Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

W każdym bądź razie

W każdym razie.

Żeby nie było offtopu, nadal poszukuję anime. Teraz interesują mnie mocno brutalne, dużo krwi, zwłok, najlepiej broń biała lub jakieś moce nadprzyrodzone. 

Elfen Lied, ale to s**t straszny, więc nie ruszaj. Berserk, Hellsing, Księżniczka Mononoke, Parasyte, Knights of Sidonia, Seirei no Moribito, Shiki, Attack on Titan, Texhnolyze, Ergo Proxy.

Edytowane przez Ariness
2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Wielkie dzięki! Zaraz zobaczę co za anime mi poleciłeś.

Co do MAL, postanowiłam dziś założyć, po długim czasie zastanowień: /profile/Pharronida. Wiem, że nie oglądałam zbyt wiele anime, ale liczę na to, że coś mi doradzisz na podstawie zobaczonych. W każdym bądź razie, jeśli miałbyś coś jeszcze do polecenia, albo coś w ten deseń, to skontaktuj się ze mną na PW. 

Żeby nie było offtopu, nadal poszukuję anime. Teraz interesują mnie mocno brutalne, dużo krwi, zwłok, najlepiej broń biała lub jakieś moce nadprzyrodzone. 

Sprawdziles też moją propozycje, czyli kiseijuu? Lepsze od tokyo ghoula, trochę podobne. 

Polece Ci też pare innych tytułow. Generalnie staram się nie polecać średniaków, czy po prostu dobrych serii, więc to są takie polecenia od serca. 

Black lagoon - troszkę podobne do hellsinga, ale nie ma tu żadnych wampirów, czy cos. W kazdym razie też z*******e

Btooom - anime o wątku survival, bardzo brutalne, ładna kreska, duzo akcji. 

Deadman wonderland - to samo co u góry

Shingeki no kyojin - momentami brutalne anime. Generalnie wstyd nei znać. Calkiem dobre.

O, wiem co jeszcze mogę CI polecić. Baccano. Z*******a fabuła, różne perspektywy, ciekawi bohaterowie i mocno brutalne. 

Edytowane przez Kaanashi

XrgAYyk.png

Opublikowano (edytowane)

Generalnie staram się nie polecać średniaków, czy po prostu dobrych serii, więc to są takie polecenia od serca. 

Btooom - anime o wątku survival, bardzo brutalne, ładna kreska, duzo akcji. 

Deadman wonderland - to samo co u góry

Przeczysz sam sobie. O_o

Btoom to urwana w połowie z braku budżetu kupa, a to drugie... Powiem tyle, że autorzy zrobili tam taki miszmasz w stosunku do mango, że się tego nie da oglądać.

Wniosek dla Pharonidy: kijem nie tykaj.

Edytowane przez Ariness
2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Przeczysz sam sobie. O_o

Btoom to urwana w połowie z braku budżetu kupa, a to drugie... Powiem tyle, że autorzy zrobili tam taki miszmasz w stosunku do mango, że się tego nie da oglądać.

Wniosek dla Pharonidy: kijem nie tykaj.

Nie przecze sam sobie. Z tego co zacytowales mozna wywnioskować, ze polecam to co mi sie mocno spodobalo.

Owszem, btoom i deadman wonderland są ucięte w polowie. Deadman wonderland moze tak w 3/4. Nie zmienia to jdnak faktu, że są to produkcje bardzo dobre w moim mniemaniu, przyjemnie się ogląda, wciągające sa. 

XrgAYyk.png

Opublikowano (edytowane)

@Pharronida

Polecam się na przyszłość ;)

Co do BTOOOM!, Deadman Wonderland, Shingeki no Kyojin ( podobne trochę do Mirai Nikki )

BTOOOM! - gra, walka o przeżycie, trochę romansu. Szkoda że nie zobaczyliśmy więcej. Oceniłem 8/10

Deadman Wonderland - krew, podobne trochę do Mirai Nikki. To był wstęp do mangi. Też trochę szkoda że nie pokazali więcej. Oceniłem 7/10

Shingeki no Kyojin - dużo krwi, brutalne. Moja ocena 8/10

Elfen Lied - napisała że oglądała. Mi się podobało ( brutalności to chyba tam momentami było nawet za dużo xD )  wzruszyłem się na tym anime  :P

Edytowane przez Sorata
Opublikowano

Szukam ambitnego kandydata, zawierajacego  żetelnie zrobione mechanizmy, wywołujące u widza skrajne emocje. 

Myślałem nad - Mushishi, monster, neon genesis evangelion, tengen toppa gurenn lagann, ale nie wiem od czego zacząć. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Szukam ambitnego kandydata, zawierajacego  żetelnie zrobione mechanizmy, wywołujące u widza skrajne emocje. 

Myślałem nad - Mushishi, monster, neon genesis evangelion, tengen toppa gurenn lagann, ale nie wiem od czego zacząć. 

Mushishi wprawi cię w melancholię, uspokoi i skłoni do zadumy nad istnieniem, Monster sprawi, że będziesz czuł grozę, niepewność i ciągle się zastanawiał, Evangelion to nie wiem, a TTGL wywoła u ciebie uczucia kibicowania bohaterom, radości, cieszenia się z ich powodzeń i pokrzepi do działania. Imo Mushishi najlepsze z całej puli.

Miłej zabawy. :3

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano (edytowane)

@Ariness

Swietna odpowiedź. Może i mi byś pomógł? ^^xD

Planuję obejrzeć Monstera, Stein;s Gate oraz coś z tych anime :

- Rainbow : Nisha Rokubou no Shichinin

- NHK

- Shuffle!

- True Tears

- Baccano!

- Myself;yourself

- Dogs: Bullets & Carnage

Możesz jeszcze coś polecić od siebie ( TOP 3-5 krótkich anime ) Przemyślenia, psychologiczne, seinen, romans, dramat. Oprócz yaoi, dużo ecchi mecha.... 

Z góry dziękuję za pomoc :3

Edytowane przez Sorata
Opublikowano

@Ariness

Swietna odpowiedź. Może i mi byś pomógł? ^^xD

Planuję obejrzeć Monstera, Stein;s Gate oraz coś z tych anime :

- Rainbow : Nisha Rokubou no Shichinin

- NHK

- Shuffle!

- True Tears

- Baccano!

- Myself;yourself

- Dogs: Bullets & Carnage

Możesz jeszcze coś polecić od siebie ( TOP 3-5 krótkich anime ) Przemyślenia, psychologiczne, seinen, romans, dramat. Oprócz yaoi, dużo ecchi mecha.... 

Wejdź na topkę mala, ew. wybierz jakieś gatunki i wybierz, zeby pokazywalo od najwyzej ocenianych - sam wybierz ;)

XrgAYyk.png

Opublikowano

Najlepsze baje, jakie widziałem (kolejność losowa):

- Spirited Away: W krainie bogów,

- FLCL,

- Katanagatari,

- Toradora!,

- FMA: Brotherhood,

- Mushishi

- 5 cm per second.

A reszta możesz sobie tutaj sprawdzić: http://myanimelist.net/animelist/Ariness&show=0&order=4

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

W krainie bogów oglądałem z 7-8 lat temu ­

Toradora oglądałem - 8/10

Brotherhood  u mnie 9/10

Dzięki za MAL'a. Już lookam ^_^

Opublikowano (edytowane)

Wymieńcie mi najlepsze smutne anime, z ciekawą historią, nie byle rozrywką na kilka chwil i potem do zapomnienia, lecz coś głębszego, do zapamiętania, chwalenia i jarania się tym. Może nawet sklaniać do refleksji. Chodzi mi o anime z dobrą, klimatyczną muzyką, bo zauwazylem, ze to ona jest dużą częścią sukcesu; brakiem irytujących, glupich, powielanych w wielu seriach - wstawkach komediowych (przez, które btw. np. sakurasou mi sie na poczatku nie podobalo) oraz posiadająće spójną, zamkniętą historie, nie taką, ktora jest zaledwie cześcią tego, co zostalo juz opowiedziane w pierwowzorze.

#wersjabezmojegopierdolenia - Najlepsze anime wciągające, nieirytujące, z klimatyczną muzyką o gatunkach dramat lub okruchy życia. 

Edytowane przez Kaanashi

XrgAYyk.png

Opublikowano

Wymieńcie mi najlepsze smutne anime, z ciekawą historią, nie byle rozrywką na kilka chwil i potem do zapomnienia, lecz coś głębszego, do zapamiętania, chwalenia i jarania się tym. Może nawet sklaniać do refleksji. Chodzi mi o anime z dobrą, klimatyczną muzyką, bo zauwazylem, ze to ona jest dużą częścią sukcesu brakiem irytujących, glupich, powielanych w wielu seriach - wstawkach komediowych (przez, które btw. np. sakurasou mi sie na poczatku nie podobalo) oraz posiadająće spójną, zamkniętą historie, nie taką, ktora jest zaledwie cześcią tego, co zostalo juz opowiedziane w pierwowzorze.

#wersjabezmojegopierdolenia - Najlepsze anime wciągające, nieirytujące, z klimatyczną muzyką o gatunkach dramat lub okruchy życia. 

5 cm per second (ogólnie to wszystkie filmy Makoto Shinkaia), Honey and Clover, Haibane Renmei, Iriya no sora; UFO no natsu, Hanbun no tsuki ga noboru sora, Wolf Children, Seirei no Moribito (o ile się nie zanudzisz xD ), Bounen no Xam'd. 

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

5 cm per second (ogólnie to wszystkie filmy Makoto Shinkaia), Honey and Clover, Haibane Renmei, Iriya no sora; UFO no natsu, Hanbun no tsuki ga noboru sora, Wolf Children, Seirei no Moribito (o ile się nie zanudzisz xD ), Bounen no Xam'd. 

5 cm per second oglądałem, jakos się nie wciagnalem, dopier następnego dnia zakonczenie mnie poruszylo o dziwo :P, generalnie - dobra kinowka, jak nie bardzo dobra.

Honey and Clover - wlasnie mam to w planowanych. Ponoć z*******y, dojrzaly romans, a nie to co te co teraz są, czyli romans licealistów, ktory jest przewidywalny, nudny, powtarzany w innych seriach + masa irytujących scen. 

Haibane Renmei - dzięki, sprawdze

Iriya no sora: ufo no natsu - dzięki, sprawdze

Wolf Children - obejrzalem, z*******e, wzruszające, pouczające - 9/10

Seirei No Moribito - dzięki, sprawdze

Bounen no Xam'd - dzięki, sprawdze

XrgAYyk.png

Opublikowano (edytowane)

Witam, właśnie skończyłem oglądać kiseijuu: sei no kakuritsu, i szukam podobnego anime. Nie musi być ono takie samo.... szukam anime w którym jest romans, walki, super moce z góry dzięki za odpowiedź! :)]

http://myanimelist.net/animelist/Cielson

Nie wiem co mogę polecić osobie która dała ocenę 10 serii highschool dxd :P Ale coś bardziej ambitnego ci wyślę - Bounen no Xamdou

To teraz moje pytanie - zobaczyłem dziś na batoto pewnego gifa i jestem pewien że widziałem tą postać już w jakimś anime

tumblr_nmtopvSQEq1tgx5s7o3_500.gif

Pytanie moje brzmi - jaki był jego tytuł? Może ktoś kojarzy? :D

EDIT: Zapomniałem o moim poście z godziny 16:11, cóż, możecie warnować ;<

Edytowane przez Karyvlea
Opublikowano (edytowane)

@Ariness lubię twoje oceny i polecenia(sam korzystam, gdyż większość znanych anime obejrzałem) ale staraj się nie oceniać na podstawie mang(np. Ocena DW - tym bardziej że anime jest do 4-5 mangi) :)

Edytowane przez lukasz:D

784091427630431250239.png
:D

Opublikowano

Szukam godzinnego filmu psychologiczny/thiller/dramat - jedno z tych najlepiej żeby nie był powiązany z żadną serią anime

MAL

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

Szukam godzinnego filmu psychologiczny/thiller/dramat - jedno z tych najlepiej żeby nie był powiązany z żadną serią anime

MAL

Musi być godzinny? Nie może 2 godzinny?

XrgAYyk.png

Opublikowano (edytowane)

Mogą być nawet 3 godziny, pisząc godzinny miałem na myśli pełnometrażowy.

Edytowane przez Lolek123145

Opublikowano

Mogą być nawet 3 godziny, pisząc godzinny miałem na myśli pełnometrażowy.

Wolf Children, 5 cm per second, Paprika, Mind Game, Giovanni no Shinma, Toki wo Kakeru Shoujo, Kara no Kyoukai (seria filmów), Ghost in the Shell, Hotarubi no Mori e, Grobowiec świetlików.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano (edytowane)

@Lolek123145

Kara no Kyoukai, Ghost in the Shell są powiązane z seriami jakby co. Co do Ghost in the Shell to tyle serii co już tego wyszło i filmów to szok :D ­Kara no Kyoukai - za jakiś czas ma wyjść kolejny film na który czekam : ciąg dalszy wydarzeń z serii - 1 sezonu

Edytowane przez Sorata
Opublikowano

@Lolek123145

Kara no Kyoukai, Ghost in the Shell są powiązane z seriami jakby co. Co do Ghost in the Shell to tyle serii co już tego wyszło i filmów to szok :D ­Kara no Kyoukai - za jakiś czas ma wyjść kolejny film na który czekam : ciąg dalszy wydarzeń z anime.

Bullshit. Kara no Kyoukai to tylko seria filmów, co zaznaczyłem, a film GitS z '95 jest zamkniętą całością, a cał reszta to tylko produkcje żerujące na sukcesie pierwowzoru, nie mające fabularnie z nim nic wspólnego.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano (edytowane)

Wolf Children, 5 cm per second, Paprika, Mind Game, Giovanni no Shinma, Toki wo Kakeru Shoujo, Kara no Kyoukai (seria filmów), Ghost in the Shell, Hotarubi no Mori e, Grobowiec świetlików.

Dzięki za wszystkie, tylko Mind Game mi się nie spodobało ze screenów a co do Ghost in the shell jakiś czas temu widziałem a teraz jestem w trakcie oglądania tych najnowszych gitsów "Arise"

@Lolek123145

Kara no Kyoukai, Ghost in the Shell są powiązane z seriami jakby co. Co do Ghost in the Shell to tyle serii co już tego wyszło i filmów to szok :D ­Kara no Kyoukai - za jakiś czas ma wyjść kolejny film na który czekam : ciąg dalszy wydarzeń z serii - 1 sezonu

W jaki sposób powiązane ? To samo Universum/postacie ?
Edytowane przez Lolek123145