Rakuen i między dwoma sezonami film, który dużo wyjaśnia

(zawiera wszystko: zabójstwa, kazirodztwo, kanibalizm, wojnę, trochę romansu)

Death Note

Code Geass

Z romansów

Sukitte ii na yo - fajny romans i trochę dramatu. Oglądałem to 2 razy i szczerze mogę Ci to polecić

Kaichou wa Maid-sama - typowo dziewczęce anime, ale naprawdę genialny romans jak na mój gust i dużo komedii

Clannad - anime, na którym ryczałem 11/10

Golden Time

Edytowane przez ZeciarzEmil1

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

możesz luknąć kill la kill

wydaje mi się, że jest "epickie"

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

@sebasku√4  @indywidualistaA

Shinsekai Yori ogladałem, ciarki konkretne nawet jak teraz tytuł przeczytałem :D

@KLATKER

Sprawdzę to anime

Większość z tego co podaliście oglądałem, ale jest też sporo nowych dla mnie tytułów, dzięki bardzo :)

Tu masz linkak do dość dobrej recenzji:

Ogólnie polecam, kreska słaba ale da się przyzwyczaić, początek może wydawać się bardzo głubi ale naprawdę wartą przez to przebrnąć.

No i oczywiście jeżeli się spodoba to jeszcze 2 sezon (Higurashi no naku koro ni kai) który po części wyjaśnia to co działo się w pierwszym. Następne sezony ominąć ponieważ oficjalne akcja skończyła się w 2 zesonie a następne to tylko i wyłącznie bezsensowne parodie/echhi.

Opublikowano

Tu masz linkak do dość dobrej recenzji:

Ogólnie polecam, kreska słaba ale da się przyzwyczaić, początek może wydawać się bardzo głubi ale naprawdę wartą przez to przebrnąć.

No i oczywiście jeżeli się spodoba to jeszcze 2 sezon (Higurashi no naku koro ni kai) który po części wyjaśnia to co działo się w pierwszym. Następne sezony ominąć ponieważ oficjalne akcja skończyła się w 2 zesonie a następne to tylko i wyłącznie bezsensowne parodie/echhi.

Bardzo dużo wyjaśnia. Jednakże mi się nie zbyt podobało to rozwiązanie.

przez to rodzina Sonozaki bardzo straciła w moich oczach. Miałem nadzieję że jednak to oni za wszystkim stoją

gfgdf

Opublikowano

Szukam czegoś z lepszym zakończeniem niż Kimi no Iru Machi. Ta seria mnie tak uruchomiła, że w 30 sekund napisałem 17 zdań o tym, co i jak zrobiłbym coś temu za przeproszeniem sukinsynowi. Właśnie skończyłem tą serie i po prostu nie wierze w siebie. Jestem taki uruchomiony, że nie usnę.

Jakiś romans ze wspaniałym zakończeniem plx albo coś ala Death Note

http://myanimelist.net/animelist/ZeciarzEmil1

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach