Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FC Barcelona

x070x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciężkie i ledwo wywalczone zwycięstwo dla Barcy, aczkolwiek patrząc na obecną sytuację w tabeli dostrzwżemy, iż czas działa na naszą korzyść.

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

I co by nie mówić to ten przestarzały,przepłacony Mathieu ratuje nam tyłki w najbardziej krytycznych momentach. Jestem pod wrażeniem.

P.S: Czytałem gdzieś że podobno klub jest dogadany z Juve w sprawie Pogby - 70 mln euro za zawodnika,zostaje do dogadania tylko pensja.
Miało by wyglądać to tak,że Barca kupuje młodego Francuza i wypożycza go Juventusowi do 2016 roku po czym po zakończeniu zakazu transferowego rejestruje go jako swojego gracza.
Jak myślicie? Pogba pasuje do Barcelony? Moim zdaniem byłby to doskonały transfer.

egq3SFm.png

Opublikowano

­Co do Pogby nic nie wiadomo - jeszcze teraz posiedzi w Juve, Barca Busquets, Mascherano, Iniesta, Rakitić, Rafinha... może byłoby miejsce, ale poważnie w to wątpię, jednak transfer mega wzmocnienie.

Opublikowano

­Co do Pogby nic nie wiadomo - jeszcze teraz posiedzi w Juve, Barca Busquets, Mascherano, Iniesta, Rakitić, Rafinha... może byłoby miejsce, ale poważnie w to wątpię, jednak transfer mega wzmocnienie.

Iniesta wiadomo co gra od 2 lat, a Rafinha nie pokazuje tego co powinien aby grać w podstawie. Pomoc Barcy leży, kiedyś najlepsza na świecie, a teraz leży i kwiczy. Pogba ofc by się przydał tylko pytanie za kogo by grał i tu nasuwa się odpowiedź - Xavi. Nie chcę aby odchodził do Kataru, ale jeżeli chce grać to trzeba uszanować taką decyzję. Oczywiście - bycie piłkarzem jednego klubu jakimi byli Giggs, Puyol, Maldini jest czymś wspaniałym, ale wielkość i szacunek trzeba oddać również tym, którzy nie chcieli aby ich legenda blokowała miejsce lepszym i młodszym, np. Raul. 

Opublikowano

­Może Xavi jeszcze jeden sezon i Rafinha wypożyczenie?

Xavi musi zostać do końca zakazu transferowego, a najlepiej to do końca kariery. Zawsze przydaje się ktoś taki, kto lubi i umie poklepać, ktoś na uspokojenie gry przy pewnym wyniku. Co do Rafinhi to nie wiem. Ma chłopak potencjał, ale nadal to jest za mało. Ma tylko przebłyski tak samo jak Iniesta. Sytuacja kadrowa nie wygląda najlepiej. Środek i lewą flankę obrony mamy obsadzoną bardzo dobrze: znakomicie w tym roku grający Pique, Mahtieu, Bartra i Mascherano. Na lewej Alba, Adriano i w ostateczności Mathieu. Prawa obrona wygląda tragicznie. Przyzwoity Alves, który kiedy trzeba to gra dobrze, ale to nie to według mnie. O pozostałej dwójce nie wspominam. Alternatywą może być Vermealen, który podobno już trenował z drużyną oraz Bartra. W meczu z PSG wygranym 3-1 to wyszło. Grał dobrze. Czyścił, wygrywał pojedynki główkowe. Wadą jest jego szybkość, a raczej jej brak. I szczerze to ja nie kojarzę żadnego dobrego PO, który jest do wyjęcia z jakiegoś klubu. O Carvajalu i Danilo już można zapomnieć z powodów raczej wiadomych. 

Opublikowano

­Nie umiem się już doczekać finału Real - Barcelona w LM

Najpierw to ten Real'ek musi przejść At. Madrid w 1/4 ! LOL !

VeB !

Potrójna Korona dla Barcy w tym Sezonie :) 

Opublikowano

11150598_1052554634773218_23633581433930

Najbliższe mecze. Czas na ostrą zapierdalanke mecze co 3 dni

Opublikowano

Do przerwy 2:1, ładne brameczki Messiego i Neymara, trzeba to przyznać.

Bramka dla Sevilli- Banega.

############

Koniec meczu, 2:2, świetna walka Sevilli, zapamiętał ładny wślizg Krychowiaka na Messim :O Barcelona gubi punkciki, w Madrycie coraz cieplej, -2 :)

­

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

W mojej opinii przy obu bramkach bardzo mocno zawiodła obrona. Szkoda, że Suarez nie wykorzystał szansy na strzelenie gola, przy wyniku 3:0 morale Basków mogłyby się znacząco obniżyć.

Bardzo ciężki terminarz w decydującej fazie sezonu, mecz z PSG zapowiada się bardzo ciekawie.

Opublikowano

Barca, co pokazuje od dawna w ważnych meczach, nie potrafi zabić meczu strzelając gola, który byłby tym gwoździem do trumny. W pierwszej połowie to było mistrzostwo świata co grali. Sevilla bez jakichkolwiek argumentów. Brameczka Neymara po prostu palce lizać. Zostały tylko 2 punkty przewagi na Realem. Iniesta dwa ostatnie lata tragicznie. Powinien usiąść i to na baaardzo długo, Rakitić również był szary. Od dawna pomoc Barcy gra słabo. Tridente MSN bardzo dobrze, szkoda tylko tej zmarnowanej setki Suareza. Warto wspomnieć też o obronie. Alves w ważnych meczach gra świetnie, a nasz środek (Pique-Mathieu) znakomicie od dawna, no może tylko Pique, a Mathieu od meczu z Realem. Trzeba pamiętać, że Real też ma wyjazd do Sevilli i mecz z Valencia, która łatwo skóry nie sprzeda i powalczy o LM. ;)

Niezrozumiała była dla mnie zmiana Xavi-Neymar. Zdjął najlepszego zawodnika na boisku w celu, jak tłumaczy, zwiększenia pewności w środku i posiadania.  :mellow: A Neymar robił z obrońców Sevilli po prostu wiatrak. 

Opublikowano

Parc des Princes zdobyte!

Obecnie Barcelona wygląda na najjaśniejszego faworyta LM. Jednak wydaję mi się, że wczoraj to nie było to ich 100%. Suarez obie bramki świetne. Pierwsza niczym Eto'o w 2009 z United, a druga to klasa i znakomite wykończenie. 3-1 z małym nakładem sił. Camp Nou to będzie tylko formalność. Teraz trening regeneracyjny i mecz z Valencia. 

Força Barça!

Opublikowano

Wygrana w ciężkim meczu z Valencia. Mecz bardzo wyrównany. Nietoperze w pierwszej połowie bardzo ostro co dawało efekty w statystykach - mieli przewagę. Ale w drugiej opadli z sił i to Barca prowadziła mecz. Suarez się rozkręcił na dobre, strzela w ważnych meczach i według mnie 5 goli: dublet z City, dublet z PSG, jeden z Realem są więcej warte niż 5 goli Ronaldo w jednym meczu. Do końca 6 kolejek, a na naszej drodze już tylko Atleti. W dodatku #Messi400 gol dla Barcelony i do Pele brakuje tylko 226 bramek.

Dlaczego tylko? Messi na swoje pierwsze 200 bramek potrzebował 8 lat. Następne 200 bramek zdobył w ciągu 2 lat. ;)

Forca Barca!

Pierwszy sezon Enrique i ogromna szansa na tryplet :D

Piłkarze ręczni mistrzami Hiszpanii, hokeiści na rolkach mistrzami Hiszpanii, damska sekcja mistrzyniami Hiszpanii. ;-)

Opublikowano

Real się posypał jak choinka na trzech króli. Za to Luis Enrique według statystyk jest najlepszym trenerem Barcy w historii. Jednak zadecyduje o tym liczba trofeów na koniec, a szansa na tryplet jest ogromna

Na pierwszej stronie dzisiejszego Mundo Deportivo czytamy o historycznym rekordzie Luisa Enrique. Szkoleniowiec z Gijón jutro poprowadzi zespół w swoim 50. meczu, ale już w ostatnim spotkaniu z Valencią stał się najlepszym trenerem w historii Barcelony po takiej liczbie spotkań. Lucho wygrał 41 meczów zremisował trzy i przegrał pięć. Na drugim miejscu plasuje się legendarny Argentyńczyk Helenio Herrera (40 zwycięstw, 5 remisów i 5 porażek), a ostatnie miejsce podium ex aequo zajmują Pep Guardiola i Gerardo Martino (37-8-5).

Jutro meczyk z PSG. Najprawdopodobniej nie zagra T.Silva.

Opublikowano

2:0 po golach Neymara. Barca w 1/2 czekamy na Juve : d

Wolałbym Bayern. Co do meczu to znakomity występ Alvesa i Busquetsa. Messi cichutko, ale widać, że chciał strzelić. Zajechany już trochę, gra cały czas, a ostatnio co 3 dni. W następnym meczu dałbym mu odpocząć. Roberto dziś mnie pozytywnie zaskoczył.

Opublikowano

Znamy pary półfinałowe Ligi Mistrzów! 
FC Barcelona zmierzy się z Bayernem Monachium.­

Bardzo ciężki mecz czeka Barce ;(

Chcesz żebym szybciej odpisał? Dodaj @JameS. do postu.

Opublikowano

Znamy pary półfinałowe Ligi Mistrzów! 

FC Barcelona zmierzy się z Bayernem Monachium.­

Bardzo ciężki mecz czeka Barce ;(

Polemizowałbym, Barca rozniesie Bayern :)

805491408806070489277.png

Opublikowano

Polemizowałbym, Barca rozniesie Bayern :)

Jesteś taki, że rozniesie?  xD

Że wygra mogę się zgodzić, ale że rozniesie to śmiech. :) Pamiętaj jaki klub to Bayern, kto go prowadzi i jak grają. ;)

Co jak co, ale powodzenia. 

denzel.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...