Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FC Barcelona

x070x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

La Liga, która ma już 86 lat, posiada swojego króla w osobie Leo Messiego. Argentyńczyk jest najskuteczniejszym strzelcem w historii ligi (266 bramek), a także jej najlepszym asystentem (105 asyst). Tyle samo asyst posiada były kapitan Barcelony i były gracz Realu Madryt - Luis Figo.

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Barcelona: Ter Stegen - Alves, Piqué, Mathieu, Alba - Mascherano, Rafinha, Iniesta - Suárez, Messi i Neymar.

Ławka rezerwowych: Masip, Rakitić, Sergio, Xavi, Pedro, Bartra, Adriano.

Villarreal: Asenjo - Mario, Musacchio, Víctor Ruiz, Costa - Jonathan dos Santos, Pina, Bruno - Cheryshev, Gio, Vietto.

Hasta el final Vamos Barca!

Opublikowano

3-1, dzisiaj było średnio, ale liczy się zwycięstwo. Bramka obciąża konto TerStegana. Suarez i Masche na plus, Neymar słabo. Messi i Neymar powinni w następnym meczu odpocząć, bo grają cały czas.

Plus taki, że w rewanżu będą musieli się otworzyć, a taka gra na Barce wiadomo jak się kończy. Rewanż 4 marca o 20:00 na El Madrigal.

Opublikowano

Pewne zwycięstwo 3-1 nad Villarreal i Barcelona jest o krok od finału. Spora szansa, że w finale będą derby Barcelony z Espanyolem. 

Jedna wiara, jeden klub, Real Madryt aż po grób.

Opublikowano

Niby trudny rywal, niby dobry wynik, ale nie wiem... Mam jakiś niedosyt po tym meczu. Może dlatego, że strzelili nam gola po błędzie Marca, nie lubię jak tracimy gola u siebie w takich rozgrywkach, kiedy gol na wyjeździe jest niesamowicie ważny.

Denis Suarez będzie mógł wrócić do Barcelony na następny sezon, który obecnie jest na wypożyczeniu w Sevilli (nie mógł, bo w umowie było zapisane, że jest wypożyczony na 1.5/2 lata?), ale tylko po przez wymianę na Adame, Munira, Sampera lub Roberto. Potrzebna jest szeroka ławka, przyda się, ma talent.

Opublikowano

Jutrzejszy mecz przeciwko Levante będzie 300. ligowym spotkaniem Leo. Debiut miał miejsce 16 paź. 2004.

Opublikowano

Bravo - Montoya Bartra Mascherano Adriano - Rakitic Busquets Xavi - Pedro Messi Neymar

Fajne rotacje, tylko Neymar powinien usiąść zamiast Luisito. Mam nadzieję, że w drugiej połowie do takiej zmiany dojdzie. 

Tylko 3 punkty, Visca el Barca!

Opublikowano

1-0 po ładnym golu Neymara, czyli prawdopodobnie skończy się 3-0 lub 4-0.

Opublikowano

Dwa słowa - mistrzostwo świata. Barca gra najlepszy atak pozycyjny na świecie, nie ma drugiej takiej drużyny, która robi to tak dobrze. Jedynie co muszą poćwiczyć to kontrataki.

Mądre rotacje przeprowadza Lucho, to mi się podoba. Bartra dobry mecz w defensywie i ładna asysta do Messiego. Moim zdaniem para Pique-Bartra powinna być tą podstawową, ale ciężko posadzić takiego Masche. Mam na myśli o to jakie piły on rozrzuca, perfekcyjne co do centymetra, w defensywie również dobrze, w powietrzu wiadomo... 

MSN to obecnie najlepsze tridente na świecie. Neymar dobry mecz, kiks z którego wyszedł ładny gol i wywalczony karny, słuszny karny, symuli nie było. Messi w tym roku bije wszystko i wszystkich na głowę. Hat-trick i przewaga Ronaldo zniwelowana. Obecnie 26-28 dla Portugalczyka. Nie mam słów, co on gra to jest kosmos. Dzisiaj drybling nie za bardzo szedł, głównie dzięki znakomitemu podwajaniu/potrajaniu krycia przez defensywę Levante. Nie wiem, może Leo postawił sobie na cel pobicie swojego rekordu 91 goli? Obecnie ma ich 14 w 2015 roku.  26 goli i 13 asyst w lidze. Suarez miał trochę mało czasu aby się pokazać, ale to golazo... maestria, bramka kolejki.

Cieszy mnie to, że Busquets wrócił do jako takiej formy. Byłby najlepszym DM'em świata jakby miał "większe jaja". Znakomity przegląd pola, potrafi obronić piłkę.

Sędziowanie jak zwykle, okradli nas z gola, ale i dla Levante według komentatorów należał się karny. Kontakt był i chyba mieli racje. 

11 zwycięstwo z rzędu, oby tak dalej. Vamos!

Opublikowano

Nie tak dawno mówiono ze Ronaldo na spokojnie przebije 50 goli w lidze. A tutaj co? Niespodzianka! Jeszcze tylko dwa gole dzielą Messiego od Ronaldo. (Ostatnia gra Ronaldo = Porażka (Aczkolwiek zrobił fajne "Elastico"))

Chcesz żebym szybciej odpisał? Dodaj @JameS. do postu.

Opublikowano

10382459_800622859984796_868993753016128

Pisałem to już w październiku, że Ronaldo przestanie strzelać, a Messi go dogoni, kappa.

Opublikowano

W tej formie Barcelona powinna spokojnie wyeliminować City, jednak lekceważyć ich nie można i pewnie u siebie wywalczą remis. 

Opublikowano

W tej formie Barcelona powinna spokojnie wyeliminować City, jednak lekceważyć ich nie można i pewnie u siebie wywalczą remis. 

Ta... City jest średnie, w defensywie grają dużo gorzej niż w poprzednim sezonie. Wiadomo jak się kończy otwarta gra na Barcę, jak postawią autobus to i tak się to skończy golem. Trzeba uważać na Aguero i te piłki za obronę, tylko tego się boję.

W sobotę mecz z Malaga. Kolejna manita? 

Reus na pewno odejdzie z Borussi, przynajmniej zachował się dobrze i da jej zarobić. Według mnie ma 4 kierunki: Juve, United, Barca i Real.

Opublikowano

­Osobiscię obstawiałbym Arsenal. Dlaczego? Z tego co się orientuje Cazorla gra na LP a on ma gdzieś odejść.

Chcesz żebym szybciej odpisał? Dodaj @JameS. do postu.

Opublikowano

Reus na pewno odejdzie z Borussi, przynajmniej zachował się dobrze i da jej zarobić. Według mnie ma 4 kierunki: Juve, United, Barca i Real.

ta część twojego postu mi nie pasuje. nic nie jest pewne, wiadomo, ze wiele osob tak robilo, ze nowy kontrakt a za pół roku nowy klub, ale nadal to nic pewnego.

Opublikowano

Dzisiaj o 16 mecz z Malagą, stawiam, że Barcelona wygra 2-0. Ciekawe jest tylko to czy Messi jeszcze dziś dogoni CR7 w klasyfikacji strzelców. 

Opublikowano

1-0 po golu Juanmi, ale to pewnie tylko się tak zaczyna a skończy jak zawsze :D .

Opublikowano

1-0 po golu Juanmi, ale to pewnie tylko się tak zaczyna a skończy jak zawsze :D .

No niestety skonczylo sie inaczej. Zagralismy dzisiaj bez blysku, brak pomyslu na gre : l

805491408806070489277.png

Opublikowano

Gdyby Pique zostawił w ostatniej akcji piłkę Neymarowi mogło być 1-1 :D

Opublikowano

miało być tak pięknie, a tu proszę dostali w dupe od Malagi :)

w meczu z Manchesterem City będzie ciężko o zwycięstwo i chyba żartujecie mówiąc że City postawi autobus :)

będą emocje to jest pewne :)

stawiam że dalej awansuje City

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Niedawno były hejty na Ronaldo, że uderzył gracza Cordoby, sam Neymar wypowiadał się, że nie toleruje brutalnej gry. A dzisiaj co ? Alba kopie rywala po plecach, Pique atakuje rywala łokciem, a sam Brazylijczyk w desperacji brutalnie fauluje przeciwnika po stracie piłki. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...