Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FC Barcelona

x070x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Barca to faworyt bukmacherów do wygrania trofeum. Bardzo się ciesze z losowania, czas na rewanż. Bardzo chciałem aby Pep ponownie zagrał na Camp Nou, a nie na neutralnym boisku. Poza tym jak już wygrywać Ligę Mistrzów to z pierdolnięciem. (City, PSG, Bayern i w finale Real). Może ich trenować nawet  Houdini, nie zapominaj kto ma ten styl w kościach, kto uczył się go od małego i kto ma najlepszy atak świata.

TOTS UNITS FEM FORCA!!

Guardiola " FC Barcelona is the best team in the world at the moment."

Guardiola: "It will be very special game for me, for Thiago and the staff. It's Barcelona, it's my home"

Luis Enrique:  Unlucky draw? The rival is the one with no luck, because they are going to play against Barça."

Wypowiedzi obu trenerów. 

Dzisiaj I rocznica śmierci Tito.

PER SEMPRE ETERN TITO!

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Xavi rozegrał 500 mecz w lidze. 2-0 dla Barcelony w derbach. Akcje po których padły gole - palce lizać, klasa światowa. Podoba mi się Messi kiedy nie mamy pomocy. Gra strasznie głęboko co zaowocowało 4-5 przeszywającymi podaniami w I połowie.

11140412_958172664222915_882946843046036

Opublikowano

Prawdopodobnie jutro w pierwszej drużynie zadebiutuje Thomas Vermaelen. Lekarze dali mu zielone światło na grę.

egq3SFm.png

Opublikowano

Robben wraca. O to się nie martwię, bo ma godnego rywala na swojej stronie - Jordi El Ferrari Alba. W dodatku jest Masche, który gasił łysego na mundialu jak Mathieu peta.  B) Jeżeli Verma jutro zagra to będzie fajnie. Messi w pichichi ma tylko 3 gole stratny to CR'a, jak najbardziej do odrobienia.

Opublikowano

Barca w formie :)

trio Neymar, Messi, Suarez to obecnie najlepszy atak świata

nie zdziwie się jeśli Barca odprawi Bayern 3:0 po pierwszym meczu.

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Messi panenka zamknął japy hejterom jego karnych =D Piękne brameczki, Suarez zaaklimatyzowany na dobre. Najlepszy tercet świata, co do tego nie ma wątpliwości. 

Już mają 102 bramki i pobili rekord tercetu Henry-Eto'o-Messi, a do końca w najlepszym wypadku 7 meczów. :)

Robbenowi doznał jakiegoś urazu i zszedł, a za tydzień mecz. 

O le le O la la ser del barca es lo millor que hi ha!

Opublikowano

Z tego co wyczytałem Robert Lewandowski ma złamaną szczękę,nos oraz wstrząs mózgu co oznacza,że nie będzie w stanie zagrać przynajmniej w pierwszym meczu przeciwko Barcelonie. Wczoraj prawdopodobnie z odnowionym (bądź nowym?) urazem z boiska po kilku minutach zszedł Arjen Robben. Braki kadrowe mistrza Niemiec mogą z pewnością stawiać Dumę Katalonii w roli faworyta.

egq3SFm.png

Opublikowano

0 litości dla Bayernu 2 lata temu nikt się nie liczył z tym, że Barca gra z trenerem, który instruuje ich z Nowego Yorku z nowotworem z kulawym Messim jak i całym atakiem i bez formy, tylko zachwycali się tym 7-0 w dwumeczu. Za tydzień mecz i trzeba zagrać na najwyższym możliwym poziomie. Z Cordoba nasz tercet powinien zostać zmieniony w drugiej połowie o ile wynik korzystny.

Dziś jestem z Almeria.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngGT-R

Almeria gra o utrzymanie także zapewne nie odpuszczą nawet kawałka boiska. Przynajmniej mam taką nadzieję.

Należy pamiętać,że przed Realem jeszcze wyjazdowy mecz z Sevillą :)

egq3SFm.png

Opublikowano

Barca negocjuje kontrakt z Nike. Szczerze mówiąc jak nie wyłożą 60 mln rocznie to nie ma co się z nimi gryźć. Adidas na pewno tyle da ze względu na Messiego. W ten weekend może się rozstrzygnąć sprawa mistrzostwa. Real wyjeżdża na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, czyli do Sevilli - na najtrudniejszy obiekt w tym sezonie w la liga.

Opublikowano

Barca negocjuje kontrakt z Nike. Szczerze mówiąc jak nie wyłożą 60 mln rocznie to nie ma co się z nimi gryźć. Adidas na pewno tyle da ze względu na Messiego. W ten weekend może się rozstrzygnąć sprawa mistrzostwa. Real wyjeżdża na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, czyli do Sevilli - na najtrudniejszy obiekt w tym sezonie w la liga.

Na dodatek Sevilla walczy jeszcze  LM także zapowiada się ciekawe widowisko.

805491408806070489277.png

Opublikowano
Raul: “Messi is the best player I ever played against,I was lucky enough to play with Zidane, Ronaldo, Figo, Cristiano, but Messi is different; he makes everything look so easy, so effortless – even the impossible.”

Raul: "When you watch him play, it’s almost as though you are watching him in the street playing with his mates. From the time when I started out, the best players around then were Roberto Baggio and Ryan Giggs."

11188398_1064573506904664_50273127559910

Opublikowano

Ależ to był policzek dla Ronaldo.  o.O Messi wyprzedza go w klasyfikacji króla strzelców (Messi 40 - Ronaldo 39) i oddaje karnego dla Neymara, który zmarnował około 3-4 100% sytuacji. To pokazuje tylko atmosferę między nimi. Serio, to wyglądało jak medialna egzekucja na Ronaldo po jego reakcji na gola Arbeloi. Iniesta pierwsza asysta w lidze, Alves 2 asysty po wrzutkach.  :rolleyes:

Rakitic, x3 Suarez, x2 Messi, Neymar, Pique i Barca ogrywa 8:0 Cordobe. Pora na Bayern!!!

https://www.youtube.com/watch?v=cYXehEag2Q0&list=WL&index=104

Opublikowano

Szkoda, że ten sezon zbliża się do końca, ale z drugiej strony już nie mogę się doczekać środy i ewentualnie 6 czerwca =D Każdy najeżdżał na Lucho, ale okazało się, że w kluczowym momencie sezonu cały zespół trzyma się dobrze fizycznie. Poprawił grę Barcy w powietrzu co widać gołym okiem i przywrócił Messiemu tą... radość z gry. Jedyne czego mi brakowało to Barty. Chłopak zasługuje na większą ilość występów. Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie zacznie dostawać więcej szans. Chciałbym poruszyć temat Busquetsa. Nie wiem jakim cudem on przegrał rywalizację z Mascherano, nie umniejszając Argentyńczykowi. Okej, zagrał najlepszy turniej w swojej karierze. W półfinale mistrzostw świata gasił Robbena jak Mathieu peta, ale to co robi Busquets w formie to przechodzi ludzkie pojęcie. Nie widzę innego piłkarza na świecie, który potrafił by tak zastawić piłkę. Znakomite odbiory, GPS w głowie, świetny technicznie. Jedyne co mi się w nim nie podoba to, że za długo trzyma piłkę przez co nie raz udało mu się stracić piłkę i narazić Barce na groźne kontrataki. Aaa i jeżeli jesteśmy już w temacie środka pola: "agent Pogby jest w Barcelonie i podobno cały transfer jest dopięty, a kwota waha się w okolicach 70 mln €, a sam piłkarz wyraża chęć do gry w Blaugranie". Jak już jesteśmy przy transferach to warto wspomnieć jak Zubi genialnie wzmocnił naszą bramkę i jak odmienił nasz atak. Mamy dwóch świetnych bramkarzy: Claudio, który pewnie kroczy po Zamorę i jest bardzo niedoceniany i właśnie pobił rekord w ilości czystych kont w Barcelonie: 21 meczów bez straty gola w lidze tylko o ile się nie mylę oraz młodego Stegena, który jest młody (23 lata), a gra już na wysokim poziomie, a jego gra nogami to coś pięknego. Sprowadził nam również najlepszą '9' świata - bez wątpienia jest nią Suarez. Nie grając przez 4 miesiące w piłkę potrzebował niesamowicie mało czasu aby zaaklimatyzować się w drużynie. Już ma więcej goli niż Benzema i Bale. W dodatku kiedy on strzela Barca nigdy nie przegrywa: 17-0-0 oto rekord. Każdy chyba widział jak grała Barca kiedy w ataku był Villa-Messi-Alexis. Wystarczyło wyłączyć Messiego i atak nie istniał. W tym momencie mamy najlepszy atak świata. Messiego trzeba potrajać kryciem, a zostają jeszcze Suarez i Neymar... W tym momencie mamy znakomitą sytuację w lidze: 2 punkty przewagi nad Realem, znakomity bilans bramkowy, który niestety nie jest brany pod uwagę w LFP. Mamy prawie wygrany PK i cały Bayern obawia się nas w pierwszym meczu na CN. Ogromna szansa na tryplet, a co za tym idzie na powtórzenie 6 pucharów. Przechodząc do środy: Chciałbym w środę takiego Camp Nou, jak z Interem w 2010.Nawet melodii hymnu Ligi Mistrzów nie było słychać taka była wrzawa. W pierwszym meczu najlepiej byłoby rozstrzygnąć cały półfinał, ale grunt to nie stracić bramki, a strzelić minimum 2. Największa zagadka to środek pola. W pierwszym meczu moim zdaniem: Xavi-Busi-Iniesta, aby napierać na Bayern i stwarzać groźne sytuacje, a w rewanżu za Xaviego Rakitić aby wzmocnić defensywę.

TOTS UNITS FEM FORCA!!!

Opublikowano

Wydaje mi się że w tym roku to Messi zdobędzie złotą piłkę

1. Messi

2. Hazard

3. Terry

to moje nominacje na 3 pierwsze miejsca.

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Wydaje mi się że w tym roku to Messi zdobędzie złotą piłkę

1. Messi

2. Hazard

3. Terry

to moje nominacje na 3 pierwsze miejsca.

Terry? W mojej opinii nominowani będą Messi, Hazard i Ronaldo.

Opublikowano

Ciekawe co sprezentuje klub jutro z okazji powrotu Guardioli do domu. :) Z jednej strony to legenda klubu, a z drugiej... Jak się poczuje Lucho w tej sytuacji? Że niby kibice Barcy tęsknią za Pepem? Ciężka sprawa, ale zostawmy to... Jutro trzeba zagrać na 120% i najlepiej rozstrzygnąć ten półfinał na Camp Nou. 

Jedyne co mnie martwi to mało ograny Marc i Masche w obronie. Vamos Barca!!!

Opublikowano

Terry? W mojej opinii nominowani będą Messi, Hazard i Ronaldo.

Ronaldo za co? za 42 popchnięcia piłki do bramki :)

Pewnie będzie tak jak mówisz bo to byłby skandal żeby nie było Ronaldo ale tak naprawdę CR7 nie powinien się zaliczać do trójki. De Bruyne pokazał lepszy futbol, Pastore itd..

@topic

Zapowiada się ciekawy mecz między FCB, a FCB :)

stawiam na remis 1:1 lub 3:1 dla Barcy

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Ronaldo za co? za 42 popchnięcia piłki do bramki :)

Pewnie będzie tak jak mówisz bo to byłby skandal żeby nie było Ronaldo ale tak naprawdę CR7 nie powinien się zaliczać do trójki. De Bruyne pokazał lepszy futbol, Pastore itd..

Po prostu tak będzie, bo pewnie "skoro Messi jest to Ronaldo też musi być", a rzeczywiście jest wielu bardziej zasługujących na tę nagrodę,

Co do jutrzejszego meczu, myślę o wygranej Barcy, Bayern jest jednak zbyt osłabiony.

Opublikowano

1. Ronaldo jest zbyt medialny aby nie wejść do pierwszej trójki minimum. Nie wiem czy wiecie, ale na zwycięzcę Złotej Piłki głosują kapitanowie i trenerzy drużyn, np. kapitan Wysp Owczych. Debilizm po całości, ale co zrobić. 

2. Ronaldo ostatnio to 9 po całości. Jakby popatrzeć na to co grał w United lub na początku w Realu, a co gra od 2 sezonów to jakby pokazać 2 innych piłkarzy. Dzisiaj jakieś zwody u niego to rzadkość. Teraz robi to co powinien robić Benzema lub Chicharito. 

Poza tym ZP powinien wygrywać piłkarz, który grał najładniej w danym roku i miał przynajmniej bardzo dobre statystyki. Snejder za 2010 i lamenty kibiców Realu o to, że to on powinien wygrać to jakiś żart. Tak samo Ribery 2013. Messi i Ronaldo gaszą wszystkich i to równo od 2008. Różnica między nimi jest taka, że Messi robi jako playmaker i skrzydłowy/środkowy, a Ronaldo jako typowa 9.

Ten kto ogląda mecze Realu i Barcy widzi jaka jest różnica między obydwoma Panami, nawet kibice Realu to widzą. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...