Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Real Madrid

Cristiano.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

3:0 do przerwy

Z taką grą wygramy ligę mistrzów !

Ale nie popadajmy w hurraoptymizm ... co ja mówię ! Hala Madrid ! Vamos Ramos !

To za kim ty wkońcu jesteś?  :huh:

W temacie FCB piszesz, że Tito pomógł nam wygrać mecz, tu co innego  o.O

Fajna cieszynka Ronaldo. To było zwycięstwo na La Decime. Zobaczymy kto przejdzie do finału. Obstawiam, że Atletico. Derby Madrytu xD

Opublikowano

Dobra, po ochłonięciu czas napisać coś więcej o tym spotkaniu.

Zacznijmy od tego, że obawiałem się meczu w Monachium najbardziej i myślałem, że Bayern będzie chciał udowodnić coś Królewskim. Miałem nadzieję, że Real będzie się skutecznie bronił i jedna-dwie kontry na bramkę. A tutaj przy takiej przewadze w posiadanej piłce piłkarze z Madrytu kontrolowali przebieg tego spotkania. Zaczęło się od dwóch szybkich ciosów Ramosa i Bayern musiał strzelić już cztery bramki, żeby awansować a szanse spadły prawie do zera.

Casillas był wczoraj bez robotny, co z posiadania skoro strzały oddawane przez Bayern były bardzo słabe i było ich dość mało? Ciekawe, co po tym meczu będzie się dziać w Bawarii, czy Guardiola zostanie, a według wielu osób po sezonie może przenieść się z powrotem do właśnie jego poprzedniego klubu - Barcelony.

Warto również zwrócić uwagę na obecnie najlepszego bocznego obrońcę w Hiszpanii. To, jak Carvajal się rozwinął przez ten sezon jest nieprawdopodobne i jak najbardziej oczywiste jest dla niego powołanie do reprezentacji. No chyba, że Del Bosque ma klapki na oczach (co już wiele razy udowadniał powołując trio bramkarskie Iker, Reina i Valdes zamiast będących w lepszej formie Lópeza i Davida De Gee). Wczoraj młody hiszpan rozegrał partidazo zabierając jakiekolwiek szansę na bramkę Bayernowi. Ribery nie miał nic do powodzenia na skrzydle, gdyż prawie każdy jego atak zostawał zatrzymywany przez Daniego. Jeszcze niedawno Carvajal miał być zmiennikiem Alvaro Arbeloi, a już teraz w wieku 22 lat jest zdecydowanie lepszy od niego. Ma wszystko żeby być najlepszym bocznym obrońcą na świecie, tylko nie nazwisko, ale to z czasem.

Ramos i Pepe również zagrali świetnie, ze wskazaniem na pierwszego któremu głównie można zawdzięczać awans. Obydwaj są w ogromnej formie, a Raphael który wszedł za Sergio pokazał się również z świetnej strony.

Coentrao na boku zagrał znowu fenomenalnie, w defensywie jest lepszy od Marcelo a w obecnej formie i w ataku również. Brazylijczyk nie był w takiej formie od 2 lat o ile pamięć mnie nie myli. Fabio musi zostać w Realu, bo jest po prostu lepszym obrońcą niż Marcelo. Oby zarząd o to zadbał.

Nie chce mi się zbytnio rozpisywać na temat pomocy i ataku Królewskich we wczorajszym spotkaniu, można powiedzieć tyle - impresionante. Modrić jak zwykle świetny, Di Maria to samo, Alonso również. Akurat z pomocy wczoraj zagrał najgorzej (chociaż i tak bardzo dobrze) Xabi, niepotrzebny wślizg przy wyniku w dwumeczu 3-0 dzięki któremu nie zagra niestety w finale. Trio BBC - świetne zagrania, świetne bramki, świetne kontry, świetne zgranie.

Podsumowywując - Bayern wczoraj nie istniał mimo większego posiadania piłki a La Bestia Negra musiała uznać wyższość La Bestii Blancii.

Chyba żaden kibic się nie zawiódł :)

Tylko trochę za mało Bale pokazał ;)

Świetna asysta i świetna praca w obronie. Widać, że Gareth taktycznie musiał grać tak samo jak Isco w pierwszym meczu defensywnie i dużo kryć. Grali bardziej ustawieniem 4-4-2 z Ronaldo i Benzemą na ataku i ADM z Bale'em na skrzydłach aniżeli 4-3-3.

Opublikowano

@Up

Dokładnie, Real grał wczoraj 4-4-2 więc, Bale tak jak napisałeś miał takie same zadania na boisku jak Isco w pierszym meczu. Ale zaliczył ładną asystę :)

1393461645-U349224.png

Opublikowano

Fajna cieszynka Ronaldo. To było zwycięstwo na La Decime. Zobaczymy kto przejdzie do finału. Obstawiam, że Atletico. Derby Madrytu xD

Pewnie sezonowiec.

5-0 ( z 1 meczem) po prostu masakra :O

A zachowanie Bayernu....

TONV8iZ.png

Opublikowano

Chyba żaden kibic się nie zawiódł :)

Tylko trochę za mało Bale pokazał ;)

Bale zagrał bardzo solidny mecz, może nie był błyszczącą indywidualnością, aczkolwiek jego pomoc Daniemu na prawej obronie, powroty do tyłu, wypady w ofensywie...+ podczas bramce na 3:0 Ronaldo przejęcie piłki przez Bale, rajd przez całe boisko, gdzie Benzema mu podał a ten asystował :P 

Dobra, po ochłonięciu czas napisać coś więcej o tym spotkaniu.

Zacznijmy od tego, że obawiałem się meczu w Monachium najbardziej i myślałem, że Bayern będzie chciał udowodnić coś Królewskim. Miałem nadzieję, że Real będzie się skutecznie bronił i jedna-dwie kontry na bramkę. A tutaj przy takiej przewadze w posiadanej piłce piłkarze z Madrytu kontrolowali przebieg tego spotkania. Zaczęło się od dwóch szybkich ciosów Ramosa i Bayern musiał strzelić już cztery bramki, żeby awansować a szanse spadły prawie do zera.

Casillas był wczoraj bez robotny, co z posiadania skoro strzały oddawane przez Bayern były bardzo słabe i było ich dość mało? Ciekawe, co po tym meczu będzie się dziać w Bawarii, czy Guardiola zostanie, a według wielu osób po sezonie może przenieść się z powrotem do właśnie jego poprzedniego klubu - Barcelony.

Warto również zwrócić uwagę na obecnie najlepszego bocznego obrońcę w Hiszpanii. To, jak Carvajal się rozwinął przez ten sezon jest nieprawdopodobne i jak najbardziej oczywiste jest dla niego powołanie do reprezentacji. No chyba, że Del Bosque ma klapki na oczach (co już wiele razy udowadniał powołując trio bramkarskie Iker, Reina i Valdes zamiast będących w lepszej formie Lópeza i Davida De Gee). Wczoraj młody hiszpan rozegrał partidazo zabierając jakiekolwiek szansę na bramkę Bayernowi. Ribery nie miał nic do powodzenia na skrzydle, gdyż prawie każdy jego atak zostawał zatrzymywany przez Daniego. Jeszcze niedawno Carvajal miał być zmiennikiem Alvaro Arbeloi, a już teraz w wieku 22 lat jest zdecydowanie lepszy od niego. Ma wszystko żeby być najlepszym bocznym obrońcą na świecie, tylko nie nazwisko, ale to z czasem.

Ramos i Pepe również zagrali świetnie, ze wskazaniem na pierwszego któremu głównie można zawdzięczać awans. Obydwaj są w ogromnej formie, a Raphael który wszedł za Sergio pokazał się również z świetnej strony.

Coentrao na boku zagrał znowu fenomenalnie, w defensywie jest lepszy od Marcelo a w obecnej formie i w ataku również. Brazylijczyk nie był w takiej formie od 2 lat o ile pamięć mnie nie myli. Fabio musi zostać w Realu, bo jest po prostu lepszym obrońcą niż Marcelo. Oby zarząd o to zadbał.

Nie chce mi się zbytnio rozpisywać na temat pomocy i ataku Królewskich we wczorajszym spotkaniu, można powiedzieć tyle - impresionante. Modrić jak zwykle świetny, Di Maria to samo, Alonso również. Akurat z pomocy wczoraj zagrał najgorzej (chociaż i tak bardzo dobrze) Xabi, niepotrzebny wślizg przy wyniku w dwumeczu 3-0 dzięki któremu nie zagra niestety w finale. Trio BBC - świetne zagrania, świetne bramki, świetne kontry, świetne zgranie.

Podsumowywując - Bayern wczoraj nie istniał mimo większego posiadania piłki a La Bestia Negra musiała uznać wyższość La Bestii Blancii.

Świetna asysta i świetna praca w obronie. Widać, że Gareth taktycznie musiał grać tak samo jak Isco w pierwszym meczu defensywnie i dużo kryć. Grali bardziej ustawieniem 4-4-2 z Ronaldo i Benzemą na ataku i ADM z Bale'em na skrzydłach aniżeli 4-3-3.

Co do Carvajala również mam takie zdanie, plusem jego jest również stoicki spokój i pokora. Riberiego gasił a ten, przez to, że przegrywali i nic mu nie wychodziło, skandalicznie go uderzył w twarz, Carvajal nie jest typem, że prowokuje, zresztą możecie zobaczyć tu 'francuską ladacznicę' :D (inaczej Ribery'ego nie mogę nazwać)

http://youtu.be/O8zCjk72nfE

A wcześniej jak dobrze pamiętam, wyśmiewanie się z 'Hala Dzieci', że możecie pomarzyć o la decimie ;_;

Derby Madrytu mogłyby być ale w Lizbonie, gdzie Pepe, coentrao i Ronaldo się dobrze pewnie czują xD

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Ta i autobus we własnym polu karnym + gra tylko z kontry.

Po prostu chciałbym zobaczyć taki finał, głównie ze względu na Mourinho.

Opublikowano

Wstyd jak skurwysyn. Po tym meczu aż wstyd jechać do rodziny w Monachium, pewnie żałoba narodowa.

Jednak przyznam bez bicia, że Real był lepszy. Szkoda, że Heynckes już nie wróci.

Opublikowano

Nie ma co gadać kontry Realu zabójce a obrona Bayern'u strasznie słabo zagrała+wnerwiła mnie prowokacja piłkarzy Bayern'u.

Opublikowano

A wcześniej jak dobrze pamiętam, wyśmiewanie się z 'Hala Dzieci', że możecie pomarzyć o la decimie ;_;

Derby Madrytu mogłyby być ale w Lizbonie, gdzie Pepe, coentrao i Ronaldo się dobrze pewnie czują xD

No sorry, ale to jest żałosne co oni piszą. Bale szybszy od Bolta, Ronaldo skacze wyżej niż siatkarze itp

Sami spece  :rolleyes:

Opublikowano

No sorry, ale to jest żałosne co oni piszą. Bale szybszy od Bolta, Ronaldo skacze wyżej niż siatkarze itp

Pokaż mi gdzie ktoś coś takiego napisał, bo nie widziałem jeszcze ani razu takich komentarzy.

Opublikowano

Sam nie widziałem takich postów oO

Poza tym Bale jest bardzo szybki a Ronaldo potrafi zrobić wieszaka jak nie jeden siatkarz, czy piłkarz ręczny.

Poza tym cytat z gazety:

Z pewnością. Kto wie, czy nie byłby w stanie nawet wygrać z Usainem Boltem, choć może to brzmieć niewiarygodnie. W słynnym już rajdzie w meczu z Barceloną według mediów miał osiągnąć maksymalną prędkość 43,1 km/h. To o pół kilometra na godzinę więcej niż Usain Bolt w swoim rekordowym biegu na 100 metrów (czas 9,59). Ta informacja może zachwiać dotychczasowym poglądem na temat szybkości w sporcie. Wcześniej Walijczykowi mierzono niewiele powyżej 40 km/h

A ronaldo?

Badaniu poddano skok CR7 w meczu z Manchesterem United. Z dokładnych wyliczeń wynika, że głowa zawodnika Realu Madryt podczas skoku osiągnęła wysokość prawie trzech metrów.

A siatkarzom mierzony jest zasięg z bloku i atatku, czyli ręce ;)

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Będę Ci teraz szukał tych komentarzy. 

http://www.realmadrid.pl/

Śledź tą stronę na bieżąco. Nauczysz się nowych praw fizyki, np.: ,, piłka powoli spadała, a następnie opadała '' - Widziałem na własne oczy

Co do cytacie o Bale.

To na stadionie są suszarki? Żaden piłkarz nie ma szans ze sprinterem, tym bardziej z Boltem

Opublikowano

Będę Ci teraz szukał tych komentarzy. 

http://www.realmadrid.pl/

Śledź tą stronę na bieżąco. Nauczysz się nowych praw fizyki, np.: ,, piłka powoli spadała, a następnie opadała '' - Widziałem na własne oczy

Co do cytacie o Bale.

To na stadionie są suszarki? Żaden piłkarz nie ma szans ze sprinterem, tym bardziej z Boltem

Mają szansę, może nie z Boltem, ale ze sprinterami mają. Zobacz sobie film o Cristiano:

http://www.youtube.com/watch?v=Boq0fi-89lg

Tak samo Theo, Young czy Aubameyang mają szanse.

A na RM.PL większość komentarzy które się pojawiają to są właśnie "trolle" które idzie wyczuć od razu z innych stron, a jak Ty bierzesz na poważnie takie teksty to wybacz. :D

Opublikowano

Mają szansę, może nie z Boltem, ale ze sprinterami mają. Zobacz sobie film o Cristiano:

http://www.youtube.com/watch?v=Boq0fi-89lg

Tak samo Theo, Young czy Aubameyang mają szanse.

A na RM.PL większość komentarzy które się pojawiają to są właśnie "trolle" które idzie wyczuć od razu z innych stron, a jak Ty bierzesz na poważnie takie teksty to wybacz. :D

na fangolu było milion porównań Bale i Bolta i śmieszne wyniki  :rolleyes: Są Hala Dzieci i są Visca Łebki. Mnie Ci drudzy nie obchodzą. Wolę czytać i być na bieżąco z fizyką, lekkoatletyką i z wynikami skoczności.  xD

Dobra, zmieńmy temat.

Podobno Real i Manchester Utd biją się o jakiegoś młodego piłkarza. Jak znajdę to dam znać.  ^_^

Opublikowano

Real ma się odwołać do kartki Xabiego.

Ja tam nie wierzę ,że UEFA odwoła karę i Real chyba też nie wierzy.

Zresztą reakcja Xabiego po faulu mówi wszystko :(

giphy.gif ­

Opublikowano

Według mnie na taki finał UEFA powinna anulować wszystkie kary, aby każdy zespół zagrał w optymalnych składach ;)

Jednak finał to finał.

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Według mnie na taki finał UEFA powinna anulować wszystkie kary, aby każdy zespół zagrał w optymalnych składach ;)

Jednak finał to finał.

Rok temu chyba tak zrobili, że anulowali kartki, coś takiego xD

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Kto jest matką syna C. Ronaldo ?

Gdzieś tam czytałem że matka nieznana bo Ronaldo ze sławy ruchał jak popadnie :)

Czyli kto jest matką Cristiano Ronaldo Junior ?

38062575824272778262.png

www.mpcforum.pl/topic/1213885-dissremover-vs-nou-tube/#entry10374942
[DISS] Nou Tube vs Remover
Opublikowano

Kto jest matką syna C. Ronaldo ?

Gdzieś tam czytałem że matka nieznana bo Ronaldo ze sławy ruchał jak popadnie :)

Czyli kto jest matką Cristiano Ronaldo Junior ?

Krzysztof Stanowski.

Won z tego tematu.

Opublikowano

Krzysztof Stanowski.

Won z tego tematu.

Grzeczniej proszę,

bo cie Pepe poszczuje :)

Real powinien się wstydzić za Ciebie łotrze :D

38062575824272778262.png

www.mpcforum.pl/topic/1213885-dissremover-vs-nou-tube/#entry10374942
[DISS] Nou Tube vs Remover

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...