Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FC Barcelona

x070x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aż mnie dziw bierze czemu nie jesteśmy liderami la liga, skoro wyrównaliśmy najlepszy start w historii klubu 27 wygranych na 33 mecze. I tracimy aż 4 punkty. Nie, że mam ból dupy, ale Real ma duże szczęście w tym sezonie. Cóż, trzeba liczyć na to, że Atleti powalczy w sobotnich derbach z Realem, w końcu białym brakuje paru podstawowych zawodników, w tym dobrze grającego w powietrzu Ramosa, a potem na Camp Nou wygrać w Gran Derbi.

Mundo Deportivo to jeden z największych szmatławców w Hiszpanii, ale podaje, że jeżeli Real Madryt kupi Pogbe, to Francisco Alarcon może trafić do Barcy. C=

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Aż mnie dziw bierze czemu nie jesteśmy liderami la liga, skoro wyrównaliśmy najlepszy start w historii klubu 27 wygranych na 33 mecze. I tracimy aż 4 punkty. Nie, że mam ból dupy, ale Real ma duże szczęście w tym sezonie. Cóż, trzeba liczyć na to, że Atleti powalczy w sobotnich derbach z Realem, w końcu białym brakuje paru podstawowych zawodników, w tym dobrze grającego w powietrzu Ramosa, a potem na Camp Nou wygrać w Gran Derbi.

Mundo Deportivo to jeden z największych szmatławców w Hiszpanii, ale podaje, że jeżeli Real Madryt kupi Pogbe, to Francisco Alarcon może trafić do Barcy. C=

Jeżeli Real ma szczęście to nie wiem co myśleć o Barcelonie, praktycznie w całym poprzednim roku grali na krawędzi strzelając bramki w 90min (Valencia i inni). Real ten rok zaczął fatalnie i dalej gra nie wygląda dobrze. 

Alves prawdopodobnie opuści Barcelonę latem. 

Jedna wiara, jeden klub, Real Madryt aż po grób.

Opublikowano

Jacy inni? Tylko z Valencia i Villarreal były nerwy w tym sezonie.

Opublikowano

Jacy inni? Tylko z Valencia i Villarreal były nerwy w tym sezonie.

Np. Almeria...

Aktualnie Real jest bez formy i wydaje mi się, że jak nic się nie zmieni to Barcelona będzie miała tylko punkt straty. Do tego te kontuzje....

Opublikowano

Z Almeria cały mecz był pod kontrolą. Strzelili jednego gola z kontry, potem wszedł Suarez z Neymarem i pozamiatali.

Opublikowano

Alves musi zostać do póki nie zdejmą nam zakazu transferowego. Gra przyzwoicie w tym sezonie.

Jutro mecz z Bilbao, inny opcja niż wygrana nie wchodzi w grę. Jeżeli Real jutro straci punkty to przewaga zmaleje do 1-2 punktów, a potem w El Clasico będzie szansa na wskoczenie na fotel lidera.

Opublikowano

Jutro mecz z Blibao po cichu liczę, że jednak Barcelona straci punkty... :D

Opublikowano

Barcelona rozbije Bilbao i będzie tracić tylko punkt do Realu, czyli walka o mistrzostwo jeszcze bardziej emocjonująca... :D

Opublikowano

Barca nie wygrała na San Mamés od sezonu 2010/11. Byle wywieźć 3 punkty.

Opublikowano

Messi musi wykorzystać słaby okres Ronaldo i dziś coś strzelić. Suarez powinien usiąść na ławie i wejść na drugą połowę, może to pomoże. Przyszła pora aby odczarować San Mamés. Musimy wykorzystywać sytuacje takie jak ta, Real prawie dostał Manite w derbach, są w dużym dołku. Jeżeli dzisiaj wygramy to w Gran Derbi Europa będzie szansa na wskoczenie na fotel lidera, o ile Real wcześniej się nie potknie. 

Po 3 punkty! Vamos Barca!

Opublikowano

Ciekawe czy Barcelona wygra z Bilbao, stawiam, że tak bo Baskowie w tym sezonie grają przeciętnie. Strzelili tylko 18 bramek w 21 meczach. 

Opublikowano

Skład: Bravo, Alves, Piqué, mathieu, Alba, Busquets, Xavi, Rakitic, Messi, Luis Suarez , Neymar Jr.

Tylko 3 punkty! Visca el Barca!

W mojej opinii: Odpoczynek dla Alby i Suareza, a od 1 minuty Rafa.

Opublikowano

Pewna wygrana 5-2 i Barcelona traci już tylko punkt do Realu. 

Opublikowano

Co za mecz... Jestem pod wrażeniem jak szybko Barca zbiera się po stracie gola i rusza do ataku, aby go odrobić. Chyba żadna drużyna na świecie tak nie robi.

Cała drużyna zagrała dobry mecz, Bravo również, ale drugi gol jest ewidentnie jego winą, to nie powinno wpaść. Rakitic również bardzo dobrze, odwala czarną robotę w drużynie, w Sevilli robili to jego koledzy, a on miał wolne pole do popisu. Suarez z golem, dobry mecz, ale zmarnował znakomitą sytuacje. Daje mu czas, wiadomo, że nie będzie grał tak jak w Liverpoolu. Pozycja "9" w Barcelonie wygląda inaczej niż w innych klubach, w Realu jest to samo, chociaż tam Ronaldo stał się właśnie tą typową "9". Jednak Luisito odwala znakomitą pracę w ofensywie. Robi dużo wolnego miejsca Neymarowi, asystuje i walczy co najważniejsze. Jednak od piłkarza za 80 milionów trzeba wymagać czegoś więcej, mianowicie w jego przypadku jest to większa skuteczność. 

Messiego nie będę opisywał, bo nie mam słów aby to zrobić. Jakie on piłki posyła to nie mam pytań, aż grzech z nich gola nie strzelić. A akcja na 5-2 w jego wykonaniu to nieosiągalny dla nikogo poziom. Strata do Ronaldo wynosi teraz tylko 5 goli. Komentator wczoraj znakomicie ujął to w słowa: "Wystarczy zdjąć słuchawki, siedzieć cicho i podziwiać".

Busquets po woli wraca do formy, warto jest mieć piłkarza, który ma taki gps w głowie, który tak potrafi zastawiać piłkę.

Proszę, obszerne skróty z komentarzem Ray'a Hudson'a:

Wspaniały widok, kiedy legenda hiszpańskiej i światowej piłki schodzi z boiska po 1000 rozegranym meczu w karierze, a kibice z Baskonii nagradzają go oklaskami. 

Jeden z trudniejszych wyjazdów za nami. Visca el Barca!

Opublikowano

W środę czeka Barcelonę ciężki mecz w pucharze z Villarreal, szykuje się ciekawy mecz. Stawiam, że Barcelona wygra 2-1. 

Opublikowano

W pierwszym meczu półfinału zapewne wyjdzie once de gala żeby wbić jak najwięcej goli, a potem w rewanżu w przypadku korzystnego wyniku wyjdą pół rezerwy. 

Martwi mnie sytuacja kartkowa zespołu przed El Clasico, wielu podstawowych zawodników w tym: Neymar, Rafinha i Messi mają po 2-3 żółte kartki, a Pique, Alba i Mathieu mają po 4. 

Z taką formą Barcy City zostanie przerobione na powidła.  ^_^

Opublikowano

Trzeba pamiętać, że w ostatnim czasie w zespole City nie grał Yaya Toure, z nim w składzie może być ciężej. 

Potyczki Barcelony z Villarreal w tym sezonie kończyły się jednobramkową wygraną Katalończyków, więc może być ciekawie.  

Opublikowano

Messi ma strzelonych 117 goli ligowych na wyjazdach. Żaden inny piłkarz w historii la liga nie ma strzelonych więcej niż 100 wyjazdowych bramek. 

Opublikowano

Jaka szkoda? Barca B jest tuż nad strefą spadkową, patrząc na jej ostatnie wyniki to było do przewidzenia.

Opublikowano

No z takim składem, powinni walczyć o miejsca 5-10.

Ciekawe jak tam rozwija się Alen, w przyszłości to rywalizacja Halilović-Odegaard może wyglądać tak jak teraz CR7-Messi :).

Opublikowano

Pewne już jest, że spotkanie FC Barcelona - Real Madryt w La Liga odbędzie się w niedzielę, 22 marca, o 21:00 na Camp Nou. Taki mecze do tego czasu rozegrają obie drużyny

FC BARCELONA (9 spotkań):

11.02. 20:00: FCB - Villarreal (CdR)

15.02. 17:00: FCB - Levante (LL) 

21.02. 16:00: FCB - Málaga (LL) 

24.02 20:45: Manchester City - FCB (LM)

28.02. 16:00: Granada - FCB (LL)

4.03. 20:00: Villarreal - FCB (CdR) 

8.03. 12:00: FCB - Rayo (LL) 

14.03. 18:00: Eibar - FCB (LL) 

18.03. 20:45: FCB - Manchester City (LM) 

REAL MADRYT (7 spotkań): 

14.02. 18:00: RM - Deportivo (LL) 

18.02. 20:45: Schalke 04 - RM (LM) 

22.02. 21:00: Elche - RM (LL) 

1.03. 21:00: RM - Villarreal (LL) 

7.03. 18:00: Athletic - RM (LL) 

10.03 20:45: RM - Schalke 04 (LM) 

15.03 21:00: RM - Levante (LL)

Barca ma cięższy, w pierwszym meczu z City trzeba zapewnić sobie zwycięstwo, aby potem w rewanżu na Camp Nou oszczędzać siły i zdjąć ważnych piłkarzy w około 50 minucie.

Lepszym terminem była by sobota moim zdaniem. Rano w poniedziałek trzeba wstać o 6:30 do szkoły w moim przypadku, a pewnie nie będę mógł zasnąć po meczu. ;P

Opublikowano

Dla Realu w tej formie każdy terminarz jest trudny...

Jednak patrząc na to, że do derbów jeszcze ponad miesiąc, myślę, że Real wróci do formy i pokaże, że chcę wygrać La Liga :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...