Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Obejrzalbym jakies zagadki, kryminal, straszne historie. mmm ;D Juz wiele z tego gatunku obejrzalem, wiec piszcie po pare anime.

Zankyo no terror, Monster, Death Note, Psycho Pass, Ghost in the shell, Another, Higurashi no naku koro ni, Dedman wonderland, Baccano, Steins;Gate,  Darker Than Black, Phantom requiem for the phantom, Kiseijuu

XrgAYyk.png

Opublikowano (edytowane)

Corpse Party, Dangaronpa, Tasogare Otome x Amnesia..... ostatecznie psychologiczne / trochę zagadek jest Mirai Nikki,  Selector WIXOSS ( 2 sezony ) i Mahou Shoujo Madoka Magica - 2 ostatnie trochę specyficzne anime ale mimo tego polecam ^^ + wszystkie te które zostały wymienione wyżej.

Edytowane przez Sorata
Opublikowano (edytowane)

Jak ktoś jeszcze nie oglądał tej odmóżdżającej "komedii" to ma teraz szansę zrobić to w wersji bez cenzury - ukazała się 30 minut temu, a zawsze to jakiś "smaczek" dodaje B) (może już wcześniej była ale akurat teraz zauważyłem). Jedyny minus dla niektórych - w wersji angielskiej. Link - http://anilinkz.tv/onii-chan-dakedo-ai-sae-areba-kankeinai-yo-ne-oniai-uncensored-episode-1

Edytowane przez Diukes
Opublikowano

chlopaki, a jakies inne tytuly? te sa mi juz znane. ofc chodzi o kryminal, zagadki

Najlepiej podaj swojego mala lub wymień z tych gatunków co oglądałeś. Polecilem Ci sporo serii, skoro nic z tamtąd nie znalazles dla siebie to ciezko bedzie ci coś znaleźć, bo to taka zgadywanka, skoro nie wiemy co obejrzales. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Szukam jakieś dobrej duszy, która ogarnia kolejność w jakiej powinno się oglądać Bakemonogatari / Nisemonogatari... Bo za pomocą mal, to jedynie sobie namieszałem... A odpowiedzi znalezione przez Google są dla mnie magiczne lub w komentarzach pisali, że błędna kolejność :X

Więc... Ktoś może się orientuje? :x

wLvS201.png
Opublikowano

Tak, jak wymyślił sobie reżyser:

1. Bakemonogatari,

2. Nisemonogatari,

3. Nekomonogatari: Kuro.

4. Monogatari Series: Second Season,

5. Hanamonogatari,

6. Tsukimonogatari.

Chronologicznie:

1. Nekomonogatari: Kuro,

2. Bakemonogatari,

3. Nisemonogatari,

4. Monogatari Series: Second Season,

5. Tsukimonogatari,

6. Hanamonogatari.

W sumie nie ma różnicy, jak to będziesz oglądał. Ja sam wybrałem wariant chronologiczny, ale mimo to polecam ten pierwszy, według reżyserskiej wizji.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Polecam oglądać reżyserskim wariantem mimo wszystko nie bez powodu go zrobili, jednak przy formacie anime i jego fabule naprawdę większego znaczenia to nie robi którą się wersje wybierze.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Mam do was kolejne pytanie! Jest ono chyba najważniejszym pytaniem dla mnie jakie zdam w tym temacie! :_:

Poszukuję serialu, który leciał kiedyś na prawdopodobnie Jetix... A najważniejsze momenty jakie z niego pamiętam, to:

-Główna bohaterka miała charakterystyczną gwiazdkę w okolicach twarzy... Podobną jak jej matka, która umarła w wyścigu...

-By ocalić ziemię przed najeźdźcami, jakieś istoty zaproponowały udział światu w wyścigu...Postacie, które tam spotkamy można bardziej uznać za mroczne istoty, niż kosmitów...

-Głowna bohaterka dołączyła do ekipy swojego ojca bez jego wiedzy, gdyż on jej nie rozpoznał! Gdyby wiedział, że ona jest jego córką kategorycznie, by nie pozwolił by brała udział w tym wydarzeniu...

-Jednym z przeciwników bohaterki podczas wyścigu była istota, która była przy śmierci jej matki na wyścigu... Bo, to coś brała w nim udział... I pewnym sensie się do tego przyczyniło...

/!\ Mgliste wspomnienie:

-Podczas jednego z późniejszych wyścigów bohaterka wpada w kłopoty... Dochodzi do sytuacji, że przez komunikator woła o pomoc do swojego ojca... I w tedy oczywiście dowiaduję się, że ona jest jego córką...

To na razie wszystko co mogę sobie przypomnieć...  W każdym razie proszę o pomoc!!! :(  Najbardziej, jak tylko mogę zależy mi na jego nazwie!

wLvS201.png
Opublikowano (edytowane)

@Bunik1 Oban star racers? - to ona? 

gIml3.jpg

EDIT2: Poprawiłem zanim zdążyłeś napisać Sorata x)

Edytowane przez Diukes
Opublikowano

Szukam czegoś bardzo bardzo bardzo bardzo baaardzo smutnego, gdzie wyleje wisła jak zacznę płakać. Najlepiej cos krótkiego na jedną noc.

6e5qaevk5b3a_t.jpg

Opublikowano

Szukam czegoś bardzo bardzo bardzo bardzo baaardzo smutnego, gdzie wyleje wisła jak zacznę płakać. Najlepiej cos krótkiego na jedną noc.

Hotarubi no mori e, 5 cm per second, Wolf Children, Ano hi mita hana no namae wo bogutach wa mada shiranai, angel beats

XrgAYyk.png

Opublikowano

Clannad. W sumie smutniejsza jest jego kontynuacja - Clannad after story. ale to razem ma 47 odcinków, a bez pierwszej serii nie radzę oglądać drugiej :D 

Opublikowano

Zdecydowanie zgadzam się z przedmówcą. Na początku oglądania Clannad mnie nie "wciągnęło" w swe sidła, ale po paru odcinkach zaczynasz żyć tym światem. Nawet nie zauważysz kiedy zaczną Ci łzy lecieć. 

[szukam!] Anime podzielone na wiele serii pobocznych. Główny bohater powinien znać ludzkie uczucia i popełniać błędy. Wątek romantyczny w tle też by się przydał.  <3 Bez różnicy czy o realu czy fantasy. Zależy mi również na porządnej grafice. Nawet nie ma mowy o jakiś "tasiemcach", w których jedna seria posiada po kilkaset odcinków. 

Opublikowano (edytowane)

[szukam!] Anime podzielone na wiele serii pobocznych. 

Co masz na @нєℓℓσł ^-^? Że akcja idzie powoli do przodu i nie skupia się na głównym wątku? Czy że równolegle kilka historii? Bo jak równolegle kilka historii to zwykle jest kilku głównych bohaterów :D

Edytowane przez Diukes
Opublikowano

I to i to da radę. Lubię obejrzeć serię a potem np. przeszłość któregoś z bohaterów, lub zwyczajnie co się dzieje w innych miejscach, których nie ukazują na serii. :D Mam nadzieję, że mnie rozumiesz. Lepiej wytłumaczyć nie potrafię. 

Opublikowano

I to i to da radę. Lubię obejrzeć serię a potem np. przeszłość któregoś z bohaterów, lub zwyczajnie co się dzieje w innych miejscach, których nie ukazują na serii. :D Mam nadzieję, że mnie rozumiesz. Lepiej wytłumaczyć nie potrafię. 

Honey and Clover pasuje, gdzie jest chyba piątka bohaterów i każdy z nich ma swoją historię. Tak samo jest w Fate/Zero.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą